O le togalaau

Faatoaga primrose - o se tasi o aulelei matagofie

Primula poʻo muamua - O se vaovao matagofie lenei mai le aiga muamua. O lona igoa e sau mai le upu Latina prímus, o lona uiga "muamua, vave", pe a fuga mai le primrose tasi o le amataga i le amataga o le tautotogo.

O lenei fugalaau matagofie e taua foi o le "mamoe" (o laulaau ei ai foliga lanu ma e tutusa ma tua o le tamai mamoe) po o "ki" (o fugalaau, faatulagaina i vaega, e pei o se faaputuga o ki).

O le togalaau aina e fiafia i mata i ituaiga ma lanu eseese, aua o loo aofia uma ai lanu lanu: o nei fugalaau monochromatic, ma e lua-lanu, ma le pisapisao ma se mumu, lanu paepae, violē, lanu mumu. O fugalaau latou lava i luga o le uʻu ua tuʻuina taʻitasi ma aoina i le matagofie, fesuisuiaʻi i foliga o le faʻaogaina.

Ua ola le Primula i le fale, ua faʻaaogaina e avea o se elemene o le mamanu o le laufanua, totōina i fugalaau i togalaau. Ae o le mea muamua e masani ona maua i le kukaina.

O fuga fugalaau o le a avea ma mea teuteu lelei mo soʻo se togalaau.

Vaega o le totoina o kapeti teuteu, faitau i inei.

Eseese o ituaiga eseese //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/osnovnye-pravila-po-uhodu-i-vyrashhivaniyu-lilejnikov.html.

Le ituaiga o meaola o le togalaau muamua

E mafai ona vaevae ituaiga uma o togalaau ile 7 vasega, 23 vaega, e tusa ma le 500 ituaiga. Ae sili atu le talafeagai mo le faʻaaogaina o le vaevaega e faʻavae i luga o le taimi o le fugalaau, o foliga o fugalaau, o uiga o le nofoaga o faʻalavelave.

E faʻatatau i le nofoaga o le faʻaogaina o le tino ma le foliga o fugalaau, o uiga nei e iloga:

  • Laʻau e pei o le paʻu ma fugalaau paʻu i luga o le maualuga
  • Faamaumua faamalu ma se faamalu maualuga
  • Faʻapipiʻi muamua (faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina)
  • Candelabra primrose (faʻapitoa o loʻo iai i le tele o vaega)
  • Fuga ma le fugalaau fugalaau i luga o ni manoa manifinifi, o loʻo i luga o le vao.

O le faatoʻaga muamua, e tuʻuina atu i le taimi o le fuga, e vaevaeina i le vave fuga ma fuga.

E faʻapefea ona totoina se mea muamua i le fale?

E mafai ona e faʻapipiʻiina lenei laau faʻatasi ma le fesoasoani a fatu (e tatau ona e aoina mai i le taumafanafana), vaeluaina vao, taʻavale. O le toe gaosia o le primrose e ala i le vaevaeina o le vao e sili ona lelei i le taimi o le gaosiga, o le taimi sili ona lelei o le tautoulu po o le tautotogo. Mo le totoina o lenei laau e tatau ona e faʻaaogaina eleele palapala, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o peʻa, turf ma eleele lau.

E tāua i le faʻaleleia o meaʻai muamua, o le fafaga, aua e le fiafia i le eleele vevela ma e mate ai. E manaʻomia faapitoa le inu o le laau i le taimi lava e uma ona totoina. E sili ona lelei le fafagaina pe a uma ona faʻaalia mai muamua le taʻavale ma le fesoasoani a le faʻamaʻi vai.

Primula - tausi fale

O le tuputupu ae muamua o le fale e fai ai ni mea faapitoa.

O lea e sili ai le tuʻuina o fagu i lenei laau i sisifo poʻo le itu i matu-sisifo, aua e le fiafia le mimiti i le susulu o le la. O le vevela i totonu o le potu e le tatau ona maualuga, i totonu o le 10-12.

I le tau vevela e tatau ona e tuʻuina ipu fagu i luga o le faapaologa, lea e mafai ona maua ai le ea fou ma ola i le paolo.

O se teuteuga matagofie o soo se togalaau o se Rudbeckia aloaʻia.

Saili pe a eli le daffodils aʻo leʻi oʻo i le taumalulu //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/neprihotlivie-nartsissy-prosypayutsya-vmeste-s-rannej-vesnoj.html.

Totoina ma tausi lelei meaʻai

Pe a totoina se mea muamua e tatau ona taʻitaʻia e le tulafono autu - ia fatuina ni tulaga vavalalata e mafai ona masani ai! Talu ai o lenei laau e le fiafia i le susulu o le la, o lona uiga o le nofoaga sili ona lelei o le a malulu nofoaga i le tulimanu o le togalaau poo lalo o laau. O le eleele lelei mo primroses e faʻafefe i le susu o le omea, aua e lava le vai e mafai ai.

O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaaogaina o fugalaʻau, ona o le a tumu le palapala i meaʻai. I le faaopoopo atu i le faaopoopoina o le suauʻu aʻo lei totoina, e manaʻomia ona e fafagaina i lea taimi le fale. O le taimi muamua e faia pe'ā uma ona faʻafeusuaʻi le faʻalalauina o le minerale o le kiona, le lua - pe a mavae ni nai vaiaso e faʻaaoga ai le superphosphate.

O le taimi sili mo le tolu fafaga o le iʻuga o Iuni, pe a faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻasaina ma le superphosphate. O le faaiuga o Aokuso o le filifiliga aupito sili lea mo le faia o le superphosphate ina ia sauniuni mo le taumalulu.

O le isi itu taua o le tatalaina lea o le palapala, lea e faʻapupulaina ai le maualuga o le mafai ona mafai ona faʻaaogaina le vai ma le faʻamala.

Faʻatasi ai ma le totoina o taimi umi, e taua tele le faʻatinoina o le totoina muamua o le fatu ile 1 taimi i le 3-4 tausaga e ala i le vaevaeina i totonu o laupepa. O laulaau i luga o primroses i le tautoulu e le tatau ona vavae ese, ae o le mea muamua ma le Iapani e tatau ona ufiufi i laʻau e puipuia mai le malulu.

Faʻasolo mai faʻamaʻi

I le tautotogo ma le taumafanafana, e taua tele le puipuia o le meaola mai meaola faalafua: aphids, paʻuvilivali, slugs, flears, puʻu. A uma mea uma, afai e leaga laulaʻau, latou te mamae, e faʻavaivaia le fugalaau, ma ua leai sona matagofie.

I le puleaina o pest, 2% basezol, 1% mixtures Bordeaux, 1% nitrofen e faʻaaoga.

E mafai ona faʻaputuina se togalaau taʻitasi i le tasi, i luga o moega faʻafefiloi, o mauga mauga Alpine. Daffodils, phloxes, irises e ola lelei ma primroses, fatuina o se sami tulaga ese o lanu.

Faatasi ai ma le tausiga tatau ma lelei, o nei fugalaau o le a fiafia i mata i taimi uma!

Fautuaina e faitau - Dahlias, totoina ma tausi.

O fugalaau o Marigold o le a teuteu lau togalaau //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashlivye-tsvenv/barhattsy-neprihotlivye-istochniki-fitontsidov.html.