Lafumanu

O mea e tatau ona e iloa mo le fafagaina o mamoe mamoe Merino

Merino mamoe - O i latou nei o mamoe lelei ua sosola. E masani lava ona fafagaina mo le susu, malamalama, fulufulu mafanafana e le pau i lalo. E ui lava e iai ituaiga o meaʻai. Sei o tatou malamalama i foliga o latou mataupu, tausia ma toe gaosia.

E te iloa? I le XII-XVI senituri, o Sepania na o le pau lea o le atunuu na mafua ai lenei ituaiga. Aveesea o nei mamoe i fafo atu o le setete e mafai ona faasalaina i le oti.

Faʻapitoa ituaiga o merino

O nei mamoe e le o le fiafia tele i le tausiga ma meaʻai, latou te fetaui lelei i soʻo se tau, o loʻo lelei tele, ma o le laumei paʻepaʻe paʻepaʻe lanu paʻepaʻe, e tutusa uma ma filo manifinifi (15-25 microns). O le umi e 8.5-9 cm mo se mamoe poʻa, 7.5-8.5 cm mo le mamoe. O loʻo ufiufi ai le tino atoa o le mamoe, naʻo na o vaevaega, isu ma nifo e tatala, e aofia ai gaʻo, lea e maua ai se lanu samasama.

I le tausaga, tasi le mamoe poʻa e 11-12 kilokalama o le rune (o le maualuga o le faamaumauina o le 28.5 kilokalama), ma le mamoe 5.5-7 kg (maualuga 9.5 kilokalama). O se uiga iloga o lenei fulufulu mamoe e le o aʻafia ai le manogi o le afu. O le Merino e malosi lona tua, vaevaega tutusa ma laʻau masani. O lapisi o loʻo i ai ni pū fanafana. Ae o le mamafa o le merino, o se meaola poʻo ni manu tetele. E mafai e le tane ona ola e oo i le 100-125 kilokalama, o le faamaumauga o faamaumauga e faamaumauina - 148 kilokalama. Ole fua e 45-55 kg, maualuga - 98 kg.

Koshara mo mamoe

Mo se kosara (fale mamoe, pe na o se mamoe e tafe), mago, mafanafana i le tau malulu ma malulu i le taumafanafana, e faʻaaoga lelei (ae leai ni pepa). E le mafai ona faʻasalaina fola, adobe, plank (i nofoaga e malulu malulu). I le avea ai o se tulafono, e faʻasaoina le vevela, ua fausia le kosara i luga o faaputuga ma o foliga o le mataitusi "P" poʻo le "G". Ma o lona maualuga e le sili atu i le 2 m. O le faitotoa e tatau ona tu i luga o le la, ia i ai se fale. Faatasi ai ma le itu pito i lalo o matagi malolosi e lata ane i le fale, ia faʻaogaina se papa (pe tusa ma le faalua le lapoa o le mamoe) faʻatasi ma se mea e fafaga ai ma se fafaga ma faʻapipiʻi i se pa pupuni.

O le masani lava, o se mea faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina o laupapa e faʻaaogaina e pei o se solo, ma o le lapisi o loʻo i ai se fausaga faʻapitoa poʻo se pentagonal. E tatau i ava pia taitasi ona le itiiti ifo ma le 90 lita le maualuga, aua o meaola uma e inu i le 6-10 lita o le vai i le aso. O mea o loʻo taʻua i le merino e taʻu mai ai le nofoaga o mamoe ma ese ese. Ua vaevaeina le potu i le fesoasoani a talipupuni feaveaʻi ma fafaga, aua o le toe faʻaleleia o lafu e masani ona tupu, ma e le talafeagai le faʻaaogaina o vaega tumau.

I nofoaga malulu malulu o le tau, e tatau ona faia le fausiaina o fugalaau mafanafana i se taualuga i le ogatotonu - vevela. O le maualuga o le vevela e 4 - 6 ° C, ma mo greenhouses - 12 ° C.

E taua! Taʻitaʻi i tulaga masani o le eria: mo paʻu taʻitasi e tatau ona 2 sikuea mita. m, mo mamoe taitasi - 1.5 mita sikuea. m, i luga o le ogaoga faatasi ai ma se taotoga - 2.2-2.5 sikuea mita. m, mamoe - 0.7 sikuea sikuea. m

Merie mamoe e taumamafa

E tatau ona amata le timuga i le tautotogo, i le faaiuga o Aperila - Me, pe a oʻo mai le la i le faaiuga o Aperila - Me, pe a lava le la e vave faʻagogo ai le sau, ma ua tupu le vao i le 8-10 cm.

