Fualaau aina

Uiga ma le faʻamatalaga o ituaiga o tamato ua faʻamaonia lelei "Prima Donna" F1

Toto tomato amata e sili ona taua i le au faifaatoaga, aemaise lava i itu i matu, faatasi ai ma se vaitau puupuu e tuputupu aʻe.

O se pasese lelei mo le vave ona o le a avea ma se seleselega tele o fua tetele e aunoa ma le tele o taumafaiga. O nei uiga na faʻaalia ai le tamato o Prima na foaʻiina F1.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se tusiga ma se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, o ona uiga ma mea faʻapitoa o tekinolosi taufaatoaga. O le a matou taʻuina atu foi po o fea faʻamaʻi o nei tamato e faigofie, ma o le a le mea na latou teena lelei.

Tomato Prima Donna F1: faʻamatalaga o le ituaiga

Igoa tulagaSnowfall
Faamatalaga lauteleUluaʻi fua o le totoina o ituaiga o tamato mo le totoina i totonu o greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuRusia
Toto90-95 aso
PepaFaʻasalaga pe faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻaloloa, fatu-foliga, e le o se mea faʻapipiʻi poʻo le maualalo
LanuO le lanu o fua o fua o le mumu.
Faatatauga o fuamati amata120 kalama
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga8 kg mai le 1 laau
Vaega o le tuputupu aeEseesega na ola mo le totoina i itulagi malulu o le atunuu ma se vaitau totogo
Faʻafitauli faʻamaʻiE le afaina i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Na maua mai le paʻu o se taunuuga o le manuia o galuega a tagata Faʻalapotopotoga Rusia. Ua resitaraina i le Resitara a le Setete i le isi itu o le Rusia mo le totoina o laau i se nofoaga tatala ma greenhouses i le 2007. Diva F1 o se tasi o le augatupulaga muamua.

O vailaʻau e tele naua uiga lelei na maua mai i ituaiga na faʻaaogaina (fua tele, tele o meaʻai, tetee i tulaga tau, faʻamaʻi). E tasi le toe toso-fatu fatu e le fetaui mo le totoina mo le isi vaitau, e mafai ona toto laau ma ni faailoga e lei faamoemoeina.

O uiga autu o le ituaiga:

  • O le laau e fuafua (e uiga i le indeterminantnye faitau iinei).
  • Stamb e le faia.
  • Lago malolosi, faʻanoanoa, lau lau laau. Maualuluga - pe tusa ma le 130 cm, o pulumu e masani lava e tusa ma le 8 fasi vaega.
  • O le suamalie e ese mai i tumatumu e leai ni aʻa e masani ona atiaeina i itu eseese e aunoa ma le loloto.
  • O laulaau o le laau e masani ona foliga mai i le tamato, lanu lanu meamata lanu uliuli, le mafiafia o le fale e aunoa ma le pala.
  • O le faʻasalaga e faigofie, ituaiga faʻaoga. O le fua muamua muamua e fai i luga o le la 8 po o le 9, o isi e sosoo ai ma le vaeluaga o le 1 - 2 lau.
  • Tausisi i le faʻauiga.

E tusa ai ma le tikeri o le matua - matua amata. Mai le taimi o le germination o fatu seia oʻo i le seleselega, naʻo le 90 - 95 aso le pasi.

"Prima Donna" e maualuga lona tetee i verticillosis, cladosporia, alternariosis, fusarium ma isi. Talu ai ona o le malosi, e le o vaaia le laau i le tuai.

Fesoasoani: O le moli o le paʻu e iloa lelei lava i le afa lona lua o le taumafanafana, pe a eseese le eseesega i le va o le ao ma le po.

Diva F1 e talafeagai mo le ola i fafo ma greenhouses, i greenhouses ma lalo o ata tifaga. Eseesega e maua ai fua sili ona lelei. Faatasi ai ma le tasi laau ma le auala sao, e mafai ona e aoina mai i le 8 kilokalama. I le averesi, ma le 1 sikuea mita. E mafai ona e maua le 20 kilokalama o tamato.

E mafai ona faʻatusatusa lenei faailoga i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Diva8 kg mai se togavao
Tinamatua o le Meaalofae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
De Barao le Sili20-22 kilokalama mai se togavao
Tupu o le Maketi10-12 kg i sikuea mita
Kostromae oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao
Peresitene7-9 kilokalama i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Pisa6 kg mai le vao

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma faailo lelei e tatau ona taua:

  • amataga;
  • le seleselega tele e tusa lava pe leaga tulaga o le tau;
  • fua tele;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • umi le teuina

Leai ni faaletonu manino ua faailoaina.

Uiga o le fetus:

  • Folasaga - lapotopoto pe liʻo faʻatasi ma le faʻaloloa, fatu-foliga, e le faʻamalosiina (pe maualalo).
  • O lapisi lapoa - e tusa ma le 10 cm le lautele, mamafa - mai le 120 g.
  • O le lanu o fualaʻau mama o le lauulu lanumeamata, o le fua o le aʻa e le pogisa, o fualaʻau ua avea ma lanu mumu.
  • O le paʻu e manifinifi, lamolemole, susulu.
  • O le paluga o le tino, o mea manogi, mago.
  • E le tutusa tufatufaina o fatu ile 4-6 potu.
  • O le aofaʻi o mea matutu o le fuainumera.
  • O fua e teuina mo sina taimi.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o tamato Tomasi ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Diva120 kalama
Yamal110-115 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Auro auro100-200 kalama
Stolypin90-120 fua
Fugalaau fuga150 kalama
Caspar80-120 kalama
Le afaina120-260 grams
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama
E taua: Tomato e teuina i se mea malulu, mago i le vevela o le vevela; e le tatau ona faʻatagaina pe faʻafefete i luga o le vevela.

