Fale

E faʻapefea ona fai se kativaʻai ma ou lava lima mai le laufanua: mea e manaʻomia mo mea e faʻaaoga ma fausaga

Manaʻo e faʻavavevave le amataga o le faʻatoaga o le seleselega, fai togalaau i luga o le faatulagaga greenhouses i la latou eria. O le Greenhouse e mafai ona faia i mea eseese, aʻo iai ni lanu eseese ma foliga.

O se tasi o mea sili ona taatele - fale kiona o le mea faʻapipiʻi. O se fausaga faigofie lenei.e le manaʻomia ni tupe faʻafaigaluega tetele. E faʻapefea ona fai se suauu mai totonu o ou lava lima, mafaufau i lalo.

Ituaiga ma mamanu

Nofoaga faʻamalositino faʻamalosi e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • sila tioata;
  • filotika palanikeke (faʻaleleia fatuga).
Faitau i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi e uiga i isi fale gaosi meaola: mai paipa faʻamaufaʻailoga, laupapa ma le polycarbonate, alumini ma le tioata, faʻamatalaga faʻamaonia, paipa palasitino, faamalama, ma le taualuga, puipui faalua, le mafai ona gaogao, uʻu, Dutch, greenhouse along the Mitlayder, pyramid, mini-greenhouses, ituaiga o vaitafe, mo laau, pulou, mo sill ma le taualuga, faapea foi ma le faaaogaina o le taumalulu.

O nei mamanu uma e toetoe lava a tutusa ma mea lelei. Faʻamanuiaga e aofia ai mulimuli i faailoilo:

  • faʻapipiʻi vave ma vave faʻapipiʻiina o le faʻavaa;
  • le mafai ona faʻavave vave le fausaga pe a manaʻomia;
  • tau talafeagai o mea.

Fuafuaga sese:

  • umi taimi e le talafeagai e teuina;
  • paʻu palasitika e sili atu ona talafeagai mo le fausiaina o fausaga laiti;
  • faʻapipiʻi uʻamea e gaosia i le 'ele, ma o lea e manaʻomia ai ona faia i se taimi faʻatasi ma se mea e faʻaaoga.

Ata faʻatusatusa (ata) o le kolivaʻai mai le mea faʻapipiʻi:


Mea e teu ai

E aofia ai faʻamalosia le faʻaaogaina o le falemaʻi, polymer, plastic plastic. E leʻi leva talu ai nei, na faʻaalia mai ai le meli o le polycarbonate i luga o le faʻatau, lea na amata ona faʻaaogaina ai e tagata o le mafanafana e fai ma sui o le tioata.

Polycarbonate Benefits
:

  • maualuga le mafai ona sulu le la;
  • tetee i le faaleagaina o masini;
  • Polycarbonate greenhouse life e tusa ma le 20 tausaga;
  • tetee i le susu ma vai.


Faʻafitauli
:

  • polycarbonate e faʻamaʻa ma faʻafefe pe a faʻaalia i le moli susulu;
  • E maualuga lona tau, e le pei o isi mea.
O le masani masani o le ufiufi o le ata.lea e ese mai i le fetaui lelei ma le tau talafeagai.

E tele ituaiga ata tifaga na faʻaaogaina mo le fausiaina o le fale lauʻeleʻele:

  1. Faʻaauau le faʻamalosi. Malosiaga e felafoaʻi atu i le 80% o le susulu o le la. O le le lelei o lenei paʻu o se vaega itiiti o le saogalemu, o se taunuuga o lea ata e tatau ona suia mai lea taimi i lea vaitau.
  2. O le membrane hydrophilic. Faʻailoa i le faʻalauteleina o le ola tumau, teteʻe ma le faʻamalosia, ma le mafai foi e le vaʻaia. O le aoga sili o lenei mea o le paʻu o le condensate e le pa'ū ifo mai luga, ae o loʻo tafe i lalo le faʻapipiʻi, lea e fiafia i le tuputupu aʻe o faʻatoʻaga. O le mea e taofi lelei le vevela na faʻaleleia i le aso.
  3. Polyethylene faʻasaʻoina. Faʻateleina le vevela i totonu o le fausaga e 1-3 tikeri, tausia. O le soifuaga o le meafaitino e tusa ma le 9 masina. O le seleselega faʻatasi ai ma se pefu e 20-30% sili atu nai lo isi ituaiga ata. Le le lava o le polyethylene faʻamafanafanaina e maualalo le malosi.
  4. Polyethylene faʻamalosia. O lenei mea e toetoe lava a le malepelepe, lea e mafai ai ona faʻaoga mo vaitau e lua. O le pito i lalo o le maualalo o le amio o le malamalama.
  5. Polyvinyl chloride film - o le sili ona teteʻe i suiga o le tau ma faʻaleagaga i fafo. O le ola auaunaga e oʻo atu i le 6 tausaga.

Manatua: talu ona faia le fale kesi i le faʻamalosia o le sila o se mamanu sili ona mautu ma malosi, o loʻo i lalo o le a tuʻuina atu i ai le gauai i lenei fausaga, faʻapipiʻiina se pusa ata.

O le faavae mo le greenhouse

O le fausaga o Greenhouse o le faʻamalosi faʻamau e manaʻomia ai le fausiaina o le faavae. E faapena o le mamanu e mamafa teleo le mea lea, o le faʻamalosia o loʻo tatalaina i totonu o le sima o le a faasolosolo lava ona "magoto ifo i le eleele".

