Berry

BlackBerry Chester Thornless: lelei ma le le lelei o le ituaiga, totoina ma le tausiga

Faʻatoʻa faʻatoʻaina e le faʻatoʻaga ituaiga meaola mamanu, o le tasi e leai ni pologa o Chester Thornless. E ese mai i isi o loʻo i ai le maualuga o le tetee atu i le manava malosi, ma le manaia lelei. Blackberry Chester Thornless na pau le alofa i tagata fai togalaau ona o le leai o vao tuitui ma vine tetele.

Chester Thornless ituaiga faʻaipoipolo eseese

I le fitusefulu o le seneturi talu ai i le fale suʻesuʻe a Amerika i le setete o Maryland, na faʻamauauina ai le telefoni o Chester Thornless. Na faʻaalia i le faʻavasegaina o ituaiga Darrow (faʻavae) ma Tornfri (tagata nofomau). O se taunuuga, o se ogalaau lapopoa, paʻu mafolafola faʻatasi ma le faʻaputuina o fagu na maua.

O laʻau o lenei ituaiga o mea e fai ai le telefoni feaveaʻi o le semi-settling or semi-upright, ei ai se lanu enaena lanu enaena, e lelei le fetuunaiga ma ausia se maualuga e tolu mita. Bushes - malosi ma mamana. A maeʻa le vaitau o le meaʻai, ona faʻamago ai lea. I tausaga taʻitasi lua tausaga, o le vaega o loʻo i luga o le eleele ua toe faʻafouina.

O lau o Chester Thornless e faʻatau ma faatulaga i se faasologa faasologa. O latou lanu e lanu meamata. I le pito i lalo, o fua o fualaau aina e maua mai, lea e maua ai pusa. I le taumafanafana, e aliali mai fugalaau paʻepaʻe ma paʻepaʻe mai ia i latou, lea e mulimuli ane fausia i palasi ma le tele o fualaau suamalie ma fua tele. Na tupu lenei mea i le amataga o Aukuso.

E oʻo mai i le taimi o le matua, o le a avea le vine ma lanu uliuli. O fualaau taʻitasi e oʻo atu i le tolu senitimita ma e tusa ma le valu karaka.

BlackBerry Chester Thornless ua lelei ona fetuunai mo le teuina ma le felauaiga. E ese mai i tua o Tornfri le suamalie o le suamalie o ona fua. O fua o le a fiafia foi ia i latou oe mulimuli i se meaai, aua e sili ona lelei mo lenei faamoemoe.

O lenei ituaiga siaki e mafai ona faʻaumatia e tagata e leai se metabolism o le carbohydrate, ma i latou o loʻo mafatia i faʻalavelave o le gastrointestinal tract.

E te iloa? O Blackberry ua manatu o le nofoaga fanau mai o le Iunaite Setete o Amerika. O iina, o lenei laau toto e ola i le toeitiiti o taumafanafana uma fale ma tuafale. Na aumaia i Europa i na o le 18 senituri.

Faʻamatalaga ma le faʻatagaina a Chester Thornless

O lenei laau toto e tupu e aunoa ma ni faafitauli ma fua mai i totonu o Iukureini ma le tele o isi atunuu Europa. E faigofie ona latou talia le susu ma mafanafana. O le malosi o le malulu o le blackberry Chester Thornless e sili atu i luga o viiga. I nofoaga e oʻo ai ile vevela o le vevela -30 ° C, ua lava lea e ave ai fua masani o le kiona.

Faʻapitoa:

  • Malamalama lelei le aisa.
  • Maualuga maualuga.
  • Lafo lelei o le lamala ona o se aʻafiaga o aʻafiaga, o loʻo loloto lava.
  • Fualaau taumafa aoga.
  • O Berries e le faʻaumatia a latou aʻoaʻoga i taimi o femalagaaiga umi.
  • Ata foliga teuteu.

Faʻafitauli:

  • I le maualalo o le vevela, ua fautuaina e vavao vaovao, e ui lava i le maualuga o uiga o le kiona.
  • E itiiti le faʻaogaina o le laau i nofoaga e tapunia ma puipui. E le fautuaina foi e totoina i eleele maualalo ma vaitafe.

