Laʻau

Vaʻaiga mo se tamai togalaau: 8 laau e le manaʻomia se tele avanoa

E tusa lava pe i ai i le tagata fai togalaau se tamai togalaau, o le a ia maua se nofoaga mo mea matagofie-fugalaau. I le natura, o loʻo i ai ia ituaiga mea e le talafeagai.

Panicle hydrangea

O lenei laau toto e matua le lelei i le tausiga, o le mea lea, e talafeagai ai mo le amataina. Ae ui i lea, a aunoa ma le tausiga lelei, o le a le tuuina atu e le laau le mea e manaʻo ai. E manaomia e Hydrangeas le suavai, o lona eleele e tatau ona susu, e masani lava ona manaʻomia le teuteuina aʻo le i sauni mo le taumalulu, ma o le ofuina pito i luga e talafeagai foi.

O Hydrangea e oʻo lava i le tasi ma le afa mita le maualuga, ae o ona pua fugalaau o le a faʻaputu i luga o lala uma, lea o le a mafua ai le faamemelo mai lē e ona. O fugalaau lava latou i totonu o se tulaga e foliga mai o se polo, o lona lautele e 25-30 cm.

E ese la latou lanu: mai le paepae i le piniki ma le lemoni, o nisi taimi e mafai ona e mauaina fugalaau e tele-lanu i luga o se tasi tulaga. E foliga lelei lava Hydrangea i le tulimanu o le togalaau i autafa o conifers, ferns ma isi laau.

Laʻau faʻaulu

Mo se tamai togalaau, o le uila o se filifiliga sili. E oʻo atu i le 1-2.5 mita le maualuga, pe a faʻapei o laau laʻau masani e tupu i luga ifo o le 4-5 mita. Faʻalagolago i le eseesega ma le manatu o le mamanu, o nei laau toto e eseese foliga: mai le masani masani i le aluga.

Laʻau faʻamaʻi, e pei o soo se laau, e manaʻomia le tausiga. E alofa o ia i le la, ae e mafai foi ona tupu i se vaega o le paolo, e manaomia e ia le susu i totonu o le eleele ma le ea, i le taimi muamua e manaomia ona puipuia mai le malulu.

E le gata i lea, e tatau i le fai togalaau ona totoina ni vaovao fou pe afai e le manao e ola le laau toto. I le faʻataʻitaʻiga o le laufanua, o foliga mai i maʻa ma laau o le perosi e foliga lelei ma matagofie.

Aso

E mafai ona ola lenei lauiloa i le nofoaga e tasi mo le 10 tausaga. O le umi o le totogo e oʻo ile 5 vaiaso. O aso uma lava, e 2-3 fugalaau e faia i luga o le tasi puipui, lea e paʻu i le po. Ae ui i lea, o le aso e sosoo ai o le a amata ai fou fou i lo latou nofoaga. Lanu e mafai ona eseese: mai le papae i le samasama, moli, lanu mumu ma le lanu violē.

O le maualuga o le fale e ese mai le 45 cm i le 1.25 mita. E sili ona lelei le totoina o le sami i se laufanua lanu po o sina paʻu.

O lenei masini e manaʻomia ai le tele o le suāsusu ma sina palatini poʻo le solitū eleele. E tele taimi e masani ona totoina i luga o auala, i autafa o se puipui eseese, latalata i se vaituloto. O nisi taimi e mafai ona e vaʻaia ai ua teuteuina lenei fale i ata alpine.

Moemoe

Ua fautuaina e le au atinaʻe ia ola i le maualalo o ituaiga o laau i totonu o vaega laiti. E mafai e Chubushnik ona tupu uma i le matagofie, ma faatasi ai ma togavao o le lilac, hydrangea, spirea ma isi. I tulaga uma e lua, o le tuufaatasiga o le togalaau o le a foliga lelei.

Chubushnik o se laau e le lelei tele - e mafai ona ola uma i le la ma i le faapaologa, o le malulu. Ae peitai, afai e le lava le susu po o le tele naua, o le a amata ona vave mou ma oti. E manaʻomia foʻi Thinning - pe afai e le faia, ona faʻaalu lea o le taimi o le a tupu ai le togavao ma aveesea lona matagofie.

