Laʻau teuteu

Auala e taulimaina ai laulaau paina

O le pi o se laau vaivai e fefe i le malulu, o meaola faalafua eseese ma, ioe, faʻamaʻi. O se tasi o mea sili ona masani ma matautia e taua o le peach leaf curl. O le a le mea, ma le auala e taulimaina ai, taʻu atu ia oe i le isi.

E te iloa? Mai le mea e salalau atu ai le falala i le lalolagi atoa, e le mafai ona iloa lelei. O loʻo suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe e faʻapea, o le vailaʻau vaʻavaʻai o Prunus davidiana Franch, o loʻo maua lata mai i Beijing (China), e sili ona latalata i ai. Ae ua talitonuina o loʻo totoina le laau mai le itu i matu o Initia i Peresia, mai le mea na faʻasalalau ai i Europa atoa. I Italia, o le uluai piʻa na tulaʻi i le ogatotonu o le seneturi muamua. O lenei ua matua galueaiina i vaega mafanafana o Eurasia ma Amerika.

O le a le laʻau laʻau lau

O le faamai ua sili ona taatele ma ua i ai i taitai i le taimi o le faaleagaina o le laau pi. E aliali mai i luga o laʻau ma laʻau laiti. Ma afai o laulaau ua lua vaiaso le matua, o le avanoa e piki ai le maʻi e laʻititi. O le tele o taimi latou te maʻi i le 5 - 8 aso.

O le faʻamaʻi e aliali mai o ia o se mea mataʻutia i luga o laupepa. I le taimi muamua latou te i ai se lanu meamata lanu meamata, ona avea ai lea o le amber-mumu, ona lanu enaena. Latou te foliga mai o le fuga o le ola, i le mea e pala ai le pala.

O le a amata ona gaogao, ma o laulaau e ufitia, mago, paʻepaʻe ma pala. Muamua lalo ifo, ona i ai lea i le ogatotonu o le fana. O se taunuuga, o laulaau e tumau i luga o lona pito, ma e foliga mai o se fagu. I le avea ai o se tulafono, o aʻafiaga e tasi ma le lua-tausaga le matutua e aʻafia.

O lala foi ia i latou lava e afaina i le faamai. E avea ma lanu samasama, mafiafia, punou, ma iu ai lava ina mago. O le aufaigaluega o le a sili atu ona mamafa ma puupuu. O le mea lea, o le tausaga na sosoo ai, o se laau e leʻi totogo mai le tausaga talu ai e le fua mai.

Faʻasolosolo le malosi, e mate le manava i le tausaga muamua o faʻamaʻi, e aunoa ma le fua mai. Afai latou te pulea lelei, latou te liliu atu foi ina ia pala.

E te iloa? O le faʻapogai o le siama o paʻu o le Taphrina deformans, o le gaogao marsupial. Le afaina o le laau e tupu i le tausaga, i le tautotogo. Sopo e ulu i totonu o fatugaʻo, faʻapea foi i totonu o vavae ma manua o laʻau e amata ona toso ai le gutu. O laʻau afaina e avea ma se mea e gaosia ai ni vaovao fou, lea e salalau solo i luga o le paʻu o le laau, o loʻo latou sulufaʻi, ma i le tautotogo latou te amataina se taamilosaga fou o faʻamaʻi. O le taphrina deformans e aʻafia ai fua o fualaau aina, ae masani lava o nectarine ma peaches.

Afai e te lūlūina le pi i le taimi o taimi, i le masina o Me, e mafai ona e maua se laau e leai se mea i le togalaau. E faʻavaivaia ma atonu o le a le ola i le malulu i le isi taumalulu.

Aiaiga puipuiga mo le pipi

O le muamua ma le puipuiga autu e faʻafefe ai le amio mama - filifili le nofoaga sao mo le totoina o le pi. E tatau ona ola i luga o le la, i se nofoaga matutu ma mamao ese mai isi laau.

E taua! O le vave faʻalauteleina o le faamai e mafua ai le maualuga o le vevela, vevela vevela, vevela faʻafuaseʻi i le vevela. O le mea lea, o le vaitaimi o le tautotogo o le mea pito sili lea ona matautia mo le laau pi.

Faatasi ai ma togafitiga e sili ona lauiloa o le togafiti faʻamalosi i le copper sulphate (1%), Bordeaux vai (3%) poʻo le fungicide. O le vaega mulimuli, fautua mai "Skor", "Hom", "Raek".

Togafitiga faʻapitoa faaalu 2 taimi i le tausaga. Muamua - i le tautoulu ina ua uma ona lafoaia laulaau mai laau. Lona lua o le i le tautotogo ae leʻi oʻo mai le laʻau muamua. E ui lava o nisi tagata atamamai e fautuaina pe a uma le tui muamua, toe fai pe a uma le 4 i le 5 aso.

E taua! Faʻaleleia e faia i le matagi ma le timu. A le o lea, o le matagi o le a ave le vaifofo i laau tuaoi, aloese mai le pi, poo le timu o le a vave ona fufuluina.

I le tautoulu, ao le i gaosia, e fautuaina e tipi vaega na aafia i totonu o laau.

E faapefea ona taulimaina le faʻamaʻi? Sauniuniga e faʻafefe ai le laʻau lau

O le togafitiga o se laau mo lenei faʻamaʻi e matua faigata ma faʻaalu taimi, o lea e fautuaina ai e te lava le gauai atu i togafitiga puipuia pe a uma ona toto.

Ma o se nofoaga taua i totonu oi latou o loo i ai galuega mama. Latou te saunia mo le teuteuina poʻo le faʻamaʻaʻaina atoatoa o le afaina aʻafia, lea e tatau ona vave aoina ma susunuina i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi.