Totoina o fualaau o le Blackberry Chester Thornless

O le siʻosiʻomaga o le atinaʻeina o poloka o blackberry e talitutusa ma fugalaau ma e lua tausaga. I le tausaga muamua o le olaga, o lo latou tuputupu aʻe ma le fugaina e tupu. I luga o le lona lua-fualaau aina ma toe alu ese.

Blackberry Chester Thornless fugalaau mulimuli ane ma amata ia Iuni, ae o se mea tele tele lenei, aua e le faʻaalia fugalaau i vaitau o le tautotogo, ma o le fua o vine o tausaga taʻitasi ma tele.

Filifiliga ma sauniuniga o le totoina o mea

O fualaau e mafai ona ave faʻatasi ma se aʻa faʻamau, ma faʻatasi ai ma se avanoa. O le tulaga autu e lava le atinaʻe o aʻa. A e faʻatau mea e toto ai, saili ia uiga o le ituaiga - e taua tele mo le totoina atili ma le tausiga lelei o vao.

Ave le mea totino, lea e tasi pe lua tausaga le matua, naʻo totonu o faatoaga poʻo fale tausi maʻi. E naʻo le mea e totoina ai laau ma vailaʻau vaʻaia e iloiloina ma faʻamalosia e tagata tomai faapitoa i tulaga eseese ma le phytosanitary status.

Vaavaaia mamanu pe a faʻatau. E tatau ona leai ni laʻau, e le faʻamaina pe faʻagogo. E le tatau ona vaaia e oo lava i nai faʻailoga o faʻamaʻi ma le i ai o meaola faalavela i luga o pupu ma aʻa.

O fua lelei lava e tofotofoina i tulaga nei:

  • Lua poʻo le tolu aʻa taua.
  • O le aʻa e le puupuu ma le 15 cm.
  • Tasi le sola ese.
  • Vaega aupito maualuga e le itiiti ifo i le 40 cm.

Filifiliga o le nofoaga ma sauniuniga mo le tulaueleele

Filifilia se nofoaga mo le totoina o le Chester Thornless, mulimuli i uiga masani o le vao - o se laau toto-alofa, o le a fuaina ai le maualuga i luga o le la po o le faapaologa.

Afai ei ai le leai o se malamalama, o le a fai si laʻititi o vine blackberry ma toese ai le latou tofo. I lalo o ia tulaga o le ola ae, o le a ola aʻe i luga tamaiti laiti, ma tapunia lala lelei mai le la. O le faʻavaeina o pana e mafai ona tutupu seia oʻo i le tau o le tautotogo, lea e aʻafia tele ai le malulu o le togavao.

Chester Thornless e le galo eleele palapala, o lea e le mafai ona e totoina i vaega e masani ona lolovaia i le timu pe liusuavai. O le togafiti Blackberry e totoina Chester Thornless e tatau ona totō ile eleele lea o loʻo i lalo ole mita e tasi. A leai, o le laau o le a le ola lava.

E taua! Faʻaopopo le mea moni o le blackberry e aupito sili ona fetaui ma eleele palapala ma e le taliaina le carbonate. Ae o lenei mea uma o le a faalagolago i le telē o lou fale mafanafana. E ono le mafai ona vaevaeina i ituaiga eleele eseese. O lona uiga, o le tuufaatasiga i ona itu uma o le a foliga tutusa ma e tatau ona e liua le eleele i tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae o Chester Thornless.

O le filifilia o se nofoaga mo le totoina o lenei ituaiga poloka, e le mafai ona e popole i le puipuia mai le malulu ma le matagi malulu, e pei o Chester Thornless o se ituaiga taumalulu-tele. O laau e sili atu ona totoina i motu laiti i le ogatotonu o le togalaau, e ui lava e toatele o loʻo faia le isi itu, faʻapipiʻi vao i luga o le nofoaga i luga o le pa.

I lenei tulaga, e sili atu le solomuli ese mai le pa i le mita e tasi, o lea o le blackberry e itiiti le paolo, ma o le a sili atu ona faigofie mo oe le aoina o fatu i le lumanai. O le faʻaleleia o avanoa i vaomatua i itu uma e lua e le gata ina faʻatautaia ai le seleselega, ae ia tausia foi togafiti.

