Fua o le gaosiga

Uma orchid Sogo: o se talavai Vivien ma Yukidan. Faamatalaga ma le tausiga i le fale

Sogo poo fugalaau fugalaau e faapitoa, latou te faʻafiafia ma faʻamaonia atoatoa tagata uma na vaʻaia i latou. Ioe, ina ia maua lenei mea taugata, e tatau ona e galue malosi, taumafai e faia uma tuutuuga mo lenei orchid.

O lenei fugalaau mananaia na foliga mai o se taunuuga o le galuega a faila masani. I a tatou tusiga o le a tatou talanoa e uiga i tuutuuga mo le tuputupu aʻe o orchids ma tulafono mo le tausia oi latou. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei autu.

Faʻamatala puupuu

Sogo orchid - o se ituaiga o phalatenopsis, na maua mai ona o le tele o koluse. E i ai i le aiga anamua o orchids, o lenei orchid epiphytic, o lona uiga, e fiafia i maʻa, vaʻa mauga, vaomatua, e tu i luga o vaʻa ma isi laau.

Auiliiliga auiliiliga

Sogo orchid - phalaenopsis ma fugalaau tetele. O lenei kulupu e faʻapupulaina le tele o fugalaau, o se faasologa o fugalaau. O se ituaiga faapitoa o peduncles e umi lava, e tupu aʻe i se faʻanoanoa, i fale faʻapitoa fale e talafeagai e faʻamautinoa ai le faʻaleleia lelei o fugalaau, latou te maua le aofai o le malamalama ma le vevela.

O laulaʻau e tetele, lautele, e oʻo atu i le 35-40 cm, e lanu meamata, e lanu, e oʻo lava i le mamafa, e peiseai ua ufiufi i le pupula. Sogo laumei e iloga i lanu paʻu tele., e ufiufi ai i le moli, o le lanu e sili ona eseese: mai le paʻepaʻe i le uila ulaula, lanu viole.

Talafaasolopito o

O le lauʻeleʻele o tuaa o Sogo Orchid o Ausetalia, Southeast Asia, Filipaina. O le talafaasolopito o le mauaina o lenei vavega e mamao atu i le XIX senituri. Polofesa ma le pule o le togalaau aina Karl Blum muamua na vaai muamua i se laau e le masani ai, na malaga i le Malay Archipelago. O fugālaau fugalaau e foliga tutusa lava ma laumei susulu lea na latou taʻua talu ai lenei ituaiga o pipi, o lona uiga o le "moth, butterfly".

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Sogo orchid o se kulupu, o se faʻafefiloi o ituaiga eseese. O le tulaga ese o se orchid e faapea e le lelei, e lava le na o le tausia lelei, mataituina o vai talafeagai, vevela ma moli. E mafai ona totogo i le tele o taimi i le tausaga. O le fuga o le fugalaau e umi lava, o lea la o fugalaau lava ia o loʻo i totonu o se laʻau matagofie. O laulaau lautele, lautele, faigata.

Masalo atonu o le monochrome, lanumeamata lanumeamata ma e mafai ona motusia. E tupu mai i le 20 i le 40 cm, faʻalagolago i le eseese ma le matua o le orchid. Sogo e le faʻafefe o mea oona ma le manava, e manaʻomia le faʻaleleia o le ea, e oʻo lava i le taumalulu e tatau ona iai le lelei o le ea. Ae ia faaeteete i taga.

Podoga ma a latou ata

O ituaiga o Sogo orchid o Yukidan ma Vivien.

Yukidan

O fugalaau o Yukidan e foliga mai o tagata mananaia - faʻaloloa, faʻanoanoa. O lanu e faʻapitoa - paʻepaʻe, piniki, latou te ola e oʻo i le 12-14 cm le lautele. O petals e lapotopoto, lautele, e pei o le suka, mumu i se malamalama lelei. Loto lemu, laitiiti, foliga pei o se mamanu-fofo e faasaga i tua o le lanu piniki po o le fugalaau paʻepaʻe. O laulaau e tele, lautele, lanu lanu meamata i le lanu, ma se vela umi i le ogatotonu, eleelea, manaia.

Matou te fautuaina e matamata i le vitio e uiga i foliga o le faʻaaloalo Sogo Yukidan:

Vivien

Faʻalelei matagofie Asia. Tuʻu ese mea e le masani ai, teuteuina ma fesuiaʻiga, faʻasaga i se lanu manino nai lo le lanu meamata uma, lanumeamata lanu. O laulaau e lapopoa, susulu, lapotopoto. O fugalaau latou te le masani ai, lalelei, faʻafefete, e peiseai ua sapalai i se mea susulu. Pink, ma vela vevela, motika ma le fiafia. O laugutu e manaia, faʻafeololo, felafolafoai. Faatasi ai ma le tuputupu aʻe o lenei togi i le avea o se fugalaau matagofie, e pei o le phalaenopsis multiflora.

