Fale

O se vaega taua o le fale koli (greenhouseat) o le mea aupito sili lea (faigofie faigofie, o se fuafuaga mo le fetuutuunaiga o masini ma sili atu)

O le toʻatele o tagata e iai a latou laumua faapitoa, lapopoa pe laiti mo a latou lava faufauga totino, lea e faʻamoemoe mo le totoina o fualaau faisua, vine, ituaiga lauusiusi e faʻaaogaina i le kuka, ma fugalaau.

Ae ui i lea, e le o tagata taʻitasi e umia se fale faapena e iloa pe faapefea e taua le taofi o le vevela ile totonu ole fale ea, e sili ona talafeagai mo le tuputupu aʻe vave o laau.

I le tele o tulaga, o le mea ua taʻua telefonilea ua avea ma se tasi o mea sili ona taua e manaomia mo se seleselega lelei.

O le a le vevela i totonu o le fale koli?

I totonu o greenhouses e taua tele le faatumauina o le vevela o le ea, faapea foi ma le palapala palapala i se tulaga faapitoa, e tusa lava po o le a le ituaiga o fualaʻau fualaau ua tupu i totonu ia i latou.

E ala i le faʻatonuina o le vevela 24/7 i le amanaʻiaina o le ituaiga laau totō ua tupu i lenei masini, e mafai ona e mauaina se fua tele.

A leai, faatasi ai ma suiga faafuasei i le vevela o le ea, faʻamaisa, ma le vevela o le eleele, e leai se aoga e faʻaaoga ai greenhouses.

A uma, o le faʻaitiitia o le vevela e faʻapogai ai ona sili atu le leaga o meaʻai mai le palapala, ma o lona faʻateleina e mafua ai le amata ona tupu vave o le laau, pe toetoe lava a mu uma.

E ala i le faatonutonuina o le vevela ile fale koli ma le mataʻituina pea o vaega eseese i totonu o le tempica, o le maualuga o le atinaʻeina o le aʻa o se fualaau aina faapitoa ua ausia ma o latou tuputupu aʻe tatau. E le gata i lea, o le faʻatulaga lelei o fualaau aina e tupu ma o le taimi o lo latou faʻaitiitia o le faʻaitiitia.

Mo laau taʻitasi taʻitasi, e manaʻomia le faatumauina o le malulu ma le vevela o le eleele. I le tele o tulaga, o nei fuainumera e ese mai i le lua tikeri.

I le averesi, o le vevela i greenhouses e seti i le + 20 + 22 ° C. Ae ui i lea, o le filifilia o le tulaga e aupito sili ona lelei, e tatau i se tasi ona amanaia tulaga taua o le aganuu o le laau ua ola i totonu o lenei fausaga.

Faʻafefea ona faʻatonutonu?

I le taimi nei, o loʻo i ai ni masini faapitoa e mamanuina e otometi ona pulea le vevela ile totonu ole fale.

Ae o nei mea faigaluega o nisi taimi liliu atu e taugata tele ina ia mafai ona auina atu i fafo, aemaise lava pe afai e le tasi le fale gaosi.

I ia tulaga, e mafai ona e faʻaaoga auala sili atu ma taugofie ma faigofieia faʻaitiitia pe faʻaititia le vevela. E le gata i lea, e taua le matauina o nisi oi latou e sili atu le lelei pe a faʻatusatusa i masini faʻaonaponei faʻaonaponei.

Ina ia mafai ona vave siitia le vevela o le ea i le fale, e tatau ona e faʻaaogaina se tasi o metotia nei:

  1. O le malutaga o le greenhouse faatasi ai ma se vaega faaopoopo o le polyethylene film ina ia mafai ai ona faia se vaalele e le tali atu i mea eseese o le siosiomaga.
  2. I totonu, o loʻo faia ai se falemalama e lua e taʻua o le greenhouse - o se isi faʻavaa faaopoopo o loʻo faʻapipiʻi i le fausaga ua uma ona saunia, ma o loʻo tū saʻo tonu i luga aʻe o laau.
  3. O le mulumuluina o le palapala eleele e mafai ai e ala i le fesoasoani mai o se palasitika palasitika po o se pulu uliuli e toso ai le vevela i laau.

