Laʻau

Taimi a Saina - pe faʻapefea ona toto ma tausi

O le aso Saina o se fale lauiloa e iai faʻalapotopotoga faʻamalolo. I aso nei, o le tele o ituaiga o lenei aganuu ua lauiloa, o ia mea uma o loʻo i ai uiga faapitoa. Ina ia mafai ona totoina se laau totoa i le fale poo i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mulimulitaʻia ma le manino ia fautuaga faʻavaomalo.

Taina Saina - o le a lenei mea totino

O lenei laau e masani lava i Saina. E taua foi o le aso mumu, jujube poo le unabi. O se vao tele po o se laau, e oʻo atu i le maualuga o le 8 m. O le aganuu e faʻamalamalamaina e se pale mafolafola ma laʻau e pau i le taumalulu.

O le aso Saina o se fale tele e aoga

O meaola laʻau vao e tele lapisi. Ae ui i lea, o le tele o togafiti e totoina e leai ni vao tuitui. E i ai a latou fua lapopoa, e oʻo i le 30-40 g.

Faʻaaoga meatotino ma faʻamatalaga i vailaʻau

O fua, laʻau, fatu o laau ua leva ona faʻaaoga i togafitiga Saina. Aganuʻu faʻamaloloina meatotino. E faʻaaoga i ia tulaga:

  • maualuga toto maualuga;
  • togafitiga o le faʻaogaina o le tino;
  • popole
  • togafitiga o le manava;
  • maualalo le hemoglobin;
  • fatu fatu.

Taua!O fua o le laau e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosi ai le tino puipuia - e faʻatau fua pe faʻaaogaina mo le seleseleina.

O le laʻau o le pama Saina e faʻaaoga mo le sauniuniga o vailaau faʻasoifua togafitiga poʻo faʻasalaga. E i ai se mea faapitoa i ai - zizifin. E maua ai le sao i le lūlūina o aʻa. O le mea lea, o le vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e faia ai vailaʻau oona.

Vaʻaia ituaiga ma ituaiga

Schisandra chinensis - pe faapefea ona toto

I aso nei, e tele ituaiga o laau e lauiloa, o nisi oi latou o le malulu. O le mea lea, e mafai ona latou tupu aʻe i le vaeluagalemu o laina ma itu i se tau malulu.

O ituaiga sili ona lauiloa o le gagana Saina e le o aofia ai mea nei:

  • Koktebel. O lenei ituaiga na maua i le Nikitsky Botanical Garden. E iʻu ai le taimi o le taumafa. Fualaau aina tetele ma togi. O le laau e mafua ona o le tetee malosi i le malulu ma le lamala. E le gata i lea, e faigofie ona talia le vevela.
  • Sinitis. O lenei aganuʻu sa faʻapipiʻi foi i le Nikitsky Botanical Garden. O fua o le laau toto lelei.
  • Plodivsky. O le tele o filifiliga filifilia a Iukureini. O se mea sili ona lelei o lona sili atu lea ona tetee i le lamala ma le maualalo o le vevela. O fua e laʻitiiti ma ufiufi i laulaʻau lanumeamata ma le paʻepaʻe.
  • Yalita. O se ituaiga fou lea e tele mea lelei. Na mauaina e tagata faigaluega o le Nikitsky Botanical Garden. O fua e i ai se vaitau vave. O loʻo faʻamalamalamaina i le lelei o le gaosiga ma fua lelei.

O aso nei e eseese ituaiga o aso e talafeagai mo le ola i vaega eseese.

Tulaga Tutupu

Ina ia tupu se aganuu malosi ma mamana, e tatau ona mulimuli i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

Nofoaga mo jujube

E faʻapefea ona toto lelei aloe i le fale

A o lei totoina, e aoga le filifilia o le nofoaga saʻo. O le aso e manaomia ai se laufanua susulu, lea e mafai ona puipuia mai le matagi. O le eleele e tatau ona mama ma faʻafefe. Laʻau ma paʻu e fautuaina i le mamafa o eleele. O eleele mativa e tatau ona faʻatamaoaigaina i le faʻamalolo.

Taua!A filifilia se 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e mafaufau i le tele o le laau. Latou eseese e faalagolago i le ituaiga.

E manaomia e Phenicia se nofoaga lanu

Unabi totoina ile eleele

E mafai ona e totoina se seleselega ile laufanua i le tautotogo po o le tautotogo. I le taimi lava lea e tasi, e taua le filifili saʻo i se mea ese, ma mafaufau i uiga maualuga o le itulagi.

Pe a filifilia fatuga, e aoga tele le mautinoa o loʻo ola olala ma aʻa. E le tatau ona faʻamago pe faʻaalia ni faailoga o le pala. E sili ona lelei le faʻatau o laau totō ua tupu i lau eria. Afai o loʻo toto mai le mea e totoina mai le itu i saute, o loʻo faʻaititia lona faigata o le taumalulu.

Ina ia toto se aso, fai mea nei:

  1. Tili se pu 50 cm i le tele.
  2. I le pito i lalo o le lua, sasaa se mauga o le eleele, faʻafefiloi ma palapalifi pala.
  3. Tuu se fatu laau i luga o se maupuepue ma faʻalautele ma le faʻaeteete aʻa.
  4. E le mafai ona faia se faʻalauteleina faapitoa. E tatau ona fusi le ua i le ua i le eleele.
  5. Fafaga faʻamalosi se pu ile eleele.
  6. Vai le seleselega ma se pakete vai. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina se faʻavainuina ma se paso. E taua tele le aloese mai le palapala.

Auala faʻafefeteina mo vaipanoa eseese

O le teuteuina mama o le aveeseina lea o lālā mamago ma maʻi. E tatau ona faʻatinoina i soo se itulagi i le vaitau mafanafana. O faʻatulagaga faʻapitoa e faia i le tautotogo. E faʻalagolago i le vaega o le galueaina.

I totonu o le subtropics, unabi e le malolo. Mo le malamalama talafeagai o le palealii, o le laau ua faia i foliga o se fagu poo se pesini. I lenei tulaga, e fautuaina e tuua le 4 skeletal lala e tupu aʻe i se liʻo.

I le itu i mātū, o le unabi e pisia i le maualuga o le kiona poʻo le aʻa. O se taunuuga, o le aganuu e avea ma foliga o se togavao. I lenei tulaga, e tatau ona faʻanatinati le pale ina ia le mamafa tele.

Taina aso tafaoga a Saina, tulafono faʻavae

Ina ia mafai e le atinaʻe ona atinaʻe masani, e tatau ona tuʻuina atu tausiga lelei. E tatau ona atoatoa.

E faʻapefea ona totoina lelei le petunia e le lelei

I tulaga o le Crimea ma isi itu i saute o Rusia, o le tasi e fafaga tele i le masina e lava lea mo se aso Saina. I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona avea ma susu i le itiiti ifo i le 60 cm.

I le taimi lava e tulaʻi ai, e amata lemu le tuputupu aʻe o se unabi talavou, ma i tausaga muamua o le olaga, e tatau ona e veleina le eria. Pe a tupu le togavao o le manaomia o le tausiga faapena o le a mou atu.

I le amataga o le tautotogo, o tausaga uma, e fafagaina ai se tamai laau. Mo le atinaʻe masani i luga o le ogalaau o le a lava lea e faʻasalalau ai:

  • 1/2 pakete o le humus;
  • 2 tbsp. punetipi o superophosphate;
  • 1 tbsp. se sipuni o le suauu paluga;
  • 1-2 sipuni o le ammonium nitrate.

Faʻafefea ona fausia se pale

O le teuteuina o pepa e faia mo laau matutua e sili atu i le 2 tausaga. Unabi e masani lava ona tupu aʻe i foliga o se laau ma se pale paleni. I le tausaga lona lua o le tuputupu aʻe, o le taitai tutotonu e oti i le 80-90 cm.

O le pale o loʻo fausia i le 2 siisi, faʻapipiʻi lala i se taamilosaga. O le mamao i le va o itu e tatau ona tutusa.

Taua!I le 4 tausaga o le tuputupu aʻe, ua maeʻa le faʻatulagaina o vaega lona tolu. O le teuteuina mulimuli ane e tatau ona faia e faʻamaeʻa ai le pale.

Unabi faalauiloa

E mafai ona e faʻapipiʻi aso i auala eseese. Mo lenei mea, fatu, tipi, lapisi o loʻo faʻaaogaina.

Fanauina o fatu

E mafai ona e totoina ni fatu mai fua o fua. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona aveʻesea mai ituaiga eseese o laau toto. O fua o fualaʻau tetele e fua tele i le fatu, e iloagofie e se fatu vela, o lea e le mafai ai ona tupu.

I le faaiuga o le tautotogo, e tatau ona totō fatu laau aina i le eleele ma toe teuteu i le 3-4 cm. Mo le taumalulu, e fautuaina e faʻafefe faʻaleleia mea totō i lala laʻau. E tatau ona aveese i le tautotogo pe a uma le kiona.

