Fualaau aina

Le ituaiga muamua o seleselega tele - tamato "Ata i le kiona": faamatalaga, uiga, ata

Fans of bushes compact bushes and little-fruited, o le a mautinoa lava le fiafia o tamato oona i le uluai ituaiga o Aula i Snow.

O nei laau toto e lelei tele mo greenhouses poʻo moega avanoa, latou te lagona le manaia i totonu o fagu telē i luga o le faamalama ma le palata.

Afai e te fia aʻoaʻo atili e uiga i nei tamato lelei, matou te fautua atu ia e faitau a matou tusiga. I totonu o lea mea o le ae maua ai se faʻamatalaga o le ituaiga, faʻafeiloaʻi ma ona uiga ma uiga o le faʻatoʻaga. Ma e mafai foʻi ona e vaʻaia i le ata mea e foliga mai ai fua.

Tomato "Aula i le kiona": faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaTaliga i le kiona
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Toto90-100 aso
PepaFaʻasalaga, faʻalelei faʻalelei, e aunoa ma se faʻailoga faʻapitoa
LanuRed
O le mamafa o fuamato50-70 kalama
TalosagaFaʻasao, mo le faʻasaina
Tuʻu atu ituaiga2 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele o tamato

Tomatoes Apples on Snow - o se uluaʻi fua, fua tele fua tele. Fugalaau fai fuafua, compact, faatasi ai ma se aofaiga o le laulaula lanumeamata. E tusa ma le togiina ole faitauga faitau iinei. Ole maualuga o le toto e le sili atu ma le 70 cm.

Mo fua e maualuga, o le faʻavaeina o se togavao ua fautuaina ma le fesoasoani o se uila malamalama. Fualaau aina suamalie o fualaau e 5-7. I le taimi e fua mai ai, e foliga matagofie lava le fale. Mai se tasi togavao e mafai ona e aoina mai le 30-35 tīmato ua filifilia..

O fua o isi ituaiga e mafai ona maua i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Taliga i le kiona2.5-3 kg mai se togavao
Tagata valea15 kg i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
O le pepe taalo8-9 kg i sikuea mita
Fat fat5-6 kg mai se togavao
Andromeda12-20 kg i sikuea mita
Moli Fatu8.5 kilokalama i sikuea mita
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Gulliver7 kilokalama i sikuea mita
Bella Rosa5-7 kg i sikuea mita

O fua e laiti, e oo lava i le mamafa o le 50-70 g. O le foliga e lapotopoto, laititi faʻalelei, e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa ma ni laulaau i luga o manoa. O le paʻu e manifinifi, ae paʻu, puipuia lelei tamato mai le taʻe. O fualaʻau matutua ua i ai se lanu mumu mumu. O le aano e mafiafia ma malulu, tele potu o fatu. O le tofo e manaia, suamalie, ma e le mafaamatalaina le le fiafia.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o fualaauʻai ma isi ituaiga o tamato i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Taliga i le kiona50-70 kalama
Bobcat180-240 kalama
Rusia tele650 kalama
Tupu o tupu300-1500 gm
Tausi umi125-250 kalama
Tinamatua o le Meaalofa180-220 fua
Brown suka120-150 kalama
Rocket50-60 kalama
Altai50-300 gutu
Yusupovskiy500-600 kalama
De barao70-90 kalama

Amataga ma le Faʻaaoga

O le ituaiga Rusia o Tomato O le apples on Snow e fafagaina e le au faifaatoaga, e faamoemoe e totoina i totonu o greenhouses, greenhouses, i lalo o ata, i luga o le eleele.

E mafai ona totōina vao vavalaʻau i ogalaau tetele mo le tuʻuina i luga o verandas, loggia, ma balconies. E tusa lava pe laʻitiiti, o tamato o loʻo i ai fua lelei. O tamato e seleseleina o loʻo teuina lelei.

Laʻau laiti ma se mea manifinifi, ae o le paʻu malosi e lelei tele mo le faʻamaina. E mafai ona aofia i totonu o le vailaau o fualaau faisua, faʻaaoga mo salakeke, itu ipu, teuteu ipu. Laʻau mumu mūmū mūmū O apples i le kiona e fiafia tele i tamaiti.

Faitau foi i la tatou upega tafaʻilagi: O a ituaiga o eleele mo tamato? O le a le oneone e tatau ona i ai i totonu o le kiona mo le totoina o tamato ma le totoina o fatu?

O a ituaiga ituaiga tamato e iai le maualuga o le puipuiga ma fua lelei? Faʻasolosolo e tutupu vave ituaiga.

