Laʻau

Totoina o le tautotogo punavai: tulafono ma togafiti

O lapisi o se tasi lea o fualaau laʻau e sili ona lauiloa i le lalolagi. O le lautele e manaomia e le gata i le kuka, ae faapea foi i togafitiga masani. E le mafai ona maua se togalaau togalaau e leʻo tupu ai. O le tausia o se seleselega e le faigata. O le tele o fai togalaau, filifilia i le va o le taumalulu ma le totogo o le toto, e sili i le lona lua. O lenei filifiliga e tosina ai i latou i le tulaga sili ona lelei e tausia ai.

O le a le togalaau totogo

E lua ituaiga o keleka e iloga - tautotogo ma le taumalulu. O nei filifiliga uma o loʻo i ai o latou lelei, ae o le muamua e sili atu ona taugata mo fanua laiti, ma le lona lua mo faatoaga tetele. O le fua o le karika taumalulu e maualuga le maualuga, o lapisi e lapoa, ae o le tautotogo e sili atu ona maloloina. O le faʻaeseeseina o ia e faigofie.

Laulau: auala e iloagofie ai togalaau puna mai le taumalulu

FaʻataugaTagogo lanuWinter garlic
O le i ai o "ufanafana"Ua misi. O le tuusaunoaga o le Gulliver variety.E i ai. E fautuaina i latou ina ia aveeseina, ma tuu ni nai vaega e faʻalautele ai aganuu. Latou te aveesea le tele o meaʻai mai pulu.
Numera ma le nofoaga o clovesE tele (e oʻo i le 30 fasi vaega), e laʻititi tele, fesuisuiai foliga tele ma le tele, e le faatulagaina i ni laina se tele. O le vavalalata i le ogatotonu, o le laʻititi la.E i ai ni nai vaega (e le sili atu nai lo le 8-10), e lapoa tele, o loʻo i luga o se mea faʻafefe o se petiole malogo - o toega o se uʻu mate.
Faʻaʻau aʻaE manaʻomia le itiiti ifo ma le 10 aso e aʻa ai. Na o le taimi lava e amata ai ona faʻaaogaina pamu, o laʻau e amata ona fai.Malosiaga, vave oso vave afifi punavai i le tuputupu ae. E mafua lenei mea i le mea moni o aʻa e maua le taimi e fai ai i le tautoulu.
Aofaʻi lauO lau e tele, vaapiapi ma manifinifi. E mafua lenei mea ona o laulaau taʻitasi e maua ai meaʻai mo le tasi o le gaʻo.E i ai ni nai vaega, e lautele ma umi.
PeelE matua vevela lava, e faigofie ona tatali, pei o pepa pepa.Faigofie, fusi i nifo.
Totoina ma le Seleseleina AsoO le amataga o le tautotogo (sefulu tausaga mulimuli o Mati po o le amataga o Aperila). O le tuputupu aʻe o le vaitau e umi lava - i se vaʻaia lelei, o pamu na amataina i le pito i tua o le vaitau o le vaomatua, ua oʻo ia Setema.Ogatotonu o le autumn (afa lona lua o Oketopa). O le mea autu lava, ao leʻi amataina le tau malulu tumau e tatau ona i ai le itiiti ifo i le 2.5-3 vaiaso. E tupu mai e fuafua i le eseesega i le sefulu tausaga mulimuli o Iulai po o Aokuso.
Faʻafefe o le aisaO le le lelei o le vevela e faʻaleagaina.Pe a tulaʻi i le loloto o le 5-6 cm, e oʻo lava i vailaau leaga e ola e aunoa ma ni faʻafitauli.
TausigaE talafeagai mo le teuina o taimi uumi, e mafua mai i le maualuga o le pipi. E oo lava i le vevela o le potu e taoto i lalo ifo o le 6-8 masina, o le maualuga e oʻo atu i le lua tausaga.E teuina lelei, e le sili atu i le 4-5 masina. E vave ona pala, le maua le tofo ma se vaega taua o penefiti.
Tuputupuʻe tuputupu aʻeO ituaiga tuai e fautuaina mo le totoina i le itu i saute ma totonugalemu o Rusia. Fou, faatasi ai ma le faateleina o le malosi o le kiona - i soo se mea, sei vagana ai nofoaga o loʻo i ai se vailaʻau o loʻo i lalo.E fetaui ma le maualuga ma le maualuga o le tau. I Rusia, e mafai ona totoina i soo se mea.

