Puleaina o pest

E faʻafefea ona fufulu pipi mai meaola faalafua, auala e taulimaina ai beka, aphids ma moths i luga o se laau

I le natura, e leai ni iniseti e fafagaina na o le na o le otaota, ae o loo i ai se lisi matagofie o meaola faalafua o loo sili ona fiafia i luga o laau o lenei aiga: pasili, kokoloti, seleni, ma isi.

Ae ui i lea, o loʻo i ai foi ia iniseti, lea, e aofia ai ma isi filifiliga, e sili ona fiafia i lenei laau totino, o le mea lea ua taʻua ai i latou o meaola faalafua o meaʻai. O a nei meaola ma le auala e tau ai i latou, o le a matou faʻamatala atili.

Faigata i le togafitia o le kulumu ma vailaʻau

E mafai ona osofaia uma vaega o lalo o le eleele ma le eleele. I aʻa na taufaʻatau mai e le urosa, anufe, pito i luga o le mai May, kiona ma isi iniseti.

Greenery moega, aphids, cicadas, ticks, thrips ma isi tagata nonofo ai fanua. Ae ui i lea, po o le a lava le meaola faalafua o le otaota, o le taua faasaga ia i latou e na o auala lauiloa lava e faia.

Pe a tupu laau totō mo le taumafa, e faasaina le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma soʻo se isi vailaʻau, aua e faʻaaogaina mo meaai, e masani lava e aunoa ma le togafitiga muamua.

E te iloa? I le tele o tulaga, e faʻaaogaina le opu e fai ma se faʻavasega. O ona laʻau e faʻapipiʻi i mushroom, fualaau faisua, iʻa, meaʻai aano o manufasi, faʻapea foi ma le galu, saula, soupeti, salakeke. E le gata i lea, e faʻaopoopo i le taimi lava e uma ai le sauniuniga o le ipu, talu mai le faʻamalosia o le vevela e leai sona tofo. O fualaau o le fugalaau e faʻaaogaina i le faʻasaoina ma le faʻaaogaina o le vineta. O fualaau aina vela ua faʻaaogaina e le gata o se totoga tutoʻatasi, ae faʻaopoopoina foi i le faʻafefiloi o laau.
O le mea lea, o le amanaʻiaina o nei mea moni, e mafai ona faʻaaogaina vailaau faʻasaina pe afai ua tupu le pi mo fatu.

Auala e taulima ai aphids i luga o le pi

E tele taimi e aafia ai le opu carrot aphidlea e sili ona fiafia e nofo i luga o se lanu moli ma maloloina. O se iniseti lanumeamata lanumeamata lea e fafaga i luga o laau, e mafai ona maua i luga o gill, mai le mea e faigata ona maua muamua aʻo leʻi faʻaaoga le laau mo meaai. O le iniseti lava ia e le oona, ae le fiafia tagata uma i le avanoa e 'ai ai le opu ma aphids.

E taua! I le faaopoopo atu i meaola faalafua, o le matautia o le oona o loo faatusaina i faamaʻi eseese, aemaise lava i greenhouses. O le mea lea, a oʻo ina tupu aʻe, ia matua pipii atu i tekinolosi o lenei faagasologa. Vaʻaia ma le totoina i totonu o greenhouses: vai faʻalelei, masani le ea, taofi le maualuga i le 50%, ma le vevela - + 15 ... 20 ° C].
Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu faatasi ai ma meaola faalafua ua faamatalaina o le totoina o laau totō faatasi ma ni mea eseese: mo se faataitaiga, mai tamato po o pateta, tapaa. Aphid ei ai se ufiufi manifinifi lea e oʻo lava i tupe sili ona vaivai.

Poto toto Solanine o loʻo i ai mea oona, lea e aʻafia ai le tl, o le mea lea, ina ia saunia ai se mea e afaina ai, e tatau ona ave le afa i le lua kilokalama o le vaega o fualaau o pateta poʻo tamato, tipi ma sasaa se pakete vai.

Ona tapena lea o le supasisi mo le afa itula poʻo le faʻamalosi mo le itiiti ifo i le tolu itula. A maeʻa lena mea, e tumau pea le faaopoopo 30 - 40 g o le fasimoli o le suamalie poo le 30 ml o le vai, lea o le a taofia ai le fua i luga o le laau ma tufatufaina lelei. O le fufuluina o meaai e faia i le taeao ma le afiafi.

