Fualaau aina

2 auala e totoina ai pepa i luga o laau i luga o pepa faletaele: o se faʻamatalaga o le metotia, o lona lelei ma le pala

Na e iloa e uiga i le i ai o le gaosia o le pepa e aunoa ma se fanua?

O lenei auala manaia ma le le masani ai, ua taʻua o Mososa, ua faʻaaogaina e le aufaatoaga o aso nei ma faʻaalia lona aoga.

O lona faalilolilo o loʻo taoto i le faʻaaogaina o pepa ma ata tifaga. Le isi, ma talanoa e uiga i le auala e totoina ai pepa mo fualaau i luga o pepa fale fale?

Le fatu o le auala leai se fanua

O lenei metotia e faʻavae i luga o le mea moni e faapea o le gaioiga o le palapala seia oʻo i le taimi e tupu ai le pepa o pepa e fai i le pepa vaivai, tuu i totonu o se pusa e iai le vai i le tulaga o se otaota. Cellulose ma micro-holes o pepa taofia le aofaiga manaomia o le vai, ia mautinoa lona tufatufaina tutusa i le va o fatu ma aʻa o le totoina o laau.

E faʻapefea ona totoina le pepa i luga o fatu laau i luga o pepa fale?

E tele auala e faʻafefiloi ai fatu fatu i luga o pepa faletaele.

1 auala

  1. Faia ni nai paʻu lua-ply pepa pepa. poʻo solo solo 15-20 cm le umi. O le numera o le a faʻalagolago i le numera o fatu o le a e tupu. O le mea aupito sili ona talafeagai o le solosolo faʻamamaina poʻo le pepa pito i sili ona taugofie le faletaele, e mauoa i le cellulose ma e le o iai ni mea e maua ai, mea inu ma isi mea leaga.
  2. Otioti le taga o le cellophane po o le polyethylene i totonu o laina uumi, i le lautele ma le umi e tutusa ma fasipepa. Lelei mo le faia o se ata gaosi meaʻai.
  3. Lafoaʻi le vaega muamua o le falemalama i le lumanaʻi, e aofia ai meaʻai po o le polyethylene, i se vaalele vaalele.
  4. I luga o le polyethylene tuʻu le 2 masini pepa falaoa e faʻamamaina i le vai.
  5. Lauina Alu mai le pito i luga o le mea e tupu ai le 1-1.5 cm ma fuafua i lona umi atoa, ma se mamao e 3 cm mai le tasi, fatu fatu. O le umi o vavao i le va o fatu, o le faigofie foi lea ona tatala le aʻa o laau.
  6. Ufiufi fatu i ni laulau se lua o le fale susu. Ufiufi i le pipiʻi ata poʻo le cellophane.
  7. Faʻasolo pito i luga o le laina tele-fasipepa, taʻavale i luga o le lautele, ma fai ai se pupuvalavalavalavalavalavale ina ia i ai fatu i lona pito i luga. Faamaumauga malupuipuia ma se paʻu paʻu, ina ia le pa'ū ma e le fulafula mai le susu.
  8. E taua! O le fausiaina o se "ato tauaso" e le faatagaina: o le pito i luga o le lisi o le faasologa o igoa o le roll roll e tatau ona lele malie, ma le pito i lalo - susu. I lalo o lenei tulaga, o le mafanafana mafanafana o loʻo felafolafoaʻi i totonu o le fusi, faʻataʻitaʻiina se fale-mumu.
  9. E sui i totonu o ipu poo fagu o fagu palasitika, 1/3 tumu i le vai, tuʻu i luga o se faʻamafana kululu-mafanafana poo lalo o se moli.
  10. Mo le faigofie, tuʻu pine ma igoa o ituaiga o fatuga o le lumanaʻi.
  11. Vaʻaia suiga i le vai ma mataʻituina lona tulaga: i lalo o le vai e tatau ona naʻo le pito i lalo o fasipepa. E tatau ona tafe le suavai e alu ai.
Afai o loʻo i lalo o le vai ni fatu laau, atonu latou te pala pe oti ona o le leai o se okesene. I le pito i luga o le taʻavale i le fatu vai e tatau ona tafe atu i totonu o le micropores o le pepa fale.

Lona lua auala

Totoina o laau i luga o pepa fale. Tuu 2-3 laupepa pepa solo pepa lelei susu i le vai i lalo o se ipu, fata poʻo isi mea papaʻu. E oo lava ina toto fatu i luga o le vaega atoa o le ipu, ma tuu mamao atu i le 2-3 cm i le va oi latou.