Dwarf lilac

O lenei mea taua e mafai ona tuʻuina i luga o soʻo se mea, e oʻo lava i se vaega laiti - o le lilac e oʻo i le maualuga o le 1.5-2 mita. E manatuaina ona matagofie uma ma fugalaau manogi.

I nai tausaga muamua, e tatau i le fale ona tuʻuina atu le tausiga lelei - tele le faʻasusu, laʻei luga, togavao. O le faagasologa o le fuga e amata i le 3-7 tausaga o le atinaʻe o lilac. E na o le mea e manaʻomia e le faʻatoʻaga ona tipi i le taimi nei, a leai o le a tupu tele.

Latou te fiafia e faʻaoga lenei togavao i le mamanu o le laufanua - e foliga manaia uma i le nofo toatasi, o lea e fausia ai se pa puipui, ma siʻosiʻoina i luga o faʻamaufaʻailoga.

Vine vine

O le tasi o igoa mo lenei laau. E masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega mo le mamanu - e lelei mo le masimaina o le faʻaauau poʻo le teuteuina o fao, arbors, alalaupapa.

O ona lau o ituaiga eseese ma lanu e mafai ai ona e fatuina se matagofie e le mafaagaloina i luga o le saite. I le tausaga muamua o le vine, e tatau ona mataituina ma le faaeteete - e maua ai le tele o le suāsusu, faʻaopoopo le faʻamalolo i le lua (aʻo lei totoina).

Afai e lelei le tausaga muamua, ona ola ai lea o vine vavalalata na oi latou lava - e mafai lava ona oʻo i le paolo, e oʻo lava i le la, e mafai ona faʻafefe malulu malulu, e le lelei foi le tuufaatasiga o le palapala. E naʻo le fai togalaau e tatau ona tipiina ia lava, pe a talafeagai ai, ma faia foliga manaʻomia.

Periwinkle

Periwinkle o se aga malu-faapalepale. E fuga i le tautotogo ma ufiufi uma eleele, e aʻa, e le mafai ona paʻi i le eleele. E manaʻomia le suāsusu, aemaise lava i le tautotogo, pe a amata le faagasologa o le fugalaau galue.

E tatau i le fai togalaau ona tipiina le laau i le taimi, a leai o le a tuputupu ae ina ia mafai ona vavaeina uma tuaoi. I totonu o le togalaau, o le a ia faia se kapeta lanumeamata olaola ma fugalaau eseese lanu: mai le paʻepaʻe i le lanumoana, lanu piniki ma le lanu violē.

E masani ona totoina i tua ia te ia, o le galo pe galo-e leai, e teuteuina i luga o mauga mauga, auala, moega fugalaau, tuaoi.

Goryanka

O lenei fugalaau e maua ai faʻalapotopotoga faʻamalolo ma e mafai ona teuteu le togalaau. Ae ui i lea, o le ita i Rusia e seasea maua i Rusia. O lenei laau e ufiufi ai le palapala ma, pei o se pulu, e faia ai se kapeta teuteu teuteu, e oʻo atu i le maualuga o le 15-75 cm.

Ia Me, e amata ona fuga mai le goryanka. I luga o le kapeta lanumeamata ma vela mumu, o lanu laiti lanu eseese e foliga mai: piniki ma samasama. O Goryanka e le taupulea i le tausiga - e tatau ona fafagaina ma fafagaina, ae a le o lea e mafai ona ola uma i lalo o le paolo ma le la, e le afaina ai le vevela o le taumafanafana, e tiga foi le malulu. O le tele o taimi e masani ona teuteuina e le goryanka ia vaituloto, slopes ma ogalaau tetele.

Mo nei laʻau o loʻo i ai se nofoaga e oʻo lava i le tamai togalaau. Ma afai e te tausia lelei i latou ma filifili le nofoaga sao, ona fiafia ai lea o oe mo se taimi umi lava.