Fua o le gaosiga

Tropical elegance - Hoya Compact

Hoya po o le wax ivy o se fale e fai fale mo le teuteu i luga. I le natura, e mafai ona maua i vaomatua ma i luga o mauga papaʻe o Initia, Saina Saina ma Ausetalia.

Uiga ma faʻamatalaga

O le Hoya Compact o se vine. O ona lanu lanumeamata lanumoana e fesuisuiai ma foliga mai e manaia (o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai o le "wax"). O fugalaau lanu piniki laiti, e pei o le asterisks, o loo aoina i mea e le o iai, faamalu.

Tausiga ile

Faʻamasinoga


Auā e manaʻomia vave lava le hoya filifili se nofoaga tumau: e tumau pea ona fesuisuiaʻi suiga faifai pea, e mafai foi ona leiloloa lau paʻu ma ala.

O le mea lea i le taumafanafana e le tatau ona ave i luga i luga o le ea (luga o le faapaologa po o luga o le terrace). Ae ia faʻaosoosoina le potu lea o le a faʻaaogaina ai le ivy o le a aoga. Afai e laʻititi le laau, e mafai ona faʻafeinu i le vai mafanafana, aʻo fufuluina lau.

Suiga

E fiafia lava Hoya i le filemu, ae tasi taimi i le lua poʻo le tolu tausaga, a aʻafia uma aʻa i se paluga eleele, e tatau lava ona toe totoina.

Afai e te manaʻo e ausia le fugalaau galue, e tatau ona filifili se ipu vavalalata mo ia. Ae o le faatelevaveina o le tuputupu ae o laau e manaʻomia i se isi itu, o le laau o le hoya i totonu o se pusa tele.

I soo se tulaga, e tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo o le tane, lea o le a aveesea ai le tele o le susu mai le eleele.

Eleele

O Hoyu o le a fetaui ma soʻo se eleele, e tusa lava pe mativa, aua o le natura o lenei ivy e tupu aʻe i maa. E mafai ona e saunia se paluga mo ia, lea e aofia ai vaega tutusa. laʻau, peʻa ma eleele eleele, faʻapea foʻi le humus ma le oneone. O loʻo faʻapitoa foi i le -lalaʻau, laulaʻau ma le eleele lanu meamata i le fua faatatau o le 2: 1: 1. E mafai ona e faʻaopopo i luga le moa masani sphagnum ma le paʻu o laau. O le filifiliga pito sili ona faigofie: ia faʻatau mai se mea e fai ai ni pama poʻo ni pipivaʻa mo le hoy - o loʻo i ai le fatuga tatau.

O le palapala e tatau ona vaʻavaʻa, vaʻaia le ea, ma i le pito i lalo o le tane e manaʻomia le suavai manaia (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le galala lautele) e aloese ai mai le fufuluina ma le pala.

.

Faʻasa

O laau laiti e manaomia ona faʻafeinu lelei, i le masani masani.. Pe a oʻo atu i le lua tausaga, e mafai ona faʻafeiloaʻi le hoya i le faʻafeinu. I le taumafanafana e faʻamaluluina pei o le eleele i totonu o le ulo e mamae. I le taumalulu, e tatau ona faʻaitiitia le vai, o le a lelei ai le aʻafiaga o le gaioiga o le fuga. O le le lava o le susu o le ulu o le ivy e matua mausali lava, ae mafai e talavou ona sologo aʻa.

Faʻamamaga o le ea

E le o manaomia foi e Hoya le susu.

I le tau mafanafana, e mafai ona totoina le vai inu. A oʻo ina tele le fale, e mafai ona suia le pulumu i se mafanafana mafanafana (i soo se taimi vagana ai le fuga). E mafai ona tele naua, ae pe a mavae lena, e tatau ona faʻafefe vai e faʻafefe mai le ulo.

Malamalama


E fiafia lava Hoya i le agavaʻa ae le o le faʻamalamalama saʻo. E toʻafilemu o ia i faamalama i sasaʻe poʻo sisifo.

I le taumalulu E mafai ona e tuʻuina i luga ole windowsill south.

Ae i le taumafanafana e sili atu ona lelei le tausia mai le vevela tele, a le o lea o le a magumagu laulaau.

