Fua o le gaosiga

Vaega o le totoina ma le tausia o squash i le dacha

Squash O i latou o le aiga o le pumpkin ma o se vao vaovao. E sili atu le kuka o ipu mai fualaau aina e tutusa ma le tofo i le sukcini. Varietal ituaiga o squash e le mafai ona taʻua o le tele. O la latou eseesega tele e matauina naʻo le lanu o le fualaau aina ma le taimi e matua ai. Ina ia tofo, e tele lava foliga tutusa. Ua latou ola i luga o le eleele, i totonu o greenhouses, i lalo o le piriota le tumau ma i totonu o greenhouses.

Squash: faʻamatalaga laau

Squash - o se vaitau taʻitasi e manatu o se aiga o se pauka masani. O lenei fualaau faisua ua lauiloa talu mai aso anamua. I totonu o le vao, e le tupu ma o se laau toto. O le squash e le lelei tele, o lea e mafai ai ona ia galue malosi i le toetoe lava o soo se tau.

E tusa ai ma le tofo, fualaʻau ma le faʻasolosolo, o fua o squash e talitutusa lava ma le zucchini, na o le eseese tele o latou foliga. Squash foliga foliga e pei o se fetu po o se fugalaau. Faafetai i lenei fomu, e taua foi o le 'elekinisi ipu. O fua matutua o le lapoa e mafai ona oʻo i le 30 cm. O latou sili ona manaia i le vaitau pe a oʻo i le 10 cm. O singsshes e faʻafefeteina foi mo mea teuteu; o ituaiga faapitoa e filifilia mo i latou i fua samasama ma moli samasama.

E na o le auala e tupu ai se squash i le atunuu, latou te iloa, atonu, e le o tagata uma e fai togalaau. O fualaau oona e tosina mai i le mea moni e faapea o la latou togalaau e faia mai fatu. O fualaau mama e totoe i luga o fatu, e tatau ona aveeseina, fufulu ma faamamago i totonu o se potu mafanafana, lea e lelei le faʻaleleia ma faʻamalamalamaina e ala i le susulu o le la.

Malamalama ma le vevela

E tatau ona e filifilia se laufanua lelei o le eleele, aua o le ata lafoia e leaga lona aafiaga i le matua o le seleselega i le lumanaʻi. E tatau i le squashes ona paʻu i le la. Afai o loʻo i ai i le isi itu itu o togalaau e faʻasalalauina ai le la ma e le faʻatagaina le matagi, o le mea lea o le ai ai se aafiaga lelei i le tele, ma sili atu ona taua, i luga o le lelei o le seleselega. E manaʻomia le faʻataunuʻuina o lenei vaega i le tele o le aso.

Manaomia o le eleele

E lagona e Squashes le mafanafana i luga o laʻau palapala ma eleele lanu uliuli. Ina ia aua le faaseseina, e sili atu le filifilia o eleele ma se mea e le faaituau. I sina palapala eleʻele, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le pefu laupapa. Auā o le squash o se mea taua tele e faʻaleleia palapala. O tulaga taʻitaʻia mo nei manaʻoga o fomaʻi faʻasaina. A o le totoina fatu i le palapala lea na eliina i le tautoulu, faatumu i le manure le matua-matua ma fefiloi ma mineral fertilizers.

E faʻapefea ona sauniuni mo le totoina o squash

I luga o nei eria e leai ni avanoa avanoa, o le squash e mafai ona tupu i ni mea faʻapitoa saunia. I o latou uiga lelei, e mafai ona e faʻaaoga fugalaau mananaia poʻo le faʻaaogaina o se filifiliga faigofie - taga masani faʻasikopa.

Vaega o tapenaga o le eleele

Mai le a le eleele o le a e lūlūina ai fatu o squash, e faʻalagolago i le ituaiga o fosi e sili atu ona aoga. O fea lapisi sikuea sikuea taʻitasi o fanua faʻatasi ai ma ia eleele e tatau ona faʻamaʻaina i le 2 kilokalama o le manua ma le pakete e tasi o eleele masima. E manaʻomia foi e le eleele le superphosphate faatasi ai ma le sulfate sulfate - lua teaseti, ma le fafie - lua levelapu. A maeʻa lena, e manaʻomia lou eliina se fasipepa e tusa ma le 70 cm le lautele ma le 25 cm le loloto.