E te iloa? O matou tuaa na taua o le blackberry "leoleo o le vao", aua i luga o pou e tele ona laau talatala tuitui.

Faʻasologa o le faʻaleleia o auala

Agrotechnika tuputupu aʻe o laupepa e aofia ai mea taua. E sili atu le amata o le totoina o vine i le amataga o le tautotogo, e ui lava e mafai ona e tolopoina seia oo i le tautoulu. E naʻo le tulaga lenei, e tatau ona faapuupuuina le vaega o loʻo i luga ae toetoe lava o le afa, ma faʻapipiʻi foi mo le taumalulu ina ia aua nei tolotolo ma ola le lala laau.

Ae o sauniuniga ile eleele e tatau ona faia i le tautoulu, ina ia mafai ai ona totoina vine i le tautotogo. O le fanua na filifilia mo le totoina e tatau ona eliina i le loloto o le mita mita ma faʻaaogaina fugalaʻau o meaʻai ma mea faʻapitoa.

Mo le 1 mita e tatau ona e saunia 50 g fugalaʻau e faavae i le potash, 100 g o superphosphate ma le 10 kilokalama o le faapalaga. Afai o le 'upega tafaʻilagi e aofia ai le lelei o le palapala, e tatau ona faaopoopo iai le peʻa ma le oneone.

E tatau ona totō vine i vaimea po o lua e tutusa ma le 40 cm ³. E tatau ona tuu i se mamao e 50 cm pe 1 m le tasi i le isi. Faʻalagolago i le lumanaʻi manuia o le lumanaʻi. Ae talu ai o Chester Thornless o se ogalaau malosi, ia faia ni avanoa se tele. I totonu o lua o le eleele lafulemu, faʻatumu i le 2/3.

Afai e le faia le sauniuniga ile eleele i le tautoulu, e le tuai tele ona faia mulimuli ane. Fertilizers mix lelei ma le eleele i totonu o lua e faʻaitiitia ai le fesoʻotaʻiga ma le aʻa o laau.

Tuu le laau i totonu o le pu ina ia le sili atu i le 3 cm le loloto i le pito i lalo o le ogaumu. Afai e te faʻalauteleina, e te ono aʻafia le tolopoina o le fualaau suamalie mo le tausaga atoa, ona o le a e faʻatali mo ni fou fou e latalata atili ai luga.

E taua! Ina ia mafai ona maua le timu ma le vai e faʻaleleia ai le vai, ia faia ni pu e faʻataʻoto ai laupepa. Salu le eleele ma se tamai laulau o le humus, faʻafefe o seisi poo le paluga o peat. Fai i taimi uma o tautotogo.
A o totoina se blackberry, ia manatua o le "tulimataia o le taʻavale." Ina ia puipuia le laau mai le pipii atu i vaega e le o faamoemoe mo ai, ia eli fasi pepa i luga o le fasi laau. E tatau ona faia lenei mea e le gata mai isi aganuu, ae mai le pa, aua e le fiafia tagata tuaoi i sea "osofaiga".

O le BlackBerry e puʻe Chester Thornless e ola aʻei luga ma fufulu vine fua tele ma tetele, o lea e manaʻomia ai e le vao ni mea e faʻaleleia. O le mea pito sili ona faigofie e fai i tafatafa o laau taʻitasi o le taʻavale lea o se pine ma nonoa ai lala.

Afai e te faʻapipiʻiina se telefoni i se metotia masani, ona faʻapipiʻiina lea o se faʻalapotopotoga. Fuʻu i totonu o pou i autafa o laina ma faʻalautele le tele o uila i le va o le afa-mita laasaga i le maualuga o le pi. E mafai ona nonoa faʻamau i le uaea poʻo le faasee, o le vaeluaina.

E te iloa? O foliga mai o le blackberry o se tala. Na i ai se taimi na feiloai ai se tamaoaiga panna ma se leoleo mamoe mativa. Na tulai le alofa i le va oi latou. Ae o le taunuuga na faia i se auala na faamalosia ai i latou eo ese. Mo se taimi umi, na misia ai o ia e le teine ​​ona e le mafai ona latalata atu i lana pele ma ole atu i le natura e tuuina atu ia te ia lona olaga oona e fai sina mea fiafia. Ma sa ia tuuina atu ia te ia se faila i lana manogi matagofie ma le manaia.