Afai o nei gaoioiga e faia i le tautoulu, faatasi ma i latou, e tatau ona mu uma laulaau ua pau mai le laau. I le tautotogo, o na laʻau e teuteuina, lea e manino ona faaalia ai faailoga o faʻamaʻi.

E te iloa? E leai lava se maliega i totonu o le au faifaatoaga e uiga i le taimi e sili atu ona lelei le seleselega i le tautotogo: ia Me, pe a vaaia pine, ae le i ai ni feeseeseaiga i luga o le laau, po o le amataga o le tautotogo faatasi ai ma le aveeseina o vine mamago ma mamae.

I le faaopoopo atu i le gaosia o le paluga o le Bordeaux, o le faʻaaogaina o fualaau oona e aoga i togafitiga. O le tele o taimi e fautuaina ai e faʻaaoga le "Skor", aua e le o se mea oona, ma o lea e saogalemu mo le siosiomaga ma le au fai togalaau.

I le selau sikuea sikuea oe manaʻomia le 2 ml o le vailaʻau (1 ampoule), lea e tatau ona solo i le 10 lita o le vai. O le togafitiga e oʻo atu i le 5 aso, ma le faʻasologa - e oo atu i le 10 aso.

Faaaoga foi le "Apikaila-Peak" i le fua 40 - 50 g i le 10 l vai. E tatau ona faʻaaoga 4 taimi ma malologa o le 2 vaiaso.

E taua! Ua iloa lelei e le au fai togalaau o le peach o se laau vevela e manaomia ai le tausisia o tulafono o le tausiga, ma tulaga faapitoa o le fesuiaiga. Na te le tali atu i fualaau eseese. Afai o sina mea sese i le atunuʻu poʻo le vaitau o le pulupuluina, e mafai e le laau ona galo uma laʻau, fua, faʻagesegese lo latou atinaʻe pe faʻamago atoa.

Fofo faʻapitoa e faʻafefe ai le faʻalelei

E pei ona uma ona taʻua, o togafitiga faʻamaʻi o peach ma fuluʻi fuluʻi ma Bordeaux suavai o auala pito sili ona lelei e taulimaina ai le faʻamaʻi. Ae o nisi o fai togalaau e taumafai e faʻaaoga vailaʻau i le mea sili ona itiiti, taumafai ma a latou malosi uma e faʻamalolo ai le laau ma togafitiga faʻa-tagata.

O lea, ia fautuaina e faʻaaoga fufuluina o le tapaa. O le kilokalama o le tapaa tapaa po o le pefu asu e sasaa mai ai le 5 lita o vai inu ma tumau ai 3 aso. Faʻafefete faʻamafa, faʻamamaina i le vai 1: 2 ma faʻamalo le laau na afaina 2 taimi ma se vaeluaga o le 2 vaiaso.

E lelei le mafaufau osofaʻiga, saunia mai le 90 g o le lime faamama ma le 350 g o le palapala faamama, ua faʻafefe i le 10 lita o le vai. Muamua e te manaʻomia le faʻafefe o le eleʻele i le vai seʻia oʻo ina lamolemole, ona faʻaosooso malie lea, faʻafeiloaʻi le lime. O le fofo e tatau ona aunoa ma se pala.

E tatau ona e faʻaaogaina loa, e aunoa ma le tuua o le isi taimi. Ae o le tulaga e faamoemoeina o le a maua mai na o le taina pea o laau. O lenei tulafono e faʻaaoga i isi metotia lauiloa.

Ae o le tele o taimi o le gaogao e tetee atu i tamaʻi aganuu. O le mea lea, afai e te le manao e faaaoga fualaau faasaina mo le togafitia o fafie, e faaopoopo atu i le veleina o laulaau e afaina i le taofiofi, e fautuaina e sulu 1% Bordeaux vai, ma le le aoga o le "Biostat", lea e aofia ai suauu taua, faapea foi ma tuufaatasiga faapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le faʻafefiloi o le lime ma le sulfur o le eleele i le ratio 1: 2 po o se vaifofo o le faʻamalolo o le talifoli (1%). I lenei tulaga, e fautuaina le pulupulu i le vevela o le ea i luga atu o le 25 ° C. Ae ia manatua, afai o togafitiga a le tagata e le maua ai se taunuuga vaaia, aua e te faatalale i le togafitiga o fomaʻi pia.

Vailaʻau pipi faʻasaga i le laʻau lau

O le tele o fai togalaau o loʻo fai mai e le oi ai ni ituaiga vao e puipuia i laʻau paʻu, e itiiti ifo lava o latou ituaiga o fua o lanu samasama.

O isi e faailoa mai lena mea O le tetee e faaalia e ituaiga Redhaveng, Succulent, Kiev 12, Nadranny Kiev, Bagrinovskiy, I le manatuaina o Rodionov, Donetsk samasama, Saturn, Yellow, Moretini, Simferopol Early, Early Kuban.

Ae tusa lava pe o le a le eseesega e te filifilia, o puipuiga puipui o le puipuiga aupito sili lea mo le pi cur cur.

Peach o se laau agavaivai ma matagofie. E mafai ona mate pe a le o mulimulitaʻia faiga faʻapisinisi, ae sili atu ona afaina mai faʻamaʻi eseese. O le curl curl o le taatele lea i totonu ia i latou. Faʻasaʻoina le laau mai ia mea e mafai ona na o ni auala puipuia vave.

Ae afai o le faʻamaʻi na taia ai au fagafao, o metotia sili ona aoga o le teuteuina ma le togafitia o laau ma vailaʻau. O togafitiga faʻapitoa i lenei mataupu e le aoga ma mafai ona lamatia. E vave ona salalau le faʻamaʻi. Aʻo latou faʻaaogaina, o taimi taua e mafai ona leiloa.