Apple laau

O ituaiga Apple o le "Triumph": uiga, mea lelei ma le lelei, togavao faʻatoʻaga

Taʻalo - fua e fiafia i ai mo le tele o tagata, e le o se mea e ofo ai, ona o la latou tufatufa tele i lo tatou atunuu. O tagata o le taumafanafana ma tagata fai togafesa faʻapolofesa e masani ona saili mo le tele ma le tele o ituaiga laau fou mo le totoina oa latou togafiti, ma o le autu autu o filifiliga e aofia ai e le gata o uiga lelei o le fua, ae o uiga foi o le apu lava ia. Matou te fautua atu ia te oe ia faamasani i se tasi o ituaiga uiga ese e taua o le "manumalo".

Talaʻaga o ituaiga faʻatoʻaga

O le ituaiga apu o le "Triumph" o le taunuuga lea o le gaosia o le gaosiga o le aufaigaluega VTISP ma na aofia i totonu o le resitala a le setete i le 2015 e avea o se laau ma fua o le umi o le taumafa. O tusitala o le ituaiga, oe na taitaia le galuega i lana filifiliga, ua taʻua o V. Kichin ma N. G. Morozov.

E te iloa? E ui i le mea moni o le tele o ituaiga o laau o le apple tree i aso nei o loo fafagaina ma le loto i ai, o uluaʻi laau e iai ni uiga i fafo e foliga mai ua tupu faafuaseʻi. Na tupu lenei mea i le 1964 i Kanata, ae i le itumalo o British Columbia, o le apple-apple MacIntosh e 50-tausaga na maua ai se lala e le masani ai, e aunoa ma le masani masani, ae o le tele o fua.

Laʻau faʻamatalaga

O laau e ese mai le "manumalo" e ese lava le taua tele, e tuputupu ae i le maualuga e lua mita (ae ui i lea, e toatele e manatu e le o "dwarfs", ae "semi-dwarfs"). O lenei applearima o loo i ai se fua faatupulaia o le tuputupu aʻe ma se pale paleni, e pei o se pusa vaapiapi.

Aoao pe faapefea ona totoina se apu i lau togalaau, faapea foi i luga o ituaiga laau apple e pei "Tupe", "Peresitene", "Vasyugan".
O pupu o loʻo i luga o le ogalaau e faʻaogalua-vaʻaiga, taʻamilomilo ma saʻoʻo ola ae e leai se foliga o le lanu o le olive. Laʻau lanumeamata lanumeamata lanumoana - e sili atu nai lo le faʻamalosi, faʻafeiloaʻi, faʻasino i le pito. O laulaau e lamolemole i le paʻi, ma se mea e le mafai ona gaogao, ma se lamolemole lelei, ma le lamolemole.

E le faigofie ona faʻafefeteina e le au fai togalaau le "Triumph" faʻatasi ai ma isi ituaiga o apple apple, ae o le vaʻavaʻalata atili, o le eseesega e manino.

Aoao atili e uiga i ituaiga o apple apple, aemaise lava pei o le "Bratchud" ma "Wonderful".

Fualaau Faʻamatalaga

I lalo o tulaga masani, o fua o se ituaiga e tupu i le tele pe tele foi lapoa, faatasi ai ma le tele o apu taitasi 100-150 g (o loo i ai ni mea e mamafa 200 g). O latou foliga e pei o se polo laititi, ae o fua o le a tumau le le mautonu.

O le pi o apu o se mea manaia ma e manaia tele, faatasi ai ma se lanu mumu lanumoana i luga o le fogaeleele atoa. I totonu o apu o loo malulu ma paʻepaʻe paʻepaʻe, faatasi ai ma se fatuga lelei ma fatuina le apu apu. O le tofo o le fualaau aina o le meli-suamalie, ae o le i ai o le malamalama mumū, lea e na o le faamalieina lelei lava.

Uiga o se ituaiga

O le mea muamua e gauai atu i ai togalaau i le filifiliaina o le apu o le uiga lea o le eseese ma ona manaoga mo le tausiga.

