Vaega o kukama Parthenocarpic

Auala e ola ai kukama "Lototele": fesoasoani i mea taufaatoaga

E faigata le maua o se faʻatoʻaga faʻatoʻaga o le a le auai i kukama. Ae tusa lava pe na te iloa o le manuia i le tuputupu aʻe o lenei togalaau aina e faalagolago i le filifiliga sao o ituaiga laau toto. Mo le lūlūina i le eleele avanoa e fetaui ma le vasega "Lototele".

Kukama "Lototele F1": uiga eseese

Faʻamatalaga o kukama "Lototele" o loʻo i ai faʻamatalaga o le laau o loʻo faʻaalia e le ituaiga o le fugalaau. O le ovaries ei ai se ituaiga fuga o le faatulagaga, e oo atu i le lima fua o fatu o loo faapipiiina i totonu o le mea e tasi.

I luga o le mea autu, latou te ola e oʻo i le 13-16 cm le uumi, i luga o le itu itu laau e lua mita le itiiti. E oʻo atu i le 4 cm le maualuga o le laʻau. O le mamafa o le senesy e oo i le 140 g. O fualaʻau matutua ua i ai se lanu uliuli lanu, o laau talatala paʻepaʻe, ma se fausaga lanu.

E mafai ona latou faatumauina lo latou tofo mo le 10 aso. E oʻo atu i le 10 kilokalama o fualaʻau e mafai ona seleseleina mai laau taʻitasi, pe afai e te mulimuli i metotia uma o agrotechnical.

E tusa ai ma iloiloga o cucumbers "Lototele" e ese le matagofie o le mana: o le manogi manogi ma le manogi manaia. E paʻu lelei le tino paʻu. O le anu, laʻititi i le mafiafia, e masani lava e le tofo i le vevela, tausia le lanu e oo lava i le vevela ma togafitiga umi i le vevela o le vevela.

E te iloa? E tusa ai ma le tasi E tusa ai ma le ituaiga o meaʻai na gaosia i Initia. O isi punaoa na faapea mai na maua mai e le kamupanī o le gaosiga o fatu Gavish, o lana galuega e fuafua i le fatuina o fatuga-pollinating hybrids.

Faʻatauga ma faʻasalaga o se kulupu

Kukama "Lototele" ia lagona lelei uma i totonu o le kiona ma le malae vaalele. E matua taua tele i latou e le au faifaatoaga mo lenei agavaʻa.

O le lelei o le eseese o ona aʻa malosi ia, lea e maua ai i le vao ni meaʻai lelei ma le tuputupu ae malosi. Faatasi ai ma le autu tulaga lelei o se togi vaevaega:

  • maualuga fua;
  • amataga;
  • le faʻaaogaina o fualaau aina;
  • vave matua;
  • Faailoga lelei o oloa mo Zelentsy.
E puipuia foi i le tele o faʻamaʻi e foliga mai kukama: aʻa aʻa, mosaic virus, vaʻai olive, vailaau moni ma le pala.

E te iloa? O le au faifaatoaga ma tagata vaʻai e matamata i le kukama e pei o se fualaau faisua, ae o tagata fai togalaau e faʻaaogaina fua, ma i nisi tulaga i vine leaga (pumpkins).

Lauina o fatu o kukama i le eleele avanoa

Kukama "Lototele" i le malae vavalalata e toetoe lava a tutusa ma isi ituaiga, ae iai nisi o foliga.

Fatuina sauniuniga

O le manuia o le seleselega i le lumanaʻi e faalagolago i le lelei o lau sauniuni o fatu mo le totoina. O le faʻatulagaga o le filifili ma fesuiaiga fatu talafeagai.

Ona tatau lea ona faʻafefiloi i le saline vaifofo ma vevela i se nofoaga mafanafana, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se pamu faʻaoʻo mafanafana. A maeʻa lena, o le fatu e fautuaina ina ia faʻamaʻi i se vaivaiga vaivai o le paluga faʻasalalau pe faʻapipiʻiina ile NIUIF-2.

Ina ia mafai ai ona latou ola lelei, pe afai e teu e mafai ona e faʻaaogaina le inu suamalie, zinc sulphate poʻo le boric acid, o faʻalauiloa ulu. O le isi laasaga o le faʻamalosiina o le fatu, lea e tuu ai mo ni nai aso i totonu o le pusaaisa.

Taimi ma taimi e filifilia ai nofoaga

O uiga o kukama ituaiga "Lototele" e faʻamaonia ai le maualuga o latou fua. Ae mo le seleselega e matua fiafia lava i le fai togalaau, e sili ona toto le fatu i le amataga o Iuni. E mafai ona faʻatinoina laufanua seia oʻo i le faaiuga o Iulai.

Ae e tatau ona e manatua, mulimuli ane le taimi o le luluina, o le maualalo o le seleselega: e tusa ma le kilokalama mo vaiaso taʻitasi. O lenei tulaga e fesoʻotaʻi ma se faʻaitiitia o le malosi o le faʻamalamalamaina.

