Fua o le gaosiga

Tomai fualaau fugalaau: pe faapefea ona fafaga se togi? Se aotelega o mea sili ona lelei ma auala e faaaoga ai

O se inisiua o se laau matagofie lea e mafai ona fagua ai le faamemelo mai tagata uma. Ae ui i lea, o sea matagofie e manaʻomia ai se taumafaiga tele. E tatau ona e totogia le tele o le gauai, faʻaalu le tele o le malosi ina ia mafai ai ona faʻaleleia lou togi ma maloloina lelei. Ae peitai e leai se fesoasoani faaopoopo e manaʻomia. O lenei fesoasoani o fuga fugalaau. I totonu o le tusiga matou te tuʻuina atu se lisi o fomaʻi sili ona lelei, taʻu i ai poʻo fea mea e sili ona talafeagai, faʻamatala le eseesega i le va o le faʻamalosi, vai ma le kulupu, ma tuʻuina atu ni faʻamatalaga i luga o mea ma auala e fafagaina ai le laau, pe tatau ona e faia i le tautoulu po o le tautotogo ma pe mafai ona e faʻaaoga tutusa tupe mo isi lanu.

O a mea e mafai ona fafaga?

Fofo faʻapitoa

Ina ia fafagaina le laau, e le tatau ona faʻatau ni tupe taugata.. E mafai ona e kuka fugalaau i le fale.

Alu sua

E mafai ona e mauaina se ituaiga o laau i le toetoe lava o fale uma. O le fafagaina o le orchids e tatau ona faʻafefe 30 ml o le sua i le 1500 ml o le vai.

Peel mai le rimoni ma le lemon

50 g o vailaau e sasaa atu ai le 1000 ml o le vai ma tuuina atu mo le 24 itula. Ona faʻaaoga lea e fai ma aʻa.

Aspirin

1 le papa na faamamaina i le 1000 ml o le vai mama. O lenei tuufaatasiga e talafeagai mo le totoina o laau. O lenei togafitiga o le a fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino.

Suga

20 kalama o le suka e tasi le lita. Vai le vaifofo e tasi i le masina.

Suauu suauu

Lulu i luga le 20 ml o le suauʻu i le 1000 ml o vai. Fai seiloga e nutililiiina le suauu i ni vaega laiti. I le taimi lava (a faʻapea o le a toe faʻafouina le suauʻu i le tasi le tino) pe a uma le faʻaogaina, faʻafefe le fugalaau.

Fesoasoani! Afai e fuga i le tausaga le fusi o le orchid, ona tatau loa lea ona faʻaopoopoina lenei fofo i le tausaga. Afai e sili atu le tele o fugalaau, ona tatau lea ona fai lenei ofu i aso uma 30.

Ash

O lenei faluga o le a puipuia ai le laau mai meaola faalafua, faapea foi ma le fafagaina o elemene, e aofia ai le potassium, calcium ma fuakalama. Ina ia saunia lenei meafaigaluega matagofie, e tatau ona e ave le 50 kalama o le pefu palapala ma sasaa le tasi lita o vai inu. Fafaga le paluga mo le vaiaso, faʻaosooso i taimi. I le taimi mafanafana e tatau ai ona faʻafefiloi le paluga faʻatasi i vaiaso uma, ma i le malulu - tasi i le masina.

E faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga faʻasusu i le fale, faitau iinei, ma o le a le vai eleni mo le faʻamafanafanaina ma pe a sili atu ona lelei le faʻaaogaina, o le ae aoaoina i lenei mea.

Faʻapitoa

Pokon

E masani lava, o na laei pito i luga e faʻaaogaina e faʻaʻumiʻumi ai le vaitaimi o le fuga o le orchid. Faaaoga e avea ma aʻa "meaai".

O le tuufaatasiga e aofia ai mea taua:

  • nitrogen;
  • phosphoric acid;
  • paluga paluga;
  • fanafana;
  • apamemea;
  • uʻamea;
  • manganese;
  • molybdenum;
  • zinc.

I luga o le fagu oi ai se pusa tufatufa. E tusa ai ma faatonuga, ia faʻaaoga le fualaʻau "Pokon" e tatau ona faʻaalu le 5 ml i le 1 l o le vai faamama. Faʻatau faalua i le masina i taimi uma. O fualaau faasaina e 220-250 rubles.

Iapani lanumoana

O le faʻalavelave faʻalavelave e aofia ai meaʻai ma enzymes.. I le vaitau o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le tuputupu ae o le laau e faateleina, o le aʻa e amata ona vave tupu. O lenei fofo e fesoasoani tele i le vave vave ma le lelei e taulimaina ai maʻi ma pala.

E le gata i lea, o le meafaigaluega e masani ona faʻaaogaina pe a uma le faʻavasegaina poʻo suiga i tulaga. Ina ia faʻaaoga le Blue Blue, e tatau ona e tipi le pito i luga o le tapuni, ona tuu lea o le fagu i le ua i le ua ma sasaa saʻo le fusi ile palapala. O le tau o le fafagaina e eseese i le va o le 150-170 ru.