Mo le faʻamalosia o le faavae faʻaaogā laʻau faʻatasi ma le diamita 12 mmae ui i lea, o le puʻu lava ia e mafai ona faia i le faʻamalosi faʻamalosi i se vaega o le 8 mm.

Greenhouses, faʻapipiʻiina ai se taʻavale faavae, o le loloto e oʻo atu i le 100 cm, vagana ai le 10% o le vevela.

Mo le mamafa o le mamafa o le faʻamalosi, e tatau ai ona fausia se taʻaloga. Uiga o mamanu sili ona lelei:

  • loloto 0.5-0.8 m;
  • lautele - a itiiti ifo i le 20 cm.

I le itu i matu, o le faavae ua faataatia i le loloto o le malulu palapala. E ese mai ia te ia manaʻomia le mafanafana e ala mai i vaega o le puao.

Filifiliga talafeagai o le faavae:


Le faagasologa o le fausiaina o se faavae mo se kativaʻai ma laufanua faʻatasi ma ou lava lima:

  1. Faʻataʻu le va manaʻomia ma loloto. A e makaina le nofoaga, e tatau ona e faʻaogaina, ona faʻapipiʻi lea o siteki i tulimanu.
  2. O loʻo faʻatulaga galuegao lona maualuga e tatau ona i ai mai le 10 i le 15 cm. Mo lona gaosiga, e mafai ona e faʻaaoga laupapa ma le mafiafia o le 25 mm, chipboard, plywood. O galuega pito i luga e tatau ona ufiufi i se tulaga.
  3. O le faʻamalosia o le faʻamalosi o loʻo saunia.
  4. Tuʻu faʻamalosi le faʻamalosi.
  5. I le faaputuga ua faʻapipiʻiina i luma o le faʻapipiʻi o vaega faʻapipiʻi.
  6. O le sima e sasaa i luga o le tele o laufanua (o le mafiafia o taʻitasi taʻitasi e 15-20 cm). E tatau ona faʻapipiʻi taʻitasi taʻitasi ina ia aloese mai le faʻavaeina o vaʻavaʻa. Aua le tuʻuina maa i totonu o le uamea poʻo piliki paʻu - o le a faʻaleagaina ai le malosi o le faavae.
I le faʻaopoopoga, e mafai ona e aʻoaʻoina i luga o la matou 'upega tafaʻilagi le auala e fausia ai se fale lauʻeleʻele ma ou lava lima: o le faʻavae, o le faʻavaa o mea o loʻo maua, o le faʻamaufaʻailoga faʻanatura, auala e ufiufi ai le fale koli, pe faapefea ona filifili le polycarbonate, pe o le a le lanu, , tausia i le taumalulu, sauniuni mo le vaitau ma le auala e filifili ai se falemalama saunia.

Taavale gaosi oloa

Mo le galue malosi ma tumau 'olo o le faʻamalosi e sili atu ona lelei le faʻaleleia o le tasi ma le isi, ae e mafai foi ona faʻaogaina le uaea uaea. O le mea lea e le mafua ai le faʻavaeina o faʻafitauli le talafeagai, o le fausaga e fausia i fafo o le vaʻa.

E sui o ia fausiaina i foliga o fausaga o le faamalosiafaʻapipiʻi i se mamao mai le tasi ma le isi ma nonoa faʻatasi e ala ile taʻavale.
Le numera o laʻau ona o le loloto o le faavae, e pei ona manaʻomia e le faʻavae le maualuga le faʻamalosia.

Muamua lava, o fao e faia i le faʻamalosia o faʻamau, faʻamaonia le maualuga o le lumanaʻi ma le loloto o le faavae. Ma le isi, o vaega maeʻa ua faʻapipiʻiina i le uamea ma ua faʻafefeteina e le tasi i le isi e ala ile ufiufi ufiufi. O le mamao i le va o le faʻaauau o le 0.4-0.5 m.

Filifiliga faʻatulagaga mafai:


Manatua: e tatau ona i ai i le ogatotonu o le lautele o le faʻamau faavae.

Faʻapipiʻi le ata tifaga i le faavaa uamea

Mo le faʻapipiʻi uʻamea ata uʻamea faʻaoga auala e lua.

  1. Metotia e faʻaaoga ai ata. O le tele o ituaiga greenhouses, avanoa faʻapisinisi, o loʻo faʻapipiʻiina i ai faʻapitoa faapitoa. Pe a fausia se fale laufanua mo ia lava, e mafai ona e faia nei vaega oe lava. O fusi e faia mai le lanu uʻamea.

    Pe a faʻapipiʻi taula palu paʻu e tatau ona faʻaaogaina, faafetai i le fea taimi e umi ai le ata. O faʻamau e puipuia ai le faʻapipiʻi mai le faʻafesoʻotaʻi i paʻu uʻamea.

  2. Lisi vaʻavaʻa e fai ma faʻataʻitaʻiga:



  3. Mo le faatulagaina kiliva ata e mafai foi ona faʻaaoga se moa lapoa tele, lea o loʻo faʻaloloa i fafo ma i totonu o le falesa. O le mea lea, o le mea o le a faʻapipiʻi faʻapitoa i le va o ni faga eleele e lua.

Malosiaga o le faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻamalama ata - ole sili atu o auala sili ona faatuatuaina ma lelei greenhouses. E le gata i lea, o le malosi ma le tumau o le uʻamea uʻamea o le a le faʻamagalo ai oe i filifiliga na faia e le au faifaatoaga.

Faamatalaga aoga i le vitio o loo i lalo: