Fualaau aina

Laʻau fiafia ma le lanu e le masani ai Tomato "Azure Giant F1": faʻamatalaga ma le faʻaaogaina o se uʻamea

O le au masani o uluai tamato fualaau suamalie o le a mautinoa lava le "Azure Giant F1". O lanu viole lanu meamata e maua ai le suamalie suamalie, e lelei atoatoa mo ipu eseese.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i lenei tomato, faitau la matou tusiga. I totonu o lea mea o le ae maua ai se faʻamatalaga atoatoa o le kulupu, e mafai ona e faamasani i ona uiga ma uiga o le galueaiina.

Tomato "Azure Giant F1": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaAzure F1 Giant
Faamatalaga lauteleOgatotonu o le vaitau fuafuaina
FaʻatonuFaʻalētonu mataupu
Toto105-115 aso
PepaFaataamilosaga ma le lipine lipine i le au
LanuLanu uliuli ma le lanu viole ma le sukalati
Faatatauga o fuamati amata200-700 gm
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaigae tusa ma le 10 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeO le gaosiga o le tino e faalagolago tele i le faʻatupulaia o tulaga.
Faʻafitauli faʻamaʻiLava le malosi e puipuia ai faʻamaʻi tetele o le po.

"Azure Giant F1" - ogatotonu o le vaitau. O le togavao e fuafuaina, e oo atu i le 1 mita le maualuga. I le uluai racemes 4-6 fualaau aina ua maeʻa, o le palase mulimuli e laiti. O le togavao e manaʻomia ai le fausia ma le fusifusia o lala mamafa. O le avega masani e sili atu lona faalagolago i tuutuuga o le taofia. Mai le tasi vao i le vaitau e mafai ona e maua pe a ma le 20 tamato.

Fua tele, e mamafa le 700 g. I luga o lima lima, o tamato e laʻitiiti, e tusa ma le 200 g. O le foliga e faʻataʻamilomilo, faʻatasi ai ma le lipine leo i le au. O le uiga ese o le kulupu o le uluai lanu o tamato, lanu uliuli-ma-paauli ma le sukalani. O le aano e lanu mumu, e le malie, mafiafia, ma se suamalie manaia. O le aofaʻi o potu o fatu o le meaʻai, o le paʻu e pala, ae le faigata.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o le fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Azure Giant200-700 gm
Eupator130-170 fua
Gypsy100-180 kalama
Iapani a Iapani100-200 kalama
Grandee300-400 kalama
Cosmonaut Volkov550-800 kalama
Sukalati200-400 grams
Spasskaya Tower200-500 kalama
Newbie pink120-200 grams
Palenka110-135 kalama
Popo masei80-110 kalama

Uiga

"Azure Giant F1" na gaosia e le au Farani. E talafeagai mo le ola i totonu o greenhouses, greenhouses poʻo fanua avanoa. I totonu o fale puipui, o le seleselega e maualuga atu, o fatu ua aoina ua lelei ona teuina, o felauaiga e mafai.

Fualaau fualaau suamalie, o se mea suamalie fou, talafeagai mo le kukaina o ipu eseese: meaʻai, soupisi, itu ipu, falaoamata ma palu pateta. O fualaau mama e faia ai se suamalie suamalie. O fua e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻasusu.

Faatasi ai ma mea taua:

  • maualuga le tofo o fua;
  • Tomato seleseleina o loʻo tausia lelei;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faatasi ai ma faaletonu, ua matauina e nisi o togalaau fualaau aina, e matua malosi lava le faalagolago i tulaga tuputupu ae. Laʻau e manaʻomia le faʻatulagaina ma le faʻaaoga lelei.

Ma e mafai ona e faatusatusa le fua o se ituaiga ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Azure Giant10 kilokalama i sikuea mita
Pink heart9 kg i sikuea mita
Paʻu le la14-18 kg i sikuea mita
Loto Le Mafaamatalaina14-16 kg i sikuea mita
Paloni4.6-8 kg i sikuea mita
Giant Rasberi10 kilokalama mai se togavao
Black Heart of Breda5-20 kilokalama mai se togavao
Paʻu le la14-18 kg i sikuea mita
Cosmonaut Volkov15-18 kilo i le sikuea mita
Eupatore oʻo atu i le 40 kilokalama i le sikuea mita
Ata7-8 kilokalama mai se togavao
Fale auro10-13 kilokalama i sikuea mita