I totonu o le fale tapaa O Nicotine o le faʻaleagaina o le iniseti. I lenei tulaga, ia faia se fusi, 100 g o laulaau o le laau ua nutimomoia ma sasaa i se lita o vai. E tatau ona faʻamalosi mo se aso, ona faʻasolo ma faaopoopo foi le fasimoli. I le avea ai o se faavae, e mafai ona e faʻaaogaina le vaega eleele o le celandine, pepa vevela, vevela. A uma ona fufulu le palu, aʻo leʻi faʻaaoga saʻo, e tatau ona fufulu lelei i lalo o se vaitafe malosi.

Fua e faʻafefe ai le moa

O le iniseti e lauiloa foi karuti mota. O se mea laʻitiiti lenei, e oʻo i le 19 mm pepe ma ni laʻau paʻu mumu-lanu moana. I le aotelega, e sili atu i le 100 o ona ituaiga, e ono foliga mai e ese mai le tasi lea ua maea ona tagofia muamua.

Caterpillars o le iniseti, lea e fai ma sui o le matautia o le opu, ei ai se lanu mumu, lea e laʻitiiti lanu i le va o vaega. Faʻalagolago i tulaga tau, o le tasi tamaitai mo le tausaga e mafai ona fua mai i le tasi i le tolu augatupulaga o pusa laiti.

O le lamatiaga o se iniseti, o ona anufe o loʻo nofo i totonu o faamaluga o se laau, o le 'ai o fatu ma fatu laʻitiiti, lalaga ma le faʻapipiʻi faʻamalama. O le mea moni, o le mea lea o le isi igoa o le pest - tina malu

E masani lava, e le o se tauiviga ogaoga i iniseti, aua o le laau ua afaina e vave ona ave ma susunuina. E tāua le fanaina o faamalu mamanu i le taimi, ma o se mea e puipuia ai, ia faʻaumatia togalaau vao i totonu o le nofoaga ina ia le lele le iniseti i luga o lau 'upega tafaʻilagi.

Kalama ma lau

Carrot listobloshka - o se iniseti ma se tino lanu meamata, e oʻo i le 2mm le uumi ma ufiufi manino apaʻau. E i ai mumu mumu, filifili umi umi, e oso i vae vae. Lafoaʻi fuamoa mūmū sesega, lea e tupu lanu samasama aʻo latou matutua. Mo se tausaga, o se lisi lisi e toe faʻasolo ai le tasi augatupulaga. Faʻaauau i luga o karuti vao poʻo pinelaina. Le faʻafouina o tamaitai ina ua maeʻa le taumalulu i le masina o Me.

O lenei manufeʻai e matautia i taimi uma o lona atinaʻe. Nymphs, larvae ma tagata matutua e togafiti le sua mai le aʻa ma lau o le laau. E masani lava ona faʻapipiʻi i luga o fuʻa laiti, o le mea lea e taofi ai le ola o le pi, o le laʻau laʻau ma faʻapala, ona malolo ai lea.

E taua! E sili atu le vave faʻaaogaina o togafitiga e puipuia ai lenei pest of dill, ma o le mea mulimuli e le tatau ona e mafaufau loloto e uiga i auala e tau ai i se auala e sili atu ona ogaoga. E taua tele le aveeseina o laau uma o kaloti vao ma togalaau faʻasalalau e lata ane i le nofoaga o loʻo ola ai le vao, ma afai e le mafai, ia ufiufi laau i le spunbond poʻo le lutrasil i pamu muamua. Aʻo tupu le tupu, e tatau ona tatala le eleele, faʻafefiloi vao ma faʻaaoga isi faiga faifaatoaga.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu e aofia ai le fufuluina o lanu moli ma le faʻaogaina, pefu peʻa ma le teuteuina o tapaa. Ina ia saunia le mea mulimuli, e tatau ona e saunia se kilokalama o le tapaa po o le otaota, sasaa se pakete o le vai vevela (e le o le vai inu) ma ia tumau mo le 24 itula. I le faʻafefeteina faʻafefete o le fasimoli ua maeʻa ma ua uma ona faʻafefiloi lenei paluga i le dill.

Faʻafefea ona taulimaina le pusa Italia

O lenei iniseti leaga e taʻua i nisi taimi laupepa tafe. O loʻo faʻaaogaina i le faaiuga o Aperila, pe a oʻo mai tagata matutua mai togi o le tausaga talu ai ma nofo i luga o laau muamua. A tupu le seleni, latou te fesiitai atu ia i latou, lea latou te faasolosolo malie lava ona taofi fuamoa mai le amataga i le ogatotonu o le taumafanafana.