O le monophosphate potassium

O lenei fualaau faasaina e mafai ona solu i totonu o le vai, e le o iai le chlorine. Faatau e pei o le paʻu paʻu. O lona aoga autu o le meaʻai fualaau. I le palapala e aumai i le foliga ua solo i totonu o le vai. O loʻo taʻua o se tasi o sauniuniga aupito sili ona faʻapitoa mo le i ai o le paluka ma le maika. O le tau o le faʻaleniina o loʻo i totonu o le 100 rubles i le 1000 kalama.

Olioli

O le meafaigaluega e faʻamoemoeina e le gata mo faʻamaʻi, ae faʻapea foʻi mo isi faʻalapotopotoga taʻitasi ma faʻalauiloa. Ae faapena foi O le aiga o Orchid e atoatoa. O le galuega autu a le OOO o le faʻaopoopoga o le vaitau o le fugalaau ma le faʻavaeina o laʻau tele o lanu paʻu. Fufulu 5 ml o le vailaʻau i le 1000 ml o vai. E faʻaalua ona faʻaaoga i le masina. Tau faʻatatau - 100 rubles.

Zircon

O lenei meafaigaluega e faaosofia ai le tuputupu ae o aʻa ma le tele ma le tele o fugalaau, faapea foi ma le faaleleia atili o galuega puipui o pulu. E fesoasoani i le fugalaau e ola ai i tulaga faʻalavelave, ma puipuia ai mai faʻamaʻi. O le meafaigaluega e le aofia ai toxins.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le zircon mulimuli:

  • gaioiga o le totoina;
  • fufulu ese o fatu ma fatu;
  • fufulu eleele;
  • totoina laau.

E tatau ona e faʻafefe se tasi o le ampoule (1 ml) i le 10 lita o le vai. O le tau o sea ampoule e 13 ru.

O auiliiliga uma e uiga i lenei sauniuniga mo le fafagaina o laau, faitau i inei.

Fugalaau fiafia

O lenei fuālaʻau ua manatu e faʻalavelave, aua e talafeagai lelei mo le faʻaleleia o le palapala ma mo le fafagaina ese o le aʻa. I le taimi e faʻaaoga ai, e matauina e le au faifaatoʻaga le faʻavavevaveina o le atinaʻe., faapea foi ma le sili atu le vevela ma le faauu faaumiumi. Ole fualaau faasaina e maua ai le puipuiga ile eseesega o mea tau le siosiomaga. Ina ia saunia le fusi, e tatau ona faʻaumatia le 1 ml o le "Fugalaau Fugalaau" i le 10 lita o le vai. E tusa ma le 150 rubles.

Mr Color

O loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga: mai le faʻateleina o galuega puipuia e faʻaleleia ai le fugalaau. Fai le faʻasusu i totonu o le pani. Ae maise lava le manaomia o nei fafaga fafaga. O le faʻaaogaina o le tasi poupu o lona uiga o le faʻavaivaia i le 1 lita o le vai. "Fed" orchid 1 taimi i le lua vaiaso. Amino acids o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le oloa, faʻaleleia le faagasologa o le photosynthesis. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 50 rubles i le 300 ml.

Agricola

O mea aoga autu o loʻo i ai o suauu ma mea taumafa.

E le gata i nei O isi mea e aofia ai.:

  • fanafana;
  • apamemea;
  • zinc;
  • manganese;
  • uʻamea;
  • molybdenum.
E taua! Ae ui i lea, o lenei vailaau faʻasolosolo ua i ai se tasi o toe faafoʻi tele: o le faʻamavaega saʻo e le o faʻaalia i le afifi. Ma o le tele o elemene e mafai ona afaina ai le togi. Ina ia saunia le fatịlaịza, e tatau ona e sasaaina le 0.05 lita o le oloa ma se lita o vai. Faʻaaoga e pei o le fausua e faalua i le masina.

Soʻo se togalaau faʻatoʻaga i le auala e faʻaaoga ai Agricola mo orchids e mafai ona maua i se isi tusitusiga.

Fasasco

E masani lava, e faʻaaogaina e le au faifaatoaga e faʻaagaga le tuputupu aʻe ma faʻaleleia i le tele o tumutumu, faʻapea foi pe a uma ona suia ma suia le nofoaga o le ulo.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le a faʻaalia ia taunuuga nei.:

  • tuputupu ae atoatoa ma atinaʻe;
  • umi ma tele puaa;
  • faateleina galuega tausi.

Mo sauniuniga o le 0.05 lita, sasaa le 10 lita o vai. Le tau o le fualaau faasaina - 200-210 rubles.

Saili nisi faʻamatalaga e uiga i fomaʻi faʻamalosi iinei.

O le a le taimi ma le faʻafia ona faʻafefe?

Aʻo leʻi faia le vailaʻau e tatau ona e suʻesuʻeina mea nei.: vaitau, tuʻuina o eleele ma tulaga. Fertilizing e talafeagai pe a matauina e le tagata fai fuālaʻau suiga nei i le atinaʻeina o le orchid:

  1. O ituaiga meaola ninii ma mea manogi na aliali mai i le vaega o loʻo fafaga i le laau lava ia.

    O nisi taimi e aʻafia ai ia meaola ona o le masani ona fai faʻasosolo. O le mea lea, e tatau ona e tausisi i faatonuga mo le faʻaaogaina o meaʻai. Ma faʻaititia foi le fua mo le matua matutua.

