Fualaau

Tuputupuina fualaau suamalie: totoina ma le tausia o fua i le dacha

Le manogi, suamalie, pele pele, le mea e sili ona fiafia i ai tamaiti ma tagata matutua - strawberries.

E le faigofie le mafaufau e le mafai e se tasi ona alofa ia te ia.

Strawberry o se faamanatu o le taumafanafana e te manaʻo e faʻalautele.

O i ai se fualaʻau vavave

O le gafatia o nisi o vailaau eseese o strawberries e seleseleina ai fualaau aina e le gata i luga o le togavao, ae o loʻo faʻaaogaina foi e kamupani pisinisi e le faʻatauvalea ina ia faʻateleina ai faʻatau. E i ai ituaiga o vine e maua ai le umi o le mustache, lea e fausia ai laupepa, o le a vave ona amata ona fua mai. Afai o aʻafiaga faapena e mauaʻa i luga o le tulaga, ona oʻo lea i se faʻamalamalamaga atoatoa ua faia e le matagi.

E taua! Mo vine tetele ma se seleselega tele, e tatau ona e faafouina laau ile tolu tausaga.

Fiafia ituaiga

Faatasi ai ma le fiaselau o ituaiga o laau toto, o lona numera o lo o tupu pea, o ituaiga nei o le aʻe i luga o strawberries e tu i fafo:

  • O le "Tuscany" o se ituaiga e maualuga lona totoina, ei ai sona tofo lelei ma se lanu piniki tulaga ese o fugalaau. Vaavaai i luga o le faapaleni i totonu o ipu, ipu ma ipu ona o le umi o le mama e oʻo atu i le mita e tasi.
  • "Queen Elizabeth" - ituaiga eseese o vine, lea e maua ai le seleselega i le tele o taimi i le vaitau. O le fua o le vao e 2 kilokalama. Fualaau o le sao saʻo ma le pipi suamalie.
  • "Queen Elizabeth 2" - o se ituaiga tele-fua tele. O fua muamua na amataina i le ogatotonu o Me. O fua e suamalie, manogi ma suamalie.
  • Ostara o se ituaiga uiga ese maualuluga. O vine e laʻitiiti i le lapoʻa ma se 'oa tele, o mea manogi, mafiafia.
  • "Faʻafiafiaga fale 'aiga" - faʻafouina ituaiga eseese. O fua e tumu i le lanu mumu, suamalie suamalie, tele laʻau. E masani ona avea o se teuteuga teuteu o taula ma faletalimalo.
  • "Alba" - o strawberries e tetele, e le lelei ma le malulu ituaiga o strawberries.

Vaega o le tuputupu ae

Ua leva ona matauina e faapea, o le tama o le tagata lava ia e sili atu lona fiafia nai lo le faaulufale mai fafo. E le o tagata uma o loʻo i ai se fanua mo le totoina o le strawberries, ma o le manatu o le tuputupu ae i totonu o le moega faʻasaga - e foia ai lenei faafitauli.

Aoao e uiga i isi ituaiga lauiloa o strawberries, e pei o le "Elsanta", "Albion", "Maxim", "Marshal", "Asia", "Gigantella", "Rusia", "Alii", "Tausamiga".
Le lelei o le tuputupu aʻe o le strawberries i luga o le moega i luga:

  • e le manaʻomia le veleina o le vavalalata;
  • leai ni fatu vao e pauu i totonu o le eleele tuʻufua;
  • ia fufulu mama i taimi uma, latou te le paʻi i le eleele;
  • o le a le mafai e roi ona 'aina fua;
  • o le pikiina o vine e faigofie atu, e leai se mea e tatau ona punou i lalo ma sikuea, aoina le seleselega;
  • O se faʻalavelave o le tautau o vine o se mea e le mautonu le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi; e mafai ona teuteu se fale poʻo se puipui.

E faʻapefea ona toto togalaau i totonu o le moega

I totonu o se atigipusa, i le pito i lalo o le moega, sasaa le maa mafiafia i se apa o le 15 cm, tuu le faʻafefiloi totoga i luga. Mo le totoina o le totoina, e tatau ona faʻafefiloi i le tutusa o turf, compost, peat and manure organic.

