Faatoaga faatoaga

Vasega o le kulimi

E le o tagata uma e manaʻo e faʻatau le faleoloa o fuamoa mai moa ua tupu i totonu o faatoaga moa. E malamalama lenei mea. Toa moa fale mo fuamoa - o se tautoga o mea lelei i lau laulau.

Ma i nisi tulaga, o le fausiaina o moa a le aiga e mafai ona avea o se tupe maua faaopoopo - o se aiga laiti-atinaʻe, aua o se fuamoa a le fale e sili atu nai lo se fale gaosi tasi. Mo le mea lenei e tatau ona e maua se potu - o se falesa, se meaʻai lelei meaai, faʻatau se manu manulele ma faia ni tulaga talafeagai mo ia.

E te iloa? Ole lanu o le fuamoa fuamoa e le eseese i le mamafa o le mamafa o le tino - o latou mamafa e le sili atu i le 2,5 kilokalama. I le taimi lava e tasi o lo oi ai ia i latou se laumei "mauoa" ma fulufulu uumi uumi, o apaʻau e fufulu ma se paʻu saʻo saʻo malosi.

E faʻapea foʻi mo moa o fuamoa fuamoa, o le faʻavaveina o le atinaʻe - o le 100-140 aso, o se tagata matua matua atoatoa e sauni e tuʻu fuamoa.

O le a le fua o fuamoa fuamoa e filifili mo oe lava poʻo mo lau pisinisi laiti? Aotelega o maa ma o latou uiga.

White leggorn

O le fanau mai o le ituaiga o Italia, ua iloa talu mai le XIX senituri. O lenei ituaiga o fuamoa fuamoa e sili ona lauiloa ma o le tupuaga o toetoe lava o ituaiga uma o fuamoa fou. O se taunuuga o le tele o tausaga o le fausiaina, e eseese ituaiga, ae o le pito i lalo oi latou sa i ai uluai mea lelei - leggorn. O se tasi lea o mea e sili ona faigata, e le lelei, e faigofie ona fai, e tusa lava pe o faifaatoaga o le vaomatua.

E tatau ona manatuaina o nei moa e matamumuli ma e tatau foi i le vavao o le atuatuvale. Afai e maualuga le taalili, e tatau ona tuu i lalo. Ae o moa ua vave faʻafelatai, faʻafetai i latou e tutusa lelei mo le faʻaleleia o le itu i saute ma matu.

O le matua matua o le moa e tupu i le 140-145 aso - o fuamoa muamua e laiti lava, o le isi e mamafa le 60-62 kalama. Laʻau e tuʻuina ai moa leggorn leʻo: i le averesi, o se moa e maua ai fua e 300 i le tausaga. O le ituaiga e masani ona faʻaaogaina e le gata i totonu o le fale, ae faʻapea foʻi i le faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

E taua! Leggorn hens o se ituaiga o gaioiga malosi, e manaomia ona savavali, o le taofia i le tafeaga o le a mafua ai ona leai se fua o fuamoa.

Brekel

Peleseina fatuina o le fatugala moa - malosi, malosi, lē lelei, faʻamalosi malosi. Latou te le fetaui na o mea e puʻeina cellular poʻo pagota-manaʻomia ona savali. E vave ona tuputupu ae chickini, ma matagofie, e le gata o le fuaina o fuamoa, ae faapena foi le teuteuina o uiga lelei. O a latou laumei e paʻepaʻe - sinasina-siliva-uliuli poʻo auro-enaena ma le uliuli. Ata o peni - i le ituaiga o galu. Lelei atiaʻe apaʻau ma fulufulu uʻu umi. O le Brekel o se tasi lea o fuainumera aupito sili ona tele o fuamoa, o le mamafa o se moa e mafai ona 2.5-2.7 kilokalama. I le tausaga, o le moa e tuʻuina atu i le 180-220 fuamoa. Fua o le falaoa - 62-63 g.

Lohman Brown

Homeland - Siamani. Aso o le fausiaina - o le amataga o le 70 o le seneturi mulimuli. O lenei mea o se mea e sili ona aoga, e le lelei, ma le faʻaogaina o le tino. E vave ona latou atinaʻe - 120 aso. O loʻo faʻaalia i le malulu malulu - i le taimi o se malulu malulu, o le gaosia o fuamoa e le faʻaitiitia. E manaia tele mo o tatou itu i matu. Tulunua e moa le lanu uliuli - o le sili ona lelei o le tuʻuina o seni (e oʻo i le 320-330 fuamoa i le tausaga). Fua o le talo - 63 g O le meaola autu mo ia o le Plymouth Rock ma le Rhode Island. E i ai le manulele lanu enaena ma le paʻepaʻe. E tusa ma le 1.9 kilokalama le moa. O le savali e manaʻomia, ae le manaʻomia. Afai o se mea puʻupuʻu feaveaʻi poʻo le faʻapologaina, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻafefe tele.

E taua! O le ituaiga o moa Lohman Brown e manaʻomia se meaʻai atoatoa-atoatoa ma se lava mea e maua ai le protein, micro ma macro elemene. Maualuga taumafa taumafa faʻatasi - o se tulaga talafeagai mo le maualuga o le gaosiga o le ituaiga.

