Fua o le gaosiga

E faʻafefea ona faʻaumatia Birch-convolvulus i le togalaau

O fai togalaau uma ma fai togalaau e aunoa ma se tuusaunoaga e popole i le puleaina o vao. E i ai vao e aveesea mai le togalaau vave ma vave. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o vailaʻau faʻamaʻi, lea e matua faigata lava ona alu ese. O se tasi o sui o nei vao o le fusifusia, ma i lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona taulimaina.

E faʻapefea ona foliga foliga faʻasalaga

O le vaʻaleleina (e taua foi o le birch, loach or dodder) o se ituaiga o laau laʻau o le family creeper. E i ai sona aʻa tele, ma o lona umi taproot e mafai ona ulu i le eleele i le loloto pe a ma le tolu mita.

O loʻo iai ni fugalaau lanu moana vaivai, lanu violē poʻo le paʻepaʻe, e fuga mai ia Me ia Aokuso. I luga o puipui taʻitasi o le tasi mai le tolu fugalaau. E mafai ona maua le vaʻai i le tele o atunuu Europa ma Asia.

Faamasani oe lava ia i auala o tauiviga e uiga i le moe, po parsnip, quinoa, dodder, laʻau lulu vao, vevela, talala.

O a mea leaga i le togalaau

O le fiafia i fugalaau matagofie o loo siomia faataamilo se pa po o se puipui, e le tatau i se tasi ona galo o lena matagofie e mafai ona taufaasese. Ma i lenei tulaga o le. Ona o aʻa malolosi o le loach toso mai le susu mai le eleele, lea e tau atu i lona mago. E mafai ai foi ona ola o ia i le taimi o se lamala.

E taua! Convolvulus e tupu i laulaau lauiloa e mafai ona oʻo i le lua mita i le umi ma e mafai ona faʻaleagaina toetoe lava o se togalaau totō i totonu o le togalaau i sina taimi puupuu, faʻasese ma faʻaaogaina ai meaʻai ma le malamalama.
O le fusifusia e matua lelei lava. E faʻaleleia ma fesoasoani ai fatu ma aʻa. O fatu e taofi le malosi e tupu ai mo le tolu tausaga, ma o se vaega itiiti o le aʻa o totoe i le eleele e mafai ona mauaa aʻa ma maua ai le ola i se vaega fou o vao.

Ae e le o mea uma. I le faaopoopo atu i mea leaga o le laau lava ia, o le loach o se malutaga mo le tele o faʻamaʻi faʻatoʻagalea, ioe, na o le faʻaleagaina ai o le tulaga. Afai na e mafaufau pe faʻafefea ona aveese se fusiua mai le togalaau, o le a fesoasoani le fautuaga a le aufaʻataʻitaʻi i mea tau tomai.

E te iloa? Faamaumau mo le uumi o aʻa o se mati, lea e tupu i sasae o Aferika i Saute e lata ane i le Echo caves. O ona aʻa e toe foi e tusa ma le 120 mita!

Auala e taulimaina ai le nofosala

O le fusifusia o le fanua o se togafiti poto, ae o loʻo i ai. lava auala e tagofia ai:

  • faiga tau agrotechnical;
  • auala faʻafefe o meaola;
  • metotia a tagata;
  • faʻaaoga "kemisi".
E mafai ona vave faʻamaonia e fautuaina e le aufaifaatoʻaga le tele o metotia poʻo le taimi uma e faʻaumatia atoa ai le vao.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi

O le veleina vave e mafai ona faʻapolopolo lau togalaau.

E tatau ona filifili ma le faaeteete toega uma o aʻa o le laau, talu ai e mafai ona latou maua aʻa ma tuu mai ni fuʻa. E sili atu ona faigofie le faʻaogaina o tui ina ia aua le tipiina aʻa malolosi ma uumi.

Ina ia aveese vao, e mafai ona e faʻaaogaina masini eseese, e pei o Fokin's ploskorez.

E mafai ona fesoasoani ma fasi pepa ufiufi pogisa. E tatau ona faʻasalalau atu i na nofoaga o loʻo tupu ai le fusifusi. Mai le leai o se malamalama o le la, o le a vave ona oti le pupu, ma o mea uma o totoe o le aveesea o aʻa mai le palapala. O le isi auala o le faʻaaogaina o le efuefu, lea e faʻaititia ai le eleʻele o le eleele. Ma talu ai ona o le loach e sili ona fiafia i eleele palapala, o le a le toe umi ona oti.

Auala masani o tauiviga

Sei o tatou mafaufau i le auala e taulimaina ai birch laau e aunoa ma le faʻaaogaina o mea leaga i lau togalaau. I lenei e mafai ona fesoasoani e toto faʻatasi. O fualaau aina ia e vave tutupu aʻe ma maua ai se vavao mafiafia. O nei mea e aofia ai le sinapi, vaʻaiga, canola. O le a avea ma pa puipui ma puipuia le vao mai le totoina.