Ina ia faatelevave foliga vaaia o le totogo, i le tautotogo e tatau ona ufiufi i se ata vali. Afai e faasolosolo le mafiafia o laau toto, e fautuaina e faasee. E tatau ona itiiti ifo le 20 cm i le va o vao.

I le vevela ma le vevela o le tau, o fualaau e manaʻomia e faʻafefete i le vaiaso. Mo le sikuea mita, e 1 le pakete vai. E fautuaina le mulumulu o le eleele ma mea e faʻaogaina.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Ina ia faʻasalalau le aganuʻu, e mafai ona faʻaaoga aʻa aʻa. Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. I le amataga o le tautotogo, ia eli ma le faaeteete le eleele i tafatafa o le togavao ma mumu lona aʻa 1 cm le mafiafia.
  2. Mai le aʻa ua filifilia, e tatau ona e faia ni mea se tele. O latou umi e tatau ona 15 cm.
  3. Maua ni togavao e totōina ile tafao poʻo lalo ifo i lalo.
  4. E manaʻomia lou totoina o laau i luga o se moega sauniuni ma eleele susu ma le palapala. O le mamao i le va o vavae e tatau ona 10-15 cm.
  5. O le moega e tatau ona susu ma tatala. A maeʻa sina taimi, ona tupu ai lea o pine mai le momoe.
  6. I le isi vaitau o le tautotogo, e mafai ona siitia atu laau toto i se nofoaga tumau.

Aso e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala.

Lanu ma lafoaʻi

Faʻafouina e aʻa o aʻa o se auala faigofie lava lea e avanoa mo tagata uma. O fualaau faiva vao-ola e fua mai ai le tele o aʻa o aʻa. I le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu, e tatau ai ona tilotilo ma le faaeteete nisi tamaiti ma tuu i luga o se nofoaga tumau.

O le isi auala faigofie o le toe gaosia o le faʻaaogaina o le taoto. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona punou i lalo ia lala maualuluga i luga o le eleele ma tumau mausali. O le vaega tumau e tatau ona fufuluina i le eleele, ma e tatau ona aumai le pito i luga. Afai e mafai, ia tuʻuina atu i le laau se tulaga i luga.

O le eleele i luga aʻe o le taotoga e tatau ona susu ma vaʻavaʻa. E tatau ona vele le eleele i taimi uma. I lalo o tulaga lelei, o aʻafiaga e mauaa i le taimi o le taumafanafana. I le tautotogo o le tausaga a sau, e faatagaina e tipiina le lālā tina ma faʻagasolo fatu laau i se nofoaga tumau.

Vaega o le fuaina ma sauniuniga mo le taumalulu

Fualaau aina totogo amata 2 tausaga talu ona totoina. O le laau e faamatalaina i fualaau suamalie pe suamalie. Latou te tuʻufaʻatasia se tele o vaega tulaga ese.

Aso e maua ai fua lelei

I le tuufaatasiga o aso e iai elemene, elemene ascorbic, o meaʻai ma le p-vitamin. Faʻafetai i le faʻaaogaina o lenei oloa, e mafai ona faʻasalalau le mamafa ma faʻaoga atili ai le vaʻa.

O le tetee o le laau i le malulu e faalagolago i lona ituaiga. I le popofou o tausaga, o ituaiga uma o aganuu e tatau ona faia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e folasia le tulaueleele ma ufiufi i mea e le o lalagaina. O tagatanuu matutua o loʻo taofiofia o se faafitauli.

Taua! O le maalili o laʻau e masani lava e le afaina ai le fua o fua o fua. I le tautotogo, e tatau ona vavae ese lala uma e aafia.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi, o le taua faasaga ia i latou

O le fili sili o le aganuu ua manatu o se lele lemu. O nisi foi taimi e osofaʻia ai le laau e le apogaleveleve mites ma aphids. Ina ia aloese mai faafitauli, e tatau ona faʻaaogā sauniuniga faʻapiʻopipi faapitoa. Ae e tatau ona fafagaina i le tele o le vai ina ia le mu ai le mama.

E taua tele le aoina o fua pau i le tautoulu. O totonu ia i latou e tulai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a osofaia se osofaʻiga i le tausaga a sau.

O le aso Unabi o se laʻau lauiloa lea e maua ai le tele o le soifua maloloina. Ina ia ausia le manuia i lona galueaina, e tatau ona tausisia ma le manino ia fautuaga a le agrotechnical.