Matou te fautuaina e matamata i se vitio e uiga i foliga o le faʻaalia o le Sochi Vivien orchid:

Fuga

O anafea ma pe faapefea?

Sogo fuga i soo se taimi o le tausaga, tele, matagofie, lapoa, e oʻo atu i le 15 cm le lanu. O loʻo olaola i se faʻafefeteina o pale, o le mea autu lea o lenei ituaiga phalaenopsis.

Tausisi i luma ma pe a uma ona fuga

Aʻo le fuga o le sogod Sogo, e tatau ona e tausisia le puleaina o le vevela - 22-25 ° C i le ao ma le itiiti ifo i le 18-20 ° C i le po. E fiafia le Orchid i le moli vaivai, o lea e manaʻomia ai ona e tuʻuina atu faʻamalamalamaga faaopoopo i le taumalulu mo le 1 i le 2 itula e faʻalautele ai le malamalama. E faʻaaogaina faʻamalamalamaga faaopoopo.

Ae a pe afai e le fuga?

O le mafuaaga autu o le faʻafeinuina le talafeagai. Ia mautinoa e faʻamago le meaʻai i le va o vai. Ina ia faʻamalosia le fuga o le fugalaau, e tatau ona i ai se eseesega o le vevela masani.. I le tau mafanafana, e maua mai i se tulaga masani, ae i le taumalulu ma le autumn e tatau ona mautinoa le faʻaitiitia o le vevela i le po e le itiiti ifo ma le 4-5 ° C. Ae aua neʻi aveʻesea ma le faʻamalolo, e masani lava o le soona faʻasaina o loʻo taofiofia ai Sogo.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Filifilia se nofoaga

O lenei togi e matua fefefe lava i mata susulu o le la. O faufautua faʻapitoa e fautuaina e tuu i luga o faamalama a mātū, faʻaopoopo le faʻamalama.

Faʻaleleia eleele ma fagu

E lelei tele le fagu e ave ai se palasitika palasitino, i itu o le itu ma i le pito i lalo tatou te faia ni pu laiti mo le ea vaalele ma mo nofoaga talafeagai o aʻa. E le tatau ona lapoa tele le ulo, e tatau ona fesoasoani e lagolago ai aʻa, o lea ia filifili ni ipu e tele.

Substrate:

  • Alavai - fasi fagu polystyrene poʻo le uamea lautele, o loʻo i le pito i lalo o le ulo.
  • Falelaʻau - fasi meaʻai e mafai ona tuʻu i totonu o le gaga i le va o aʻa.
  • Moss - o le sphagnum e tumau pea le malūlū ma o se faʻalapotopotoga masani mo fomaʻi.

Lulu

O le orchid o se mea faʻapitoa, e manaʻomia e le pa'ū le vevela i lalo o le 20 ° C i le ao, tusa lava po o le a le taimi o le tausaga i fafo atu o le faamalama. Ma o le a tupu lelei, ola, ola lauusiusi ma o le a le toe umi ona toe tupu.

E taua: O le Sogo Orchid e le fiafia i le vevela, o le maualuga o le vevela e oʻo i le 28 ° C.

Totogi

Sogo e le manaʻomia tele le susu, 50-60% e lava. Latou te talia le faʻamago lelei nai lo lologa. Ae i le tautotogo ma le tau mafanafana e tatau ona faʻaleleia le maualuga. O lenei mea o le a faʻamautinoa ai le tuputupu ae lelei ma le fuga o fugalaau. E le manaʻomia le faʻaleleia o le susu, na o le toe faafouina o laulaau i le vevela o timuga e ala i le faʻaleleia.

Malamalama

Sogo orchid, e pei o ituaiga eseese o Phalaenopsis, e le o se mea mataga. E le manaʻomia ni mea faʻapitoa faapitoa i le moli. I le tautotogo ma le taumafanafana, ia mautinoa e faʻapouliuligia ia pupuni ina ia le susunuina e le la laʻau o le orchid. E manaʻomia faʻamalamalamaga faaopoopo i le taumalulu, e mafai ona faʻaaogaina faʻalauiloa faapitoa.

Faʻasa

Afai o loʻo i luga o le faamalama i matu, e iai le kulimi i luga, e masani ona le manaʻomia le suāsusu e pei o loʻo iai ni inisi i se faamalama "vevela". E taua le matauina o aʻa. Afai o le aʻa e enaena enaena enaena, e mafai ona e faʻafefe ia i latou.

E sili atu le le faʻafefeina o fugalaau, ae le o le fufuluina o ia, ina ia le maua ai ni laulaau i luga, ma e mafai ona sosolo laulaʻau, faʻafeusuaʻi ma faʻalelei. E lava le tasi i le 2 vaiaso i le taumalulu-taumalulu, ma afai e vevela tele, ona faʻafefea lea i le vaiaso.