Minorca

O lenei mea o le Sipaniolo o se meaola, matagofie, fuamoa fuamoa o moa. Chickens are mobile, graceful, small, with a dense, masani ai lanu uliuli, o loʻo i ai foʻi ma papae. O se uiga taua o le tautaliga paʻepaʻe ma se fusi paʻu e paʻu i le foliga o se beret. Lafoaʻi o le mamafa - 2.5-2.6 kilokalama. O le ituaiga o moa Minorca e tele faʻapitoa - American, English, Siamani. Mafolafola na amataina i le 155 aso. Gaosia o fua - 175-185 fuamoa i le tausaga. Paʻu paʻepaʻe e 65-70 g.

Lusia Rusia

Po o White White. Mamanu -Rusia, sili atu, le USSR. Mo le fausiaina, o paina paʻepaʻe ma moa a le aiga i le lotoifale na avea ma faavae. O le ituaiga mulimuli na amataina i le 60s o le seneturi mulimuli, ma i le ogatotonu o le 70 tausaga na avea ai ma laumua o le fuaina o fuamoa i totonu o le Union mo le gaosia o fale gaosi oloa. O loʻo faʻamatalaina i fulufulu paʻepaʻe papaʻe, apaʻau uʻamea, uʻamea matagofie, lanu samasama. Palu avela - 1.8-1.9 kg. O le amataga o le gaosiga o fuamoa e 150 aso. Fuamoa paʻepaʻe e 55-57 g Fua o le gaosia - 190-200 fua i le tausaga.

E te iloa? E i ai ituaiga meaola eseese o Rusia e paʻepaʻe ma le gaosia o fuamoa o le 220-230 fuamoa i le tausaga.

Luga maualuga

Homeland - Amerika. E le faʻamaonia, leai se toʻalua, toʻa, ma se manulele malosi. Le lanu o fulufulu e papaʻe pe lanu enaena. Pauna - pe tusa o le 2 kilokalama, mafiafia - 170-180 aso. O nei moa lelei mo fuamoa, o latou gaosiga - 250-340 fuamoa mai le moa i le tausaga. E tusa ma le 62-65 g le fua E iai foi i le lelei o le ituaiga o fuamoa maualuluga ma le maualalo o le faaaogaina o manu.

E te iloa? Ole Luga Lenei o se tasi lea o taitai i le gaosia o moa i le gaosia o fale gaosi oloa ma i totonu o manu felelei. O se tasi o taitai i totonu o le tau aoga.

Hisex Brown

Homeland - Netherlands. O le ituaiga na maua (cross) i le 1970. O nei mea e malosi, ae le o tauʻa, ae o moa toʻa. O le lanu o le fulufulu o le lanu enaena. Maturation o hens o le 140 aso, mamafa - 2.1-2.2 kilokalama. O le gaosiga o le gaosiga e tusa ma le 300 fuamoa i le tausaga. Le lanu o fuamoa e enaena, o le mamafa o le tasi e 61-62 g. O le ituaiga e le lelei, ma le ola lelei, ae o le malamalama-e manaʻomia. Mo le faʻatinoina o le faʻatinoga, e manaʻomia ona faʻateleina le ao.

Hisex paʻepaʻe

Po o le Whitesex white is a subtype o le Dutch Dutch i laumei paʻepaʻe. O lenei koluse e laiti, mamafa - 1.7-1.8 kilokalama. Gaosiga o fualaau - mai le 140-145 aso. Gaosiga - 290-300 fuamoa i le tausaga. Fua o le lapoa - 61-62 g, lanu lanu - paʻepaʻe.

E taua! Hayny chicken egg breeds e manaʻomia se vateatea, mago, le faʻasaʻo, leai se malamalama ma faʻasalaga potu e faʻasaʻo ai le gaosiga o fuamoa.

Czech auro

Homeland - le Czech Republic. Ua matou iloa lenei ituaiga talu mai le 70 o le XX seneturi. O chickini e laititi, teuteu, matagofie, o se lanu e le masani ai-samasama-auro-lanu enaena. Palu avela - 1.5-1.6 kilokalama. O le matua e sau mai le 150 aso. O le gaosiga o le gaosiga e tusa ma le 180 fuamoa i le tausaga. Laʻau mamafa - 53-56 g, le atigi - lanu enaena ma le kulimi. O le ituaiga e le lelei, e le matamuli, ae tele telefoni feaveai, o loʻo manaʻomia le avanoa ma le savali.

Toa

Homeland - Holani. Vaʻaia le alofa, faʻalelei, faʻamalosi, malosi. E vaevaeina i ni vaega laiti se tolu - o le paʻu paolo, o le paʻu lanu, o le paʻepaʻe paʻepaʻe. Latou te ese i lanu o fulufulu ma nisi o foliga vaaia fafo. Ae o le mea lautele, o le mamafa o le moa moa - 1.9-2 kg, faʻanatinati mai le 150-155 aso fuamoa - 340-350 fuamoa i le tausaga. Laʻau lapisi - 57-65 g. O laumei e enaena pe paepae.