Fua o le gaosiga

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga i le auala e lelei ai le tipi ma tipi le parononium

Geranium (pelargonium) - fugalaau lauiloa, lea e toetoe lava o windowsill uma. Pe a faʻatupulaʻia lenei laau, e masani ona faʻapipiʻi le teuteuina mo le totoina vave. E manaʻomia e le gata mo se fuainumera tele o fugalaau fugalaau i luga o se laau o geranium se tasi, ae faʻapea foi mo se ituaiga laau toto teuteu.

Afai e te le tipiina ni afu tetele i le taimi, ona oʻo loa lea o le taimi o le a paʻu ese ai le lau mai ia i latou ma o le fugalaau o le a leaga. O le tele o faletalimalo mo lenei mafuaʻaga ua lafoaʻi ese ai le laau. Ae e le manaʻomia ona e faia lenei mea, na o le aveeseina o tafaʻi tuai i le taimi, ona fiafia ai lea o le pegristonium i ona puaʻa ma le matagofie mo le tele o tausaga.

O le a le mea e teuteu ai?

Vaomatua - o se metotia e mafai ai e oe ona fetuunai le tele ma le tuputupu ae o le laau, e le gata i lea e mafai ai ona faʻaleleia le lelei ma le tele o fualaau fugalaau. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei auala taufaatoaga, e mafai ona tuai le pelargonium, faateleina le numera o laasaga lalata ma faaleleia le teuteuga o le laau. E le gata i lea, o le ola ma le fugaina o geraniums ua faateleina i le tele o tausaga.

Aisea ua faia ai?

O le geranium e tele ituaiga o meaola, e amata mai i laau vao i vao uumi. O le sili ona lauiloa o le potu pelargonium tupu. O ituaiga taitasi o laau e manaʻomia ai se tausiga faapitoa, ae e manaʻomia ona teuteuina uma ituaiga ma ituaiga o fugalaau. E talafeagai le faia o le faiga masani - o le a maua ai:

  • le faʻasaʻolotoina o se numera tele o peduncles ma le faʻalautele;
  • laei ma le teuteu o le vao;
  • mautu, umi ma le matagofie o le fugalaau;
  • mauaina o mea e faʻaoga mo le toe faʻaleleia.
E taua! O le geranium o loʻo i ai le manava i totonu o nofoaga taʻitasi faʻapitoa, ma o le teuteuina e faʻavae ai ni laulau fou, o le a tuʻuina ai se fugalaau fou.

O le a le pine?

Faʻailogaina - faʻaaogaina masini o le pito i luga o le fuʻaina o le tuputupu ae, mo le fagua o itu itu moe. O lenei mea e le gata ina faʻamalosia ai le matagofie o le togavao, ae faʻapea foi i le upholsten o le fua o le vaomatua mulimuli ane. O se tamai laau e fusiina ma tamatamailima poʻo seleulu fao.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio pe o le a le pito o le pelargoniuma ma pe aisea e tatau ai ona faia:

Tulafono faavae

  1. Faʻasalaga poʻo le teuina o mea e tatau ai na o se mea e le faʻamaonia, e sili ona solo i le ava aʻo leʻi faʻaaogaina.
  2. O le meafaigaluega e tatau ona matua faʻamalosi ina ia le afaina ai le laau.
  3. Aʻo lei faia le galuega, e tatau ona fufuluina ma faʻafefe ou lima ina ia aua le tauaveina se faʻamaʻi lona tolu.
  4. Afai o le pine e faia i ou lima, e le mafai ona e toso ese le sola ese, e mafai ona e faamanualia aʻa.
  5. O le taimi lava e uma ai le faagasologa, e tuu le fugalaau i le susulu o le la, e na o le pau le vave o le a vave ona tupu mai ai pine laiti ma malosi ma maloloina.
  6. O pamu uma e taʻalo i totonu o le vao e tatau ona vavae ese loa, a leai o le a matua mafiafia le togavao ma o le a faʻalavelaveina le vaalele a le geranium.
  7. Afai o le mamao i le va o laulaʻau e tele (o le sola ese mai le leai o se malamalama), ona tatau ai lea ona tipi saʻo i luga o lau.
  8. Afai o pupu e foliga mai o loʻo aʻafia i le faʻamaʻi, ua vavae ese ma le ogalaau. E uiga i mea faʻamaʻi ma meaola faalafua e ono lamatia ai le pelargonium, faitau iinei.
  9. A maeʻa le teuteuina, o manuʻa uma e tatau ona togafitia i se vailaʻau faʻasolosolo.
  10. Afai e te teuteuina le begonias tupu, ona e le tatau ona faia i le taimi e tasi, ona o le laau e matua vaivai lava.

O afea e tuiina ai se laau toto mai fatu i le fale?

Sa totoina fatu o le pelargonium ma o lala muamua sa i luga o le ulo, ma o 4-6 laupepa na faia, ona mafai loa lea ona faia le pine muamua. E faʻafefea ona faʻaogaina:

  1. Ave ni seleulu laiti.
  2. Faʻasaga i le ava malosi.
  3. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le tulaga tuputupu aʻe ma le 1 pe sili atu leaflets.

