Fua o le gaosiga

Fugalaau fugalaau spathiphyllum Picasso: faʻamatalaga ma nuances o le faʻatoʻaga

Spathiphyllum Picasso o se fale manaia lelei ma saogalemu e le afaina ai ni mea e afaina ai e oo lava i tamaiti.

Faafetai i foliga matagofie, na tuuina atu le laau i le igoa "fiafia tamaitai".

O faʻamatalaga auiliili mo le tausiga o le Spathiphyllum Picasso o loʻo tuʻuina mai ia tatou tusiga.

Faʻaaliga manino ma foliga

O Spathiphyllum Picasso o se faʻamalosi e ola ai le aiga o le Aroids. O le lauʻeleʻele o ituaiga o ituaiga o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, ma o loʻo maua foi le laau i Pasila ma Filipaina.

O le nofoaga aupito sili ona lelei o nofoaga masani o le taumalulu o vaomatua, latalata ane i auvai o vaitafe ma vaituloto.

Faʻafefea ona foliga: faʻamatalaga ma ata

O Picasso o se ituaiga o vine na totoina i Netherlands. E oʻo atu i le maualuga o le 45-50 cm. E le o toe i ai le 'au, o lau laulaʻau e tupu saʻo mai le aʻa, ma fai ai se rosette.

O laulaau e gaʻo, faʻatasi ai ma se uiga lelei, e oʻo atu i le lautele o le 20-25 cm. O le maualuga o papatusi o le averesi, i pito e faʻatapulaʻa. Le lanu o le lanu e eseese - e maua ai le lanu meamata i paʻepaʻe paʻepaʻe. E tele taimi e vavae ese ai, punou lelei. O le lanu e eseese lava le fusi. Le paʻu o le ulu o le paʻepaʻe ma se fuʻa lanu meamata. I le pito i lalo o le fugalaau ei ai sina lanu samasama. O aʻa e puupuu.

I lalo o le ae vaʻai i se ata o se fugalaau:



O le a le eseesega mai isi ituaiga?

O le uiga iloga o Picasso o le lanu ese o lanu lea e fesoʻotaʻi ai le lanumeamata ma le paʻepaʻe. O toto ile toto e tupu aʻe ma e leai se tausiga faʻapitoa.

Talafaasolopito o

Na maua muamua le laau i le 19 senituri e se saienitisi mai Siamani e igoa ia Wallis. Spathiphyllum i le faaliliuga o lona uiga "ufiufi le pepa." O le laau o loʻo faʻaalia e se fugalaau e foliga mai o se vaʻa e leʻi faʻalauteleina.

I le ogatotonu o le 20 seneturi, na amata ai e tagata fai togafiti mai Amerika ma Europa ona galulue i le fausiaina o ituaiga o ituaiga eseese o le a le mafai ona iloa e ala i lo latou faamemelo i le totoina. O lenei ituaiga o Picasso.

Fuga

O anafea ma pe faapefea?

O le Spathiphyllum Picasso o le a faʻasaʻo faʻamafanafana naʻo le tausiga lelei. E masani ona tupu lenei mea i le faaiuga o le tautotogo - tusa o le ogatotonu o Mei. Umi o le taimi e ola ai - 20-25 aso. I nisi tulaga, o le ituaiga o loʻo faʻagasolo le toe faʻaleleia - i le tautoulu.

Tausia muamua ma mulimuli ane

  • A faʻapupulaina pupuʻu, e manaʻomia le faʻaleleia o le suāsusu ma faʻamalamalama lelei (ae manatua e tatau ona faʻasalalau le moli).
  • I le vaitau o le vavalaʻau ma pe a uma le toe totoina o le laau e le manaʻomia ni faʻamaʻi.

Ae a pe afai e le fuga?

O le leai o ni faʻamalama e naʻo le le tausia lelei. Siaki le gafatia o le fugalaau - e le tatau ona tele, 23 cm sili atu nai lo le tele o aʻa.