E tāua tele foʻi le faʻamatalaga e uiga i fua, fua o le seleselega o vine, teteʻe i faʻamaʻi, sulu ma isi mea taua, o le a talanoaina atili.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le autu o le pu o le autu o le "Triumph" - maualuga le tetee atu i patbgens.

Siaki tulafono mo le tagofia o le paʻu i luga o apu.
O lenei faʻamaʻi e masani ona afaina ai aʻau i luga o le masse, ma mafua ai le tele o mea e leiloa ai le seleselega, ae i lenei tulaga o le tetee i lea mea ua faataatia i le ituaiga i le gataifale. O le mea moni, i lalo o nisi tulaga, e mafai ona maua e le apu ma isi faʻamaʻi masani, ae e tupu faʻafuaseʻi, ona o le tetee o le vailaʻau i faʻamaʻi e matua maualuga lava.

Faʻafefe o le lāmala ma le faigata o le taumalulu

E le mafai ona fai mai o le Triumph o le a sili ona lelei mo le sili atu o le apu apu mo eria ma ogaoga malo. E ui lava i le mea moni e faapea, o le malosi o le malulu o loʻo i ai i le maualuga maualuga, i le maualalo o le vevela o laau e ono le mafai ona ola i le tau malulu.

O le faʻamafanaina o aʻafiaga e aofia ai ituaiga o apu o le "Imrus", "Cowberry", "Uralets", "Autumn striped", "Ligol", "Berkutovskoe".
Ae mo le vevela, o se faailoga sili ona taua mo le mauaina o se maualuga maualuga ma le tele o fualaau aina, o le mea lea, aemaise lava taimi malogo e fautuaina ai le vai i laau ile 2-3 aso.

Gestation period

O le seleseleina o apu o le ituaiga "manumalo" e amata mai i le amataga i le ogatotonu o Setema, pe a oʻo i le taimi ua oʻo i ai fua o le matua.

Fuga ma Faʻamauina

Faatasi ai ma uiga lelei o le ituaiga o mea ua faamatalaina, e taua le faailogaina o le maualuga o le gaosiga, ma ua amata ona fua vave laau.

O ituaiga eseese e pei o le Beauty of Sverdlovsk, Sun, Zhigulevskoe, Dzhonagold, Orlik, Spartan o loʻo iloga foi i fua maualuga.

O lea, e amata mai i le lona lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina, e mafai ona e selesele muamua lau seleselega i luga o faʻamalologa ma le semi-dwarf rootstocks, ae e tatau ona e faʻatali mo ni nai tausaga sei oʻo i le fua tele: o le fua faatatau atoa e pau i luga o le fa po o le lima tausaga talu ona totoina.

I le averesi, mai le tasi laau e mafai ona e maua pe tusa o le 6 kilokalama o apu, ae ia tausia lelei lenei fuainumera e mafai ona ola e oo i le 10 kilokalama. E tusa ma le 80-100 tone o fualaau aina e masani ona seleseleina mai le 1 ha.

Malosiaga ma le teuina

O le olaga ola o le fua o le apu eseese "Triumph" e na o le 2-3 masina, lea e faamatalaina e uiga maualalo o le keke pepa. I le faaopoopo atu i ai, o nei apu e le talafeagai mo femalagaaiga umi, e ui lava e masani ona tupu aʻe mo faamoemoega faapisinisi.

E te iloa? O apples sili ona taugata i le lalolagi e mafai ona mafaufauina o Sekai Ichi, e gaosia e ala i le fanauina i Iapani. O le tasi o le apu (e mafai ona faigofie ona ausia le mamafa o le 2 kilokalama) e sili atu nai lo le $ 20, ma o tagata Iapani latou te manatu ia i latou o se meaʻai ma 'ai na o aso malolo.

Tulaga tuputupu ae

Pe a totoina se laau, e tatau ona filifili vaega o loʻo susulu lelei e le la ma nofo ai i se nofoaga e puipuia mai goto o matagi. E taua foi i le faamanuiaina o le fuaina mai o le maualuga o le mea e tupu i le eleele: e matua manaomia lava le leai o ni aʻa o le laau.

