Fualaau faisua

E uiga i le kukaina o sana manogi i le fale - i totonu o se fagu ma isi koneteina

O le fatu o se oloa e le maualalo i lona tulaga i pateta poo araisa. E tele filifiliga mo le kukaina o ituaiga ipu mai fatu o sana, e pei o le falaoamata, itu ipu, cereals, pies ma le tele o isi mea e sili ona manaia ma maloloina.

E kuka, falai, tao, tao tao. I le tele o faailoga, o le sana e mafai ona iloiloina o se oloa taua i la tatou meaʻai. E le gata i lea, o aʻafiaga e maua ai lenei oloa e sili atu ona vave faʻavaveina nai lo puipuiga o loʻo i totonu o aano o manu.

E tele ituaiga o meaʻai, ae o le foliga manaia lea e manaʻomia ai le gauai faapitoa. E faʻapefea le kukaina o kulimi suamalie i le fale, faitau i luga.

O le a le aoga ma ei ai se faʻalavelave?

O loʻo i ai le tele o mea aoga, o mea taua e pei o:

  1. O se punavai o kalori.. O loʻo i ai i le kela se mea taua o le kalori, ma e aofia ai le kulukose ma le suauu, lea, pe a faʻaaoga e le aunoa, e fesoasoani i tupe maua. Faafetai i lenei anotusi, ua faaalia i tagata taaalo oe manaʻomia le mauaina o maso maso.
  2. E faʻaitiitia ai le ono mafai ona maua i faʻamaʻi o le tino.. E fautuaina le kuliga ia faʻaaoga soo, aua o loʻo i ai le tele o fiva e manaʻomia e le tino. E lava le fiber content i totonu o le tino e fesoasoani i le fofo o faafitauli faʻalavelave, puipuiga o le atinaʻeina o otaota.
  3. E aofia ai le tele o vitamini. O le koʻo e aofia ai vitamini B, o le mea aupito sili ona taua o mea faʻamalosi, mea faʻapitoa ma gaioiga. E le gata i lea, e aofia ai vitamini A ma E.

    Sa ioeina e saienitisi o le sana e faaleleia le toto, e faaitiitia ai le faagasologa o le soifua matua o le tino ma le foliga mai o mimigi, faamalosia le loto o muso, faaitiitia ai le avanoa e atiina ae ai le gaioiolosi.

  4. E aofia ai minerale aoga. O kokoti e aofia ai le zinc, phosphorus, magnesium, uʻamea, copper ma le selenium. O nei minerale e aoga tele mo le gasologa lelei o le gaioiga o fatugaʻo, faʻapea foi ma le lagolagoina o le fatu masani. E faapena foi i le tuufaatasiga o saito suamalie o vitamini o le vaega B, o le B1 ma le B2, faapea foi ma vitamini o vaega E, PP.
  5. Faʻaitiitia le cholesterol. I le maile o loʻo i ai na mea fesoasoani e fesoasoani e fufulu toto toto mai pusa cholesterol.
  6. Puipuia o le maʻisuka ma le toto maualuga. Uʻamea - o se laau e mafai ona faʻaitiitia le viscosity o le talo, e fesoasoani i le lelei o le lafoaia.
  7. Faʻaleleia mata. O kernels corn contains carotenoids, lea e fesoasoani i le faʻasaoina ma le faʻaleleia atili o le vaʻai, o lea puipuiga e faʻaalia i soʻo se matua, e aofia ai ma tagata matutua.
FUAFUAGA: E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o sana, e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o fofo o lauulu. Ma o le faʻaaogaina o le suauu i le masks mo lauulu, e fesoasoani i le mea moni o curls e sili atu ona usiusitaʻi.

O aʻa foi ei ai sona aafiaga lelei i luga o le gaioiga o le tino o le tino.. A fanau mai se tamaititi, o le faʻaaogaina o taliga o lenei laau e fesoasoani i le mea moni o le avega i luga o le tino ua faʻaitiitia ma le paleni tatau o vitamini o loʻo tausia i le tino.

O lenei ituaiga o sana o loʻo faʻatulagaina mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma tagata o loʻo i ai faafitauli i le cardiovascular system.

