Tomato ituaiga

Tomato "Bobcat": faʻamatalaga o ituaiga ma tulafono o le totoina ma le tausiga

Soo se fai togalaau e manaʻo e fai tamato i luga o le fanua e fiafia i le tofo ma fua.

O se tasi o nei ituaiga o loʻo tuʻuina atu i la tatou iloiloga o aso nei.

Tomato "Bobcat": faʻamatalaga ma foliga

Sei o tatou vaʻai pe o le a le mea e ofoofogia lenei ituaiga ma pe o le a le mea e tatau ona e gauai i ai pe a tupu.

Faamatalaga o le vao

O le laau e mafua mai i ituaiga lapopoa. Mo tomato "Bobcat" o le igoa masani o le maualuga o le vao e oo atu i le 1.2 mita, talu ai e oʻo i lenei lapoʻa e mafai ona oʻo i ai le soifua maloloina. Latou te vaʻai i le ogaoga ma lautele, ma lala lelei.

Ua iloa e le au atamamai o lenei meaola e mafua mai i le mea ua taʻua. O lona uiga, o le tuputupu ae malosi i totonu o na mea e tupu sei vagana ua oʻo mai se fua o le ovary i le apex. A maeʻa lena, o le a le toe "alu" le vao. O le pulumu muamua o le a aliali pe a uma le 6 - 7 lau, ma i le va oi latou ma le ovary o le a sili atu i le tolu lau. A maeʻa foliga mai e tusa ma le 6 o nei ovaries, o le a tupu le tuputupu ae.

Fualaau Faʻamatalaga

O fualaʻau tetele nei, o le mamafa o le 250 - 300 g. O latou foliga e toetoe lava o le itu tonu, faʻalelei, pei o lenei aganuu. O le paʻi atu i le fua e lamolemole, ma se lanu matagofie. O le mata e fiafia i lanu mumu sesega, e aunoa ma ni lanu meamata.

E taua! Faʻatau fatu ua laiseneina, ma i totonu o le fale faʻamatalaga e te manaʻomia e faʻaali ai pepa uma mo mea faapena i luga o le talosaga muamua.
O Tomatoes e le maumau o latou uiga i le taimi atoa o le fuaina.

Tuuina atu

Tomato "Bobcat F1", faapea foi ma lona faamatalaga, e fiafia i ai i tatou, muamua lava, ona o lona fua.

E mafai ona aveeseina le seleselega pe a uma le 65 - 70 aso talu ona mavae le tafe mai. Mai le 1 "sikuea" i luga o se nofoaga e aoina mai a itiiti mai o le 4 kilokalama o tamato. O le fua faatatau e 6 kilokalama, e ui o nisi e aumaia i le 8 (ae o le mea lea i se mafanafana ma le faʻaeteete ile tausiga).

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O sea ituaiga "Dutchman" e vaʻaia lelei i le puipuiga lelei. O faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le Fusarium fungus, mosaic tapaa po o le moaic e le leaga mo ia. Afai e te tausisia le vevela e manaʻomia ma le faʻaleleia o vai, o le a le aliali mai le paʻu palapala. E tutusa foi lea mea i meaola faalafua. "Bobkaty" e seasea avea ma o latou nofoaga e nofo ai. O le mea moni, o le aphid lava e tasi e mafai ona sasaa ese mai se laau mamaʻi o se isi ituaiga o loʻo ola i tafatafa ane. Ma o le asiasiga faifaipea o le a aoga ai.

Laufanua mo le tuputupu ae

O Tomato "Bobcat" na gaosia mo nofoaga mafanafana. I o tatou ponesi, e sili atu ona lelei i le itu i saute, i totonu o greenhouses ma le malae vaalele.

E te iloa? O uluai tomato na aumai i Europa na taia ai tagata uma i a latou fua, ae mo nisi mafuaaga sa manatu oona. O Tomatoes sa "amnestied" i le faaiuga o le 16 seneturi, ina ua salalau le totoina o laau toto.
Mo nisi vaega i matu e talafeagai sei vagana ai le auala e faʻaaoga ai le greenhouse. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o le kulupu faʻapipiʻi e pipiʻi e uiga i le vevela ma le felafolafoaʻi malamalama. O lea e oʻo lava i se fale kosi vevela atonu e le talafeagai mo lenei ituaiga, aemaise lava pe afai o le nofoaga o loʻo faʻaalia e ala i le fai soo o matagi i le taimi o le tautotogo.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

O le tele o fai togalaau o loʻo galulue i le totoina o fualaau faisua mo le faʻatau, o lea la o lo latou naunau i laina fou e matua aoga lava. E pei o se tagata faautauta, sei o tatou faitauina mea lelei uma ma mea le lelei e iloagofie ai Bobcat tomato pe a tupu lenei ituaiga.

Muamua tatou te tuʻuina atu finauga mo:

  • Faʻaaliga matagofie o fualaau aina
  • Malu totoga
  • O maʻi lelei ma le vevela
  • Aua nei faʻavaivai i le umi o le teuina
  • E maualuga le mafai ona feaveaʻi (e oʻo lava i luga o se vaalele umi, o le a latou le faʻaumatia a latou ata)
Ae o loʻo i ai foʻi ni faʻafitauli:

  • Faʻasalalauga thermophilic
E taua! E mafai ona toto fatu i totonu o le eleele sei vagana ai i le mafanafana o le tau. E sili atu ona saogalemu le galue "e ala i" fualaau.
  • Faʻateleina le tele o le galue malosi o fatu
  • Manaomia se vaavaaiga faifaipea. Mo le fale o le nuʻu, lea e asiasi tasi i le vaiaso ma le afa, o lenei ituaiga e ono le talafeagai. Le itiiti ifo i se tulaga faapisinisi.
E pei ona tatou vaʻaia, i lenei tulaga e tele atu faʻamanuiaga nai lo tulaga lamatia. O le mea lea, o le laasaga e sosoo ai o le galue lea ma tipu.

Tuputupu toto totogo

Faatasi ai ma le lūlūina ma le totoina o latou lava laau, o le a leai se faafitauli faapitoa: o nei gaoioiga e faia e tusa ai ma tulaga faataatitia mo poloka tumato uma.

Faamasani oe lava i isi ituaiga o tamato, e pei o le Mikado Pink, Raspberry Giant, Katya, Maryina Roshcha, Lautetele, Black Prince, Pink Honey.
Aʻo leʻi amataina le tauʻeleʻele, ua faʻatulagaina fuaitau: 65 aso e ave mai le aso na fuafua ai le tulaʻi mai i luga o le eleele. O le taimi e tatau ai le amataina o laau o le a eseese i vaega eseese. Afai mo le itu i saute o le a avea ma "faamalama" i le va o le aso 20 Fepuari ma le aso 15 o Mati, ona sosoo ai lea ma le vaega ogatotonu o aso e suia mai le aso 15 Mati i le aso 1 Aperila. Mo Urals ma itu i mātū, o le taimi e amata ile 1 i le 15 Aperila.

E te iloa? O se ipu ma se tamato i luga o le faamalama i le XIX senituri o se ata masani mo o tatou itulagi.
Tomato "Bobcat", e pei ona faʻaalia, e le manaʻomia ai togafitiga faaopoopo. O le mafanafana, susulu i totonu o le ogaumu ma le sili atu "kemisi" e le talafeagai iinei.

Tatou amata amata ona toto:

  • Faatumu le atigipusa (ipu, ato poʻo ipu) tumu i le palapala mama susu.
  • Matou te faia ni togavao ma se loloto e oo atu i le 1 cm ma se vaeluaga pe a ma le 3 i le 4 cm i le va oi latou.
  • I le va o fatu fatu latou te manaʻomia e pipii atu i le mamao o le 1.5 cm. Afai e lava le lauʻeleʻele mo tipu, e mafai ona e faʻateleina. O se faʻataʻitaʻiga sili atu e te maua ai le avanoa e teu ai fualaau i totonu o le koneteina e umi e aunoa ma le faʻaaogaina o le "nofoaga e nofo ai."
  • O le isi mea e te manaʻomia e faʻatumu ai pu i le amataga.
  • Ma ina ia mafai ona tumau le maualuga o le suavai, matou te ufiufi le atigipusa i luga ma se ata tifaga po o se tioata, ona tuu lea i tafatafa o le maa (ina ia faifai pea + 25-30 ° C).
Aua nei galo e uiga i asiasiga i aso taitasi. Totogi totoʻa ile eleele: afai e mama tele, ia aveese le ipu tioata po o le ata, tuu le eleele ia faʻamago. I le maitauina o le eleele e mamae malosi, faʻamamaina i se pulumu, ma ua vave tele ona sasaa i se vaalele tuusao.

E taua! O le suamalie suamalie o le mea e sui ai e le taliaina.
O se mea e manaʻomia muamua o le malamalama lelei. I le taimi muamua, o le a misi le ao, ona oʻo mai ai lea o se moli uila.

O le a malepe le lanu i le 10 - 12 aso, pe sili atu foi le vave (e faalagolago i le vevela).

O ata tifaga uma e aveesea pe a uma le 1.5-2 vaiaso. Aʻo lei oʻo i lenei mea, ia tuʻuina atu i ai le tele o laiga pe a mafai. Vaʻavaʻai i latou i le taeao, sili atu ao le i oso le la, ma faapena foi i le ao: i le aoauli mafanafana, atonu e afaina ai foi laau. Soʻo se vaomatua e i ai se taimi e mou atu ai, ma e mafai (ma e tatau ona atiae) lenei uiga. O se atigipusa ua i ai ni pa laau ua leva ona iai, e mafai ona ave i luga o le faapaologa poʻo le tatalaina o se faamalama, pe afai e fafo mai le 15 + i le 20 ° C.