O le mea lea, i lalo o le tulaueleele e tatau ona filifili se nofoaga e malamalama lelei, ae puipuia mai le matagi, ma le malulu. E fautua mai e le faʻamago le nofoaga i le la, e pei o le laau e fiafia i le susu. E fiafia e tupu i luga o le eleele uliuli, ae e mafai foi ona e maua se seleselega lelei i luga o le loams.

O le matafaioi a le au muamua

O fua o kukama o lenei ituaiga e totoina i moega sauniuni muamua. Ae mo le gaosiga e taua foi le mea na ola muamua ai laau i lenei eria - faʻaaloalo mo le fuaina o fua.

O kukama tuputupu ae "Lototele" o le a manuia i na nofoaga na tupu ai muamua le kulumu, kapisi, pateta, kāloti, ma isi fualaʻau aʻa. E le malosi le fautuaina e lulu le "Lototele" pe a uma ni suamalie, melon, paluka ma isi melon.

Sauniuniga o moega

Ina ia saunia le moega mo le totoina, e taua le faʻasaina saʻo. O le mea lea, i le taimi o le autumn, o le efuefu, manua ma le nitroammophoska o loo faaaogaina i le fua o le 3 ipu, 3 pakete ma le 70 g i le sikuea mita i le nofoaga e taunuu ai.

I le tautotogo, aʻo lei luluina, e tatau ona eli luga le palapala, ona ufiufi lea i se ata mo le vaiaso ina ia lelei ai le mafanafana. O loʻo faʻatinoina galuega ina ia oʻo i le faaiuga o Me o le fanua ua saunia mo le totoina.

Lauina o fatu: le mamanu ma le loloto

O le totoina o kukama "Lototele" e faalagolago lea i le tekinolosi o le a filifilia ai se fai togalaau. E lua ituaiga o tekonolosi e faʻaogaina mo lenei ituaiga: tapulaa ma faʻamau. I le tulaga muamua, o vaieli e faia i se mamao e 40 cm mai le tasi.

I latou taʻitasi, o fatu (3-4 fasi vaega) e tanumia i le 2-4 cm. Ona susunuina ai lea i eleele palapala. Ona ufiufi lea i se mea faapitoa, e masani lava i se ata tifaga. Lua vaiaso mulimuli ane, e tatau ona e tilotilo i lalo o le ata ma vevela le mama.

O lenei metotia e le manaʻomia ai le fausia o vao, e pei ona faʻalauteleina i luga o le eleele ia faʻamau. E naʻo le manaʻomia ona auina atu pe a tatau ai.

E taua! Afai e le lava le malamalama, o le tuputupu ae o le laau e vave ona paʻu, o fua e tutupu ma laiti, ua i ai ni lanu lanu samasama. E mafua ona o le vaivai o le photosynthesis.

O lenei ituaiga e mafai ona faʻaleleia i se isi auala - tuputupu ae saʻo. I le faia o lenei mea, o fatu e totoina i le muai sauniuni, o le mamao i le va o le 1 mita. Ua totoina fatu i se mamao e 15 cm ma tanumia 2.5-3 cm.

Pe a aliali mai pulu, e vevelaina ina ia mamao le va o le 35 cm i le va o vaovao. Ona tuʻuina lea o se lagolago i autafa o laau taʻitasi, lea e lalaga ai le laau.

Vaega o tausiga ma le galueaina o le totō o le kukama "Lototele"

O le lototetele o kukumba ua tutupu ae mo le tutusa o tekinolosi tau faatoaga e pei o isi ituaiga o fualaau faisua. E laʻitiiti lava pe a faʻaleleia i totonu o le kiona ma totonu o le avanoa. Ae talu ai ona o lenei ituaiga e taua mo le vave ona matua i fafo, o le a tatou mafaufau ai i foliga o lona togalaau i togalaau.

Faia o se togavao

E pei ona uma ona taʻua, e mafai ona tatala saoloto le laau i luga o le eleele, i lenei tulaga o le a le tatau ona e tausia lelei ona vaevaega, pe mafai foi ona e faia se lagolago mo le lalagaina. O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina se alalaupapa e fai ma lagolago.

Ona faia lea o kukama "Lototele" i se tasi o mea. Ina ia faia lenei mea, e aveeseina mai le muso i le taimi, o le ovary, pine pine, faatonutonuina le alualu i luma i le itu saʻo.

E taua! O nisi taimi pe a tupu le vao, e le fua lelei. I ia tulaga, e fautuaina e aveese pepa lapopoa lapopoa, ma tuu ai ni tulaga i lo latou nofoaga.

Faʻasalaina, faʻaleleia ma gaogao vao

O le vailaʻau e faʻafeinuina pei o isi lava: tele, ae o le vai e le paʻu. Le lava o le suāsusu e mafai ona taʻitaʻia le oona o le fua, ma i le taimi o le faia o le ovary - e faʻaitiitia ai le fua. Mo le faʻaleleia o vai e faʻaaoga ai vai mafanafana, lea e le sasaina i aʻa, ae i le togalaau.