E iai foi metotia e mafai, pe a tatau ai, faʻaititia le tulaga o le vevela totonu o greenhouses. O le tele o nei mea e aofia ai:

  1. Greenhouses e le tatau ona faia umi.
  2. E ala mai i gaoga e tatau ona avanoa saoloto i vaalele mai le siosiomaga.
  3. O le fausaga o loʻo faʻaaogaina i se fofo faʻapitoa.
  4. Faʻasalaina fua o fualaau 'aina totō ma le tele o vai i le taeao.
Afai e faʻaaogaina masini otometi, ona mafai lea ona faʻaaogaina auala lelei e pei o le saʻo lelei o le faʻaogaina mo le faʻavevelaina o le kiona, faʻapea foi ma le tatalaina o le matagi pe a maeʻa le faʻatonuina o le faʻatonuina e le thermostat.

Variants o le puleaina o le vevela i totonu o le kiona

I o tatou taimi, na gaosia telefoni o ituaiga eseese:

  1. Telefoni.
  2. Sensory.
  3. Mechanical.

E ese mai le tasi i le isi e ala i mamanu mamanu ma le mataupu faavae o le masini o loʻo galue.

Laʻau mo greenhouses masini o se masini lea o lana galuega o le faʻatonutonuina o le faʻaogaina o masini tau i le tau ina ia mautinoa ai le lagolagoina o nisi o mea vevela vevela.

E mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le vevela, ae mo le maluluina foi o le kiona.

O lona tulaga ese o le tuʻuina atu o se masini e ese le tutoʻatasi. I le tele lava o tulaga, o le masini e gaosia e pei o mea faʻapipiʻiina i fafo e faʻaoga saʻo i totonu o le kiona.

I luga ole telefoni eletise O le vai vevela e taʻalo i le mata o le tagata. O le aoga sili o masini o lenei ituaiga ua taʻua o le saʻo i le faatumauina o le puleaina o le vevela. A maeʻa, e mafai ona latou tali atu e oo lava i suiga laiti.

O le mea lea, e mafai ona e faʻaititia lelei i luga o tau o le eletise, lea e faʻaaogaina mo le faʻavevelaina o le laufanua.

Faʻaaogā faʻapitoa o aʻafiaga E mafai ona e setiina se taimi patino o le faiga faʻavevela. E le gata i lea, i taimi eseese e mafai ona seti ese, sili ona talafeagai le vevela. O ia ituaiga masini, e pei o se tulafono, ua fuafuaina mo se taimi umi lava - e mafai ona fetuutuunai le tulaga manaomia mo le vaiaso, ma i nisi o faataitaiga e umi atu.

Ma o se vitio lenei e uiga i se mea e masani ona fai mo le falemalama (puleaina o le vevela e ala i le tatalaina o vaalele).

Mataupu faavae o le taotoga

O le elemene autu o le mamanu aupito sili ona lelei, e tusa lava po o le a lona ituaiga, o se vaega faapitoa o le faatonutonuina o le vevela, lea e galue e tusa ai ma faitauga o fua o senate e fesootai ma ia.

Se mea faigofie faigofie mo le kiona: o le polokalame.

O le masini e faagaoioi e pei ona taua i lalo: o le mea faʻavevela e maua ai se faailo mai le telefoni, lea e faʻaalia ai le faitauga na fuaina e le tele o masini. O se taunuuga, o le gafatia o le faiga e mafai ona faʻaititia pe faateleina.

O pito i lalo o se mea e sili ona taua ina ia maua ai se fua maualuga o fualaʻau, vine ma greens e tupu i greenhouses.

O loʻo taʻuina mai e uiga i le matala matala matala mo le lanu meamata.