A maeʻa le lua pe tolu vaiaso, e faʻamafanafanaina fua matutua. Mo ia faamoemoega, fautuaina ni laʻei faʻapitoa, ae o faʻatauga faʻatau e faavae i luga o le Humin poʻo le biohumus o le a avea ma auala. I lenei laasaga, ave le afa o faʻasolo i le afifi o le afifi. E faʻaaogaina foi fomaʻi i le taimi e tasi.

Soo se fualaau e manaʻomia se supa. Talu ai "Bobcat" - o se tamato ma ona uiga uma e iloa ai le tuputupu ae o le togavao, o le a lava le tasi o ia galuega.

E te iloa? O le uluai vaega o tamato na sau i Rusia i le 1780. "Fualaau Faʻamalosi" na faʻavaeina se aufaigaluega eseese ma le puipuiga.
Latou te faia pe a uma ona malosi le fua (pe a ma le lua vaiaso pe a maeʻa):

  • Matou te ave se masini lapoa tele ma vai lelei.
  • Faʻamamaina ma le faʻaeteete le seedling ma vavae ese mai le eleele palapala (taumafai e aua nei faʻafefe tele gusi, e sili atu ona lelei le galue ma se paʻu oneone).
  • O le aʻa autu e faapuupuuina e le 1/3, e ala i le toso ese o le vaega le taua.
  • I totonu o le lua matou te faia ai le phosphate fugala.
  • Siʻi le fatuga i se nofoaga fou, faʻapipiʻi lemu le aʻa.
  • Paʻu moe moe. I le taimi lava e tasi, e tatau ona vevela le eleele ia le itiiti ifo i le 20 ° C.
Aoao atili e uiga i le totoina o isi fualaau faisua e pei o aniani, rocambol, tamato faapelepele, kukama gherkin, kaluka, chili, okra, zucini.
O le taimi muamua pe a uma le tupu aʻe o le gafa e mafai ona taofi. Ona o lenei mea, e toatele e mumusu e "taofi" le pine. Ioe, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo se laau toto, ae o se togafitiga maloloina o le a taulimaina ai se teteʻe.

Faʻasagaga ma fuafuaga sili ona lelei mo le totoina o fuamato

I le tasi ma le afa masina talu ona lulu, o le a "tulia" e le laau laau le uluai fugalaau fugalaau. I le matauina o lenei mea, faitau le 2 vaiaso i luma atu: o le taimi lea o le a tulaʻi mai ai le fanua i luga o le avanoa.

Perederzhivat toto i totonu o ipu e le aoga, aua o ituaiga tomato "Bobkat" o le a leai se fua.

E taua! O se tomato e le manaomia mo le "muamua" i le eria o pateta. O nei aganuu o loʻo taumafai e "vaʻaia" o le eleele o loʻo i le sao saʻo mo vao.
A o lei totoina, ia mautinoa o loʻo lelei le palapala. E tatau ona faʻamaʻaina lelei ma le lefulefu poʻo le faapalaga. I le isi itu, o le tele o le fafagaina o le a avea ai tamato "fattened". E le leaga le taofi ma faʻaumatia le eleele i le apa memea suauu.

E faigofie tele le totoina o laau toto: 4 - 5 laau totō o loʻo faʻapipiʻi le gogolo i luga o le 1 mita le faʻatoʻaga, faʻapipiʻi i le "chess" order. O lona uiga, o le mamao i le va o vao e le tatau ona itiiti ifo nai lo le 0.5 mita. O le 40 cm spacing masani mo isi ituaiga o le a le galue (Bobcats ua faʻapipiʻiina le rhizome). O le faagasologa o le totoina o ia lava e faigofie:

  • Totoina o pu e vave sasaa.
  • A o susuina le susu, o mea totő ma se paʻu eleele e vavae ese ma le faaeteete mai ipu.
  • O le uuina o le paluga, o le gaʻau e siitia atu i lona nofoaga tumau. I le gasologa o lenei galuega, o le totonugalemu o le siʻosiʻomaga e faʻalauteleina i totonu o se lua susu (lua lua senitimita o le a lava) e faʻataga ai aʻa faaopoopo i luga.
  • O vaieli e faʻafefiloi lemu i le eleele.

Vaega o le tausiga ma le gaosiga o agrotechnics

Mo gaioiga lelei e manaʻomia le tausiga. O a tatou mea totoga e matua le lelei, ae manaʻomia le faʻaauau pea ona gauai mai tagata e ona.

