Fualaau aina

O se tagata mai fafo mai Siberia - faʻamatalaga ma fautuaga mo le tuputupu ae o tomato "French Thunderstorm"

O i latou uma e fiafia i fualaau suamalie matagofie e mautinoa lava o le a fiafia i le fesuisuiai ituaiga French Thunderstorm. O vao vao e matua lelei lava e maua mai ma e le manaʻomia ai le tausiga o le tiga.

O fua e ola suamalie, suamalie ma matagofie tele. Ma e le na o le pau lea o le uiga lelei o tamato. E te fia iloa atili?

I a matou tusiga o le a matou tuʻuina atu i lou mafaufau se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, matou te iloa oe ma ona uiga ma mea e gaosia ai.

Farani Faina Tomato: faʻamatalaga eseese

E ui lava i le igoa o le atunuu i fafo, o le French French Grazdeva sa fafagaina i Siberia. Tomato e mafai ona ola i totonu poʻo fafo. I totonu o le 'eleʻele lauʻeleʻele, o le fua o le a tumau seia oʻo i le malulu. Farani Grozdeva - maualuga-gauaʻi i le ogatotonu o tausaga. Faigalaʻau fuafuaina, e oʻo ile 1-1.5 mita le maualuga. O pupu laulaau ua amata ona fai, e leai se mea e manaʻomia.

O fua e aoina i pulumu o le 10-20 vaega, i tulaga o le vaega pito i totonu ua maeʻa i Aukuso. I le noatia ma le fai fuafua i tulāfono o le faʻasūina ma le faʻasusuina o fua e tele, aua o le vaitau i totonu o le vao e mafai ona aoina mai i le 20 kilokalama o tamato.

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • maualuga fua;
  • sili ona lelei le tofo i le fua;
  • leai se tausiga;
  • matagofie foliga o fualaau lelei, lelei mo le taina;
  • lelei tausia lelei.

E leai lava se mea sese i le ituaiga. Na o le pau le mea e le lelei ai le au faifaatoaga e mafaufau i le matua tuai. A oʻo ina tupu aʻe i le avanoa avanoa, e tatau ona seleseleina tamato ma faʻamaunuʻu i le fale.

Uiga

Uiga o le fua:

  • O fua e fua tele, e 80-100 g.
  • E i ai la latou lalelei matagofie, foliga laititi e tutusa.
  • O le lanu o fualaau aina i le laasaga o le physiological ripeness is red red.
  • O potu pito i totonu e laiti, o le aano e manaia tele, e manaia malie, o le paʻu e pala.
  • O fua e lelei ona teuina, faʻafeiloaʻi le taavale solofanua i luga o mamao mamao e aunoa ma ni faʻafitauli.

O le seleselega e mafai ona aoina i le vaega o le physiological poʻo le faʻapitoa, o tamato e vave oʻo vave i le vevela o le potu. O le paʻu paʻu ma le suamalie o fualaʻau e faia fua e talafeagai mo le faasaoina. Latou te salimalu, tipiina, e aofia i totonu o le vailaau o fualaau faisua. O fualaau toto laʻitiiti lautele e sili ona manaia i faletupe. E mafai ona e suʻeina le sua mai fualaau aina, ma ua suamalie ma lelei fuamato.

Ata

E faʻapea foʻi ma ituaiga o tamato "French Thunderstorm" e mafai ona e mauaina i luga o le ata:

Vaega o le tuputupu ae

O fatu e totoina i fualaau aina ia Mati. E fautuaina e faʻaaoga le eleele lava e tasi o le a ola ai tamato matutua. Lelei - o se faʻafefiloi o laufanua togalaau ma humus. Mo le sili atu le malupuipuia, e fautuaina le luluina o le palapala ma le faʻamalu.

O fatu e totoina i lalo o le ata, aua o le vave le atinae e manaomia ai le susulu o le la po o le malamalama faaopoopo i moli eletise. Faʻataʻituina le faʻalelei, e sili atu le lelei o laʻau e fufulu mai le pala. O le faaputuga o loʻo faʻatinoina pe a uma ona tuʻuina atu le lautusi moni muamua. A maeʻa ona totoina i totonu o fagu fou, e fafagaina fualaʻau i se vaifofo o vailaʻau faʻamalaʻau e faʻavae i le potassium ma le phosphorus.

I totonu o le greenhouse, o fatu laau e totoina i le afa muamua o Me; o laau totō o loʻo totōina i le laufanua mulimuli ane, agai i le amataga o Iuni. Faatasi ai ma lenei polokalame, o fua muamua e noatia i le faaiuga o Iuni. I le taimi lava e uma ai ona totōina, o laau laiti o loʻo nonoa faʻatasi ma ni aʻa malolosi po o se faʻavao.

Manaomia le tele, ae le faʻafefeteina i le vai mafanafana. Fautuaina aʻa o laei ma fesuiaiga o vailaau faʻasaina ma mea faʻapitoa. O le eleele i lalo o tamato i vaiaso taitasi ua tatalaina. O le mulimulitaʻi i le peat, humus poʻo le vaomago o le a fesoasoani e faatumauina se tulaga masani o le susu.

Pests ma faʻamaʻi

O le vailaʻau e lava le puipuia i faʻamaʻi. Ae ui i lea, i le avea ai ma se puipuiga, o le a aoga tele e faʻamalolo ai le vao ma se vaifofo vaifofo o mea faʻapitoa ma togafitiga antiviral. Puipuia laau mai le tuai, o le lanu paʻepaʻe ma le paʻepaʻe o le a fesoasoani e faʻafeiloaʻi pea i totonu o le kiona. E sili atu le lelei o le faʻaleleia o le ea i le taimi lava pe a uma ona faʻavaivai, ina ia aua nei faia se siosiomaga e sili atu le malulu i le malutaga.

Faʻaleleia faʻatasi ma se vaifofo o le amonia po o le afaina o laau afu: yarrow, chamomile, celandine o le a fesoasoani e puipuia laau mai meaola faalafua.

"French Thunderstorm" - o se eseesega tele mo le au fai togalaau. E leai ni toilalo i ai, e manaʻomia ai na o le faʻafeinu lelei, faʻaofuina ma vave faʻapipiʻi i se lagolago malosi. E sili atu le totoina o le laau i totonu o le fale koli, e mautinoa ai le tele o seleselega ma puipui ai vao mai meaola faalafua ma faamai.