Ata: tautotogo ma le taumalulu

Vitio: pe faʻapefea ona iloa le vaitau o le tautotogo mai le taumalulu

Faʻamatalaga eseese o le tafe o le puna ma le ata

Filifiliga e le tumau. I le taimi muamua, o le taulaina o le tautotogo i Rusia o se "faatoaga" i le itu i saute, "ae o lea ua manuia le ola i le tele o itulagi, talu ai ua mafai ona matua faateleina lona malosi o le aisa. E i ai ituaiga faʻatoʻaga faʻapitoa mo vaega patino. I le avea ai o se tulafono, e mafai ona fuafuaina i le igoa - Leningrad, Moscow, Cheboksary, ma isi.

O ituaiga masani o le tafe o le puna:

  • Aprek. E leai ni tapulaa i le tuputupu aʻe o le itulagi i le Setete Setete o le Malo Rusia. O le tele o ituaiga o fua o le ola. O lau e umi (48-60 cm) e ufiufi i se mea manifinifi o le ova. Pulu laititi eletise, tasi-vaega (ausia se mamafa o le 26-30 g). E tofu le 15 ma le umi. Flakes ma le tino e paʻepaʻe. Faʻailoa i le maoaʻe o le tofo. Mai le 1 mita, e tusa ma le 0.7 kilokalama o le kālati, aemaise lava vaitau faamanuiaina - e oo atu i le 1 kilokalama. Ole olaga maualalo ile ono masina.

    Garlic Abrek - O se Eseesega Eseese

  • Aleisky. Eseese o le tuai, saunia mo le seleseleina ile 110-125 aso talu ona totoina. Fafagaina i Siberia, e teteʻe i vagaries ma le vevela o le vevela. O laulaau e maualalo (e oo i le 30 cm), mo le silati punavai e toalaiti (9-10 fasi pepa). Pelu e lapotopoto pe laʻitiiti faʻalelei, e mamafa le 16-25 g. I totonu o le 18-20 cloves. O le pulupulu e matua vevela lava, e manaia tele. Mai le 1 mita faʻamalosi e oʻo i le 1.5 kilokalama o pusa. O le a faʻaauau le seleselega e aunoa ma ni faʻafitauli seia oʻo i le amataga o le taumafanafana. O le ituaiga e malamalama i le maualuga maualuga o le meaʻai, le lava o le susu, nitrogen ma le potassium i totonu o le palapala - o laʻau vave amata ona liua samasama. O se toe faʻafoʻi tele o le maualalo o le puipuiga.

    O le Aleik garlic e masani lava ona pagatia mai faamai ma ua osofaia e meaola faalafua

  • Victorio. O taimi faʻasalalau e taʻitasi. Tuʻu ma toetoe lava leai se vevela, e tele-20 (20-25 cm) le umi. O le pulou e faʻataʻamilomilo, o nisi o peʻa-foliga, lapoa (mamafa 38-43 g). I totonu o le 13-15 cloves. O laumei ufiufi e paʻepaʻe samasama. O le tofo e le o malosi. Mai le 1 mita e mafai ona maua ai le 0.98 kilokalama o matatusi. Ole olaga maualalo ole 8 masina. E matua lelei lava le puipuiga mai togafitiga pathogenic.

    Garlic Victorio e taua mo lona tofo malie ma le ola umi.

  • Gulliver. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa i totonu o fai togalaau Rusia. O aso matutua e faasino atu i se taimi umi. Selesele 90-98 aso talu ona totoina. E na o le pau lea o ituaiga o laulala puna e fai ai le "a °". O lapoa e lapoa, e oo atu i le 55 cm le umi ma le 5 cm le lautele (o le mea mulimuli mo lenei vaega o ituaiga o vailaʻau e matua tele lava), o se lanu uliuli lanu uliuli ma se anufe malulu o le ufiufi. O le pulu e iloa lelei le faʻafelatai, toetoe lava o le tele o faamaumauga (fuaina 90-120 g, faʻataʻitaʻiga taʻitasi e maua ai le 200-250 g). E tofu lava ma le 3-5 cloves. O laumei ufiufi e lanu enaena le lanu. O le tofo e matua vevela, malosi. Ole olaga maualalo ole 8 masina. O le fua faatatau masani e 0.98 kg / m². O le ituaiga e tu i fafo ma se maualuga maualuga o vitamini C, protein ma amino acids, faapea foi ma le puipuiga lelei.