Laasaga masani

A o faagasolo le taimi galue, o le vevela sili ona talafeagai mo le hoya 17-25 tikeri o le vevela. I le taumalulu, e le moe le laau, ae le tupu, o lea i lenei taimi o le tausaga e lelei le fale i le +15, ma o le faaitiitia i le 10 tikeri e mafai.

Fertilizer

E tatau ona fafagaina le faʻailoga i le taimi o galue malosi, e amata ia Mati. E fautuaina e fai lenei mea. 1 le taimi i le 2 vaiaso - faʻavasegaina o minerale pe tasi i le masina - faʻasalalau. Lelei mo nei faʻamoemoega fafaga faatasi ai ma mea o loʻo iai i le pasela. E le fautuaina le fafagaina o le tele o taimi nai lo aso na faʻasolo atu ai: o le a le fiafia i le tele o microelements ile eleele. O le mea lea, i le taumalulu e le fautuaina e faʻasusu le palapala mo le ovy.

Tofiga

Mo le toe gaosia e tatau ona faʻaogaina fualaau totō.

  • O le auala taatele e toe gaosia e ala i tipi, lea e vaeluaina i le va o manoa. E tatau ia i latou taitoatasi ona i ai pe a ma le lua paʻu lau. E mafai ona e aʻaina i totonu o le vai poʻo le oneone ma le pep sweep. I le vevela o le tusa ma le 20 tikeri, e tatau ona maua aʻa i totonu ole 3-4 vaiaso.
  • Le faʻaleleia o le fuga mea faʻavae, I luga o pupu o se lili matutua, latou te faia se mea itiiti, afifiina i moss susu ma se ata vali. Pe a oʻo mai aʻa, e tatau ona tipiina se vaega o le fana faatasi ma aʻa i se mea maoaʻe (naifi po o le fagu) ma tuʻu i totonu o se ulo.

Fuga

Ma le tausiga lelei ma le malamalama lelei O le a fuga mai Hoya. O le taimi lava e aliaʻe mai ai le tumutumu, e le mafai ona motusia e taofia ai i latou mai le pauu ese. A mavae le fuga o le Ivy, e le manaʻomia ona vavaeina ia vaega o le fugalaau: i le tausaga a sau o fugalaau fou o le a faʻaalia tonu i luga o latou, faʻapea foʻi ma tuputupu aʻe fou.

Teuteu


O pamu fou i le kam kamaka e foliga mai mai le aʻa. Umi umi po o totogo ua leiloloa o latou foliga teuteu ua vavae ese ma le totoa. I le faaopoopo atu i le fatuina o se fomaʻi lelei, e faʻaleleia ai le fugalaau lelei.

Le manogi

O fugalaau fugalaau o loʻo i ai se manogi manaia. I le taimi lava e fuga ai fugalaau, latou te momoli ese le manogi oona, o le aso e sosoo ai e faaopoopo i ai le meli ma le kofe.

Tului tuputupu ae

I le taimi muamua, o le tamaititi o le a le tupu televave, ae o le taimi o le a "piki vave ai". O sasa fou ei ai fugalaau fugalaau fou e foliga mai mai aʻa nai lo vave.

Soifuaga o le olaga

Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le Hoya Compact o le a ola i se atinaʻe umi ma malosi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O Hoya, o loʻo ola i tulaga lelei, e matua teteʻe lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. Ae o le le lelei o le tausiga o le laau e mafai ona amata ai siva, mealybugs ma laufanua mumu uila. E mafai ona e faʻaumatia latou i le fesoasoani a vailaʻau talafeagai. E tatau ona faʻasoasoa taʻitasi vavae taʻitasi ma matua faʻaeteete, aua e sili atu le faigata ona o pepa felafolafoaʻi. O nisi o tupe e mafai ona maua ai le ala saʻo ma le palapala, e pei o meaola faalafua e mafai ona i ai ile eleele. Mulimuli i faatonuga o aofia ai ma vailaʻau.

Faatasi ai ma faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi - aʻa nematode. Ina ia taofia lona tupuga, e tatau ona faʻamaʻi le eleele aʻo leʻi faʻaaogaina, mo se faataitaiga, e ala i le taʻavale.

Faafetai i ona foliga le lelei ma foliga mataʻina, o le a avea le kamupani vavalalata mea teuteu sili mo soo se potu. O lona teuteuina o vine ola mama o le a faʻaleleia ai le fale ma le ofisa i totonu.

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻaia le ata o Hoya Compact: