Fua o le gaosiga

O a faʻamaʻi o panuenopsis leaves? Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga

Orchid, e pei o isi laau toto, e aafia i faamaʻi eseese. E masani lava ona tupu lenei mea e ala i le sese o le tagata galue, o lē e leai sona poto masani i lenei mataupu.

E tatau ona togafitia se fugalaau i le taimi lava e maua ai uluaʻi faailoga. O lenei mea o le a puipuia ai le tele o faʻaumatiaga o le laau ma puipuia lona maliu.

Le taua o le lanu meamata o le laau

Laʻau mo paʻu o loʻo avea ma vaega tāua o lona olaga. Latou, faatasi ai ma aʻa o le tino, auai i le photosynthesis, ave le malamalama. E ala i laulaʻau e "manava" ai le fugalaau: i lalo o laupepa taʻitasi o lau laʻau o loʻo i ai ni mea e faʻaogaina ai mea e faʻaogaina ai le okesene ma le susu. E le gata i lea, o lau o loʻo taʻu mai ai o le fugalaau e mamaʻi ma e manaʻomia ai meaʻai faaopoopo.

E faʻapefea ona e malamalama ua amata nei faafitauli?

O se pusa lalaga maloloina e maua ai le lanu meamata ma le lanu. E mafai ona e vaʻaia ni faʻafitauli faʻapitoa pe afai e te mafaufau ma le faʻaeteete i le phalaenopsis.

Faʻaauau i togafitiga e tatau ona vave, pe afai o laulaau:

  • faʻasalaga;
  • samasama i pito ma i le ogatotonu;
  • faia se osofaʻiga i luga ma totonu;
  • avea ma pogisa pe malamalama;
  • mimita, e peiseai ua latou maanuminumi paʻu.

E tasi i le tausaga, o le orchid e fai lau laʻau, ae le o mea uma, ae na o le 2-3. I le taimi lava lea e maloloina atoatoa le fale ma mafai ona fuga. O se mea masani lava lenei, talu ai o vaega ua leva ona tuai o le orchid ua faʻamago, ma a maeʻa taimi o loʻo iai ni mea fou i lo latou nofoaga.

O a faʻamaʻi e mafai ona taia laulaau ma pe faapefea ona latou tilotilo i le ata?

O le tele o taimi, o le Phalaenopsis orchid e lafoaia ai faʻamaʻi pipisi e le afaina ai e tutupu i tua o le tausiga le talafeagai.

Seiloga maeʻa suʻesuʻega maeʻa o le fugalaau, e mafai e se tasi ona malamalama i le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o le togafiti:

  1. Lanu samasama lalo - le lava o le susu po o mea sese i mea o loʻo i ai i le taumalulu.
  2. Lanu samasama po o lanu paʻepaʻe - pala, meaola faalafua po o paʻu palapala.
  3. Laʻau vaivai - aphid, mite, siama siama.
  4. Paʻu pipii - aphid, siama siama ma le paʻu palapala.
  5. Lanu uliuli - pala, apogaleveleve po o le le faʻasalaina lelei i le tautoulu ma le taumalulu.
  6. Laʻau suamalie ma mimigi - faʻamaʻi pipisi, siama siama ma fusarium rot.
  7. Laʻau le pala - Fusarium rot, lea na tulaʻi mai i le talaaga o le le faʻavaveina o le suavaia.
  8. Laʻau mumu - meaola faalafua, pala ona o le le lelei o le susu i le tau malulu.
  9. Faʻaliliu - meaola faalafua ma le pala.
  10. Nofoaga paʻepaʻe - siama siama.
  11. Moli - meaola faalafua.
  12. Paʻu siliva - le pala, le mealy dew ma meaola faalafua.
  13. Paʻu papaʻe - faʻamaʻi pipisi o loʻo tupu i tua o le masani ona inu susu poʻo le maualuga.

E le gata i le ata e mafai ona e vaʻavaʻai pe faʻapefea ona vaʻavaʻai papatusi laulaau o se orchid i faʻamaʻi eseese poʻo faʻaleagaina e faʻamaʻi.





O le a le mafuaʻaga o faʻafitauli ma pe faʻapefea ona fuafua le punavai?

O le tele lava o taimi, o faafitauli ma phalaenopsis e tupu mai o se taunuuga o tausiga le talafeagai. Ina ia malamalama i mea o loʻo misi se fugalaau poʻo mea foi e tele, e tatau ona e iloa tulaga lelei mo le tausiga o le laau.

O mafuaʻaga autu o faʻamaʻi laʻau e mafai ona iloa:

  1. O lenei laau e fiafia tele i le malamalama. O le aafiaga o le susulu o le la o le a mafua ai se mumu i luga o le laulaau, ina ia i ai i aso vevela o le a maua ai le paolo o le phalaenopsis.

    E le gata i lea, e le fautuaina le tuu o se fugalaau i se mea pogisa, ona o lenei mea, o le lau laulau ua galo le tele ma ua le lava. O aʻafiaga lava ia e tatau ona aofia ai le faʻasusu le talafeagai. I le gaioiga malosi o le atinaʻe, e tatau ona faʻaleleia le fugalaau 2-3 taimi i le vaiaso, ma i le taumalulu - 1-2 taimi i le vaiaso.