    Garlic Gulliver faʻamaonia saʻo le igoa, o ona ulu e telē tele

  • Elenovsky. I le Setete Setete o le Malo Rusia ua lisiina e pei o le tautotogo, ae talafeagai foi mo le tulaueleele i le taumalulu. Fautuaina mo le galueaina i le Caucasus i Matu. E oʻo mai i le matutua, e faʻatatau i le ogatotonu, o le seleselega e seleseleina pe a maeʻa le 110-115 aso. Laʻau uumi o le umi (35 cm), vaapiapi. Pulu e toetoe lava o le lauulu, laiti (21-23 g). I totonu o le 15-16 cloves. O laʻau fefaʻatauaʻiga e paʻepaʻe, o le tino o le moli tionu po o le lanu violē. O le tofo o le faʻaogaina o meaʻai. E umi lava le umi o le ola, e oʻo atu i le lua tausaga. E talisapaia le fesuiaiga mo le maualuga o lona tetee i le nematode.

    O elelo Elenovsky e sili atu le itiiti ifo nai lo isi ituaiga e mafatia ai i se mea matautia matautia e pei o se nematode

  • Ershovsky. Totoga o fua o le tau e aunoa ma ni tapulaa ile vaega o le galueaina. O lau e umi (pe a ma le 50 cm). Pelu e faʻaputuina, o le laititi (e oʻo atu i le 35 g), o le fuainumera o vailaau oona e eseese mai le 16 i le 25 fasi vaega. O le tofo o sina meaʻai tele. O le fua faatatau o le gaosiga e 0.7 kilo / kiona. Ole olaga maualalo ole 8 masina.

    Garlic Ershovsky e talafeagai mo le galueaina i le toetoe o le teritori uma o Rusia

  • Degtyarsky. O le ituaiga na faʻamautu faapitoa mo le totoina o fanua i tua ma nofoaga lata ane ma se tutusa o le tau. O i latou na totoina fualaau aina i luga o se fale gaosi oloa ua vave ona talisapaia. O laulaau e lanu meamata, e toetoe lava a leai se paluga o le pefu, 35-37 cm le umi. O le pulu e foliga tutusa, o le fua faʻataunuʻu e paʻepaʻe, ma vela lanumumu. I totonu o le 16-18 cloves. O le mamafa o le mamafa e oʻo i le 38 g. O le tino e tofo i le peninsular. Gaioiga - e oo atu i le 0.3 kilokalama / mita. O le olaga ola o le kalaka e le itiiti ifo ma le 7 masina.

    O Garlic Degtyarsky na muai fuafuaina mo le galueaina o fanua i tua, ae sa vave ona talisapaia e le au fai togalaau ola i isi itulagi

  • Cledor. O le ituaiga, fafagaina e Farani, e faia i le vaega o le au matutua. I le matua - ogatotonu o vaitau. O loʻo faʻaalia i le malulu malulu, i se tau le lelei, e le o taimi uma e faʻataunuʻu ai. O lapisi e lapoa tele, ma e lautele le 5-6 cm. I totonu o le 20 pe sili atu cloves. O laumei ufiufi e lanu enaena, o totonu ia e piniki. O le pulupulu e manaia, manogi, ma se tofo suamalie. E taua tele le vāega mo le lelei lelei o le tausiga (le itiiti ifo i le 10 masina), o le tofo lelei ma le lelei. E seasea lava aʻafia i le patipgenic fungi ma siama.

