Fualaau aina

Ituaiga o gophers i Rusia, matautia mo le togalaau: mea latou te 'ai ma pe faapefea ona latou vaai i le ata

Gophers o ni sui o le aiga squirrel, e 10 ituaiga eseese. O i latou o se lamatiaga ogaoga i faatoaga i vaega o steppe o le atunuu..

Talu ai ona o le gaosia o gaioiga, o nei roi e tufatufa atu i Rusia.

Faʻaaliga, faʻamatalaga ma toe gaosia

O le umi o le tino o le manu e toetoe lava 30-35 cmO le siʻusiʻu e 30% o le aofaʻi o le tino.

Le lanu o le pito i tua e pouliuli, enaena enaena ma lanu papaʻe ma mea lanu. Vaʻai ma mata e afaina ai lanu enaena.. Ulu ma le fatafata ma se tupe siliva.

O le tele o le tino e ufiufi i sina tamai mea.

FUAFUAGA. E fiafia le aiga o tagata e nonofo i vaega ole laasaga, e fiafia i le mutia ma fuga vao. E masani foi ona maua i vaomatua vavao ma togavao i saute.

O nofoaga autu o loʻo iai steppe faatoaga faʻatasi ai ma mea totino. Gophers e tumau i luga o le fanua, e le masani ai i luga o auala, i fagu ma i luga o le pito o le vaomatua.

O nisi ituaiga o meaola e taua tele, o loʻo sosolo i le fanua. O meaʻai e faʻataʻatitia ai lo latou nonofo ai i ni mea paʻu, lea e mafai ona tumau pe tumau.

E toʻatele tagata matutua e nonofo faʻatasi, i ni pu eseese. E teuteuina e ni manu ni nifo faʻapitoa iina, faʻapipiʻiina i mutia, vao ma vaovao.

FUAFUAGA. O le gopher e momoe i le taumalulu, o lona sulufaʻi e tumau mai le 7 i le 9 masina. I lalo o tulaga leaga ile taimi malulu e masani lava ona ala.

O le vaitau o le faʻaleleia e amata i le tautotogo pe a fafagu mai manu mai le faʻanofo. E mafai e le fafa fafine ona fanau mai mai le 5 i le 10 pepe. A maeʻa le 1-2 masina, faʻavae tutoʻatasi talavou.

Tufatufaina i Rusia

Faʻateleina tufatufa atu i le tele o itulagi, aemaise lava i le Lower Volga, o Orenburg, Ciscaucasia, Yakutia, i itulagi o Sisifo ma Sisifo Siberia.

O le tufatufa o le tufatufaga e matua leai lava, aemaise lava le tele o togavao i le Volga eria. I le taimi o le atinaʻeina o fanua taupou, na faʻaaogaina ai le teritori fou.

O Gophers e sili atu le taufaamatau i fanua faifaatoaga ma o loʻo tau malosi e tau ma i latou. Ae ui i lea, e le o na o mea na o meaola faalavela e mafai ona afaina tele ai fua.

Ua matou saunia mo oe se faasologa o tusiga e uiga i nei mea: mimiti, moa, moa ma rati vao.

O le a le mea e fafagaina ma fai i totonu o le filifili meaai

Fafagaina Gophers sili ona totoina meaai, i le tele o fua o le 'ai o fua o saito ma fualaʻau vao. Faʻateʻa vaega eseese o laau i laʻasaga uma o lona atinaʻe: fatu toto, vine, pu, lau, fugalaau.

Ae o le mea sili lava e pei o le 'ai i gopper fatu o fatu o fatu o le cereale pei o le sana, leke, saito ma le pi. I le natura, o le numera o roi e faʻatonutonuina e tagata faʻapitonuʻu i le lotoifale: alope ma fao. O ugo ma manufeʻai o loʻo tulituliloa le karupi, po o ana tama.

Ituaiga o gophers ma ata

TAITAI! O le aso e mafai ai e le tagata e tasi ona gaʻo le 50 gramu o saito. I le fuainumera o le faitau aofaʻi i le hectare, e mafai ona e le toe atoa le 45 kilokalama o le fua.

O le mea sili ona leaga i le faʻatoaga o le ono ituaiga.:

Little Gopher. Ua matua salalau lava i le pito i lalo o le Caucasus, o le Lower Volga ma itulagi o Siberia.

Little Gopher po o Spermophilus pygmaeus

Mottled Gopher. E tupu i nofoaga tutotonu o Chernozem.

Speckled ground squirrel poʻo Spermophilus suslicus

Red-cheeked. E tele lava tufatufa atu i steppes ma pito i lalo o le Altai, i Siberia i Sisifo.

