Fualaau aina

O ituaiga eseese o tamato o le filifiliga Siberia "Iapani Iapani" - faʻamatalaga, uiga, ata

O Tomato o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai fualaʻau ola i totonu o Rusia. Ae afai i le Europa, aemaise lava i ona itu i saute, o le totoina o tamato e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga, ona fai lea, Siberia, e tatau ona tatou totoina ituaiga eseese e puipuia ai le sologa ma le vevela.

Mo nisi auiliiliga e uiga i lenei vasega e mafai ona e aʻoaʻo mai la matou tusiga. I totonu, ua matou saunia mo oe se faʻamatalaga atoa o le eseesega, o lona faʻatoʻaga ma uiga autu.

Japanese Crab Tomato: faʻamatalaga eseese

O le ituaiga "Iapani Iapani" e patino lea i le siberia o le gaosi oloa "Siberian Garden", e le o se uila. O se eseesega fou ma fualaau aina muamua, ua gaosia uma mo greenhouses ma mo le tatalaina o eleele, taua, vaeluagalemu, tele-fua, e matua aoga lava. Faatasi ai ma se tasi togavao e mafai ona aoina le 5-7 kilokalama o fua. O fua na fua mai i le 110-115 aso talu ona totoina, e masani lava ia Iulai ma le amataga o Aukuso, faʻaauau pea le faʻataunuʻu seia oʻo i le taumalulu.

Uiga o le fua:

  • O fualaau e le mapu e lanumeamata i le lanu, o le au o se mea e sili atu ona pogisa. A o latou matutua, latou te mumu, magenta-lanu piniki po o samasama.
  • Fua e fua i le 250-350 g (ma le sili atu ona i ai togalaau e tusa ma le 800)
  • Flat form.
  • Ia i ai le itiiti ifo i le ono kamela.
  • Fleshy ma mea suamalie, ei ai se manaia matagofie: suamalie, ma sina sinamu.

O le ituaiga o loʻo taʻua o se tasi o ituaiga o salati sili ona lelei. Ae e mafai ona faʻaaogaina mo le taoina, e lelei atoatoa mo le leʻo, pati tomati, sua. E tausia lelei Tomatoes, o lea e le tatau ai ona e tuua i latou e aunoa ma se gasologa mo se taimi umi. O mea le lelei o le ituaiga e aofia ai le i ai o se laufanua paʻepaʻe papaʻe-lauolaola faataamilo i le au ma le vaivai o fua ua setiina i se taumafanafana malulu ma le vevela. Pe a oʻo i le toʻamaʻi le vevela i le 2-4 tikeri, e ono pa'ū ese le ovary.

Ata

O le a e vaʻaia nisi o ata o le togalaau Iapani Ipu.

Totoina ma le tausiga

O fatu laau e totoina ia Mati, o le fatuina o fatu e 93-95%. A maeʻa ona faʻaalia le 2 tuʻu le laau o loʻo tafe. Toto Tomatoes ua totoina i totonu o greenhouses i le amataga o Aperila, ma i luga o le eleele tatala e leʻi i ai muamua ia Me, 3-4 laau i mita taʻitasi. Muamua lelei mo tamato o ni pi ma kapisi, faapea foi kukama, aniani, kāloti.

O laau malolosi ma lau lanu lanumeamata lanumeamata e oo atu i le maualuga o le 1.5 i le 2 mita, e le o le tulaga masani, ma o lea e manaomia ai le pasynkovaniya ma garters agai atu i le itu i luga po o le taamilosaga.

E fautuaina ina ia tupu aʻe i se tasi pe lua maila, pe a manaʻo e fausia le mea lona lua mai le stepon i lalo o le pulumu muamua. O isi laasaga o loʻo aveesea. Vai le fale i le vai mafanafana, faʻasaina le 2-3 taimi i luga o le taimi atoa ma ni faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa e fuafua mo tamato.

Maʻi ma faʻamaʻi

Fafagaina aemaise lava mo tulaga faigata Siberia, o le lupe Iapani e le lava ma e puipuia i le vetex ma le aʻa, pala, ma le mosaic tapaa.

Ae peitai, o le malulu o le po ma le umi faaumiumi, faʻaleleia o le tau e mafua ai le tutupu o le phytophthora, ma maualuga le maualuga o le vevela i le maualuga o le vevela e ono mafua ai le cladosporia. I uluai faailoga o faʻamaʻi, e tatau ona togafitia togalaau i aso uma e tolu ma ni mea faʻapitoa. (uʻamea, trichopol poʻo le phytosporin i le mea muamua ma sauniuni paʻu i le lona lua).

I le itu i saute, o le tetee o le laau i tulaga leaga o le manino e sili atu le tele; o le mea lea, e fautuaina le vailaʻau mo itulagi ma se vaitau o le tau. E ui lava i le tupulaga talavou o le ituaiga - ua leva ona atiina ae mo le tele o tausaga - "Iapani Iapani" ua uma ona talisapaia e tagata o le taumafanafana ma tagata e fiafia i le tomato. Matou te faʻamoemoe o le a aʻafia i lau togalaau!