  2. A maeʻa ona totoina i totonu o le palapala i le fale. O lea ituaiga laau e manaʻomia ai le faʻasaina o le taele.
  3. I le tulaga o loʻo tumu le lalolagi i fulufulu poʻo isi mea vailaʻau.
  4. I le taumalulu-taumalulu, e te manaʻomia le faʻamafanafanaina e le sili atu ma le faalua i le masina. Talu ai o lenei taimi ua manatu o se taimi e malolo ai, o le tochiditi e tupu lemu, ma e manaʻomia ai le faʻaitiitia o le faʻaleleia.
  5. O le amataga o le taumafataga o le tautotogo e tatau ona faateleina i le tolu taimi i le masina. O le tautotogo o le taimi o le fafagu, o lea la o faagasologa uma o loo faatelevave.
E taua! I le faaiuga o le taumafanafana, o le faʻamaʻiina o loʻo faʻaititia i le tasi i le masina.

E mafai ona faʻaaoga oloa ua faamoemoe mo isi laau toto?

I tulaga o laei, o le inisiua e matua leai se aoga.. O le mea lea, e mafai ona faʻafefiloi se laau e tusa lava pe sauniuni mo isi lanu. O le mea pito sili ona taua i lenei mataupu o le suʻesuʻeina ma le totoa o le fatu. O le oloa e tatau ona aofia ai le potassium, nitrogen ma le phosphorus e aunoa ma se faaletonu.

Ituaiga o laei

E vaevaeina i ni vaega e faalagolago i lo latou tumau. E i ai ituaiga nei.

Faʻasinotonu

O lenei mea e masani ona faaluaina superphosphate. Ia saunia se mea faʻapitoa e ala i le faʻaogaina o phosphates masani o le vailaʻau phosphoric. O nei fualaau faasaina e talafeagai lelei mo laupepa ma le foliar application. Ae peitai, ina ia maua ai taunuuga aupito maualuga, ua fautuaina le au faifaatoaga e faaaoga nei meafaigaluega i se tulaga tutusa.

I luga o ni pulou

O nei fomaʻi e faʻaalia i le filifilia ma le faʻaeteete o meaʻai. E masani lava o na laei e faʻaaogaina e faʻalautele ai le fugalaau ma faʻaleleia ai. Faaaoga le faʻalaʻau i totonu o laau i le taimi o le tuputupu ae malosi o laau..

Ole numera o laau e faalagolago i le lautele o le ulo. O le tele atu o le gafatia, o le tele o le faʻamalosi. O nei laau e na o le faʻaofiina i totonu o le eleele, ma e tatau ona faʻafeinu. E tatau ona sui fomaʻi i le tolu masina.

Liva

O nei fomaʻi e sili ona lauiloa ona o le faigofie o le faʻaaogaina ma le leai o se faʻafitauli o le tele o elemene. O le fafagaina o le ava i le isi itu ua vaevaeina foi i ni vaega laiti:

  • Palu. Tuʻu atu i le faʻaleleia o foliga o laʻau, faʻaleleia lona tuputupu ae ma le faʻapipiʻiina o fatu.
  • Phosphoric. E masani ona faʻaaoga e faʻalauteleina le fugalaau.
  • Nitrogen. E faʻaleleia ai le tuputupu ae o le vaega lanumeamata o le fugalaau.

O le ae maua i totonu o lenei tusiga pe o le a le mea e manaʻomia ai le faʻamalositino ina ia mafai ai ona fuga le laau ma avatu pepe, ma faitau iinei e uiga i le auala ma le auala e faʻafefiloi ai se orchid i le taimi o le fugalaau.

O le fea e sili atu ma aiseā?

Filifili le fualaau sili ona lelei e le faigofie. E taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi i lana lava auala. Afai e te filifilia i totonu o meaʻai fale, e sili atu le tuʻuina atu o le fiafia i le suauu. Mai mea e teu oloa, o Zircon e sili ona lauiloa. O lona aoga sili lava o le leai lea o elemene oona. E taua o se fugalaau faʻapitoa, o le mea lea faatasi ai ma le fesoasoani a Zircon e tele faafitauli ma se orchid e mafai ona foia.

O se aotelega o auala e sili ona lauiloa mo le faʻamalosiina, gaosiga ma le manuia o le togavao o le aschid, e mafai ona maua i la tatou 'upega tafaʻilagi. Faitau e uiga i fualaau faasaina e pei o: Fitoverm, Aktara, Appin, Bona Forte, Fitosporin, pasene Cytokinin, acid succinic and vitamins.

O le mea moni, o laei e fuafua e faʻaleleia le tulaga o le laau. Ae ui i lea, o le a mafai ona matauina se aafiaga aoga i le na o le faaaogaina lelei, mulimuli tonu i faatonuga. Afai e te faʻaaogaina i le fugalaʻau, ona mafai lea ona e faʻaumatia atoa le orchid.