O lona uiga o iniseti inumaga e foliga mai o le taimi atoa mafanafana o le tausaga. E pei lava o tagata matutua, latou te fafaga i le lau o fugalaau ma fatu laʻitiiti, e matua afaina ai fua.

O le taua faasaga i le grafizom mataʻu (isi igoa o pest) e le manaʻomia ni gaoioiga ogaoga. A o faagasolo le taimi o le paga, o mea iniseti e lafoina i le pito i luga o le laau, o lea e mafai ai ona faigofie ona luluina i totonu o se pakete vai pe tape atoa le pito i luga ma faatofu i le vai.

Ina ia puipuia le tupu mai o se iniseti i luga o le upega tafaʻilagi, e tatau ona faʻaumatia mea ola vao lata ane, e aofia ai le aiga o le faamalu, ma mulimulitai foi i tulafono o le seleselega ma le tuʻuina o selela.

Metotia o le tagofiaina o fela

E pei ona taʻua muamua, o le meaʻai e pei o meaʻai faʻamaʻi o carotiti, e aofia ai uʻamea - se iniseti lanu enaena ma ni apaau manino. Faʻatau ia te ia E mafai, faʻasalalau se paluga faʻapitoa i le va o laina o le kulumu. Mo lana tapenapenaga, latou te faia i le tutusa o le vaeluaga o le lime, sima laupapa ma le pefu asu.

A itiiti ifo i le 5 g o le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina ile sikuea mita. O le togafitiga e faia lua i le tolu taimi i le 8 i le 10 aso. Na ia faʻaalia lelei o ia i le tau faasaga i mea faʻamaʻi ma le fuaina o tumatumu tamato na saunia e tusa ai ma le fua o loʻo i luga.

I le avea ai ma le toto Mo le tosoina o se iniseti, faʻamalo le laau ma le faʻafefetega o le kālati, sipisi, fasipolo, vao vao, yarrow poʻo le chamomile. Ina ia faia lenei mea, ave le 200 - 300 g o meaʻai filifilia, kuka lelei ma liligi le 2 lita o le vai vevela (e le o le vai inu).

E tatau ona faʻasolosolo le vaifofo mo le itiiti ifo ma le aso, a maeʻa ona faʻamamaina, ma aʻo leʻi faʻaaogaina le vai (sili atu nai lo le pakete) ma le 30-40 g o le fasimoli. O manogi manogi mai laau o loʻo faʻaaogaina o le a tumau i totonu o le 4-5 aso, lea o le a faʻafefe ese ai le lele.

E te iloa? E sili atu le faigata ma e le o aʻafia ile aʻafiaga o meaola faalafua e le o faʻamalosiina fua. O le mea lea, i le taimi e faʻaalu ai moega laiti ma aua neʻi galo e faʻamautinoa latou te le o mai vao. E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, e aunoa ma le faʻafetaʻi. E le fiafia le laʻau o Carrot i laʻau, o lea la, afai ei ai se mea e mafai ona mulimulitaʻi i le mimiti, e sili atu ona taofiofia.

Auala e puipuia ai le otaota mai meaola faalafua: puipuiga puipuiga

Ole mea sili ona taua ole puipuiga i lenei mataupu - usitaia tulafono ole tuputupu aʻe o le meaʻai. Manatua o laau faamalu o se taamilosaga e tasi le tausaga e tatau ona toto i se mamao mamao mai laau o le aiga e tasi, ae o le taamilosaga lua tausaga. E tatau foi ona e aveese ma le totoa vao leaga uma e aofia ai le faamalu.

Ia mautinoa e aveese mai i le saite uma toega o laau totő, laʻau paʻu, ma eli le palapala mo le taumalulu. I le taimi o le togavao e matua mataituina ai le gataifale ma tali atu i le taimi i foliga vaaia o iniseti e le manaomia.

E leai se meaola matautia e afaina ai, ae o nisi taimi o iniseti e faia i ai, lea e sili ona fiafia i ai laau o le aiga faamalu. O le tauivi ia i latou e faigofie. E tele naua mea e teuteu ma mea e faʻaogaina e faʻafefe lelei ai.

E tatau ona manatua o vailaʻau ma vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina e le faʻaaogaina i le dill, e pei ona faʻaaogaina i meaai e leʻi puipuia. O fua sili mo togafitiga o manu e puipuia ma, sili atu i mea uma, le totoina lelei o faatoaga.