Fualaau aina

O le a le mea o loʻo tilotilo i ai le vaʻaiga ole May pe a?

O le vaega lona lua o le atinaʻeina o le cockchafer (aka Khrushchev) pe a uma le fuamoa o le alova. O nisi taimi e valaʻau ai boroznyak poʻo chorobak.

E masani ona lauiloa i totonu o faifaatoaga ma faifaatoaga ona o lona uiga, ma toeitiiti lava muamua anufe fualaau faisua, vao, laau ma vaomatua.

I lona gaoioiga o pito i luga o le May beetle e mafai ona tauva ma'oti ma tagata matutua o le Colorado potato beetle, faapea foi ma le urosa.

E masani lava ona avea fili o le motu ma taimi uma paʻu o le eleele, paluga, moa, starlings, blackbirds, rooks ma e oʻo lava i lapisi. Afai e manaʻomia e tagata e ona fanua faʻapitoa ona taulimaina na o latou lava vaomatua, e tatau ona amanaʻiaina mea faʻapitoa ma le soifuaga o lenei iniseti.

Faʻamatalaga

O le a le mea e foliga foliga ai le pupuu? E ola tupu e oʻo i le 4-7 cm le uumi, o loʻo i ai se tino tele o le tino ua faʻalauteleina lanu samasama-susu (e pei ona vaaia i le ata i lalo), e ufiufi i lauulu lauulu, ma le siʻusiʻu laʻitiiti e faʻateleina ma faʻapouliuli.

Lasava o le May Beetle - ata:

Afai e faʻatusatusa le vavao ma le tagata matutua matutua, o le a muamua le tasi itiiti atu ata foliga i le tele. O se tino mimigi e faapaleina i se ulu ulu e tele lava ina lanu mumu pe lanu samasama, e iai ni mea lanu enaena ma ni manulele laiti, lea e le gata ina fesoasoani e gaosi meaai, ae ia eli foi le eleele.

Larvae matua tauasoe mafua ona o le soifuaga lalo ole olaga. Faʻasalalau i le itu i sisifo mo le lagona sili o le sosogi ma paʻi.

I luma o le tino o loo i ai ni vae se 6. I itu i le laina e tasi e mafai ona laʻititi laʻititi lanu enaenapei o mata. I se tulaga sili atu filemu, o le tino o le alova e avea ma foliga C.

E faʻapefea ona iloa mai se urosa?

E faʻapefea ona iloa le vavalo o le Maybot mai le vavao vavao? O le siva o le cockchafe e mafai ona fenumiai ma 'apamemea apamemea ma nisi lava itu. O le vaega lona lua o le atinaʻeina o le urosa pe a maeʻa le fuamoa kopi maualalo tagata matua. Na o le imago e sili atu ona pogisa, ma o loʻo i ai apaau. Ole iniseti mumu i le tele e le sili atu i le 3 cm ma fafo pei lava o se mea itiiti medvedka (vaai ata i lalo).

E taua le manatuaina o uiga o fafo o le anufe May-beetle, ina ia le faʻafememeaʻi ai ma isi, e le o ni mea matautia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le apamemea apamemea e le faʻaleagaina ai le rhizomes, ae faʻamalosia le palapala ma otaota gaʻo, ma toetoe lava leai se leaga. E mafai ona e vaʻaia i latou e ala i lanu o togitogi i itu, o le ulu laʻitiiti ma le laititi paʻu lanu enaena.

Maybot ma Medvedka larva: o le a le eseesega? Ata o le larva bear:

O a mea e 'ai?

O le a le mea e 'ai e laau? Afai o se tasi o foliga e iai se seti faigofie o ipu, o le siva o le May beetle lauiloa mo le sili atu o le gagana. Faafetai i laumei malolosi, o le 'aiʻai e' aina meaai masani, o nisi taimi e nutimomoia ai aʻa sili ona malolosi o laau tuai.

I le amataga o lona atinaʻe, o le boroznyak e tele lava ina 'ai tele rhizomes o laau ma laau (pele, larch, birch, spruce, oak, cedar, etc.), faapea foi le humus fualaau.

I le amataina o le tau malulu, e sili atu le loloto o le alova i lalo o le palapala (e oo i le mita) e faatali ai le malulu, ma i le tautotogo e toe tulaʻi mai i luga. O i ai meaʻai laau afu (currant curve) ma isi laau, e aofia ai fualaau faisua.

A oʻo i le 2 tausaga, e amata ona 'ai le aloa 'ulu, mapu, fatu pateta, laʻau ma isi

O le mea moni e faʻapea, i luga o laufanua e gaosia ai fulufulu, e mafai e se tasi ona malamalama, vaʻavaʻai i fua o pateta - o le a avea fatu togiolaina i se auala faapitoae le i ai ni itu i luga o ni mea laiti. I le ogatotonu o le vaomatua o laʻau ma fatuga o le ai ai foliga le leai se ola ma le le amanaia - O le faʻamaoniga mautinoa lea o loʻo i lalo o aʻa aʻa.