O le tausiga lelei o le ki lea i se seleselega lelei.

O le togafiti Blackberry Chester Thornless e faʻavae i luga o "falesa" nei:

  • Taususu vai e le aunoa;
  • Totoina;
  • Tatalo le palapala;
  • Puipuiga ma togafitiga e faʻafefe ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • Toto ma teuteuina togavao.
E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai mai i luga, o le tausiga a Chester Thornless o se taimi e faʻaaogaina ai ma e manaʻomia ni tomai faʻapitoa. O le mea lea, matou te fai atu ia te oe ia mafaufau ma le totoa i isi fautuaga o le a matou tuuina atu i lenei mataupu.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

O poloka o le BlackBerry na e totoina i lenei tausaga e tatau ona faʻainu vai mo aso muamua 45 aso ma i le taimi o le tau vevela. I le taimi o le fualaau taumafa, e manaʻomia e le togavao le faʻamafanafana, pe a oʻo ina tupu aʻe lo latou tuputupu ae ma o le a fua le sua.

Mo le faʻamamaina o le eleele, aua le faʻaaoga vai mai le vaieli poʻo le malulu mai le tap. O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻaputuina o le timu pe tapuni le vai i totonu o se koneteina tele ma tuʻu i le la mo ni nai aso.

O le seleseleina o Chester Thornless e tele ma lelei, e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le palapala ile luga ole laupepa. Afai mo le uluaʻi ulugalii i le va o vao vao e liliu mai e tupu ai fualaau faisua, poʻo i latou e alu mo le faʻafefiloi, i le tolu tausaga e tatau ona tausia ia fuaitau i lalo o le uila uliuli.

E tatau ona faʻamavaeina vao leaga, ma o le eleele i le va o laina e tatau ona tatala ile lima taimi i le vaitau i le loloto pe a ma le 12 cm. I luga o le vaovao, e tatau ona teu le palapala pe tatala i se vaitusi i le loloto pe a ma le 8 cm tolu i le taimi o le tuputupu ae.

E taua! Afai o le eria e mulimulita i vaovao, sawdust, nila poʻo laʻau paʻu o le vaomatua, o le malosi o le vaʻaia ma le vevela o le faʻaaogaina o auala o le a faʻaitiitia ai le faʻaitiitia. Ae o le mulch i se foliga o le lima-senitimita lela o le manulele pala ma pepost compost o le a maua ai le puipuiga mai vao ma puipuia le foliga mai o se palu i luga o le eleele. O le a avea foi ma punavai o le tele o meaʻai mo le togavao.

Fafagaina vao vao

A maeʻa le taumalulu ma le amataga o aso mafanafana mafanafana, e faʻavaivaia le blackberry ma e manaʻomia ai meaʻai faapitoa. O le mea lea, e tulaʻi mai se fesili talafeagai: faʻafefea ona fafaga le blackberry Chester Thornless i le tautotogo?

O le nitrate o le Ammonium poo le Uurea e faʻaaogaina i le tele o 20g / m². O le vailaʻau maualuga e faʻaaoga i le 4 kilokalama i le mita ma naʻo le taimi o le tuputupu ae. E tatau ona liligi le sulphate o le potassium i luga o le 40 kalama i le mafolafola fasi fanua. E tatau ona tuʻuina atu fugalaʻau Sulfur i fugalaau i tausaga taʻitasi, ae na oi latou e leai ni chlorine.

Afai o le mulching o le vao na faia e ala i le faapalaga, e tatau ona faʻalauiloaina fafaga i le ituaiga o fugalatini. Afai o isi mea faʻalaʻau ua faʻaofiina, ona tatau ai lea o fuatini i totonu o le 50 g / m² i le tolu tausaga.

E taua! O le muamua lua pe tolu tausaga talu ona toto Chester Thornless e le tatau ona faʻamaʻaina.

Lagolago mo vao

Mafaufau i le fetolofi o foliga o le blackberry ma le taimi e faʻaalu ai le taimi o le tausiga, faapea foi ma le seleselega, i vaega tetele laina faʻavave.