Faatumu le pusa i le totoina o le totoga i le pito i luga, ona sasaa lea i le vai pe a nofo ile eleele, faatumu le misi o le palapala. Fugalaau tipisi vine e tuu i nofoa, faamalosia i latou i le fesoasoani a le lalolagi.

E taua! Ina ia faatelevave le taimi o fetaui ma sili atu le totoina o strawberries - aʻo le i totoina laau taʻitasi e tatau ona tuu i totonu o le mash mash.

Toto i vases

O le lelei o le totōina o fugalaau, o vavae e maualuga maualuga - o le a le faigata ia te oe ona tuʻuina atu ni koneteina i le strawberries i le fale pe afai o mala faalenatura, e faigofie ona faia ni foliga teuteu mai ia i latou. O fatu laau e totoina i totonu o ipu i le afa lona lua o le taumafanafana. O le alavai o le alavai e sasaa mai i totonu o le fagu i le pito i lalo, pe a uma ona sasaaina le palapala, o laau e le faʻalolotoina tele pe a totoina.

Auala e tupu ai vine i luga o le faasologa

I le eleele i se va o le 30 cm mai le tasi ma le isi, ua totoina vao, o laau matutua o le laau ua nonoa i le faasologa i soo se poloaiga. E manaʻomia e le sili atu i le tasi le mita le maualuga o le kulini.

Mo le taumalulu, o le manulele e tatalaina mai le grille, faataatia i luga o le eleele ma ufiufi i le mulch.

E faʻapefea ona tausia togafiti faʻamaʻi

Fautuaga autu mo le tausiga o fua suamalie.

Faʻasaina tulafono

O le eleele i luga o nifo faʻavave e vave faʻapalapala ma e manaʻomia le faʻafeinu soo, e tatau ona faia i 2-3 aso uma. Vai na o le sone basal, ina ia aloese ai mai le vevela laau.

E te iloa? Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o faʻavaivai, o loʻo faʻapipiʻi moega faʻasaga i se faʻafefiloi o le eleele ma le vailaʻau. O pulufana e palu le vai i le taimi o le timu, ona faasolosolo malie lea ona tuuina atu i laau toto.

Malamalama mo le tuputupu ae

Filifilia o se nofoaga mo le totoina o strawberries, e tatau ona e manatua e alofa o ia i le malamalama ma e le gafatia ata, e tatau ona i ai le puipuiga mai le matagi.

Fafaga lelei

E manaomia e le togavao le fafagaina e le aunoa, sili atu i le vaiaso. Ole fufuluina o strawberries, lea e fua mai mo le lona lua tausaga, e tatau ona faʻamaʻaina aʻo leʻi fuga.

Ina ia faʻaleleia le gaosiga ma tausia le tuufaatasiga o le palapala, e fautuaina e faia le faʻamaʻiina masani o laau ma faʻaaoga le EM-fertilizers.

Toto ma vele ese

Mea e manaʻomia e le togavao e manaʻomia ona siaki faʻaletolosi, vele, aveese laulaau tuai. Mai laau laiti e talafeagai le aveeseina o 'autasi taʻitasi. I luga o se tasi laau, e tatau ona lima ni annaenae, o le isi mea e vavae ese. Mo le toe faafouina o vao, pe a uma ona fua, e tipi le laʻau.

Faʻaputuga totoga totogo

I le tautotogo, o le a vavae ese ni nai uʻamea malosi mai laau toto e sili ona maloloina ma totoina i se isi moega. Pe a suia le gauai atu i le mea moni o le fatu o le togavao e le lavea i le eleele.

Aʻo le avanoa e toto ai le togavao avanoa e mulimulitaina i vaovao po o vaovao, o le mea lea o le eleele e susunuina le sili atu le umi.

O le totoina o vao i le lua vaiaso e manaʻomia ona faʻaleleia.

Seleseleina

O le seleseleina mai le moega faʻaputu e sili atu le faigofie ma e sili atu ona faigofie nai lo moega masani - e le tau manaʻomia le tau o le tino.

E te iloa? Ina ia umi se taimi e mafai ai ona 'ai i luga o fua, o ituaiga eseese o strawberries o loʻo faʻapipiʻiina i luga o le moega.

Loto tioata e tuʻufaʻatasia le matagofie ma le faʻatinoga, foia le faafitauli o le totōina o strawberries i totonu o se avanoa.