Faʻaauau

Pineapa: o a ituaiga ma ituaiga o fualaau oona ua vaevaeina

Talu mai le Christopher Columbus i le afa afe tausaga talu ai o le uluai Europa lea e tofo i le pinea, o le lanu o lanu o loʻo faamatalaina ai lenei meaʻai na matua faʻamalosia.

Na i ai, aemaise lava, e 9 ituaiga o pineapples ma le tele o ituaiga ma ituaiga eseese. Tuiina i latou mo ni mea matagofie.

Pineapple pineapple (Ananas ananassoides)

Se lapoa tele (0.9 x 1.2 m) ituaiga o meaʻai matagofie ma le fua faatatau o le lanumeamata lanumoana, vaapiapi, fusi i pito ma faasino i pito o laulaau e oo atu i le 30 cm. 3-4 tausaga e pasia aʻo lei tupu.

O le siʻosiʻomaga o le totoa o loʻo i ai ni lanu piniki, o ona tupua o fugalaau. I le sola ese i le pito i luga o le ulu o ulu o loʻo faʻamalosi faʻapipiʻi laulaʻau.

E te iloa? I le faʻataunuʻuina o le galuega o le fuaina, o le sola ua mate.

O le faʻasolosolo malie (Panas bracteatus)

O le aiga pito sili lea ona matagofie o le pineapple, e lauiloa i le kukaina. O ia fua e mafai ona 'aina (E tele ituaiga eseese o loʻo i totonu o lenei ituaiga o pineapple.). Ae o le uluai fana fanafana na lafoina i le naʻo le ono tausaga, ma e oʻo lava i le afa o le tausaga, e oʻo lava i le ono tausaga.

O lau lanu meamata (90 x 6.5 cm) le lanu ma le lautele (90 x 6.5 cm) o lanu lanu meamata e faia i le lanu samasama. Vaʻaia ma sili atu ona iloga ituaiga faʻamatalaga faʻamalosi.

E taua! O totigilima o le a puipuia mai i laupepa.

Pineapple crested (Pineapple comosus)

Faʻafeiloaʻi ma le tele o faʻamatalaga o ituaiga meaʻai, e te faʻalogo i faʻamatalaga lautele e uiga i pineapple crested (e taua foi bromelia). O lenei pineapa o se mea teresitila.

O laʻau lanu o le lanu lanu meamata, o lanu lanu-lanumeamata, ma le maamaa i luga o le pito, ma fai ai se rotette mautu i luga o le puʻu puʻupuʻu. Le tele o le laau e manaia - maualuga le maualuga ma le lua mita.

Fugalaau tetele (4 x 8 cm), i le mea e tupu ai le olaola auro pe a uma ona fuga. O le tuputupu ae ua maeʻa i luga o latou tumutumu ma pine vine - "sultans". E fufui faatolu i le tausaga. Talisapaia i le lalolagi atoa mo le manogi suamalie o le pito i totonu o togitogi.

E te iloa? O le mamafa o le pineapple tele i le 1994 e 8.04 kilokalama.

Fritz-Muller Pineapple (Ananas fritzmuelleri)

Laititi laʻititi. O le ogaumu e i ai lona lautele o le 2.5 cm ma e oʻo atu i le afa mita. I le pito o lauusiusi lauusiusi laulaau o ni nifo manogi. I totonu o se kapiti vaʻaia, o le ovaries e faʻafefiloi ma le pito o le eleʻele ma mumu mumu.

Pineapple Brilliant (Ananas lucidus)

Toeitiiti lava o ituaiga uma o pineapple e sili atu ma le tasi le igoa. O le susulu e taua foi o le pineapple uliuli. mo le eseesega o le pito pogisa o ona lau ma le lanu mumu-lanu.

E taua! E fetaui lelei mo tagata fai laau e le o ni vao tuitui.

Pineapple faiva (Pese monstrosus)

E le pei o isi meaola uma, o lenei pineapple e leai se faʻaauauina o le tuputupu ae o le autu autu o au. O le mea lea, i le pito i luga e leai sona pale paleni.

Pineapple pineapple (Ananas nanus)

Pineapple miniature lomiga. O ituaiga laiti o lenei ituaiga o meaola e ogatasi ma le vaivai o laulaʻau lanu meamata o le laau, lea e liu mumu pe a tuua le paolo, ma le aoga o fualaau piniki laiti (5 cm) o le pineapple.

Pineapple pargwazensky (Panas parguazensis)

Lelei, seasea, ma o le mea lea e toetoe lava a le mafai ai e le au faifaatoaga ona matamata i le pineapple. Le masani e aua le toe solomuli aʻo lei oʻo i faigata ona amata le sailiga.

Pineapple Sagenaria (Pineapa sagenaria)

E ui lava i le tino gaosia o le tino ma le maualalo o le suka, e faʻaaoga muamua e pei o se mea teuteu. E umi lava lau laʻau e oʻo i le 2 mita ma fua mumu mumu. E le gata i lea, ua lauiloa le uaina mai le pineapple sagenaria ma fala na faia mai filo o ona laʻau.

O le au fai togalaau o loʻo amata ona totoina pineapples e tatau ona mafaufau e tatau ona latou faatali mo le tolu tausaga aʻo lumanaʻi le fugalaau muamua ma le tausiga lelei.

Aemaise, mo le fuga, o le ea vevela e le maualalo ifo i le 25 tikeri. E mafai ona faʻaleleia le tuputupu aʻe pe a maeʻa ona oʻo atu i lau paina 60 senitimita le umi.

Aʻo le 'aʻai o le' aʻai, 'aua le faʻatoʻaina i totonu o le togalaau, a leai e mafai ona sosoʻo lelei iina. Tulaga tutusa o potu e tutusa - o se avanoa e malamalama ai ma vevela.