Toe iloilo foi manatu nei:

  1. Malamalama E tatau ona 12 itula. Alu le ulo i se mea susulu pe faʻaaoga le moli uila.
  2. Tele o le faasusu. O le faʻalua i le vaiaso e tatau ona tele. Faʻaauau ona mataʻituina le tulaga o le palapala - aua neʻi faʻamago.
  3. Ia faʻamautinoa e le osofaia e le falemaʻi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi. Mo le puipuia, togafitia le fugalaau i iniseti.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Filifilia se nofoaga

Spathiphyllum Picasso e fiafia i le malamalama lelei. Ae i luga o pepa laulaʻau e le tatau ona paʻu i le susulu o le la. O le mea lea, e sili atu le faʻaosoina o le fagu i le itu i sasaʻe poʻo le itu i sasae o le potu. Afai e te tuʻuina se ulo i le faamalama a le itu i saute, puipuia le laau mai ave o le la. Ina ia faia lenei mea, tautau i luga o le faamalama o pepa.

I le tautoulu ma le taumalulu, e manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo (2-3 itula i le aso) - e sili ona fetaui lelei mo lenei mea.

O le a le oneone e tatau ona i ai?

O le eleele mo le Spathiphyllum Picasso e tatau ona filifilia le malamalama, vaalele ma le suavai. O le meaʻai e tatau ona tatalaina, faʻafefete ma faʻamago. O le sili atu le lelei o le eleele:

  • peat;
  • paʻu (e sili ona lelei laau);
  • oneone (manaomia tele, e sili atu le ave o le vaitafe);

O nei mea uma o loʻo faʻatatauina i vaega tutusa lava.

Faʻamasinoga

E tatau ona faʻapipiʻi se laau i le amataga o le tautotogo, pe a le amataina ona tupu. Laufanua Faʻataulaga:

  1. tuʻu se alavai faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo (lona maualuga e 1.5 -2 cm);
  2. e oʻo atu i le afa o le ulo e faʻatumu ai le sui o loʻo faamatalaina i luga;
  3. tuu le laau, faatasi ai ma aʻa lamolemole felafolafoaʻi solo i luga o le fogaeleele atoa, o pamu na pipiʻi le mama;
  4. mai i luga o sypyat le eleele tumau, faailogaina;
  5. vai lelei ma faatali mo le eleele e faamautu;
  6. faaopoopo le palapala i se ipu atoa;
  7. laulauina laupepa laulauina;
  8. Mo aso muamua e lima, o le fatuga o loʻo teuina i lalo ole pulou cellophane.

Lulu

O Spathiphyllum Picasso e aʻafia i laau vevela. O le faʻaitiitia o le vevela o le ea i le 10 tikeri ma le lalo ifo e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi o le fugalaau poʻo lona maliu. O le maualuga o le vevela e 19-21 tikeri nai lo zero. I le tau mafanafana, afai e vevela malosi le ea, moli le laau e faʻaliliu ai le laau.

Faʻasa

O lenei ituaiga laau e fiafia i le susu, o lea o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona susu. Ma le isi itu taua o le maualuga o le ea - e tausia i le maualuga o le 40-50%.

E tatau ona faalua i le vaiaso le faʻatau, ao sasaa suavai le tele. Aua nei faʻamamaina le eleele i taimi uma ma i ni vaega laiti. I le taumalulu, o le faʻafia ona faʻavaivai e faʻaitiitia i le tasi i aso fitu.

Mo le faamamaina atili o le ea, tuu se pusa i vai i tafatafa o le fagu fugalaau. Laʻau, e faʻaleleia ai le maualuga o le susu.

Salu se vao i aso uma. Faatasi i le vaiaso, solo pepa laulaʻau ma se ie susū - o le a puipuia ai laulaau mai le faaputuputuina o le pefu lea e mafua ai maʻi o le fugalaau.

Fesoasoani! Mo le faʻaleleia o vai, e sili atu le faʻaaogaina o vai vavaeese (e mafai foi ona e suʻe timu pe faʻapipiina).

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tautotogo ma le tau mafanafana, e manaʻomia ai e le Spathiphyllum Picasso le fafagaina malosi. Matou te fautuaina e faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa. Faʻalelei lelei i se faleoloa faapitoa. O laʻei pito i luga e aumai i ni togi laiti - 1-1.5 g i le lita o le vai ua lava. E faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalosi faatasi ma le vai, ina ia oʻo atu elemene aoga i aʻa.

