Laʻau

Matou te faia se afi fafie mo lo matou fale: o se fale ma se "afi ola" e aunoa ma le asu ma le pefu

O se afi matala saogalemu e maua ai se lagona filemu i se tagata. A uma mea uma, e maua ai se siosiomaga o le mafanafana ma le mafanafana. Ae le o tagata uma e maua le avanoa e fausia ai se afi afi i totonu o latou fale poʻo luga o le 'upega tafaʻilagi. O se isi suiga tele i lenei masini e mafai ona avea ma se mea e ola ai - o se afi ola e aunoa ma le asu ma le efuefu. E le pei o le aganuu, o le meaola e le o aofia ai le faʻatulagaina o se nofoa afi, talu ai e leai ni mea faʻaleagaina e faʻamalolo i le taimi o le gaosiga o le afi.

O le a le mea e fai ai meaola ma o le a le mea e lelei mo?

E mafai ona taʻua saogalemu nofoaga o biofire i le fou fou o fafie faʻamafanafana ma afi masini. O le ola moni o le afi, e mafua mai i le mimiti o meaola o manufasi na fausia i luga o le ava malosi, e le faʻafefe ai le manogi ma le asu ma e le tuua ai ni uiga o le susunuina ma le soona.

Ua leva ona maua le fiafia o le soifua maloloina i aso nei i le tele o tagata faatau ona oa latou foliga matagofie ma le saogalemu i le faʻaaogaina

E mafai ona faʻapipiʻiina i nofoaga tatala o le eria o le taulaga ma totonu i totonu o se fale. Ae talu ai ona o le afi afi ua i ai le malosi e susunuina ai le okesene, o le potu e mu ai le ogaumu afi e manaʻomia ona faʻaalia i taimi uma.

Faʻalagolago i le nofoaga o le masini, e tele ituaiga o meaola e iloagofie: puipui, fola ma le laulau.

Palama - mafolafola mafolafola mafolafola, o ona itu ma tua o ia mea o loʻo faia i le uʻamea, ma o le pito pito i luma e puipuia i tioata

Komiti Faatino - galue e fai ma faʻataʻitaʻiga laiti i fafie. O loʻo i ai se mata tioata puipuia lea e iloa ai le afi ola.

Faʻaaʻe luga o le fola - faʻaʻataʻitaʻi i mea masani faʻapipiʻi afi. Ua faʻapipiʻiina i luga o le foloa o nofoaga tatala, poʻo totonu o niches poʻo tulimanu o le potu

Faʻalagolago i le tele o le fausaga, e mafai ona maua mai i le tasi i le tele o poloka mea afi - afi. O le bioethanol, lea e le tuua ai oloa gaʻo, e masani ona faʻaaogaina e avea ma fafie.

E tele mea lelei e maua mai i meaola: faʻanatinati o mea faʻapipiʻi, e le manaʻomia le faʻapipiʻiina o se nofoa afi, e leai se palapala mai fafie, e leai se soʻo ma soʻo. Naʻo le toe foʻi mai o le telefoni faʻamafanafana o lo latou tau. Ae ui i lea, o matai ma le malamalama masani ma tomai faufale o le a mafai ona faʻamautinoa o le faia o se mea e teu ai meaʻai i lou lava lima e le faigata tele.

Matou te valaʻauina oe e te matamata i se vitio i se mea e fausia ai se ata sili ona faigofie o se meaola afi ina ia e malamalama i le faigofie:

Faʻaaoga auala e faʻaogaina ai le tagata lava ia

Mamanu # 1 - se masini komepiuta masini komepiuta

Ina ia faia se laulau e mu tatou te manaʻomia:

  • O tioata ma tioata tioata;
  • Silicone sealant (mo tioata tioata);
  • Maea faʻamaʻi;
  • Pusa uila i lalo ifo o le faavae;
  • Fuel fuel;
  • Mea e leai ni meaola faʻamalosi;
  • Lace-wick;
  • Fuel mo se meaola;

Ina ia faʻaogaina le lau o le afi, e mafai ona e faʻaaogaina le faamalama masani mata tioata 3 mm uʻamea poʻo le tioata foi ma ata o ata.

O le auala sili ona faigofie o le biofireplace i luga o le komepiuta o loʻo i ai se fausaga faʻamaufaʻailoga poʻo se sikuea sikuea. Faʻatalanoaina lenei mamanu o le a na o ni nai itula e alu ai

I le avea ai ma se mea faʻaputu uʻamea, o se fagu tao e tao ai se ogaumu, o se pusa barbecue poʻo se faʻataʻavale mea e le uʻamea. Ina ia faʻapalapala se masini mo le fafie, e mafai ona e faʻaaogaina se ipu uʻamea. O le suauu o se meaola e sili atu ona faigofie e fai mai se laau uamea o se sikuea po o se fausaga fausaga.