    Garlic Cledor - ituaiga eseese o Farani, e sili ona maualuga le lelei mo puipuiga lelei

  • Permyak. O se tasi o mea fou fou na ausia e tagata aʻoga Rusia. E talafeagai mo le tuputupu ae i soo se itulagi. O tafaoga tafaoga o ni mea. O laulaau e lanu meamata, e itiiti ifo i le 30 cm le umi. O le pulou e faʻamafolaina, e fua ai le 34 g. E tofu ma le 16-17 cloves. Ufiufi ufiufi paʻepaʻe ma le paʻu paʻepaʻe eleelea, tino paʻepaʻe-o le tino. O le tofo o le faʻaogaina o meaʻai. O le fua faatatau o le gaosiga e 0.3 kilokalama / m². Pulu faʻapipiʻi le taimi - a itiiti ifo ma le 10 masina.

    Garlic Permyak na fafagaina e faifeʻau i lata mai nei

  • Manuʻa. O le isi ituaiga na fafagaina i Falani, ma ola malosi i Europa i luga o se tulaga tau alamanuia. O le averesi o le maualuga o le pulu e tusa ma le 6 cm, o le masini e 80 g. E tofu i latou ma 15-20 cloves. O le pulupulu e matua manaia ma e manaia, sinasina papaʻe, peninsular. O le olaga laʻititi laʻitiiti o le tausaga e tasi.

    Garlic Flavor e sili ona lauiloa i faifaatoaga faapolofesa o Europa.

  • Sochi-56. Se eseesega vave o le matua. Selesele ina ua mavae le 80-90 aso. E iloga i le lelei o le malulu ma le puipuiga lelei i le tele o faʻamaʻi masani o le aganuu. Pelu e lapotopoto, lapoa, mamafa e oo atu i le 50-55 g. E tofu ma le 25-30 cloves. O le tofo e faapaleni, semi-maama. O le ola o le seleselega e oʻo atu i le tasi ma le afa tausaga. Mai le 1 mita e oʻo i le 0.9 kilokalama o pusa.

    O le le mautinoa o le manuia o le Sochi-56 garlic o lo latou tumau, lelei le puipuiga ma le malulu.

Aso o le totoina ma sauniuniga o moega

E ui lava i le mea moni e faapea, o le totōina o le totogo o le tautotogo e tupu i le tautotogo, e tatau ona saunia le moega mo le togalaau i le tautoulu. O lenei ituaiga o aganuʻu e lagona le lelei i totonu o lauʻeleʻele malamalama lelei ma lauʻeleʻele (oneone loam, loam) faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le acid-base neutral. O le maualuga maualuga o le eletise e mafai ona faʻamavaeina e ala i le faʻaofiina o le falaoamata o dolomite, le "mamafa" o le eleele ma le oneone, o lona "malamalama" ma le palapala eletise.

O le nofoaga mo le togalaau e filifilia matala, susulu. E manaʻomia le i ai o ni papupuni e puipuia ai mai le matagi i mātū. E faʻafeiloaia foʻi se vaʻaiga laʻitiiti - i lenei tulaga, e vave ona maua le suavai. O le togalaau aina e le mafai ona faapaleniina le susu o le susu i aʻa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o lona tulaueleele i eleele laugatasi e le aofia ai - faʻafefete ma timuga vai o loʻo tutu ai iina mo se taimi umi, ma o le malulu ma le malulu o le ea e faʻaleleia.

E tatau ona loloto le loloto o le moega o le lauloni, i le ala, faamamaina o fualaau aina ma isi lapisi

O le nofoaga ua filifilia ua eliina i le loloto o le 35-40 cm, i le faagasologa ua faia uma ai fugalaau talafeagai. Pe tusa ma le 1 le ipu o le fuʻu laupapa vao, 4-5 l o le humus poo le palapopo palapisi ma 10-15 g o le fugalaau manogi e aofia ai le nitrogen, phosphorus ma le potassium (Nitroammofosk, Azofosk, Ammofosk) o le a faʻaaluina i le 1 mita. I le tautotogo aʻo lei totoina, o le a manaʻomia le toe faʻaleleia o le moega.

Pe a faatusatusa i le taumalulu, e manaʻomia ai e le silatila totogo ni palapala e sili atu ona lelei, o mea uma lava e tatau ona faʻaofiina ile eleele i le tautoulu

E le tatau ona galo ia i tatou le fua o le seleselega. O mea leaga leaga muamua mo le kalala o soʻo seisi (e aofia ai fugalaau), kāloti ma laau mai le aiga Solanaceae. Soo se fatu ma fatu saito, greens, ituaiga uma o kapisi, Paʻu (kukama, zucini, pumpkins, squash, melons) e talafeagai i lenei tulaga. Aganuʻu e mafai ona toe faʻafoʻi atu i lona nofoaga muamua ae lei silia i le 5 tausaga mulimuli ane.