O iina e manaʻomia ai ona sasaa se pakete o se tali mafanafana "Agricola-5". A maeʻa faʻamaʻi le moega, e tatau ona ufiufi i se ata tifaga ina ia faʻaitiitia le faʻaleleia o le susu ma vevela le vevela. O fea eleele ele A o lei totoina patisi, e tatau muamua ona faʻamaʻaina le palapala i le paʻu, humus ma le vao. E tatau foi ona e faaopoopo se tasi sipuni tele o le superphosphate ma lua punetini o le pefu laupapa. Laʻu oneone Manaomia le faʻapalapalaina o le eleele ma le paʻu i le aofaiga o le pakete e tasi i le sikuea mita. Ona - laʻau ma le humus o le 3 kilokalama i le sikuea.

O isi faʻamalositino e faʻaaogaina i vaega tutusa e pei o eleele palapala. Taleni le mama E tatau ona faʻafefiloi ma le sawdust i le aofaiga o le 2 kilokalama i le sikuea mita o palapala. O le Superphosphate e le o se tali, ae i le paʻu, tasi sipuni sipuni. Wood ash - lua puneteneta i sikuea mita. Aemaise lava e tatau ona faʻamaʻaina taupou taupou. Muamua, e tatau ona faamama le palapala mai aʻa ma vaega o meaola faalafua.

A maeʻa lena, 3 kilokalama o le faapalaga, tasi sipuni sipuni o le nitrophosphate ma le lua punetini o fusi vao e faʻaaoga i sikuea mita taʻitasi. Ma le isi, e tatau ona eli ma sasaa le saite i se vaifofo o le "Agricola-5".

E taua! I le faaiuga o nei mea tutupu, e tatau ona faia le moega i lalo o le ata mo le tusa ma le lima aso. Ona faatoa mafai loa lea ona e totoina fatu o squash.

Autalavou sauniuni

E i ai le tele o tulafono mo le faʻatupulaia o kulimi. Muamua, o le fanua mo le luluina e tatau ona kukaina talu mai le autumn. A maeʻa le seleselega muamua, faʻatasi ai ma ona toʻaga, ua uma ona aveeseina, ua tatalaina ina ia mafai ai ona tupu vao. A maeʻa vaiaso e lua, e manaʻomia ona eli i le loloto o le 25 cm ma aveese vao vao. I lalo o le eliina o le eleele faia le 10 kilokalama o le manua i mita mita, ma le 5 kilokalama o le compost poʻo le humus. Laʻau mamafa e faʻafefeteina atili faʻatasi ai ma fugalaʻau o le eleele, ma eleele laititi e itiiti ifo.

Faʻaleleia o le Taʻu

I le tautotogo, o eleele mama e vave ona vevesi ma tatala faalua. O le muamua tatalaina e tatau ona faia i le loloto o le 15 cm, le lona lua - aʻo lei luluina - ua uma le 10 cm, e faʻaumatia ai vao leaga. I lalo o le kiliuina o le "organic" ma le "minerals": ia oo atu i le 6 kilokalama o le humus poo le faapalaga, 40 g o le superphosphate ma le 25 g o le potassium. E faʻasalalauina fugalaau i luga o le fanua atoa ma tanumia i le pito i lalo pe a eli.

O alavai, o 'olo ma' olo e tatau ona faʻatulagaina i eleele maualalo. O le lautele o tulimanu e tatau ona tasi le mita, ma o le maualuga e 30 cm. O le pito i luga o le pito i luga o le itu i matu ma itu tauagavale o le itu i saute. O le maualuga e le tatau ona sili atu i le 35 cm. O le mamao i le va o tulimanu e tatau ona tusa ma le 80 cm.

E te iloa? Patis fesoasoani e foia faafitauli o le fatu, toto maualuga, anemia, catarrh, oona, mafatiaga ma faamaʻi o fatugaʻo, ate ma le gastrointestinal tract.

Faʻaleleia eleele ma sauniuniga o fatu aʻo leʻi totoina

Squash, totoina ma le tausiga lea e tupu i le eleele avanoa, e mafai ona totoina fualaau ma leai ni fua. Ae o le a lava le auala e filifilia, e tatau ona saunia a latou fatu mo le totoina.