E te iloa? O le tuufaatasiga o le fualaau aina o le lycopene. E puipuia ai le faʻaalia o kanesa o le kanesa ma faʻafetaui le faiga masani o le gaʻo.

Faʻasusu ma mulching

Laʻau o lenei ituaiga e faʻafefe lelei aso vevela lelei. E moni, e sili atu ona lelei le faatumauina o le eleele maualuga. Vaavaai i le tau - i le taumafanafana o le lua faʻavaivai i le vaiaso o le a lava. Faatasi ai ma le maualuga o ao, e tasi le tele o vai i le vaitau tutusa e lava. E iloa e tagata uma le aoga o le mulching. E tele mea e faʻaaoga mo lenei mea, o lea o le a matou faʻamatalaina atili ai i latou. Ua ufiufi moega:

  • Mown grass (le auala sili ona faigofie, lea e talafeagai mo greenhouses ma fanua tatala). O le mutia e taoto i lalo pe a mavae ni nai aso o le faʻamago (aua e te faanatinati e taoto vave pe'ā uma le moa).
  • Faʻasa
  • Vaomalo masani (o le 10 cm mulimuli ane e nofo i le 5, o lea e mafai ona e tuʻu uma 15 cm).
  • O le taimi muamua o le lagolagosua masani o le a taofia ai le susu;
  • O le ata talafeagai fetaui o le a avea ma papupuni mai meaola faalafua (e manaia tele mo tamato e sili atu le ave o se mea mumu).
Ua na o ni nai ituaiga o mulch, e ui o le mea moni e sili atu. Ae ui i lea, o le ituaiga e sili ona talafeagai mo tamato.

Laʻei pito i luga

E sili atu le faia soo, i vaiaso uma. Afai o nisi mafuaaga e le tausia ai lenei faasologa, ona fafagaina lea o vao i le itiiti ifo ma le faatolu i le vaitau. O le fomaʻi lava latou ei ai a latou lava mea e manaʻomia: mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona sili atu faʻakouka ma le potassium i le fofo nai lo le gaʻo. O le i ai o vaega taʻitasi e taua foi: e manaʻomia le puro e laau pe a ua amata ona fuga, ae o sauniuniga a magnesium o le a talafeagai i soo se taimi.

E taua! 50 g o le superphosphate, 35 g o le potassium chloride ma le 15 g o le ammonium nitrate e mafai ona faaopoopo i se pakete lita e 10-lita. Faʻafefiloi, maua se fuga lelei.
O le pulu lava e tasi i le foliga o le suka o le a faʻalavelaveina i le vaega o le 1 g / 1 l o le vai, pe a maeʻa ona salalau le masini lanumeamata.

O laʻei pito sili e sili ona lelei i le aoauli.

Masking

E mafai ona faʻaauau pea lenei faiga, e aunoa ma le faʻatagaina o le fanau laiti e ola e oʻo i le 3-4 cm.

O pamu muamua na fufulu o loʻo i lalo o le pulumu. Afai e te faʻamalosi le fale e mafai ona faigofie ona toe faʻaleleia le fugalaau i le ovary.

E leai se togafiti faʻapitoa iinei: nonoa le laasaga i tamatamailima e lua, tataʻese lemu i fafo, ma ave i latou i le itu. Vavae ese faʻamalosi e le aoga. Afai ua tele, e mafai ona e faʻaaoga se naifi.

Ina ia fausia se togavao i 'au e tolu, e tatau ona e alu ese mai le sosola sili ona malosi, lea e sili atu i luga o le lua. Mo faʻatoʻaga e lua, matou te gaoioi i le auala lava lea e tasi, sei vagana ua matou tuʻuina le faagasologa i luga ae o le pulumu muamua. O nei taualumaga e le tatau ona tagofia i le vevela, ina ia le toe faamanualia le vao. I timuga timuga, i se isi itu, o le a tatau ona faʻamamāina e le gata i laasaga, ae o laʻau pito i lalo.

Taʻitaʻi i le lagolago

O fualaau ua totoina ma ua alu i le tuputupu ae - ua oo i le taimi e nonoa ai. E lava le uumi o le mita, e tulia i le loloto o le sefulu senitimita mai le aʻa.

E te iloa? O le tumato sili ona tele e taua o se fualaau e 2,9-pauna na totoina e se faifaatoaga mai Wisconsin.
O le togavao e mafai ona "uʻuina" i le taʻavale taʻavale, e sili atu ona lelei i fua o fua. Ioe, ma sili atu ona faigofie mo le gaosia ma le fufuluina.

Ae o isi "agrotechnics", o nei faiga ua faaitiitia i le faaputuga (3 taimi i le vaitau) ma le faamamaina o vao pe a aliali mai. O le taimi nei ua e iloa le mea e lelei ai Bobcat ma pe faapefea ona maua ni tamato mafiafia, mamafa. Faamaumau faamaumauga!