Kaloti kuka e leaga le muamua ae o se tuaoi lelei lava

O togalaau aina e aoga i le togalaau e ala ile totoina i tafatafa o rosa, vao vao, ma vine vao. E faʻamaʻi lelei ai le tele o meaola faalafua o nei togalaau, aemaise lava slugs ma sovils. Ae o le pitonuu ma le kapeti, pi, o pi e le manaomia - kelu e taofia lo latou tupu aʻe.

Laʻau na totoina i luga o le moega lava lea e tasi ma le seleselega e lelei ai le faʻasaina o fualaʻau - o faʻamaʻi pipisi e le fiafia i manogi manogi

O le totoina o le taulaina o le puna e fuafuaina e le tau i le itulagi. O le palapala i lenei itu e tatau ona mafanafana i le 5-7 ° C. Ae e le mafai ona e faatuai le tele, a le o lea, o le masini, tumu i le vai suamalie, o le ai ai le taimi e malogo ai. Ma o le aganuu e le fiafia i le vevela tele o le eleele, e pei lava o le vevela. I totonu o le mafanafana o le itu i saute, e mafai ona fuafuaina le tulaʻi i le faaiuga o Mati, i nofoaga o loʻo i ai se vaitau lelei - i le sefulu tausaga talu ai o Aperila. I totonu o Urals, Siberia ma Sasaʻe Sasaʻe, o loʻo faʻasaga i luma le isi 2-3 vaiaso.

E tatau ona totoina togalaau afu i le susu

Pulufana e lagona le mafanafana ma amata ona maua aʻa e oo lava ile vevela o le ea i le 4-8 ° C. O le taimi lava e mausali ma tumau ai le tau (luga aʻe o le 12-15 ° C), o le atinaʻeina o aʻa, ua muta, o le amataina o le pulufana amata. Afai e le lava le malosi o se laau i lenei tulaga, o le a le mafai ona maua ai meaʻai i le aofaiga tonu, lea o le a aʻafia ai le tele ma le lelei o le fua.

E le tatau ona e fefe i le toe foʻi mai o le tautotogo. O le malulu malulu o le silati puna e itiiti ifo nai lo le taulati o le taumalulu, ae o le a manuia i ni aʻafiaga leaga laiti.

Sauniuniga o le totoina o mea ma le totoina o tekonolosi

O le mauaina lelei o se seleselega e le mafai e aunoa ma se mea e totō ai fatu. E afaina foi lenei mea i tulaga o le teuina. O le mea na tupu i le au fai togalaau e taʻu mai ai o le kela, lea na taoto i le taumalulu i le vevela o le potu, e sili atu le vevela, ae o le tele foi o faʻalavelave. O pulu e teuina i le vevela e lata i le 0 ° C e maua ai se vave vave, ae o ulu e laiti.

Mo le totoina, o nifo e talafeagai e aunoa ma le faʻaaogaina o masini ma nifo, ma le tino e ola, e mamafa le 3-6 g. O le taimi lava lea na teena ai i latou ia e iloagofie ai tulaga masalomia, ma toe manatuaina ai faʻamaoniga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. E ui e talafeagai ma laiti. E mafai ona tuʻu i vavae i luga o isi moega e faʻaleagaina ai mea. O le a latou o atu i le lanumeamata. E le fautuaina e filifili se ulu ma se numera tele o nifo mo le totoina. Ua maeʻa nei le garlic, ua mautinoa o le a le maua ai ni fua lelei.

O le totoina o mea e tatau ona filifilia lelei, o le maualuga ma le lelei o fatuga i le lumanaʻi e faalagolago i lenei

Ina ia mafai ona "ala i luga" mea e toto ai, o ulu uma e tuu i totonu o le pusaaisa mo le lua i le tolu aso, afifi i se solo solo lino pe gau. Aʻo magoto, e manaʻomia le susu i lea taimi ma lea taimi. O le tele o le ulu, o le umi e teuina i le malulu.