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • vave lava ona matua, o uluai tamato e seleseleina i le faaiuga o Iuni;
  • fualaau suamalie suamalie e fiafia tele tamaiti;
  • lelei tele;
  • tetee atu i faamaʻi tele o le po.

Toeitiiti lava leai ni faaletonu. Pau lava le faafitauli e mafai ona ono aʻafia i le tuai.

Ata

Vaʻai i lalo: Tomatoes Apples i le ata o le kiona

Vaega o le tuputupu ae

Tomatoes grade O apples on Snow o loʻo totoina i fualaau aina i le afa muamua o Mati. E sili ona togafitia fatu i se mea e faʻaleleia atili ai le tuputupu ae lea e faʻaleleia atili ai le siama.

Laʻau e manaʻomia se moli, o le palapala sili ona lelei e aofia ai le faʻafefiloi o le togalaau ma le humus. O fatu e totoina i totonu o koneteina ma le loloto o le 2 cm, e sulu i le vai ma ufiufi i le afifi. E mafai ona e faʻaaogaina ni faʻaoga faʻapitoa-greenhouses. A maeʻa le tulaʻi mai o pusa lapisi o loʻo faʻaalia i le malamalama susulu. O le totoina o togafitiga e manaomia ai le vai vevela mafanafana, e faʻaaogaina ai se mea faʻafeinu poʻo se pulu.

A faʻaalia le uluaʻi lau o laʻau moni, e totogo laau i ni ipu eseese. Ona fafagaina ai lea o tamato. Lavea le tupu ua fautuaina e fafaga faatasi ma sauniuniga o loʻo i totonu o le suka (mo se faʻataʻitaʻiga, urea).

Lotoina i luga o se nofoaga tumau i totonu o le kolivao poo ipu, na faia i le afa muamua o Me. Mo le tatalaina o moega, o loʻo faʻatalatalata atu tamato i le masina o Iuni pe a faʻamafanafanaina le palapala. I le sikuea 1. E le sili atu i le 4 vao vao. Ole tele o laina e puipuia ai tamato mai le tuputupu ae, fua lemu lemu.

I le gasologa o le vaitau, e fafagaina ai fualaau faisua i le 3-4 taimi ma faʻamaʻi faʻamalosi e faʻavae i luga o fuamoa ma le potassium. Sulu faʻamalamalama laasaga, o laʻau pito i lalo e mafai foi ona aveesea.

Faitau faʻamatalaga mea uma e uiga i le faʻamalolo o le pata.:

  • Lafumanu, saunia-complex complexes, TOP sili ona lelei.
  • Yever, iodine, uʻamea, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.
  • Isi aʻa, mo le totoina, pe a togi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O pi i le kiona o ituaiga o tamato e sili ona puipuia i faʻamaʻi viral, e pei o le mosaic tapaa. Ae ui i lea, atonu e ono afaina i le tuai. Mo le puipuia, e fautuaina e vela ese vao i le taimi ma ea i le laufanua.

O le eleele e mafai ona mulimulitaʻi i peʻa poʻo vaomago. O laau toto o loʻo faʻapipiʻiina i sauniuniga apamemea, o laʻau ua afaina ma fua o loʻo faʻaumatia i se taimi talafeagai, ona susunu ai lea.

Faitau foi i la tatou upega tafaʻilagi: Alternaria, fusarium, verticillis o tamato.

Puipuiga mai phytophthora ma ituaiga e puipuia i lenei maʻi. E faʻapea foʻi ma faʻamaʻi, mea iniseti ma mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae mo totoga totogo.

O meaola faalafua, iniseti, aphid, Colorado potato beetle, spider mite e sili ona matautia.

Mo le puipuia, e mafai ona e fufuluina laau i se vai lanu piniki mumu o le potassium. I mataupu maualuluga o le a fesoasoani i iniseti o fale gaosi oloa. Mai i aphids fesoasoani i le fofo, lea na fufuluina ai maʻau.

Tomato laiti-fualaau Tomato i le kiona - o se filifiliga sili mo le taina ma le teuteuina o ipu. I le totōina o ni togavao laiti i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fugalaau, o le ae mafai ona faʻafiafiaina le aiga i fualaau lelei ma maloloina o le a amataina ia Iuni.

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i tala e uiga i tamato o fuaitau aupito sili ona lelei e mafai ona aoga ia te oe:

Sili atuVaitausagaLaititi vave
Paʻu papaʻePovi lanuHlynovsky F1
Moscow tau fetuTsar PeterTasi selau poods
Faʻatonu le potuAlpatieva 905 aOrange Giant
Aurora F1F1 fiafiaSugar Giant
F1 SeverenokA La Fa F1Rosalisa F1
KatyushaLaʻasaga manaʻomiaUm Champion
LabradorLeai se meaF1 Sultan