Aʻo leʻi totoina ni meaʻai, e tatau ona e faia muamua sauniuniga o fatu, lea e aofia ai laasaga nei:

  • Faʻaalu le lima itula i le ogaumu i le 50 ° C. O le manaʻoga mo lenei mea na mafua ona o nei fatu, e tele fugalaau fugalaau e aliali mai, lea e mulimuli ane tuʻuina atu le ovary. O se isi filifiliga, ae sili atu le umi o le mafanafanaina o fatu o loʻo tuʻuina i luga o le kata i luga o le paʻa mo le vaiaso e tasi.
  • Lauina o fatu squash i le 1% o le fofo manganese.
  • Totoina fatu. O lenei faagasologa e lua aso.
  • O le faigata e aofia ai le tuʻuina o fatu i totonu o le pusaaisa i le pito i lalo mo le ono itula.
  • O le tanu i ni fofo fiafia o se auala vave tele lea o le saunia o fatu mo le totoina. Ua fautuaina le au fai togalaau e faʻaaoga le sua o le suka i le vai mo lenei faʻamoemoe. E mafai ona faʻatau ma faʻapitoa faʻasologa: "Bud" ma "Energen", mo se faʻataʻitaʻiga. A uma ona fufulu le fatu e tatau ona fufulu ma tuu i latou e malolo mo aso e lua i lalo o le susu i le 23 ° C.

E faapefea ona toto se squash i fatu

Aʻo leʻi totoina meaʻai, ia mautinoa o le eleele ua saunia mo le totoina i le tautoulu e faʻamafanafana lelei i le faaiuga o Me ma e le o ifo i lalo pulu. Faʻamamaina le palapala i se rake i luga o le fasi fanua, aveese vao, faʻatulagaina le numera manaʻomia o moega ma eli lua 7 x 7 cm. O le laiga pito sili lea ona talafeagai ina ia le mafiafia le togavao ma e le pala le sikuea.

Toto fatu i le loloto o le 8 cm i ni fasipepa ma lelei ma fufuluina i le eleele. Ona sasaa malie lea ma faapipii i lalo. Ufiufi le moega i se ata tifaga seia oʻo mai pine muamua.

Faʻaleleia tausiga mo tipu

I le faʻatutuina o se moega ma ni meaʻai i lau togalaau, ia e nofouta o fualaau faisua ua lulu i le eleele e sili atu ona lemu nai lo na tupu mai fualaʻau. Na fanau mai na fualaʻau na totōina i le ituaiga o laau totō i totonu o se fale kiona poʻo lalo o ata. Afai e le lava le avanoa avanoa, ona mafai ai lea ona totoina ia laau toto i totonu o koneteina, fugalaau poʻo ni palasitika masani.

E faʻapefea ona tausia le lala squash

I le squash na maua le seleselega muamua, e tatau ona e totoina fualaau. O fualaau faisua i luga o laau totō ua totoina lata ane i le faaiuga o Aperila, e lua fatu i totonu o ipu laiti. Latou te faʻafefiloi se faʻafefiloi o humus ma le vaomatua faʻatasi ma se laulau o le 4 cm. O le totoina o loʻo tuʻuina i lalo o le tioata ma teuina seia oʻo i le germination i le vevela o le 30 ° C.

Pe a tupu muamua le pala, e tatau ona aveese le ipu, ma e tatau ona tuu le vevela i le 22 ° C i le ao ma le 18 ° C i le po. E faia lenei mea e ala i le tatau, aua o laau e mafai ona faʻalautele i luga, ma faʻaaluina le tele o le malosi. O se taunuuga, o le aʻa e ono le mafai ona tupu atoatoa, e pei o le cotyledon leaves. I le vaiaso mulimuli ane, e mafai ona e toe foʻi i le vevela tuai.

O tulafono mo le tausiga o fualaau o squash o loʻo i totonu o le palapala talafeagai e susu ma fafaga. O aso e sefulu aso e tatau ona faʻamaʻaina i se mullein solution ma le faʻaopoopoga o le afu o le superphosphate. O le kilokalama o le povi povi e faʻafefeteina i le 10 lita o le vai, 15 g o superphosphate ua sasaa i le vai seia oʻo ina faʻamavae atoa, faʻaosooso mo se aso ma faʻafefiloi mea uma. Pe a oo mai le taimi e toto ai laau i le eleele, e toe fafagaina i latou i se vaifofo o le nitrophoska ile 50 g i le 10 lita o le vai.

