Faʻatoʻa totoina laau toto

Fale talimalo: Sadim ma tausia le "Fagalaʻau Faʻatoʻa"

Mea teuteu teuteu - o se vaega tāua o soʻo se togalaau poʻo se 'upega tafaʻilagi. Latou te le o manaʻo e tausi, latou te le manaʻomia ona suia i taimi uma. O se tasi o nei laau totō o se vai taʻele, ma i lenei tusiga o le ae iloa mea uma e uiga i le totoina ma le tausia o lenei laau. O le ituaiga e tutusa ma le aiga o buttercups, e tusa ma le 20 ituaiga.

E te iloa? I le Latina, o le genus ei ai le igoa Trollyus, na mafua mai le upu German "Troll-blume" (fugalaau o trolls).

"Troll Flower"

I le aganuu faʻatoʻaga o loʻo i ai ituaiga eseese o loʻo taʻele, o le eseesega tele o le lanu o fugalaau.

Latou te faia lenei laau e taua tele mai se vaaiga teuteu: e ui lava i le itiiti o le tele o fugalaau (e oo atu i le 8 cm), o le taele taele e tele mea lelei.

O fugalaau lava latou e matagofie tele ma susulu, ma latou fuga tele.

E te iloa? O le fale talimalo na maua mai ai se faʻamatalaga uiga ese mai tala o Scandinavian, lea o lenei fugalaau faapitoa o le mea e sili ona fiafia i ai meaola faʻailoa.

O le laau ei ai sona lala, ma o lau e aoina i se rosette i le pito i lalo o le laau. O se talotaele e mafai ona ola e tusa ma le mita le maualuga.

I le tele o ituaiga meaola, o le a amata ona amataina muamua le amataga i le amataga o Me, lea e fuga mai ma amata ona fuga. O le vaitau fuga e tumau i le 20-25 aso.

Le filifiliga o le nofoaga mo le tulaʻele vai taele

E fetaui lelei ma nofoaga paolo e le o le aso atoa, ae na o sina taimi.

I nofoaga matala, e mafai e laau toto ona tupu laiti nai lo le mea e faamoemoeina, ma o le a faʻaitiitia le taimi o le fugalaau. Nofoaga talafeagai i luma o laau, vao, i totonu o maa.

E te iloa? O le aau e aofia i le taumalulu-o laau toto, o lea e faapaleni ai le malulu e aunoa ma se malutaga.

Manaomia o le eleele

O le aau feaveai e le lelei, o lea o le totoina o lenei laau e le mafai ona o faatasi ma sauniuniga faaopoopo o le eleele.

E sili ona fetaui lelei laʻau o loʻo i lalo o le fale, ma o le faʻaleagaina o le eleele e mafai ona afaina ai le vai taele.

Afai e te manaʻo e tuʻuina atu tulaga sili ona lelei mo le laau, ona e leʻi totoina lea i le lua, e mafai ona e faaopoopo le 5-6 kilokalama o le peat ma le humus (i le 1 sq M) ma le 1 sipunipuni o le nitrophoska.

Faʻaleleia eleele

O tulaga o loʻo i luga e le faigata ona ausia, a le o lea, o le suauu taʻele e matua le lelei lava, o le tulaʻi ma le tausiga e le tatau ona faʻalavelave ai oe.

Totoina lenei togalaau i Aokuso, a leai o le a le lava le taimi e nofo ai i luma o le malulu. E ui lava sa fai mai o le aau aau e teteʻe i le malulu, e mafai ona faaleagaina le laau toto i le taimi o le taumalulu pe oti atoa.

E faʻapefea ona tausia le vao e taʻele

O le faʻamatalaga o le tausiga e le tele se avanoa, e pei o le vai taʻele o se fale e le lelei. O le tausiga atoa ia te ia o le taimi e tatau ai ona faʻafeusuaʻi, veleina ma laei.

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e mate lau laʻau, ma e manaʻomia ona vavae, ma tuʻu ai naʻo le faavae o petioles. O le a latou tuʻuina atu le pupuʻu i le puipuiga, lea o le a amataina ai le limasusu.