O nisi faifaatoaga nai lo le faavevelaina o le kilisi mo le 8-10 itula i le vevela (40-45 ° C) vai poo le faamuamua (tuu i totonu o se taga palasiti, afifi i totonu o se ie susű, tuu i luga o se faamalama e susulu i le la). Faʻasese ulu i ni vavae eseʻese muamua nai lo se aso ao leʻi oʻo i le vaʻa, ina ia leai se taimi e faʻamago ai lalo. Na o masini malogo e aveesea mai fafo e aunoa ma le faaleagaina o le atigi totonu.

10-12 itula aʻo lei tulaʻiina le faʻamaʻiina. O loʻo faʻafefiloi le faʻafefe o le punavai totogo mo le 2-3 itula i se vali lanu piniki o le palamati pe o le 1% - sulfate copper. Mo nei faʻamoemoega foi, e mafai ona e faʻaaogaina se fusi laupapa po o se vaifofo o masima (10 g / l). Ma mo le puipuiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, soo se mea e aofia ai le copper-sauniuni - fomaʻi (Fitoverm, Kuprozan, Horus, Skor, Abiga-Peak) e aoga. Ina ia faʻavaveina le faagasologa o le germination, e faʻaaogaina biostimulants - Kornevin, Zircon, Epin.

Tali o le gaosiga o le potassium - o se tasi o vailaau e sili ona taatele

Vitio: saunia o le sikalo mo le totoina

E totoina le taʻaleni i le va o laina o le 25-30 cm. O le loloto o le loloto o le loloto o le 3-4 cm. Faʻatasi ai ma se loloto loloto, o le atinaʻeina o le fale o loʻo sosolo lemu. O le nifo e tuu i le 8-12 cm lalo i lalo. O le telē tele, o le tele o le avanoa e tuʻuina i le va o polotini i le lumanaʻi. O le tuiina i totonu o le eleele ma faʻapipiʻi le meaʻai pe a uma ona faʻatoʻa totoina, e le mafai ona faʻamaina mea toto. Afai e latalata le vai i luga o le eleele, ia fautuaina e sii le moega i le 15-20 cm.

O le va i le va o cloves i le taimi o le totoina e faʻatatau i le tele

O ufiufi ua ufiufi i le faʻafefiloi o humus ma paʻu mumu i le pito i luga, mulimulitaʻi i laʻau mamago, selu, vaovao, faia o se layer 2-3 cm mafiafia. E mafai ona faʻamoemoeina togavao o le gaosiga pe a uma le 10-12 aso

E vave vave ona tupu vave togalaau ulu

Vitio: totō totoga toto puna i le eleele

Spring Garlic Care

O lapisi o se aganuu le lelei, ae o le a le aoga le maua o se fua tele e aunoa ma le tuuina atu o moega pe a itiiti sina taimi ma taumafaiga. I se tulaga maualalo, o le a manaʻomia e le fai togalaau ona veleina ma veleina le palapala i taimi uma. O vao e faigofie ona seleseleina le fufuluina o le sukalati, ave ese meaʻai talafeagai mai ia mea. O le faʻaleleia lelei ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina e tutusa lelei lava mo le fuaina.

O le malulu o le eleele i le taulaina o le toto e na o le amataga lava o le atinaʻe e manaʻomia, pe a ola malosi lau. O le laau vave "lipoti" le le lelei o le susu - o a latou fautuaga e lanu samasama ma malogo. I le averesi, o le fafaga i le 4-5 aso e lava lea. O le fua faatatau o le taumafa e 10-12 l / m².

O le faʻamamaina o le keke i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau e faasolosolo malie le faʻaitiitia, ma le faifai malie

A amata ona amata le paluga, o le sui e faʻafeinu lelei, ma afai o timuga, tau malulu, e le faʻamaina uma lava. O le maualuga o le susu i lenei taimi e mafai ona taʻitaʻia ai lo latou faʻamafanafanaina, o le atinaʻe o fualaau pathogenic.

E tolu vaiaso ao lumanaʻi le aso lata mai mo le matua o le kālati, faʻafefe uma le vai. A le o lena, o le a avea le paluga ma suavai. O lenei mea leaga e afaina uma ai le tofo ma le tausisia o le lelei.