Felauaiga i se mamao, o le tele o tamato e mafai ai ona e le popole i mea leaga. Tomatoes e manaia le tofo suamalie ma foliga manino, matagofie mea manogi. Faʻatauaina mo le maualuga o mea o mea aoga e le faʻaumatia i le taimi o togafitiga vevela.

E sili ona lelei mo le taumafa fou, sapalai fualaʻau mata. Aua nei aveesea lo latou tofo pe a faʻamaʻa, mago ma tape. O le faasaoina o fualaau aina suamalie, e le mafai ona tafe ma e le maumau ai le foliga. I fuamoa taumalulu i se mea paʻu e tuʻuina atu ai ipu e sili ona lelei. Mo le gaosia o le pati tamato, saula, sua suamalie.

Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se fua lelei o tamato i le avanoa? O le a le faʻaogaina o mea taufaʻatau i mea taufaatoaga e tatau ona mafaufau i ai pe a tutupu fua muamua?

E faʻapefea ona totoina le tele o tomato lelei i le tausaga atoa ile fale koli? O fea ituaiga e iai le maualuga o le puipuiga ma le fua tutusa e pei ona le afaina i le paʻuvale?

Ata

O le Tomatoes variety "Prima Donna" e mafai ona maua i le ata:

Lalo o ata nei o le laau o le Primadonna:

Vaega o le tuputupu ae

"Prima Donna" na galo mo le ola ae i vaega malulu o le atunuu ma se vaitau totogo. Tomato e ola lelei i le teritori o le Rusia. Ese ese le fiafia, ae mafai ona fua lelei i aso malulu.

A o lei totoina, o susu e susu mo le tele o itula i se vaivaiga vaivai o le potassium, ma fufulu i le tafe vai mafanafana. O nisi o fai togalaau e totoina fatu i mea susu mo le tele o aso pe faʻaaoga fualaau faʻaleleia. O le palapala e tatau ona lelei lelei, faʻaleleia. O le gafatia e tatau ona lautele, e le loloto. E mafai ona faʻaogaina le faʻaogaina o lanu-greenhouses. O le eleele e faʻamaʻi ma vevela i le 25 tikeri.

O fatu mo laau toto ua totoina i le amataga o Aperila i le loloto o le 2 cm ma e mamao lava i le va o le 2 cm. Ua faʻamaligi le palapala i le vai mafanafana ma ufiufi i le polyethylene poo le tioata manifinifi pe afai e lei totoina muamua fatu. O le suavai i lalo o le polyethylene i le vevela o le tusa ma le 25 tikeri o le a aʻafia ai le afaina. I le maea ai o le osofaʻi o le tipi polyethylene e aveese ai.

O taʻavale e faia pe a aliali mai le pepa muamua. Picks (faʻapipiʻiina i ni pusa eseese) e faʻatinoina e faʻaleleia ai aʻa. Fai ni laei pito i luga 1 - 2 taimi faʻatasi ai ma faʻamalaʻau. 2 vaiaso aʻo lei totoina e tatau ona faʻamalosi laau (mo ni nai itula e aveese ai fualaau i le ea fou).

O le seedling ua oʻo i le matua e tusa ma le 60 aso ua sauni mo le totoina i luga o se nofoaga tumau. O le "Prima Donna" e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 7 pepa pe a sauni mo le faimalaga. O vaieli e faia i se mamao e tusa ma le 50 cm mai le tasi ma le isi, faʻaopoopo le faʻamalama i le maika. Faʻatau - e tele i aʻa. Ole fesoasoani ole aloese mai vao.

Tatalo, veleina - pe'ā manaʻomia. O le vaega e faia i se vaega, tasi i vaiaso uma, fai se laau i le 1 'au.

E manaʻomia le taloina i le i ai o fua tetele. Lagolagoina tagata taʻitoʻatasi pe faʻapipiʻi faʻamau. Ole mea e fai e naʻo faʻamatalaga gaosia, o isi mea e mafai ona mafua ai le pala o le laau. Fafagaina e faia seia oʻo mai fua. E pei ona faʻaaogaina faʻamalositino mo tamato:

  • Organic.
  • Yever
  • Iodine
  • Ash.
  • Ava o le peroxide.
  • Amonaia.
  • Boric acid.
Faitau foi i luga o la matou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona saunia le eleele i totonu o le kiona mo punavai toto? O a ituaiga o eleele mo tamato?

O le a le ituaiga eleele e tatau ona faʻaaogaina mo laau totō, ma o le fea laau totō matutua?

Maʻi ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga o tamato e le faigofie i le tele o faamai o tamato. Ae ui i lea, o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi taatele i greenhouses ma fua e faʻafefe ai i latou atonu e aoga ia te oe. Faitau atili e uiga i le auala e puipuia ai laau mai le tuai ma le mafuaʻaga e manaʻomia ai fuluʻi mo se faʻatoʻaga.

Matou te aumaia foi i lau silasila ni tala aoga e uiga i mea e masani ona taatele, e pei o Colorado potato beetle, aphid, slug, spider mite. Ma e uiga i le faʻaaogaina o iniseti i le taua faasaga ia i latou.

"Prima Donna" e tatau ona lauiloa i le tele o faifaatoaga. Le manuia i le mauaina o se seleselega tomato sili!

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Pink meatyFafaʻi samasamaPink King F1
NofoagaTitanTinamatua
Tupu vaveF1 slotCardinal
Laʻau mumuGoldfishSiberia vavega
Iuni 8Faʻamanatu le fugalaauTuʻu lima
Mea lanu mumuDe barao redBells o Rusia
Honey CreamDe barao blackLeo Tolstoy