I le tau mafanafana, e le o se mea e sili ona leaga le sau, ma e amata ile tafao i le vaveao, mai le 11 i le 17 i le taeao e faatagaina ai mamoe e faʻatali le vevela i lalo o le paolo o laau, i lalo o se ufitia, po o se mea e paʻu ai. Ona toe togi, toe oʻo ile 22 ile.

I le taimi o le tautoulu, e faʻaitiitia ai le taumafataga - mai le 11 i le tasi le aso, sosoo ai ma se malologa, faʻafeinu. Ona mafai lea ona e 'ai seia aulia le po.

O le taumafataga o mamoe e ola ai vavalalata

Fafagaina o mamoe lelei e faigofie ona faigofie, ae e aofia ai le tele o fafaga, meaʻai paleni ma eseese i le vaitau.

  • I le tautotogo o le mutia fou, o le meaʻai fualaʻau oona, hay (ae leai se silo), masima ma vai.
  • I le taumafanafana, e tumau pea le taumafa, na o le tele o mutia e faʻalauteleina, ma o le faʻaititia o le mafaufau (mai le 650-350 g i le 200 g).
  • I le tautoulu, toega o le mutia, hay maualuga, masima ua faʻaaogaina. (minerale), e tusa ma le kilokalama pateta, peas ma le vai.
  • I le taumalulu (e aofia ai le savaligaa) alu e fafaga: silasila maualuga po o vaomatua, meaʻai fefiloi, e oo atu i le 3 kilokalama o fualaau faisua (pateta, pi, apu, kāloti, beets), masima papa ma minerale ma vai.
O le taumafa o tamai mamoe e oʻo atu i le 3 masina e masani lava o susu. Tamai Mamoe, e leai se tina, e fafagaina i le susu (e mafai ona i ai le povi) faatasi ai ma le faaopoopoina o le vitamini o mea taumafa e faʻaaoga ai nifo. I le tolu tausaga e tolu, o le faʻaaogaina o le mafaufau e faʻapupula i le afa kilokalama i le aso.

Tausiga o manu felelei

O le tausiga o lenei ituaiga e aofia ai le tipiina, taʻele ma le tausia o atigivae.

Lafu Mamoe

O faʻataʻitaʻiga Merino matutua e faia i le tausaga - i le tautotogo. O tamaʻi mamoe na fananau mai i le tautotogo e faʻaigoaina i le tausaga na sosoo ai, ma i latou na fananau i le ogatotonu - o le faaiuga o le tau malulu - ia Iuni-Aokuso (pe a faʻapea o le lauulu i tua, alofilima ma itu ua tupu i le 3.5-4 cm).

O le faʻato'āfaiava ei ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina o manu. O mamoe e leʻi faʻauʻuina o le a le taliaina le vevela, aveesea le mamafa. Filifili se fausaga tuʻufaʻatasi, tuʻu le puipui laupapa 1.5 x 1.5 m iina ma ufiufi i se tapoleni.

E taua! O le aso ao lei faia le seleselega, e le fafagaina pe faʻafeinu le mamoe (ina ia le momotu le manava), latou te le lalagaina mamoe i le lauulu, e le o le mea e teu ai le manu, e le oomiina i le manava, pe le seleseleina le lauulu. Latou te selesele uma le fulufulu mamoe.
Vaʻavaʻai i mamoe pe a uma ona fai laʻau, faʻaalu soʻo se mea e mafai ai ona faʻaaogaina ma se vai vailaʻau faʻasaina ma puipuia mai le la ma le malulu mo le isi vaiaso pe lua.

Laʻau paʻele

Faʻalogo lelei i le taʻele mamoe. Lua pe tolu vaiaso pe a uma le seleselega i le tautotogo, ma i le taumafanafana, a uma ona sasaina tamai mamoe, i le vevela o le tau, ave le lafu i totonu o se lua loloto (e le tatau ona i luga o le ua) le vai ma le vailaau. O le tupuaga e tatau ona maualuga ma alu ese, i se isi itu, e tatau ona agamalu.

Ave mamoe i le vaeluaina. A maea le aau 10 mita, e tatau ona alu ese le manu mai le vai i le isi itu o le lua. E mafai ona e faʻaaogaina ma faʻavave le faʻapipiʻiina i le mamafa o le faʻaaogaina o le fofo ile fofo i le 2 atmosphres. O mamoe ua fafasi pe afai o se suiga mai le tasi fale i le isi.

Faʻaaogā tausiga

Pe a fafagaina mamoe lelei, e taua le iloa o latou vaivaiga vaivai o latou vae, ma ia tausia lelei, a le o lea o le a amata ona vaivai le manu ma atonu e ono maʻi ma paʻu o manu. I le masina e tupu le limatimu i le 5 mm. E sili ona lelei, e faigofie lava ona afifiina i lalo o le paʻu, aua e matua vaivai, e amata ai ona palapala, faʻalelei, afaina. E manaʻomia ona fufulu mama ma faʻapipiʻi faʻamaʻi pe a fa fa i le tausaga. O a latou asiasiga e tatau ona masani.