O se isi mea e faʻaaogaina i mea e le o ni mea faʻamalolo e mafai ona avea ma maamaʻe oneone ma soʻo se maʻa faʻafefe o le laiti

O vaega o le mamanu e faʻalagolago i manaoga o le matai. A e ui i lea, pe a faʻatusatusa le tele, e tatau ona manatu e mamao atu le 15 cm i le mamao mai le mumu i faamalama o le itu. I le taimi lava e tasi, afai o le tioata e latalata tele i le moli susulu, atonu o le a malepe. Ole numera o mumu e faʻamoemoe e mafaufau i le telē o le 'upega tafaʻilagi poʻo le potu. I le averesi, i luga o le 16-sikuea sikuea mita, o se fafie e fai i luga o le laulau faatasi ma le mumu e tasi e lava.

O le faia o se faaiuga i le telē o le fausaga ma le amanaʻia o le tele o le vaega pito i lalo o le meaola - o se paʻu uamea, matou te tipiina avanoa e 4 tioata.

Mai avanoa tatou te faʻapipiʻiina ai se ipu tioata, lea o le a avea o se foliga o meaola. Matou te faafesootai elemene tioata i le silikoni.

Faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete ma faʻapipii uma elemene elemene, matou te tuua le lauulu seʻia maeʻa maeʻa le moli. E faigofie le fufuluina o toega o le uamea faʻataʻitaʻi ma se lauulu masani.

Mo le faʻapipiʻi lelei o le tioata, tatou te tuʻuina le puipui i le va o mea faʻapitoa ma tuʻu ai mo le tele o itula

Matou te agai i luma i le faatulagaga o le suauu.

I le ogatotonu o le pusa uʻamea tatou te tuʻu ai se fagu ua tumu i le suauu. Afai tatou te faʻaaoga ni afi se lua pe sili atu e faʻapalapala ai se afi, ona tuʻuina lea i totonu o le atigipusa i se mamao e 15 senitimita le tasi mai le isi

Matou te faia se fola fola: matou te vavae ese se faʻataʻetaʻi mai se faʻataʻetaʻeta ma faʻaoga seleulu mo le uamea, o lona telē e fetaui ma le tele o le pusa.

Matou te tuʻuina le faʻamafaʻaiʻamea i luga o puipui o le atigipusa, mo le faʻamaoni, faʻapipiʻi tulimanu o le fausaga i le tele o nofoaga ma le faʻafefe

Matou te vili le uila mai le laumei ma faʻauʻu se tasi o ona pito i totonu o se atigi fagu. Matou te ufiufi le uamea i maʻa faʻamafanafana, teuteu i oga laau ma isi mea e leai ni mea faʻasao.

I le faaopoopo atu i le galuega teuteu, o le a tufatufa atu e le maʻa vevela le vevela o le mumu i luga o le pito i luga o le mea faʻafefiloi i le faʻataina tioata

Ua saunia le fafie afi. E tumau pea na o le faʻapipiʻiina o se pusa tioata i luga o le poloka uʻamea ma tuʻu le afi i le mumu fufulu i le suauu.

Fausiaina # 2 - fesuiaiga fesuiaʻi mo le gasebo

O le tulimanu pito i tua o le malala afi e manaia aua e mafai ona tuʻuina saogalemu i le tulimanu o le laʻau po o le faapaologa. O le nofo ai i se avanoa maualalo, o le a aumaia ai faʻamatalaga o le malulu ma le mafanafana i le siosiomaga, e faʻaleleia ai le nofo lelei.

Talu ai o le meaola o le afi o se mea o le faateleina o le lamatiaga o le afi, e tatau lava ona e tuua se mamao talafeagai mai le fale i puipui ma le pito i luga o le fausaga

Mo le faia o se fausaga faʻalelei, tatou te manaʻomia:

  • Taʻiala ma le faʻamaufaʻailoga 9 m le umi;
  • 1 laupepa o le faʻamago faʻamalolo;
  • 2 sq.m o meaʻai (basalt) fulufulu mamoe;
  • Faʻamaʻaina o le gypsum putty;
  • 2.5 sq.m o tile po o le maʻa;
  • Laʻau faʻamafanafana ma le vevela mo le tui;
  • Uo-fao ma fao;
  • Malosiaga mo le suauu;
  • O maʻa faʻamafanafana ma mea e le o faʻamalosi.