O se metotia lelei o le faʻafefiloi ma mea e gaosi ai meaola, e pei o le vao, fatu laupepa laupapa po o vaomago. E tatau ona ufiufi le eleele i se anu mafiafia ma tuʻu le mulch mo le tusa o le tausaga. A maeʻa lena mea, ia eli loloto ma taumafai e filifili toega o aʻa.

Faitau foi pe mafai e vao vao ona fasi vao.

Fualaau faʻapitoa

Afai e leai se taimi poʻo se avanoa e faʻaalu ai le aso atoa i le togalaau, ona mafai lea ona e faʻaogaina togafitiga faʻa-tagata. O le masima o se auala taugofie ma lelei. E tatau ona tatala le 1.2 kilokalama o le masima i le laulau i totonu o le 10 lita o le vai ma fufulu i le vaifofo o le nofoaga e sili ona tele i vao.

E mafai foi ona e taumafai e faʻaaoga se vaifofo maualuga o le soda poo le acetic acid. E tatau ona fufulu mama naʻo luga o le vao ma i se va o le 20-30 cm mai laau totō.

E taua! E le mafai ona e totoina vine, e tatau ona aveese mai le togalaau i le taimi lava e uma ai.
Faʻaleagaina mo le loka o le a faapena foi eli le eleele.

Faatasi ai ma le fesoasoani o le "kemisi"

Afai o metotia o loʻo i luga e leʻi fesoasoani pe e manaʻomia foi ona e vave ausia le toesea o vao mai le togalaau, ona o fualaau oona o le a aumai ai le mea e manaʻo ai i le taua faasaga i le nofoa faʻamasino.

O se tasi o vailaʻau sili ona aoga o le Roundup. Mai le 10 i le 120ml o le oloa e masani ona faaopoopo i le 10 lita o le vai. O le fualaau e faalagolago i le laau e manaʻomia ona togafitia mai le vao. O lenei vaifofo o loʻo faʻapipiʻiina uma laʻau o le laau. Afai o loʻo i ai se fua lelei i luga o le moega, o lona uiga e tatau ona e puipuia ia fua i fagu tioata pe tipi ni fagu palasitika.

E tatau ona e matua faʻaeteete ia aua nei oʻo atu Roundup i luga o le togalaau, a leai o le a oti. O lenei fualaau faasaina e matua afaina lava. A maeʻa lena, faʻatali se taimi. O fugalaau ma laulaau o le loka o le a amata amata ona mou ma faʻamago atoa. Ae peitai, e le tatau ona vave aveesea.

E tatau ona faʻaumatia atoa le aʻa i le vailaʻau. A maeʻa le 3-4 aso, ona oʻo mai lea o faailoga muamua o le oti, ma i le mavae ai o le 10-14 aso, e mafai ona aveeseina pine. Aʻo galue i le vailaau faʻasaina, e fautuaina e faʻaoga totigilima ma pe a uma le gaioiga e faʻaumatia ai le isi vaifofo mai le 'upega tafaʻilagi.

E taua! Ina ia mafai e le fualaau ona galue malosi i le mea e mafai ai, e tatau ona e filifilia le taimi tatau mo le gaioiga o le convolvula. O le laau e iai na vaega pe a le alu meaʻai mai le aʻa i pupu, ae o le isi itu. I lenei taimi faapitoa, o le mea e manaʻomia mai le faʻaaogaina o vaovao o le a faʻamaonia.
O loʻo i ai isi vailaʻau - "fanafana", "afā", ma isi. E tatau ona galue i se auala talitutusa. E tatau ona faitau ma le faʻaeteete ia faatonuga ma matuā tausisia ana faatonuga. O le amataina o laulaau, laʻau ma fugalaau, o vaovao e aʻafia ai le aʻa ma faʻaumatia, ma faʻatasi ai ma le fusifusi lava ia.

O le tautotogo ma le tuai o le taumafanafana e talafeagai mo le gaosiga O le fufuluina o le loka e le manaʻomia vave, e pei lava o le faʻaaogaina o le Roundup. O tapenaga e manaʻomia ai le taimi e faʻaumatia ai aʻa. A maeʻa le pulupulu, na o le 2-3 vaiaso e mafai ai ona eli i luga ma vaʻai le eleele. I le sese, o le a faʻaumatia pana ma fugalaau, ma o aʻa o vao e tumau i le eleele.

E te iloa? Faʻatele Talu mai taimi anamua, o faʻamalologa faʻaleagaina o le tagata nofosala. I lana togafitiga faafomai, na faaaoga ai o ia e le aviso Persian o Avicenna i le togafitiga o faamaʻi o mama, ate ma le toto.

Mai le fanua ua fusia, e pei ona uma ona e malamalama i ai, e mafai ona e faʻaumatia. Taumafai e amatalia i auala agamalu o tauiviga, ma afai o le taua o le a le fetaui, ona faʻafesoʻotaʻi lea o fualaau. Le manuia ma le onosaʻi ia te oe i luga o le malae!