Ufiufi le pepa ma fatu ma se mea e ufiufi ai le ata e puipuia ai le faʻavaveina o le vai, tuʻu i luga o le faamalama malamalama.

Faʻasolo le pepa i aso taʻitasi ma se fagu moli pe a oʻo ina fatuina fatu, aua neʻi faʻamago.

Fatuina fatu

I le 7-10 aso talu ona totōina i Moscow, o le a totogo mai lala mai fatu. O lenei mea e muta ai le vaitau pe'ā tatau ona i ai i totonu o le fatu ia mea e tatau ai mo le tuputupu ae o laau. O le mea lea, o pepa o le a manaʻomia nei le fafaga muamua mai fafo.

E taua! Aʻo saunia le fatịlaʻau, e tatau ona amanaʻia o le faʻaogaina o fofo o meaʻai e tatau ona 2-4 ona maualalo ifo nai lo i latou e faʻafefiloi laau ma le masani masani o le germination e faʻaaoga ai le palapala.

1-3 ipu o laei papae e masani ona manaʻomia mo le 1 ipu vai (tuputupu aʻe o le paluga o le paluga o le humate concentrate). Faʻapipii le pepa i luga o papatusi pe fufulu foi i se vaifofo na muai saunia mai se fagu moli ina ia le sili atu i le faatagaina faatagaina o le faʻamalosi.

A maeʻa le germination o pepa talavou e mafai ona faʻaalia ma faʻafefe i lalo ifo o le vevela. O nisi o paionia o le auala leai se fanua e fautuaina le aveeseina o luga o le cellophane layer i le aso lona 2 talu ona tupu le totogo i luga o le faasologa ina ia faateleina ai le mafai gafatia o fatuga i le lumanaʻi i se siosiomaga e le patino.

Isi faʻatoʻaga

E faʻapefea ona totoina ni fatu laau i le fale i luga o le fale faleleʻele? I le oʻo mai o se paʻu o le cotyledonary leaves, o le mea lona lua o loʻo faʻailoaina e le pepa ma faʻamaʻi vai.

O le lona tolu o faʻatauga e faʻaaogaina e talafeagai pe a uma ona tuʻuina nei lau. O le a manaʻomia pea sina faʻalautelega o faʻamaʻi faʻamafanafana.

E le tatau ona taofia le totoina o le laʻau pe a teuteuina le laau i se pea lapopoa, laulaau moni. Faʻateleina le tusi taʻavale, faʻasaʻo aʻa o pepa mai le pepa. Afai e le mafai, ona le tatau lea ona vavaeeseina le pepa mai aʻa, ina ia le faaleagaina ai le laau. O le a lava le na o le vavaeeseina o fualaau.

Le totoina o le eleele e ala i le tafeina o laau totō ua maeʻa, sosoo ai ma le totoina ile eleele. O le isi tausiga o pepa e leai se mea patino.

Le lelei o le metotia

  • Space savingnofoia e tama tane ma fualaau;
  • faigofie togafitiga;
  • taimi faʻapolopolo, e alu mo le totoina o fatu ma le auala masani e totogo ai fatu laau, faatalitali mo laau toto;
  • mafai gafatia e ala i le faʻaaogaina o meafaigaluega e maua;
  • o le avanoa e totogo aʻe fatu, ma faateleina le pasene o latou germination;
  • le le lava o tauvaga o fualaau aina mo le eleele po o le susu, ona o le tufatufaina atu o mea e talafeagai mo laau toto i totonu o micropores o le pepa;
  • o le mafai o le tausimaʻi vaivai vaivai pe paʻu pepa e le mafai ona tauva mo meaʻai i lalo o tulaga masani;
  • maualalo le avanoa e tupu mai ai le toto o maʻi afaina, aemaise lava, "lanu uliuli" e le mafai.

Le auala e leai se fanua e faoa ai e tusa lava pe sili atu le tele o fai togalaau ma faʻatoʻaga.

O lenei metotia e faʻamaonia ai le aoga i le faateleina o numera o tagata suʻesuʻe.

O se auala sili ona lelei i le auala lauiloa o le totoina o fatu.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le tuputupu ae pepa: i totonu o fagu pusa po o ni meaʻai, i le malae vaʻaia ma e aunoa ma le togiina. Aoao le togafiti taufaasese o le tulaʻi mai i le galu, faapea foi ma mea faʻavevela e mafai ona osofaia lau laau toto?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao le i totoina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu ai laau pe faʻalautele.
  • Tuutuuga o le totoina i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, Siberia ma Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.