Matou te fautua atu e matamata i le vitio e uiga i le faʻamalosia lelei o fagu:

Laʻei pito sili

Fafaga lau Sochid o masani ai i le fafaga. E fautuaina mo fugalaau fugalaau ia faʻafeinu i soo se mea faʻapitoa. Fertilizer mode: faʻafeiloaʻi le faʻaleleia o vai ma le vai faigofie faʻatasi ai ma le faʻasusu. O le taimi lava e aliali mai ai fatugaʻo, vai naʻo le vai, e aunoa ma le fuga. O le mea autu - aua le afaina.

Suiga

  1. O le ae manaomia le aumaia o le orchid mai fafo o le ulo, ona faʻapipiʻi lea o le orchid faʻatasi ma le eleele i le faʻafofo o le vailaʻau faʻamaʻi. Pipi masi ma moa - faʻapena foi ona gase le sphagnum.
  2. O loʻo faʻatulagaina e ala i le faʻafeiloaʻiga ma le uluaʻi fua (pe a faʻapea o le orchid e maloloina).
  3. Afai o loʻo iai ni aʻa, faamaʻi aʻa, ona e manaʻomia lea ona faʻamamā aʻa.
  4. Tatou te faʻavaivaia le faʻafouina ma le faʻamalosia o le togi i totonu o se fagu fou.
  5. Faʻapipiʻi soʻo, aua le tuleia, faʻatumu le avanoa o le ulo.
  6. Matou te faʻapipiʻi se togi i totonu o se pusa lapoa, faʻafefe lelei le vai, ina ia ulu atu le susu i totonu o le mea fou fou. O le tele o le vai e alu malie i totonu o pu. Faʻatasi ai ma le fatu faʻasolosolo, tatou te aveeseina vai mai laupepa ma mea tuputupu ae e aloese ai mai le pala.

Matou te fautua atu e matamata i le vitio e uiga i foliga o le Sogo o loʻo faʻapipiʻiina:

Faʻafefea ona faateleina?

I totonu o le greenhouse, o le Sago orchid e faʻaleleia e fatu ma totogo e aliali mai pe a maeʻa.. Ma e mafai ona e tupuina oe lava "tamaiti" orchid - laiti tuputupu aʻe. E sili atu le faʻaleleia o le togi i le taumalulu oʻooʻo po o le amataga o le tautotogo. O le tulaga autu o le faia lea pe a maeʻa.

  1. Muamua lava, e tatau ona e filifilia se tagata matua, ma se aʻa maloloina lelei, lau laulaʻau lapopoa.
  2. Faʻaiʻuina se naifi faʻamaʻi, mama, faʻataʻitaʻiga i luga o le 'au e faʻapipiʻi i le gaʻo moe, o le faʻalavelave e liliuina i le malala poʻo le namamone mo le faʻauʻuina.
  3. Matou te faʻapipiʻi se totō fou i totonu o se tamai fagu e leʻi kukaina ma le mea e tatau ai.
  4. Faʻapalapala le eleele muamua: o se meaʻai o le paʻu laau ma le galu o loʻo faʻamaligiina mo le 2 i le 3 minute ma vai inu mo le faʻapalapalaina.
  5. Faʻatau e tatau ona taofi mo ni nai aso, e manaʻomia le toe faʻaleleia o le laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

  • Spider mite E vave ona gaosia, maua uma le orchid ma pusa paʻu. E fautuaina e fugalaau e fugalaau fugalaau lenei mea i se vaifofo pene. E manaʻomia le le itiiti ifo i le 3 sauniga ma se malologa mai le 7 i le 8 aso.
  • Eseese pala faia i totonu o laulaau, i aʻa ma i luga o le galu, pe a fai e ea le ea, e le mafai ona faʻamalosi le potu, e faʻalavelave le ea, ma faʻaitiitia le vevela. E sili atu le vave faʻavasegaina o le togi, fufulu aʻa o aʻa pala, e tatau ona e suia le mea na afaina ai, ma taofi le inu mo sina taimi. O aʻa e afifiina i le faavae, sapalai i le malala i luga o le "manua".
Komiti Faatino: Mo le gaosia o ipu ma meafaigaluega, e tatau ona e faʻaaogaina se vaifofo o le sulfate copper.

Matou te fautuaina le matamata i se vitio e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi:

Faaiuga

O Erich Hansen, i lana tusi lauiloa "Orchid Fever," na ia taʻua ai le mamanu lenei: "Afai o oe o se vaisu, e le mafai ona lafoai." E le tatau ona e finau ma fefinauai - sili atu ma sili atu le sao o le ae le faamatalaina. Talosia ia ola maloloina lau kulupu ma aumai le fiafia ma le mafanafana i lou fale.