A amata ona fuga le laau, taofi le fafaga. Mo le lelei atili o le fuga, ua faʻamaʻaina Picasso ma le potassium ma le phosphorus (e ave i le tutusa tutusa).

E mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau faʻasosolo - fuga manu. E faia i ni vaega laiti i le masina.

Teuteu

O le taimi lava e fuga ai le pupu, e vave ona aveeseina fuga o le fugalaau - e tatau lea ina ia le maua e le fugalaau meaʻai mai le laau. O laulaau mamago o loʻo faʻapipiʻiina foi taimi. Aua nei galo e aveese itulau o laupepa na aafia ma vaega o aʻa.

A maeʻa ona teuteuina, o le fasi pepa e togafitia i le manalalala - o lenei faiga o le a puipuia ai le laau mai faʻamaʻi.

Suiga

E tatau ona faʻaleleia le totoina mo le Spathiphyllum Picasso pe a malolosi aʻa. Fai i le amataga o le tautotogo ae leʻi amataina le fuga.

Suiga Algorithm:

  1. Ua faʻamaluina le eleele tuai, ua faʻatagaina e faʻanofo mo le galo.
  2. A maeʻa lena mea, ona aveese lea o rhizomes mai le ulo ma fufulu le eleele tuai.
  3. O aʻa e asiasia, i le i ai o le pala ma le aveeseina.
  4. I le pito i lalo o le fagu o loʻo taatia ai se alavai faʻavaivai ma se maualuga e 1.5-2 cm.
  5. Fafasi ile eleele (maualuga 2-3 cm).
  6. Tuu le laau i totonu o se ulo ma fufuluina i le eleele seia maeʻa ona tumu.
  7. O se vai itiiti o le fugalaau, o lona uiga e vevela le eleele, ona faʻatumu ai lea o le palapala.
  8. I le vaiaso muamua pe a uma le gafa, ia ufiufi laupepa ma le palasitika. I le taimi lava lea i aso uma e aveese ai mo le ea.
O aʻa malolosi e le manaʻomia tele se falelauasiga - o le a avea ma lagolago faaopoopo mo le fale.

Laasaga i lea Laasaga i lea Laasaga

Spathiphyllum Picasso faʻateleina i le vaevaeina o le vao. Fai lenei faiga i le amataga o le tautotogo.

Faʻatonuga Faatonuga:

  1. Aveese le fugalaau mai le ulo, aʻo leʻi fufulu le palapala.
  2. Oti ese le faʻagogo ma afaina aʻa, fai togafiti faʻasolosolo ma malala.
  3. A maeʻa lenei mea, e vaevaeina le vaomatua. O fatuga taitasi e tatau ona le itiiti ifo i le tolu lau.
  4. I le pito i lalo o le fagu e tuʻu ai le alavai, faʻafefeteina i le eleele.
  5. Tuu le fatu i totonu o le ulo ma ufiufi i le eleele, e le oomiina le faagasologa.
  6. Faʻasusuina le palapala i le suavai.

Afai e leai ni aʻa i luga o le faagasologa, e tuu i totonu o le vai e faateleina ai le aʻa.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • Spathiphyllum Picasso e osofaia le mealybug. Ina ia puipuia, o le togafitiga e togafitia faʻatasi ma se pepa lele tasi i aso uma e fitu. E fesoasoani lelei le togafitiga o laʻau ma le fasimoli ma le vai, ao faʻapipiʻiina lima le pest.
  • O le Spider mite ua oti i le vaifofo ma le faaopoopoina o le sulfate nicotine. A maeʻa le gaosiga, e le fufulu laulaau, ma tuʻu mo le 12 itula. A maeʻa le taimi atofaina, ona fufulu lea o lapisi pepa i vai mama. I le taimi lea, e tatau ona ufiufi le palapala i le foila.

E manaʻomia e Spathiphyllum Picasso le tausiga tumau. Afai e te faia i taimi uma taualumaga uma mo le tausiga, o le a faʻafetai le fale i lau laʻau ma le lanu e le masani ai.