Mo le fausiaina o sea ituaiga, e lua-mita-maualuga koluma e seti i le mamao tutusa o le 6-10 mita mai le tasi. I le va oi latou, o le uaea muamua e tosoina i se mamao e lua futu mai le eleele, o le lona lua - i le mita, o le lona tolu - tasi ma le afa mita, ma o le uaea mulimuli ua faatulagaina i luga o pou.

O le auala muamua e faʻapipiʻi ai fugalaau i luga o le taʻavale:

E manaʻomia ona fesuisuiai i le va o laina e tolu o le uaea. O mea uma na o le a tutupu pe a uma le taofiga, e tatau ona e tufatufaina i itu o le ogatotonu o le togavao. Aumai ia i latou e tatau ona i ai i le pito i luga o le uaea lona fa i le pito i luga o isi puʻupuʻu.

O le auala lona lua e faʻapipiʻi ai le fugalaau i luga o le vaʻaiga:

O palama Blackberry e felafolafoaʻi solo ma faʻapipiʻi i le foliga o se siʻusiʻu taʻai. O pine pito sili ona laiti ma ola maloloina ua pipii i le manoa pito i luga. O lenei metotia e lelei aua e tele avanoa avanoa mo pupu, e sili atu ona malamalama, ma o le mea lea, o le fua o le kopi o Chester Thornless ua faateleina tele. Manatua o lenei metotia e sili atu ona mamafa pe a faʻatusatusa i le muamua.

O le auala lona tolu e faʻaoga ai fugalaau i luga o le ala:

O le mama ma fua o le a tetea i luga o itu o vine ma ua nonoa i laina lona lua po o le tolu o uaea, lea e tu i le maualuga o le mita ma le afa mai le eleele. E manaʻomia e le paʻu o loʻo manaʻomia ni mea vaivai ina ia le faʻaleagaina, e pei o le twine poʻo le faʻamalosi.

Seleseleina

Ole televave e masani ona sese le le mafai ona ola i totonu o latou togalaau ma togalaau aina. Pau le sese o le masani o le vave seleseleina o vine. E talitonu le au faifaatoaga pe afai e uliuli ia vine, o lona uiga ua latou lelei mo le taumafa. Ae e le saʻo lenei mea. O nei fua e fai si vevela ma le oona.

I le blackberry Chester Thornless na e faateia oe ma ona tofo uma, e tatau ona e tuu ia i latou e fua i lala seia oo i le iuga. O le a e malamalama pe a manaʻomia ona e selesele, i luga o se lauulu lauulu i luga o laʻau paʻu vaivai.

A uma ona selesele le seleselega, e tatau loa ona ave vave loa i se mea malulu ma malulu. I le la i ni nai minute mulimuli ane, o laʻau e mumu, o lona uiga o lena mea oona e aliali mai ma o mea lelei uma e tofo e leiloloa. E le gata i lea, e le tatau ona teuina ni fualaau suamalie mo se taimi umi- -o le a le maua ai lo latou tofo.

E taua! Seleseleina le seleselega atoa, e tusa lava pe o oe i le taimi e tele. O lenei mea o le a fesoasoani i le mea moni e faapea, o le isi fualaau o loʻo sosoo mai o le a faʻatumu i le tele ma sili atu le suamalie o vine.

Taʻu ma teuteu le vao vao

Ia vave lapatai atu i le faapipiiina o ata - E matua faigata lava, ae tatau mo le atinae masani o le togavao. O le mea lea, e tatau ona faia i taimi uma. O le taimi muamua e tipi ai Chester Tornless e manaʻomia le lua tausaga talu ona totō ile laufanua. I se taimi mulimuli ane, e tatau ona e aveeseina fualaau tuai fua i tausaga taʻitasi.

Faatasi ai ma isi mea, e tatau ona vavaeina vao i le tautotogo. Ona vavae ese ai lea o lālā faʻamaʻi umi ma vaʻagogo. O lenei teuteuga e tatau ona faia i tausaga taʻitasi, ma tuʻu ai pupu vine e lima i luga o vao. O le a lava lea mo le seleselega e te maua ai le fiafia.

BlackBerry Chester Thornless e le mafai ona mafanafana pe ufitia foi mo le taumalulu, ona e tumau i le vevela e oʻo i le 30 tikeri, e le masani ai mo le tau. Ae o laʻau na totoe mo le fuaina o laau e tatau ona faapuupuuina i le tautoulu. E tatau ona vaelua tutusa i le umi o le tasi ma le afa mita.