Squirrel lanu mumu ma le Spermophilus erythrogenys

Long-tailed ground squirrel. Tufatufaina i Siberia i Sisifo ma Yakutia.

Uilaitelus undulatus Long-tailed ground squirrel poʻo Urocitellus undulatus

Redopher Gopher. O loʻo nofo i nisi o eria o Bashkortostan, le Volga ma Sisifo Sisifo.

Redopher Gopher poo le Spermophilus tele

Yellow Gopher. E tupu i nofoaga o Lower Volga.

Yellow squirrel sherir or Spermophilus fulvus

Faʻaaliga manino

O se uiga iloga o le tootoo o totoe laupepa alofilima telelea e mafai ai e manu ona aveina se tele o fafaga.

E i ai foʻi se lanu samasama e lanu samasama lea e manaʻomia ona faʻasaina i taimi uma. O nei meaola e ese foi i lo latou gafatia sulu mo se vaitaimi umi lava.

Le afaina i faatoaga

Gophers - manu polyphagous, o lona uiga mafai ona faʻaleagaina ituaiga o mea totō. O nei meaola e mafua ai le sili ona leaga i le saito, 'aina uma fualaʻau lanumeamata ma fatu i totonu o le taliga. O se taunuuga o sea fafagaga, o loʻo i luga o laʻau, o loʻo iai le toʻatele o tagata, o nofoaga vavalalata e fesoʻotaʻi le tasi ma le isi ma e mafai ona faʻaumatia uma fua.

Gophers e leai se faʻaleagaina o fua o sanalatou teli i luga fatu fatu, o lea ua matua vevela ai fua o laau. E le gata i lea, i luga o laau ola aʻe, latou te 'aina muamua laʻau mumu, ma o le toe o le toe oti pe oti atoa foi.

I le faaopoopo atu i le taumafaina o le lanu meamata, o le faaleagaina foi e mafua mai i le eliina o pu, pe a lafoina le tele o fanua i luga, ona faamalosia ai lea o le seleselega. I luga o fanua 20-30 tagata taʻitasi i le hectare e mafai ona faʻaumatia le sili atu ma le afa o le fanua faʻatau. Latou te mafatia foi i le toe totoina o fusi vao.. Latou te tilotilo ma 'aina fatu o ituaiga laau eseese.

I le tasi vaitau, e mafai e le tasi gopher ona 'ai le 4 kilokalama o saito. Pe a fuainumera le 10 tagata i le hectare, e tofu le tagata ma le 40 kilokalama o sana.

E tatau ona maitauina e le gata i mammals e mafai ona afaina tele ai faifaatoaga, fai togalaau ma fai togalaau. O meaola faalafua e le itiiti ifo le lamatia.

Ua matou saunia mo oe se faasologa o mea e uiga i le sili ona leai se alofa oi latou. Faitau uma e uiga i le urosa, Colorado potato beetle ma le selu.

Auala e tau ai

E faʻaaogaina le tele o metotia e faʻafetaui ai tagata e faʻaaogaina:

  • Paʻu faʻamaʻi. O susu po o fatu o sana o loʻo faʻamalulu ma togafitia i le zinc phosphide. Ona faʻataʻapeʻape ai lea o fatu i le lima, faʻatasi ai ma le fesoasoani o taavale poʻo vaalele, e lata ane i se faʻaopoopoga tele o le faitau aofaʻi o manu. I le taimi lava lea e tatau ai ona matua tausisia tulafono uma o le saogalemu.

    TAULAʻI. O le saito mo le pusi e tatau ona lelei, e aunoa ma ni mea leaga ma mea manogi.
  • Filifiliga O lenei metotia e faigata ma taugofie. E tatau ona faʻaaogaina i nofoaga e le mafai ona faʻaogaina ai le faʻaogaina o le fatu.
  • Mauaina o mailei. O lenei metotia e faʻaaogaina i tua atu o fua o faatoaga, i tafatafa o auala. Faaaoga faʻatau mailei №0 ma №1. O lenei metotia e sili ona aoga i le tautotogo aʻo lumanaʻi foliga o manu laiti.
Faʻalogo! O faʻamalosi e momoli le mala ma isi faʻamaʻi pipisi, ma e ono aʻafia oe e ala i fesoʻotaiga tuusaʻo ma manu, ma e ala mai i vaʻalele o loʻo nonofo ai.

Faaiuga

O le tele o ituaiga o gopper e mafua ai le tele o mea leaga i faatoaga, faʻamafunaina o faatoaga ma nofoaga e nonofo ai. O le tauivi ia i latou o se luitau mo faifaatoaga.