O le tele o le vai e tusa ma le 5 lita i le matua matua. I le tulaga o le sologa lelei poʻo le umi o le lamala, e tatau ona fetuunai lenei faailoilo.

Tuputupu kukama o le a le faigata i luga o le faapaologa, windowsill, i totonu o se pakete, falala, ato, ma e oʻo lava i se fagu palasitika.

Faʻatauga

O tagata fai togafiti poto ua latou faapea mai o le fua o le ituaiga e faalagolago i le fafagaina tatau faapea foi ma le fausiaina, 80%. I le gasologa o le vaitau e fautuaina ai e faʻafefeteina i mea fou faʻasalalau ua faʻamamaina i le vai i le fua o le 1:10. Fafaga kulama pe a uma ona totoina i le lua vaiaso mulimuli ane.

O le taimi lava e amata ai ona fuga le laau, faʻaaoga fualaau. A oʻo mai i le fuaina o vine, latou te faʻapipiʻi le pefu i mea faʻafefete ma faʻamalolo ai laʻau ma se vaifofo o le Urea. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le 10-15 g o le oloa i se pakete vai.

Puipuiga ma puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E talitonuina o le ituaiga "Lototele" e tetee atu i faʻamaʻi e foliga mai o lenei fualaau aina: fuifui olive, mosaic cucumber, paʻu palapala.

Ae o se mea e puipuia ai, e fautuaina e faʻapipiʻi i taimi taʻitasi i fomaʻi pe a fai o faʻamaʻi faʻaalia i nofoaga tuaoi poʻo le tau e fesoasoani i la latou atinaʻe.

Ina ia puipuia mai faʻamaʻi faʻaleagaina, e fautuaina ia eli luga o moega aʻo leʻi totoina ma faʻaleleia le palapala i le vevela vevela poʻo le vai inu. Naʻo filifili mo le totoina mea maloloinafaʻaaogā meafaigāluega faʻamaʻi.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e manaomia e le fale le veleina masani. I le tautoulu, e tatau ona aveese uma tumutumu ma vao mai le moega, faʻaumatia i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi.

Seleseleina ma teuina o le seleselega totoma

O uluai taunuuga o le galuega a le fai togalaau e mafai ona vaaia i le masina talu ona toto le kukama, e masani lava i le ogatotonu o Iulai. O fua muamua e manaʻomia e aoina aʻo lei tupu i le 10-11 cm.

Manatua e faʻatulagaina ovaries a le laau i se fugalaau, o le mea lea o le tele o taimi e te filifilia ai se fualaʻau, o le televave o le fua o le fua o le a fua mai, faateleina le gaosi. O le fua faʻatatau o le aoina o le tasi taimi i aso uma e lua. I le tausisia lelei o tekinolosi tau faatoʻaga, o le lototele o le Lototele e maua ai gaioiga e oo atu i le 10 kilokalama mai se togavao, o lona uiga, e oʻo atu i le 20 kilokalama e mafai ona aoina mai se sikuea sikuea.

Aoina mai fua o fua vaveina ia latou le oona. E le gata i lea, o fualaau matua atoatoa e na o le aoina o fatu. I le ala, latou te le fetaui mo le tulaʻi i le tausaga a sau, pe a tatou talanoa faapitoa e uiga i lenei ituaiga.

E fautuaina e piki fualaau faisua i le leva o le afiafi po o le vaveao ina ia tumau pea le aʻa i luga o le vao. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se naifi malosi po o se pulu. E leai se tulaga e le mafai ona faʻataʻotoina kukama, toso pe toso mai le vao, a leai o le a mate le laau.

Afai e tuu le seleselega i le malulu (7-10 ° C), puipuia mai le malamalama, faatasi ai ma le faʻamamafana pe a ma le 80-90%, e mafai ona teuina mo le 10 aso e aunoa ma le toesea. Afai o le vevela e maualuga tele ma o le maualalo o le susu, o le a faʻaitiitia le ola ile lua aso. O fua ei ai se paʻu tino manifinifi, o lea e vave ai ona le maua le susu.

Afai tatou te tuu ifo i latou i totonu o le pulou, pe a oʻo i le vevela 0 ° C, e mafai ona teuina iina mo le tusa o le masina. O le mea moni, pe a faʻapea o le seleselega na faʻaaogaina ma aveese le kukama vevela. Teu i totonu o atigipusa, atigipusa pusa po o pale i luga o se paʻu palasitika. E mafai foi ona faʻaaogaina le vasega i sauniuniga eseese.

O kukama lototetele e fiafia tele e ola uma i togalaau ma togafitiga. O lona gaosiga o mea tau eletise e faigofie, aemaise lava le tosina atu o le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi eseese. O le ituaiga e iloga mai i le malosi, vave vave ma lelei le tofo.