E taua! O laulaau e tatau ona tipi ia Oketopa ina ua uma le faʻaumatia, a leai o le a faʻavaivaia le polo, ma o le a le lelei le atinaʻeina o le gaʻau.

Faʻamama le taele

O le taʻele e manaʻomia mo taimi masani, ae i le taimi lava e tasi e le tele le suāsusu. E tatau lava ona e mulimuli i le fafagaina o laau laiti.

E le gata i lea, aua neʻi galo e faʻaopoopoina le maualuga o le faʻavaivai, pe a māgogo le taumafanafana.

Totoina vao

O lenei faiga e taua tele mo le atinaeina o laau. Toto ma veleina e tatau ona faia i taimi uma, i se mamao e 10 cm mai fugalaau. E le manaʻomia le faʻaogaina o le faʻaoga loloto, 3-5 cm o le a lava.

Fertilizer ma laei

E masani lava ona fafagaina le aau i aso muamua o Me, o le fafaga faifai pea e faia aʻo lei fuga. Ina ia saunia le vaifofo o le a e manaʻomia:

  • 10 lita o vai;
  • 1 tbsp. l Uria;
  • 1 tsp nitrophos;
  • 1 tsp "Faʻatoʻaga mo le totoina o laau totō".
O nei mea uma e tatau ona faʻafefiloi ma o lenei vaifofo i tamai tootoo e gaosia ai laei.

Faʻaleleia le taele

O le vai taʻele, e pei o le tele o isi laau, e masani lava ona toe fai i ni auala se lua: i le vaevaeina o le vao ma ola mai fatu. I le isi, tatou te mafaufau i ai i auiliiliga.

Fatu fua

O fatu mo le totoina atili o loʻo faʻaputuina i le tautoulu, vave loa ona maeʻa. E fautuaina ina ia totoina i le taimi e tasi, aua o le taimi nei o le a maualuga ai le fua o le germination.

O le a e vaʻai i le fuʻa muamua i le tautotogo, ae o le a itiiti lava, ma o le a latou atinaʻe lemu. Afai e te filifili e toto fatu i le tautotogo, o fatu e masani lava ona toso i le vevela o le 3-4 ° C mo le tolu i le fa masina.

Faʻasologa o le pasi

O fugalaau o le vai taʻele e faʻapuputeleina foi i le vaeluaina o vao, o le galue i lenei auala e mafai ona maua uma i le autumn ma le tautotogo.

I le autumn, Setema e sili ona fetaui lelei mo laau fou faatoa totoina e mauaʻa. I le tautotogo, o lenei faiga e sili ona lelei ona faia i le taimi lava lea aʻo leʻi fuga.

Pe a totoina totogo ia mautinoa o loʻo aʻafia le ua i le eleele ile tusa ma le 2 cm. E le gata i lea, e tatau ona mulimulitaʻi laau fou.

E taua! Manatua o soʻo se mea e faʻapipiʻi ai mo se faimalaga e mamafa tele, o le mea lea e mafai ai ona vave faʻamago le aʻa ona o le totoina o pu e le o saunia lelei ma o le faʻavaivai e masani ona solia.

Aisea e le aau ai fugalaau

O le aau aau e aofia ai laau toto totogo, o lona uiga o le le lava o le susu mo lea mea e sili atu le leaga nai lo le tele o meaʻai.

O le tali i le fesili e masani ona fesiligia, pe aisea e le fuga ai le vaa taʻele, e faigofie lava: o le palapala e mamago pe tele foi le susu. I le tulaga muamua, e tatau ona toe totoina le laau i se nofoaga e sili atu ona talafeagai, ma i le lona lua - ia faateleina le malosi o le faʻavaivai.

Maʻi ma faʻamaʻi

E le tele ni laau e mafai ona mitamitavale i se malosiaga puipuia mai ituaiga eseese o meaola faalafua. O le mea e lelei ai, taʻele - o se tasi oi latou. E masani lava e le noatia i faʻamaʻi, sei vagana ai le afaina. O nisi taimi atonu e aʻafia ai:

  • septoriosis;
  • fiafia;
  • faʻaaogaina le nematode.
Mo le galalasi, ua fautuaina e aveese fasi lau ua oti i le taimi o le tautoulu.