I le totoina o fatu, o le eleele e tatau ona lava le mafanafana, talu ai i se eleele malulu e leai se aʻa o le laau.

Taimi aupito sili ona lelei ma le faʻaleleia o mamanu

O le totoina o laau e faʻamatalaina eseese e mafai ona faia i le faaiuga o Aperila ma i le tautoulu. I soo se tulaga, o le masina muamua atu, e tatau ona saunia lelei le nofoa ma eli se pu 75x100 cm i le tele.

Pe a aveese mai le eleele, e tatau ona faʻafefiloi le pito i luga (aupito sili ona lelei) i soʻo se mea e maua ai le meaola, lea o le a faʻaleleia ai lona tino ma mea faʻainisinia ma avea ai le soʻo e sili atu le mama, fafaga ma manava. I le lumanaʻi, o le a fesoasoani i se sao lelei o le ola ma le atinaʻe o le fatu.

E taua! Afai ei ai le taufaamatau o le lolovaia o le upega tafaʻi ma le eleele, e fautuaina e faatulaga se alavai i le pito i lalo o le lua e aveese ai le tele o le susu.

Faatasi ai ma le totoina tuusao o le laau, o le nofoa (o lona uiga, le lua) ua ufiufi i eleele eleele, e faaaoga ai le paluga eleele ua saunia muamua. O le polokalame sili ona faamanuiaina o le totoina o le ituaiga o meaola o le puipuiga lea i le va o laau o le 0.5 m ma le 1 m i le va o laina taʻitasi.

O lenei nofoaga o le a mafai ai ona maua uma le malamalama, ma o le aʻa o le a tele le avanoa mo le atinaʻe lelei.

O le le lava o le avanoa ona o le mafiafia o le togavao e masani ona taitai atu ai i le le saʻo le fausia o apu, o foliga ma lanu o le a toetoe lava a ese mai le masani ua taliaina.

Faʻavae o le tausiga taimi

O le tele o fai togalaau ina ua uma ona totō laau i le togalaau toetoe lava a le tausia i latou, e faalagolago i le natura, ae i le tulaga o le "manumalo" o se vaaiga faapena o le a sese. Ina ia maua se seleselega lelei, o laau totō uma e totoina, e tatau ona faʻafeinu, faʻamaʻaina ma tipi i se taimi tatau.

Faʻaleleia eleele

O se tasi o mataʻupu taua i le tausiga o le "manumalo" e lava ma masani ona inu, aemaise lava i le lamala. I le averesi, e tusa ma le 10 lita o le suavai ua sasaa i le laau, sasaa i lalo o le fagu ma masani ai 2-3 taimi i le vaiaso.

O laau e amata ona faʻafeinu i le tulaga o le fuga ma faʻaauau pea lenei faiga seia oʻo i le tautoulu, ioe, i le amanaʻia o le tau. O le aso e sosoo ai pe a uma ona faʻamaʻa, e tatau ona tatala le eleele i sina liʻo faataamilo i le ogalaau, ma aveese vao mai le mea e manaʻomia.

E taua! Mafaufau i le nofoaga vavalalata o le aʻa o laau laʻau i luga o le eleele, o le tatalaina o le tino e faia lelei, ma le faaeteete, e aunoa ma le silia i le 10 cm.

Ina ia tumau pea le susu i le palapala, ma puipuia ai le vave faʻaleleia, e matua manaʻomia lava le faʻapipiʻiina o le ogalaau ma le vaomago e mafai ona tumau i totonu seia oʻo i le taumalulu (i le taimi malulu, e aveese ai le mulch ina ia aua nei tosina mai ai aʻa).

Laʻei pito sili

I le tulaga o le eseesega o le "Triumph", o le faapipiiina o meaʻai ma microelements na faamaonia ai e faamaonia lelei e ala i le totoina o le lanu meamata o laau ma se vaifofo ua saunia e tusa ai ma fautuaga i luga o le afifi (e ese mai i fualaau taitasi).

Aoao pe faʻapefea ma pe faapefea ona faʻamalolo se apu i le autumn ma le tautotogo, auala e puipuia ai le apu mai meaola faalafua.