A uma ona faia le pine, o le a amata ona tuʻuina atu e le pelargonium fasi pepa. ma fausia se laʻau lau.

Geranium e tatau ona tui i luga o laupepa taʻitasi, lea e 4 pepa moni.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

E faʻapefea ona tu saʻo? O le gaoioiga algorithm e faapenei:

  1. Iloilo ma le faaeteete pamu pito i luga ma saili le sili ona tele, lea e nafa ma le tuputupu ae o laʻau. O le fatuga lenei e tatau ona aveeseina, a le o lea, o le pelargonium o le a amata ona faʻaloloa agai i luga, aʻo le moe o le a le ala.
  2. O le taimi lava e maua ai se fatugao, e tatau ona aveese. E mafai ona faia lenei mea i se paʻu mata po o tamatamai lima. E sili atu le faʻaaogaina o se faʻatoʻaga togalaau i luga o se fuʻa. O le faʻatinoina o lenei faiga, o le mea autu e le o le faʻaleagaina o le paʻi autu ma lau laititi.
  3. O le taimi lava e maeʻa ai le pine, e tatau ona togafiti ia tipi i le fafie, lanu lanumeamata lanumeamata ma le eleele.

E faʻapefea ona faʻatulagaina?

Aveese le pito i luga luga o le tuputupu ae. Afai a maeʻa ona ala i luga pito moe, ona vave aveeseina lea o pupu. I le taimi lava lea e tasi, o le a faʻagataina le tuputupu aʻe o le pelargonium, o le a amata ona maua le malosi ma o le vaʻai e te manaʻomia o le a vave oʻo mai.

Seʻi vagana ua faʻasaina le vao, o loʻo faʻaaogaina uma mea leaga, ina ia maua ai e geranium le malosi mo le atinaʻeina o le lanu meamata. I le taimi lea, e mafai ona fafagaina i le faʻamaʻi faʻamaʻi. O le pelargonium e fuga mai na o le talavou, o le mea lea, o le taimi lava e fuga mai ai le fugalaau, ua aveeseina.

Tausia pe a uma le faʻatinoga

  • A maeʻa le teuteuina o le laau e manaʻomia se gaioiga faapitoa. O le mea muamua e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai i luga o le sill lighted, ae taumafai e vavae ese mai le la susulu.
  • E totoe le pelargonium i luga o le windowsill mo le masina, ona fuga lea o le fuga ma tuʻu i autafa o le faamalama. I le taimi lea, e amata le vaitau tuputupu ae malosi.
  • O le vevela o le potu.
  • E taua le manatuaina o le geranium o se vaomatua tele-alofa, o le mea lea, e ala i le tuʻuina o se fugalaau i le faamalama i matu o le ae le maua se pale pale - ona o le leai o se la e susulu ai le laau.
  • E le gata i lea, e le talia e le pelargonium mea oona, o lea e tatau ai ona e faʻaauau pea le faʻaleleia o vaalele - faʻataʻitaʻiga ma mea maualalo ifo, e le fefe.
  • O le taimi lava e mafanafana ai le tau, o le geranium o loʻo tuʻuina i luga o le faapaologa.
  • Vai le fale e tatau ona faʻalelei, sasaʻa vai mai le apa. I le tulaga o lenei mea totino, ia i ai le leai o le susu nai lo le mea o le a paʻu i totonu o le ulo.
  • Toe faʻaleleia o laau totő e gaosia i le tolu tausaga, ae e le mafai ona tuʻufaʻatasia ma fusi pe teuteuina. O le pelargonium e lelei le tali lelei i luga o laei, e mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻasaina i le amataga o le tautotogo pe a uma ona teuteuina. Ma o le fulufulu-fuga, mo le fausiaina o se ufiufi ma le pale malosi.
  • Afai e saʻo le faia o le pine poʻo le teuteuina, o le a vave ona e fiafia i lau laʻau matagofie, lea e faʻaauau pea mo se taimi umi ma le tausiga lelei. E uiga i le mea e fai pe afai e le manaʻo le pelargonium e fuga, e mafai ona e iloa i inei.

O le Geranium o se fugalaau sili ona matagofie ma manogi na tupu i luga o faamalama o tinamatua. Na talitonuina o lenei laau e aumaia le fealofani ma le manuia i totonu o le fale. I le taimi nei, e tele naua fatugaʻau eseese e eseese i le uiga o le fugaina ma le foliga o le faʻaleagaina.

E mafai ona e feiloai i le begonia o se paolo e le masani ai. E seasea faatauina mai e le au amata lenei laau, aua latou te talitonu latou te manaomia se tausiga patino. Ae e le o le tulaga lenei, na o le pau lava le mea e manaʻomia e faʻapipiʻiina ma faʻamalosi, tusa lava po o le a le ituaiga ma le ituaiga o geranium.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le tausiga o le potu pelargonium, na matou taʻuina atu iinei, ma mai lenei tusiga e mafai ai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona totoina se laau i luga o le eleele.