Ata

Vaega o le tuputupu ae

Tomatoes "Azure Giant F1" faʻalautele i le fatuina o auala. O fatu e totoina i le afa muamua po o le lua o Mati. A o le lūlūina, e mafai ona faʻagavaʻaina i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae mo le 10-12 itula. Mo laau e manaʻomia se eleele mama mai le faʻafefiloi o eleele faʻatoʻaga ma humus. Lafoaia le oneone oneone ma le pefu laupapa e mafai ona faaopoopo i le mea e sui ai. E lūlūina fatu ma sina faʻalauteleina loloto, faʻafefeteina i se vaega o le peat ma faʻapipiʻiina i le vai mafanafana.

Mo le manuia o germination, o le vevela i totonu o le potu e le tatau ona pau i lalo o le 25 tikeri. O moli fufulu ua tuʻuina i luga o se malamalama susulu. O le sill o le faamalama i saute o le mea sili lea, i le ao timuga e manaomia le susulu atu i moli pupula mama. E manaʻomia lou faʻaaogaina lelei o fualaau ma faʻaaogaina se fagu vailaau poʻo se vailaʻau. A oʻo ina amata lau laʻau moni muamua, ona vevela lea o laau i ipu eseese.

A maeʻa lenei mea, e fafaga fualaʻau i se faʻalavelave faʻalavelave tele. O fualaau e manaʻomia ona faʻamalosi, i aso uma e faia i le ea fou. Suiga i le eleele e amata i le faaiuga o Me. I totonu o le lanu meamata e mafai ona gaoioi muamua. I le sikuea 1. m tuu 3 vao, o se vaega itiiti o fugalaau faʻapitoa po o fafie fafie e tuʻuina i totonu o vaieli taitasi.

E manaʻomia lou faʻaleleia o fualaau aina e pei ona faʻamaligiina i fafo, e faʻaaoga ai na o le vai mafanafana. Laʻau o loʻo fai i le 1 poʻo le 2 sipuni, faʻapipiʻi stepchildren pe a uma ona faia le 3-4 fualaau aina. Mo le vaitau, e manaʻomia le fafagaina o laau e le itiiti ifo i le 4 taimi, faʻafeiloaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea faʻalaʻau.

Faitau i la matou 'upega tafaʻilagi: pe faʻapefea ona maua se fua maualuga o tamato i le malae vaʻaia?

E faʻapefea ona totoina tomato suamalie i le taumalulu i totonu o le fale koli? O a mea faʻapitoa o le vave totoina o ituaiga faʻatoʻaga?

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga o le tomato o le Azure Giant F1 e matua puipuia lava i faamaʻi autu o le po. E le faigofie i mosaics, fusarium oe, verticillosis, vaʻaia. Ae ui i lea, a aunoa ma ni puipuiga e le mafai ona faia, latou te mautinoa le maualuga o fuamato. A o le totoina, ua faʻamamaina le palapala ma ua faʻamaligiina i se vaifofo o le pāmala o le gaʻo poʻo le sukama. O faʻatoʻaga e faʻasalalauina i lea taimi ma lea taimi i le phytosporin poʻo se isi vailaau faʻasaina e leai se iniseti e aʻafia ai le togafiti.

O meaola faalafua e mafai ona faʻaumatia e ala i le masani ona vele ma mulimulitaʻi le palapala ile vaomago poʻo le peat. O lapoa lapoa ma leai ni slugs e seleseleina e lima. Laʻau e aʻafia e aphids e mafai ona fufuluina i se vai vaifofo o le fasimoli o le fale, ma iniseti e fesoasoani mai iniseti lele. E fautuaina e faʻaaogaina na o le taimi aʻo leʻi oʻo i le taimi e fua ai.

"Azure Giant F1" - o se ituaiga e lelei mo le faʻataʻitaʻiga. E mafai ona faʻaleleia le faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻalavelave maʻaleʻale, matauina o le faʻatulagaina o le vai ma fetuunai le vevela.

VaitausagaLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AnastasiaBudenovkaPalemia
Fagu vineMaea le naturaFualaʻau
Meaalofa a le TupuPink roiDe Barao le Sili
Polokalama MalachiteCardinalDe barao
Pink heartTinamatuaYusupovskiy
CypressLeo TolstoyAltai
Toa lapisiDankoRocket