Berry

Metotia o le seleselega dogwood mo le taumalulu

Cornel - o se laau laʻau po o se laau itiiti, na faimalaga mai ia i matou mai le Caucasus ma ua matua aʻafia i eleele o Iukureini, Moldova ma Rusia. Dogwood faaliliu mai Turkic o lona uiga "mumu". O ona lanu mumu sesega e aofia ai le tele o anthocyanini, vitamini C ma pectin mea.

O faʻamanuiaga o le dogwood dried

Cornel o se faleteuoloa o meaʻai ma vitamini. E aofia ai le 10% o le fructose ma le kulukose, vitamini A, C, R. Cornel e tamaoaiga i le acid ascorbic. E sili atu le sili atu nai lo le mea e leai se isi. I le tau malulu, pe a manaomia e le tino o vitamini, dogwood o se fesoasoani fesoasoani.

E taua! Dred dogwood o loʻo aofia ai meaʻai faʻalautele nai lo le fou.

O le fomaʻi febrile antipyretic o le suauʻu maso e mafai ona laveaʻi i se taimi e vaivai ai le tino. E fautuaina e faʻaaoga mo le vevela, gout, misela, tiga o le gutu, rūmatism, faʻapea foi ma faafitauli i le faʻaogaina o otaota - e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino i totonu o le tino. O faʻamalologa o fatu e aofia ai le puipuia o le sclerosis. O le mea lea, o ni nai vine o dogwood i le aso - ma oe maloloina, puipuia ma tumu i le malosi. I le uma, o dogwood - tonic e masani lava ona fesoasoani ia te oe ia avea ma foliga.

E te iloa? O nei lanu mumu o le gaphylaxis lelei i taimi o faʻamaʻi pipisi.

E faʻafefea ona faʻagogo le dogwood i le fale

O le veleina o dogwood o le auala pito sili lea ona faigofie e faʻasaoina ai ona togafitiga uma. E le gata i lea, o le taualumaga e le o le taimi e alu ma e le tele se taimi e alu ai. Pau lava le mea e tatau ona e filifilia uma, suamalie le atoatoa, fufulu lelei i lalo o le vai tafe.

E taua! E tatau ona sasaa suavai i vai, faʻafefe i le vineta, mo le faʻapalapala.

O lea la, o le auala sili ona faigofie i laau mamago o le vevela i fafo, ae aunoa ma le susulu o le la. Saili se nofoaga matutu ma taoto ia vine ma ponaivi i luga o le pepa mafiafia. Tuu le vao mo 3-5 aso, ona aoina lea mo le toe teuina. O se auala sili ona vave o le vevela i totonu o le ogaumu. E manaʻomia lou tuʻuina o fua i luga o se pepa tao, faʻafefete i le vevela o le 50-60 tikeri, ona faʻatupulaʻia lea i le 75 tikeri. Aua neʻi galo o mea lelei uma e lelei na o le faʻalelei. O le faʻateleina o le faʻaaogaina o vine e mafai ona oʻo atu ai i ni mea e le manaʻomia.

O le a le aoga aoga dogwood

E i ai foi i le dogwood vao mea faʻaleagaina. O loʻo i ai le tele o mea pectin, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins mai le tino. O mea afaina o dogwood e fesoasoani foi e faamama le tino o le tele o vai.

E te iloa? Le fautuaina o le mamafa e fautuaina ina ia gauai atu i fua lanumumu. A maeʻa, o le meaʻai e faʻaleleia ai le faʻaleleia o metabolic.

E faʻafefea ona kuka kuka dogwood

O le fua e faigofie lava, ae umi taimi. Muamua e tatau ona e filifilia uma vine, fufulu ma vavae ese mai ponaivi. Ona sasaa lea o le suka ma alu mo se aso. Faʻasusu le suka o le suka suka ma tuʻu le suauu i luga o se pepa tao. Tuu mo le 15 minute i le ogaumu i le vevela o le 80-90 tikeri. Ave ese ma faʻaliliu fua. Toe faia faalua le faiga.

Frost Dogwood

O le a tatou tilotilo i le auala sili ona faigofie e fafagu ai dogwood. A maeʻa le faʻamaʻi, e le mafai e le dogwood ona tofo ma faʻamaloloina ona uiga. Ma o nisi e fai mai e faaleleia atili a latou lava faatinoga. Mo le faʻamaʻiina, matou te filifilia vine mama, fufuluina, tuu latou faʻamago ma tuʻu i totonu o le pusaisaisa. Ona matou teu lea o ato ma toe faafoi atu i le faleisa. O se auala faigofie lava e mafai ona maua ai se vitamini ile taʻi tausaga.

E te iloa? E mafai ona e faia jam, marmalade, marmalade, ituaiga uma o compotes, suauu mai le sana, ma faaopoopo ai le uaina i le faiga o le faʻamalosi. Ma o ponaivi e sui taimi i kofe kofe.
Tausia o lou tino - i le tautoulu ma le taumalulu o le ae fetaui, maloloina ma tumu i le malosi.