O laʻei pito i luga ma le kulimi ma faʻamaʻi faʻasaisa e tatau ona taofi i le amataga o Aokuso, ae mafai ona faʻaaogaina le paluka seia oʻo i le tau o le autumn, pe a uma le seleselega.

O le vailaʻau o loʻo mulimuli mai o le a fetaui lelei mo le vaega o mea faʻalenuʻu mo le faʻafefiloiina o laau: i totonu o se pakete vai, e tatau ona e faʻafefe le vaimalie o le paluga ma se sipunipuni o le urisa, ma faʻafefiloi ma le faaeteete nei mea. O le mea ua uma ona sasaaina ua sasaa i lalo o laau taʻitasi i le fuafuaina o le 2 lita i le apu.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

E manaʻomia uma laʻau apple tree, ma o lenei faiga ei ai ona lava uiga. O le mea lea, o se taunuuga o le faaleagaina o le fua o le fua o luga, o le atinaʻeina o le lua o vailaʻau e mafai ona matauina, lea e solia ai le fausaga o le palealii ma taitai atu ai i le tulaga o le laau.

Ia faamasani lelei i foliga o le teuina o laau.
O aʻafiaga leaga e mafai ona aloese mai le aveesea o le sola ese vaivai. I le faʻaopoopoga, o taamilo o loʻo aʻafia foi i le aveeseina, lea e masani ona faia i luga o sui o le Tupulaga eseese. Fai le faʻagasologa i le vaitau o le tautotogo.

Saunia mo le taumalulu

E ui lava i le maualuga o le taumalulu o le taumalulu o laau ua faamatalaina, pe a paʻu ifo le vevela i lalo -10 ° C, e mafai ona latou malolo, o lona uiga o le tele o vanu i le itulagi, e aoga le mafaufau e uiga i le maluluina o laau i le tau o le tautoulu (o lenei mea e moni lava i fualaau laiti).

I le avea ai o se mea e ufiufi ai, e mafai ona e faʻaogaina vaomago po o vane, ma afai e te manaʻo e toe puipuia le apu mai i roi, ona tatau lea ona e teuina i luga o laau pine pine. I totonu o se pine, e mafai ona e faʻaaoga le kiona mo le tafe.

E taua! E matua manaʻomia lava le faʻaaogaina o le mea e faʻaaoga mo le malutaga, ona o le leai o se susu o le a le faʻateleina i lalo ifo o le pathogens.

Faaaoga e Apple

O fuʻa manogi laʻau e lelei tele mo le taumafa fou ma mo le vevelaina o siamu, jam ma jam. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaopopoina i pies poʻo isi meaʻai, faʻapea foi ma le saunia o meainu eseese i luga o le fua o le fua.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

E pei ona uma ona e maitauina, o le ituaiga o Aporo o le tele o mea lelei lelei, ae e leʻi i ai ni mea e le toe maua, o le mea moni, e itiiti lava.

O le lelei o le tuputupu ae o ituaiga e aofia ai:

  • o le avanoa e maua mai ai ni laʻau matagofie ma lauulu tele ma le maualuga o le tofo ma le 'aina o meaʻai;
  • laititi o laau apu (e oʻo lava i se nofoaga laʻitiiti o le a mafai ona fetaui ma nisi laau);
  • maualuga ma fua mai o laau (o uluaʻi fua e mafai ona faʻamoemoeina i totonu o le 2-3 tausaga talu ona totoina fatu);
  • faailoilo lelei o le faʻamaʻi o maʻi, aemaise lava, e fesoʻotaʻi ma se faʻafitauli masani e pei o le paʻu.

O le le lelei o le totoina o laau e aofia ai:

  • maualalo faʻamaufaʻailoga o le teuina (ola ola na o le 2-3 masina);
  • le mafai ona totoina i tulaga o ogaoga ogaoga.

O le ae malie e tele mea lelei, ma afai tatou te faʻaopoopoina ia i latou le faigofie faʻatusatusa o le tausia o laau totō, o le a le mafai ona vaʻaia atoatoa mea le lelei. I se upu, o le Triumph variety e tatau lava ona e gauai i le filifilia o le apu mo lau fuafuaga.