O lenei faiga e masani lava ona faia e le au fai togalaau i le tautotogo faatasi ai ma le faapipiina o upega. E faigofie lenei mea aua latou te amanaia taunuuga leaga e ono oʻo mai i le taumalulu: faʻamaʻi faʻamaʻi po o le tele o mea leaga.

E taua! O faʻamaʻi e leʻi faʻaleagaina le kiona ma le aisa, e tatau ona aveese atoa.

O le mea taua lona lua i le togafiti a Blackberry o Chester Thornless. faʻatoʻa togavao. O fatuga Blackberry e mamana ae faigofie. Latou te manaʻomia le faia o le faʻavae, vavaeeseina o aʻa mai le fua mai fualaau aina.

Ina ia tuʻuina atu i le togavao foliga sili ona lelei, e tolu ituaiga e faʻaaogaina: веерная, канатная и плетение с направлением в одну сторону или в две разнонаправленные стороны.

E tatau ona taitaia ma le faaeteete le taʻi Blackberry i le pou. E le tatau ona tupu aʻe se mea faʻamalosi i soo se mea e fiafia i ai, o lea e tatau loa ona taʻitaʻia ma toe faʻafeiloaʻi. A uma le vaitau tuputupu aʻe, ona aveese lea o pito vaivai o upega.

I le lona lua o tausaga o le tuputupu ae, o Chester Thornless e fua mai. I luga o le faasologa o le itu o loʻo i ai se faʻavae ma isi faʻaaliga o fua. A maeʻa ona amata ona faʻaalia nisi taʻai, lea e manaʻomia foi ona lafo i itu poʻo luga.

A maeʻa le seleselega, ona vavae ese lea o fuʻa tetele, ma tuʻu ni mea fou i lo latou nofoaga. Latou te aveesea foi le vaivai vaivai. E tupu lenei mea i taimi mulimuli uma i tausaga uma.

E te iloa? E tasi le talitonuga iloga: a maeʻa le aso 29 o Setema, e le mafai ona aoina fualaau mama, aua e lamatia ai le ola maloloina. O le mea lea o laulaʻau o vine e faailoga ai le tiapolo.

Polokalame faʻaleleia Blackberry e Chester Thornless

Blackberry Chester Thornless e fausiaina i ni auala se lua:

  1. Faʻapipiʻi le pikiapu. Faatasi ai ma lenei metotia, ua vavaeeseina le tipitipi ma ua tuu eseese i le afa lona lua o le taumafanafana.
  2. Faʻaleleia fualaau lanu meamata. Na faia foi ia Iulai. O le vaega pito i luga o le aʻa ma se tasi o fatugaʻo e tatau ona vavae ese ma tuu i se vaifofo o le indolylbutyric acid. Ona mo le masina e totō i totonu o se fagu, fatuina o ni laufanua lanu meamata mo ia. A uma ona fausia se aʻa, e mafai ona totō le laau ile eleele.

E faapefea ona saunia le blackberry Chester Thornless mo le taumalulu?

E pei ona matou fai mai, o lenei ituaiga o blackberry e faʻafefe lelei ai le kiona. Ma afai i lau eria latou te le sili atu i le 30 tikeri, e le mafai ona e faia soʻo se faʻaoga mo le malulu ma le faʻamalosi. Ae afai e te manao e taʻalo saogalemu pe vevela le vevela i fafo atu o le faamalama, o le a matou taʻu atu ia te oe mea e tatau ona ave.

A uma ona teuteuina, tatala le lala mai le vao, taoto i luga o le eleele ma ufiufi ai lau o sana. Tuu se mea ufiufi i le pito i luga - se ata palasitika, mo se faataitaiga. Blackberry i lalo ifo o le malutaga e le vinevaia, o lea e mafai ai ona e faʻaogaina le vao, saogalemu, vao mago.

Aua neʻi ufiufi lau paʻu mai laau aina, aua e mafai ona latou natia faʻamaʻi eseese, microorganisms ma tuʻuina atu meaola faʻapitoa. Fugalaau tipi mamago, lea na paʻu i le tautoulu, e manaʻomia foi ona fusi i se isi faaputuga ma susunuina.