Faʻapefea ona iloa?

O fea e maua ai le vaʻai Maybot? Nofoaga, e pei o le Khrushchev, ma o laʻau e salalau atu i vaitafe ma vaomatua, i vanu laugatasi, laufanua ma faatoaga. Le siosiomaga sili ona lelei mo i latou - susu ma mafanafana palapala, mauoa i meaʻai (humus) ma e faigofie ona tatala.

I taimi o le taumafanafana, o le a amata ona amata mai i fua o le pateta ma masini. i le loloto papaʻu (itiiti ifo i le 20 cm). Afai o le vevela e vevela, ma timuga e seasea ona tupu, o le pito i lalo o le May melaʻi e alu i lalo o le eleele mo le silia ma le afa mita.

Tasi le isi nofoaga e fiafia i ai o lapopoʻa ua manatu e sili atu i vao ma vao vavao, nofoaga i lalo o aʻa o laau eseese, faʻapea foʻi ma aʻafiaga tuai.

E fia ola?

O le tulaga masani, o le atoaga o le soifuaga o le uʻu 4 tausaga, o se taunuuga, o le afa o May o le a ola mo le tusa ma le 5 tausaga. I le tausaga mulimuli o le olaga, o le aloa na ulu atu laʻititi o le papal, ina ia mavae le lua masina e liliu atu ai.

O le a le leaga e fai?

O le tele o togavao ma faʻatoaga faʻatoʻaga e maua mai i le taua tele o le matua matutua o le May Beetle. O tagata talavou laiti latou te le aumaia ni faʻalavelave matuia - I le taimi muamua, na o aʻa o aʻa o loʻo aofia i la latou taumafataga.

I le faapipiiina o aʻa ma lalo o fatu, o le eleele eleelea e le gata ina faaitiitia le atinae ma le tuputupu ae o laau aoga, ae e mafai foi ona faatagaina ai le toatele faʻamaʻi ma vailaʻau ulu i vaega ua faaleagaina.

Mai togalaau mai le auvae o le pito o Khrushchev mafatia apu, apricots, pears, ma isi. E oo lava i vine pei o strawberries ma strawberries ua lamatia, pe afai o loʻo i lalo o le eleele i luga o le moega e maua ai ni meaʻai.

Ole lava o le May i luga o le papama - ata:

O a taunuuga?

E faaopoopo i le leiloa o le seleselega o pateta, sana ma isi fualaau faisua, o togalaau aina ma fualaau aina suamalie ma laau vao e mafai ona afaina tele. Ona o le ogatotonu o aʻa o le laau vave ona mamae, ona oti ai lea.

E mafua ona o tulafono faʻale-natura ma tulafono faatonutonu a tagata, e le faʻaumatia e vaega o le May beetle vaomatua atoa ma faatoʻaga tetele. Mai le taumafa a tagata talavou, o le fuga-mutia e mafai ona aveesea le malosi o vao mutia, ma o le taumafa i aiga matutua e matautia tele mo le tele o laau coniferous ma trees.

E tusa ai ma le au suʻesuʻe, e mafai ona alu e tusa o se aso poʻo se vaiaso i le mea moni e faapea, o le gasegase o le moa e matua gaogao uma i aʻa o le pine pine. O le mea aupito sili ona lamatia i lenei itu, e tolu tausaga le tele o caterpillars.

E tele taimi na leva ona latou faʻavae ai le maomatua lamatiaga autu i vaomatua ma togalaau aina. I luga o le umi o le olaga, e le mafai e le eleele vaivai ona 'aina le tele o meaʻai e pei o le pateta, ae ia matua faaleagaina ai le aʻa o le togalaau ma laau aina.

Latou te faʻaalu le tele o latou ola loloto eleele lalo saili mo meaai ma taimi o le taumalulu. O le fausaga o le tino e mafai ai ona latou eliina saoloto fualaau lalo ifo i aʻa oona, lea latou te sosolo atu i ai ma a latou tautua.

O le mea lea e pei o le pateta e 'aina e se' au o Mei anufe e pei:

Lelei lelei le tagofia o meaola e faigofie ona maua i meaola masini e faʻapotopotoina e le lima. Mo lenei mafuaʻaga, o se aofaʻi lava o fua e maua ai fomaʻi ma meaola faʻapitoa. I le avea ai ma metotia o tauiviga, ina ia mafai ai ona faʻapolopolo le seleselega, o mailei faapitoa ua faʻapipiʻiina, o le togafiti o loʻo faʻaeteeteina ma le faʻaeteete ao le i faʻamalolo.

Khrushchev e mafai ona aumai tele faamanuiaga natura ma le tagata. Latou te nofo i se nofoaga taua i le tele o filifili meaai, e fesoasoani i le faʻaleleia o le eleele.

O le tele o faifaatoʻaga e aoina faʻapitoa ituaiga o iʻa fafaga manu, ma tagata fai mai o loʻo i luga o le Khrushchev iʻa e lelei atoatoa pei o se mataupu poʻo se vaʻa.