Afai e tatau ai, aveese le palapala mai le limasevaevaevaevae ma tipi le pito o le atigivae. Ina ia faia lenei mea, taoto mamoe i luga o le eleele, ia faʻaaoga e faʻaoga ai se pulu poʻo se naifi, tuʻu le pu i se foliga masani, ae le faʻaalia le vaega vaivai o le atigivae. E sili atu ona faigofie le faia o lenei mea pe a uma le timu. O le tuusaunoaga o le ogaoga loloto (i le 4-5 masina o le maitaga), lea e faʻamaonia mo le faʻamaʻiina o le limeti, aua e mafai ona mafua ai le le mautonu.

O le i ai o mamoe paʻu faʻamaʻavaleina e tatau ona suʻesuʻeina i taimi uma, ona e sili atu ona faigofie i lenei faʻamaʻi. O lona faʻaaliga o le a avea ma se manogi manaia e sau mai le atigivae. O le puipuiga o le a tautua i luga o le moega mamago, taofiofia taimi o le faamamaina o potu ma vai taofiofi tai vaiaso ma le 15% vaifofo vai poo le 5% suauu sulfate solution.

E te iloa? I le 2003, Kazakhstan, ma i le 2015 ma le Kyrgyzstan, na tuuina mai ai faailoga tusi e faaalia ai mamoe.

Faʻamatalaga o le tausia o mamoe i le taumalulu

I le tasi le masina ae leʻi oʻo i le amataga o le taumalulu, faʻafefe togafitiga o lafumanu (de-worming, suʻega faʻamalositino, patipati le faʻamalosi). Afai o le avanoa e le o le paʻu ma e leai se paipa, o lona uiga e aoga le suia o le tioata ma se mea mafanafana, mafanafana faitotoa, faʻafefe ia gaʻo. O le fola e ufiufi i vaovao, lea e tumu i aso uma.

E tatau ona fufulu mama i se taimi tatau. Ae afai e te leoleoina mamoe i totonu o le lafu mamoe, o le a taʻitaʻia ai i latou i le tele o le lagona i le malulu, faʻataʻitaʻiga, mimiti, o le a fesoasoani i faʻamaʻi. O le mea lea, faʻaaoga avanoa uma mo le taumafa i le taumalulu. Ae mo taumafa taumalulu, o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i luga.

Faʻafouina o le merino

Mafaufau pe o le a le umi e maua mai ai le maitaga merino (20-22 vaiaso), o loʻo faʻatauina e leoleo mamoe le umi o le a paʻu ai le mamoe a mamoe. E sili atu ona lelei le filifilia o le faaiuga o le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, ina ia aua nei gauai pepe fou o tamai mamoe i le malulu tele, ma i le amataga o le tausami - ia lava laau laiti. O le maʻitaga o le a manaʻomia ai le faʻatupulaia o mea taumafa ma faʻaalia ai le popolega masani mo nei meaola, aemaise lava ao le i tafuina. O le fomai e 130-140%.

E masani lava

O le mataupu o le ava fiafia ma le mamoe e mafai pe a oʻo ile tausaga e tasi. O le tane e ufiufi le tamaʻitaʻi mo le 1-2 aso (e aofia ai le malologa mo le tele o itula). Afai e leʻi pasia e le mamoe le faʻapipiʻiina, ona toe faia lea o le faʻataʻitaʻiga pe a mavae ni nai vaiaso.

Lafoaʻiina o mamoe

E faʻaaoga, e pei o se tulafono, mo le faʻaleleia o mamoe, ina ia faʻaleleia ai le ituaiga, faʻatagaina e faʻaititia le aofaʻi o mamoe. O mamoe e aumai i totonu o se masini faapitoa, ma o se sperm atoa / faʻafefeteina o se tamaʻi pepe e tui i totonu o le vaʻa ma se tuila e se fomaʻi / faleoloa.

E taua! E masani ona talia e mamoe le faagasologa o le fanau mai. Ae o faafitauli e mafai foi ona tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, se vevela o le amniotic ua matua tele. Afai o le a le afaina lona atigi i fafo, o le mamoe e ono paʻu. I lenei tulaga, e tatau ona vavae ese faʻapitoa, ona faʻasaʻo ai lea o vaalele o le pulu ma toe faafoi i le tina.

O le tausia ma le tausia o mamoe oona e aumaia ai se mea e afaina ai, ae e totogi pe a maeʻa le seleselega. A uma mea uma, o latou matagofie, mama, moli, fulufulu oona - o se tasi o tau sili ona taugata ma sailia i totonu o maketi fefaatauaiga.