Fautuaga mo le filifilia

A e pikiina se kulimi suamalie e tatau ona e gauai atu i mea nei:

  • Leaf condition. O laʻau e le tatau ona alu ese mai le taliga lava ia pe o le matua ma le faʻalavelave. E le tatau ona e faʻatau mai sana sana - e matua mafai lava ona vavae lau laʻau ona o togafitiga ma vailaau faʻasaina.
  • Vaʻai i le lanu, foliga ma le maualuga o fatu. Afai e te tulei se fatu o saito mama ma maloloina, o le a sua mai le sua mai fafo. E le gata i lea, o fatu e latalata i le faavae o le a foliga mai e paʻu ma maua se lanu samasama po o le paʻepaʻe sinasina.

Sauniga sauniuni

Saunia o le sana mo le kuka, e tatau ona e faia se tele o manipisi:

  1. Ua maeʻa fufulu faʻamaʻi kulupa. Afai e manaʻomia, e mafai ona e aveesea le vaega autu o laulaau, ae o nai vaega e tatau ona tuʻu.
  2. Iloilo le setete o le sana o sana ma fufulu laina o fatu ma se naifi.
  3. Tasi le itula ao le i kukaina, salu le kulimi i le vai malulu. E talafeagai le filifili o le paʻu toetoe a tutusa le uumi, ma o la latou kuka e tutusa.

O fea e amata ai?

E faʻafefea ona kuka i totonu o le fagu i totonu o se fagu i le fale, o lea e suamalie? Mo le kukaina o sana e manaʻomia ai se pani ma se pito mafiafia ma se tapuni ufiufi. Ae peitai E mafai ona e kuka le sana ma le sola, ma i totonu o le microwave, ma tao i totonu o le umu, ma i luga o le meaʻai. O auala taʻitasi e mafai ai ona maua se meaʻai mālū ma maloloina.

TALI: Tasi le saito i totonu o le vai vevela. Suauu tao i le pusa mo le tusa o le 25-30 minute.

E faʻafefea ona kuka?

I le taimi nei, ia maua ni fualaʻau mo le sauniuniga o sana sana faatasi ai ma le fesoasoani o masini faʻapitoa faʻapitoa - ogaumu, microwave, vaʻa. Ma o nei suʻega uma e manaia i lona lava ala.

O lea la, e faapefea ona e kuka i le sana? E eseese auala.

I luga o le ogaumu

O vaega nei e manaʻomia e faia ai sana suauʻu i luga o le ogaumu:

  • 4-5 fasi saito;
  • vai - afa afa;
  • masima, mea manogi.
  1. O lau mai le saito ma isi vaega e le mafai ona vaʻaia ua aveese, ona fufulu lea o le sana i lalo o le suavai.
  2. Tuu laulaʻau mama i le pito i lalo o le pusa. Ona fufuluina lea o le vai ma tuu le pusa i totonu. Tuu le pusa i luga ole vevela.
  3. Suauu le sana ma le tapuni ua tapunia seia mama. Siaki le saunia o sana i le laau (o le a faia e le tootoo).
  4. Faʻamalie le sana ua saunia, le vaitau ma le masima ma mea manogi, tautua i le laulau.

E tusa o le tele o le kukaina o sana sana, na matou taʻuina atu iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona saunia lelei le au matutua ma le sili atu.

Mataʻituina le suamalie suamalie e kuka ai le vitio

Aʻa

O le kulimi vavalalata e sili ona pele ma suamalie.. O vaega nei e manaʻomia:

  • 4-5 fasi saito;
  • 1 ipu vai;
  • masima, mea manogi;
  • luga ole talosaga - pata.
  1. Aveese laulaʻau mai le sana ma fufulu faʻamalama lelei le vai. O laulaau e aveeseina mai le pulu e tatau foi ona fufulu lelei.
  2. O laulaau e aveesea mai le sana o loʻo taatia i le pito i lalo o le multicooker, ma o loʻo tuʻuina i luga o latou lau. Cobs sa lolofi i le vai. A maeʻa lena, ia faʻaaoga le timeta o le steam mo le 20 minute.
  3. A maeʻa, kuka le sana i le masima ma mea manogi. Afai e manaʻomia, e mafai ona e gaʻo le taliga i le pata.