I le faia o se faaiuga i le nofoaga ma le mamanu o le lumanaʻi i le lumanaʻi mo le faʻatusatusaga tatau o mea talafeagai ma le faʻaaligaina o le ata i luga o se laupepa, matou te tusia se ata tusi, ma matauina le tele. Ona mafai lea ona e togi, e sili ona amata i le faailoga.

Matou te faʻaogaina se makaina i luga o le puipui, ma o loʻo matou vaʻaia ai le vaʻaia o faʻataʻitaʻiga. Matou te faʻapipiʻi faʻasologa o faʻamaumauga i totonu, faʻapipiʻi elemene i sikilima

A uma le siakiina o le laina o le fausaga e ala i le faʻaogaina o se laina lapoʻa, matou te faʻapipiʻi le faʻavaa i le puipui e faʻaaoga ai taʻaloga, fao ma sikulima. E fautuaina le faʻapipiʻiina o fafie afi i tagata osooso.

O le faʻavaa lava ia e faʻapipiina i fafo ma le faʻamago, ma vili i luga o le kesi i le 10-15 cm. I totonu o le ogaumu ogalaau, tuʻu se 5-senitimita o le 'ie fulufulu

I le pito i lalo o le ogaumu, matou te tuua se malologa o le a matou toe faʻaopoopoina ai le mumu. Talu mai le taimi o le faʻaogaina o le ogaumu o le vevela e faʻataʻamilo i le afi e mafai ona oʻo atu i le 150 ° C, o le pito i lalo o le vaega o le suauʻu e faia i le mea e le faʻamalosi.

Matou te faʻapipiʻiina le fausaga faʻapipiʻiina i le paʻu o le gypsum ma faʻapipiʻi i taʻaloga, taʻavale faʻataʻavale poʻo le maʻa masani, lea o le a faʻapipiʻi faʻatasi ma isi elemene o le nofoaga o tafaoga

A maeʻa le galuega, ia faʻasolosolo faʻamau ma se faʻapitoa faapitoa.

Ua saunia le afi. E tumau pea le faʻamama muamua muamua o le palapala ile susű, ona fai ai lea ma se ie mago ma faʻapipiʻi maʻa vevela ma mea teuteu

E faigofie le faʻaaogaina o se masini faʻapitoa po o se mea faʻavala afi e avea ma se fagu mo meaola oona. Ina ia mautinoa le malupuipuia oe pele, e mafai ona ufiufi le puipui pito i luma o le afi i le vevela vevela ma le ogaumu afi.

Matou te faia ni suauu mo sea ituaiga o fale

O le suauu mo le meaola e ola ai-o le bio-ethanol - o se vai e aunoa ma le lanu ma le manogi, o loʻo aofia ai le ava ma galue e suitulaga i le gasoline. O le mea sili ona taua, o le taimi o le faʻamalosi e le mafai ona afaina ai le gasegase o le tino ma e le tuua ai le soʻo ma le solomuli mulimuli ane. O le mea lea, e le manaʻomia e le afi lafumanu le faʻapipiʻi o pulou, e mafua ai le ausia o le selau pasene o le vevela o le vevela. Ma le gata i lea, i le faagasologa o le susunuina o le bioethanol ona o le suavai faasao, o le ea ua faʻamamaina.

E mafai ona faʻatau sau suauʻu i faleoloa faapitoa. E maua mai i fagu palasitika ma pusa. E tasi le lita o le vai e lava mo le 2-5 itula o le faʻaauau ona mu

O le suāuʻu mo se mea e mafai ai ona faia i ou lava lima. O lenei mea e manaʻomia:

  • Fomaʻi faafomaʻi 90-96 tikeri;
  • Gasoline mo lole o Zippo.

O le gasoline e mafai ona liua se mumu lanu moana lanumumu i totonu o le nofoaga o le moli. E naʻo le tatau ona faʻafefiloi nei vaega e lua i se vaega lea o le gasoline e maua ai le 6-10% o le tele o le ava malosi. Lulu le pese maeʻa ma sasaa i totonu o le tane suauu. O le gaosiga o le suavai e 100 ml i le 1 itula o le faʻamalolo.

A maeʻa ona tape le suauu mo le 2-3 minute muamua, seia oʻo i se moli laʻititi i totonu o le laina o nai mita mai le meaola, e lagona sina manogi manogi o le ava malosi. Ae pe a mumu le suauu, pe a amata ona mu le mumu, ae le o le vai lava ia, e vave ona mou ese le manogi, ma avea le mumu ma mea ola ma taaalo.