  2. Fertilizer faaopoopo. E afaina ai foi le laau, talu ai o se fuga siliva lanu e foliga mai i luga o lau, ma ua faapuupuu le ola o le fugalaau.
  3. Fofo ma le vevela. Afai e maualalo le vevela, o le a alu lemu le laau, ma ona o le leai o le ea o lau ua mago ma ua lanu samasama.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga o togafitiga: o le a le mea e fai e toe faʻafoʻi ai le tauva i gaʻo?

Mafaufau lelei i le auala e toe faafoi atu ai le tauvaga i tisipenisione o laau, faʻaleleia papatusi lapisi ma faʻafefe le fugalaau.

Afai ei ai se fuga mausali ma faʻafefete

Faʻamau ma se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe o se faailoga o le tausiga le talafeagai. I le tele o tulaga, e tali atu phalaenopsis i lenei auala i se faʻaitiitia o le vevela poʻo le tele o le susu. O le fugalaau mataʻutia ma le pipii i luga o le laupepa laupepa e faʻaalia ai le faaleagaina i le talipupuni. O lenei meaola e afaina ai le pito i lalo o le lau.

E mafai ona e faʻasaoina le fale pe afai e te faia taga nei:

  1. Sue le laupepa afaina e afaina ai faʻamaʻi.
  2. Fufuluina le fugalaau i vai fasimoli.
  3. A faʻamamāina, ona faʻaopopo lea o le susu ile potu.

I le faaopoopo atu i le fua, o le apogaleveleve e mafai ona taia le phalaenopsis.

Ina ia foia le mea e te manaʻomia:

  1. Aveese uma iniseti mai luga o le laupepa.
  2. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le windowsill ma fufulu le ulo.
  3. O loʻo totoina le laau i Fitoverm.
  4. Faʻateleina le faʻamamafana i le potu mo le taimi atoa o le toe faʻaleleia.

Tumau

O le pipii i luga o le falalafolafola e fai pe a uma le gaioiga o le fua. O nisi tagata taʻitasi e uumi ile 2-3 mm. O se suʻe sufuga lea e fafaga i luga o laau toto ma i le taimi lava lea e faʻasao ai otaota e poloka ai le masani o le gaosiga. O se taunuuga, o le orchid ua faʻaumatia vave ma mate. Mo togafitiga, e tatau ona e aoina faʻamalosi uma fasi pulou e faʻaaoga ai se sipuni susu. O tagata matutua e faigofie ona ave faʻatasi ma se pulumu pulumu vaivai.

Avea ma lanu samasama ma mamae

O se faʻalavelave faapena e tupu pe a le lava le susu. E le gata i lea, e fautuaina e siaki pe afai oi ai ni faʻataʻitaʻiga faʻatalatalanoaga. E mai ia i latou o aʻa ma laulaau ua maalili, ma ua mate le fugalaau. E sili atu le leaga, pe a fai e i ai se toilalo e pala. I lenei tulaga, o le a faʻapouliuligia le ogalaau, ma o laʻau - magumago ma liu samasama. E mafai ona e faasaoina se fugalaau pe afai:

  1. Aveesea mai le palapala ma asiasia le aʻa.
  2. Aveese mai ia aʻa uma e iai ni mea pogisa pe leai foi le susu pe a faatofuina i le vai.
  3. Aveese laupepa afaina.
  4. O nofoaga uma e gaosia ai le gaʻo gaʻo.
  5. Tuu le laau i totonu o se fale kati i le puipuiga.

Ua afifi afifi

Brown po o samasama, lanu paʻepaʻe po o le uliuli e aliali i luga o le orchid ona o le le lelei o tausiga poʻo ona o maʻi. O le laupepa ma le anthracnose o maʻi faʻaleagaina. O latou faʻamaoniga e tuʻuina atu i le tele o faʻaleagaga i le lotoifale i se laʻau lanu uliuli. E sili atu i latou e pei o ni tootoo. Anthracnose e aafia ai phalaenopsis ona o le faateleina o le vevela. O le isi mafuaaga mo le atinaʻeina o togafitiga, o le faʻasaina o le vai i totonu o pesini o laulaau laititi ma le fua o le tuputupu ae.

Afai e ogaoga le aʻafia o le laau, ona tatau lea ona faʻaumatia. Afai e le tele naua vaega e afaina, ona tatau lea ona vavae ese, ma ia tatau ona togafitiina le eleele i nofoaga tipi. E tatau ona suia le palapala i totonu o le ulo, ma faʻamaonia le pusa lava ia. Aʻo faagasolo le vaitaimi atoa o le toe faʻaleleia, o le a puipuia le fale.

O le a le mea ua solia e fai?

Mo togafitiga o phalaenopsis e le fautuaina e togafitia le fale i le ava malosi, kerosene ma isi mea mumū e ono afaina ai le fugalaau. Phalaenopsis e tele lava ina maʻi ona o le le lava o le tausia oi latou. Na matou iloiloina pe aisea e mumu ai lau laʻau ma peʻa, pe aisea e faʻapipiʻi mai ai i luga o latou foliga, ma mea e fai i mataupu taʻitasi. E le manaʻomia ona e fiu ma e le fiafia, aua e mafai ona togafitia togafitiga faʻasolosolo taimi, ma o le a toe ola le laau pe a mavae sina taimi ma o le a maua ai e isi le matagofie.