Vaʻavaʻai i faʻavaomalo vave mo le kukaina o sana i totonu o se fafie faʻamaʻavale iinei.

Matamata i le vitio e uiga i le kukaina o sana i totonu o se fafie faʻamaʻavale:

Grilling

O le kulimi tunu i le pata o le a fetaui ma soʻo se mea suamalie. Ina ia saunia le sana i lenei metotia, o le ae manaomia mea nei:

  • 4-5 fasi saito;
  • 12 tioata vai;
  • suauu manogi;
  • mea manogi, masima.
  1. Aveese laulaau mai le saito, ona fufulu lea o le pusa i lalo o le vai tafe.
  2. Liligi i ai se suāuu fuālaʻau laʻitiiti i le pito i lalo o le pusa, ona tuʻu lea o le sana (e mafai ona tipi i le afa) ma fusi mai itu uma.
  3. Ona sasaa lea o se ipu vai i totonu o le pusa, faʻaitiitia le vevela, faʻapipiʻi le sana seia oʻo ina maeʻa uma le vai.
  4. A uma le kuka, fufulu masima vevela ma masima ma mea manogi.

I totonu o le microwave

E vave foi ma faigofie le kukaina o sana ile microwave.. O vaega nei e manaʻomia:

  • 4-5 fasi saito;
  • 12 tioata vai;
  • mea manogi, masima.
  1. Aveese laulaau mai le sana, ona fufulu mama lea o lau.
  2. Uu le pusa i totonu o se fagu vai ma afifi i totonu o se taga meaai masani.
  3. Tuu le sana i totonu o le microwave ma liliu i luga i le atoatoa e ala i le seti o le timer i le 10 minute.
  4. A uma le kukaina, vaitau le sana ma le masima.

Auiliiliga i le auala e vave ona kuka ai sana i totonu o le microwave i le afifi, faitau iinei.

Matamata i le vitio e uiga i le kukaina o sana ile microwave:

I totonu o le ogaumu

Tino suamalie ma maloloina lelei i le ogaumu. O vaega nei o le a manaʻomia:

  • 4-5 fasi saito;
  • pata;
  • mea manogi ma masima.
  1. Aveese laulaau uma mai le pulu, ona fufulu lea o le sana i lalo o le vai tafe.
  2. A maeʻa lena, ona tuu lea o taliga taʻitasi i le ogatotonu o le foila. Tuu le 2 fasi fasi pata.
  3. Ufiufi le fagu ma tuu i luga o se pepa tao, lea e tuʻuina i totonu o le ogaumu faʻamamafa i le 180 ° C mo le 30-40 minute.
  4. Saunia le sana sana ma masima ma mea manogi.

Matamata i le vitio e uiga i le suaina o sana i le ogaumu:

Fafaga meaai

Afai, a maeʻa le kuka, e le mafai ona e 'aiina i le taimi lava lea pe manaʻo e aluese le ipu mo le vaitau taumalulu, ona e manaʻomia lea e filifili se auala e teu ai:

  • O le teuina o mea e le faʻaogaina e manaʻomia ai le afifiina o laʻau i le pipiiina o ata, taʻitasi. O lea la, o le cereal ua teuina mo ni nai aso i lona tulaga muamua.
  • Afai o iai le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai, e tatau ona tuʻuina fatu o sana i totonu o fagu vailaʻau, ona sasaa lea i vai suamalie. Faletupe e manaʻomia e teuina i totonu o le pusaaisa. E manaʻomia lenei mea mo le teuina umi o sana.

Auiliiliga i luga o le auala e teu ai le sana tunu, ua matou taʻuina iinei, ma le auala e teu ai le cereal i le fale mo le toe teuina, e mafai ona e maua iinei.

Faaiuga

O fualaau o loʻo iai i le sana suamalie e maua ai se aafiaga lelei i le soifua manuia lautele o se tagata.. Ma o le taua o mea taumafa e televaceted ma o lea ei ai se aafiaga lelei i le metabolism. O minerale, vitamini ma isi elemene e faʻafiafiaina ai le oloa ma e manaia, e mafai ona e saogalemu ma sui isi oloa i sana, e aunoa ma le fefe i le leai o se mea e manaʻomia ai fualaʻau taumafa. O lenei ua e iloa le auala e faia ai se meaai i le fale.