Tuutuuga ma tulafono mo le totoina o laau i le eleele tatala

O le lūlūina o fatu o patisi i nofoaga tatala e tupu i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me, pe a le toe iai ni mea faʻafuaseʻi i le foliga o ni pulu malulu e lei mafaufauina. Ae peitai o le tau e le mafaamatalaina, o lea la o le uila ua ufitia i se ata tifaga ina ia puipuia ai. E fetaui lelei se vavao vevela, lea e te le manaʻomia ai le fausiaina o se faʻavaa, ae na o le tuʻuina i le pito i luga o fualaau. Ae ui i lea, e sili atu ona lelei le auai i le totoina o le squash pe a oʻo i le tautotogo na iu lava ina tago i ona lima ma o le taufaamataʻu o le kiona ua pasia.

Afai o le tau e vevela ma mafanafana, ona oʻo lea i le lua vaiaso o le a aliaʻe muamua fugalaau muamua. Ma o le puipuiga mai gutu malulu e na o le aafia ai i le palota ma le fausia o ovaries. E tatau ona saunia ma matutua fua ma ni lau moni se lua pe tolu ua tupu (o lona uiga, ua 20-25 aso talu ona lūlū fatu) e talafeagai mo le totoina.

O le totōina o laau e sili ile vave o le taeao pe a uma le la. I lenei auala, o le faateia mai se suiga faafuasei i le nofoaga o le a faaitiitia ai. E tatau ona totoina faʻatasi ma se paʻu tioata tioata i totonu o se lua eliina ma puipui puipui. O fualaau e vave teuteu ma sasaa vai. E tatau ona nofo le Squash i se mamao e 80 cm mai le tasi. O le mea lea o le a le mafai ona faʻafefeteina e laau le tasi ma le isi ma o le a faʻaalu i le la.

Mealilo o le tuputupu ae squash: pe faapefea ona tausia le laau?

O le siakiina o le squash e matua faigofie lava ae le o se mea mamafa. E sili atu le faigofie o le galuega pe afai o le eleele e lelei le faʻafefeteina ma ua totō lelei fatu i le eleele. O le mea autu o le faʻafeinu i latou i taimi uma, vele le moega ma aveese vao leaga i taimi uma.

E taua! Aua le tuua fua na faatoa amata ona paʻu ma paʻi i le eleele ina ia latou le pala. Taʻu paranesi ma faʻapipiʻi lagolago. E mafai ona e aʻafia le laupapa.

Faʻasaina tulafono

E ui e le o maua uma aʻa laau, e manaʻomia ona faʻafeinu soo ma tele. O le faʻamalosia faʻamalosia e tatau foi i le vaitau o le fua o fualaau aina. E tatau ona faʻaaogaina le vai na o le valavala ma mafanafana (tusa o le 25 ° C). E faia i le lima aso i le 8 lita i le sikuea mita - o le mea lenei ao le amataina le fugalaau, ma ao faagasolo le fuga ma le faia o ovaries - 10 lita i le sikuea i aso uma e tolu.

E tatau ona sasaa le suavai i lalo o le aʻa poʻo totonu o se alavai faʻapitoa i totonu o le laau. E le tatau ona paʻu le vai ile laʻau, fugalaau, aemaise ile ovary. Suavai faʻamalosi e fesoasoani e faʻaalia ai aʻa o squash, o lea e tatau ona puipuia i latou e ala i le faaopoopoina o mulch i le vaitau o le tuputupu aʻe.

E te iloa? Ona o le foliga e le masani ai o patisi, e le tipiina i latou i sikuea, i nai vavao faigofie po o mama, ae tipi ese i fafo le ogatotonu ma le vevela. O le faʻatumu e mafai ona iai: suamalie, fualaʻau, mushroom poʻo aano o manu.

Faʻavae o le fafagaina o patisi i le togalaau

Squash na totōina i le eleele, faʻalua faaluaina. A o leʻi amata ona fuga, e manaʻomia ona fafagaina le 15 g o le superphosphate e lua, 20 g o le sulfate sulfate ma le aofaiga tutusa o le ammonium sulfate. Afai e latalata ia te oe le fugalaʻau, ona mullein, faʻafefe i le vai i fua faatatau o le 1:10, poo le moa moa - 1:20 o le a sili ona lelei mo squash.