O le aʻa o le tautotogo o le tautotogo e vaivai pe a faatusatusa i le taumalulu, e le mafai ona toso mai ni meaʻai mai le eleele e fai ai ni laʻau tetele, o lea e manaomia ai e le ogalaau ni gaʻo tetele o le falu.

O le uluai fafagaina e faia pe a oʻo le maualuga o le laʻau i le 4-5 cm. E faʻamalūina i se vaifofo o le urea, ammonium sulfate, nitrate ammonium (12-15 g mo le 10 lita o le vai). O le natura masani o le nitrogen o manufelelei fou o manulele po o le otaota povi. Ae i lona tulaga mamā, ua matua faasaina le folasia i totonu o le palapala - o aʻa o le a vave ona "mu". Nai lo lena, ua saunia se mea e ala i le liligi ifo o le 2-3 lita o mea faʻaaoga i totonu o se pakete vai ma alu mo le tele o aso i se nofoaga mafanafana i lalo o le tapuni tapuni. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e faʻamamaina ma faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 8 poʻo le 1:15, i le faasologa, mo le meaʻai ma le mea e faʻaaoga.

Urea - o se tasi o fomaʻi e sili ona lauiloa i le nitrogen

O le malosi o le soona inu i totonu o le palapala e afaina ai le kalama. O lenei mea e vaivai ai lona puipuiga. O le laau e amata ona "gaʻo", e faia ai se rosette o laulaau i le faʻaleagaina o pulu.

O le laei pito i luga o le fusi-pusa. O nei fugalaʻau e amata ona faʻaaoga mai le taimi e faia ai le ulu. E lava 2-3 taimi i le vaitau o le tuputupu ae ma le tutusa o vavao. O le aso mulimuli pe a ma le masina ae leʻi oʻo i le seleselega. Afai o loʻo e matua maelega i nei fugalaʻau, e pipiʻi le pulou. E faʻamama vai i fofo o le potassium sulfate ma superphosphate (8-10 g mo le 10 l). O se isi auala masani o le faʻafefeteina o le mafuʻe laupapa. O le fagu lita o mea masani e sasaa i totonu o le 5 lita o le vai e kuka ai, ma le pulunaunau mo le 8-10 itula, filiga ao le i faaaogaina.

Wood ash - o se punavai masani o le potassium ma le maika

O loʻo i ai foi faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa mo lenei fatuga. Ae suʻesuʻe muamua i le tuufaatasiga. O laʻau e gafatia i le chlorine ma ona tuufaatasiga, latou te faaputuputu i le pusa.

A filifilia se fugalaʻau mo le kalaka, ia mautinoa e leai se chlorine i le tuufaatasiga

Afai o le atinaʻeina o le silati puna e manino le telegese, e mafai ona e fafaga i le natura masani - o se vaifofo o le vermicompost, o le fusi o laumei lanumeamata, laʻau.

Faamai, meaola faalafua, isi faafitauli

E ui lava i le mea moni o le galala e faʻatoʻilaloina ai faʻamaʻi mai isi togalaau aina ma o se punavai masani o le gaosiga o le gaosiga, e le mafai ona puipuia mai faʻamaʻi ma iniseti osofaiga. O le puipuiga aupito sili ona lelei i lenei mataupu o le tomai tauvaga taufaatoaga.

Mai faʻamaʻi mo le punavai puna, o le mea sili ona masani ai:

  • Le lapisi. O le mea muamua o le vaʻaia o laumei samasama i laulaau. E faasolosolo lava, latou te lautele, liliu atu i ni fasi lanu o foliga lanu, suiga lanu i le mumu-lanu moli.

    O le manogi o le otaota e aʻafia ai totoga uma o faatoaga; o le kelele e le o se mea e tasi

  • Peronosporosis (moli palapala). I se tau malulu, o le a tupu vave le maʻi, ae le fiafia le silotilo i le vevela ma le lamala. O le atinaʻeina o le laau e telegese lalo, o laulaau, amata mai le pito i luga, liliu pale, liliu lanu samasama ma pala.

    Tulaga lelei mo le atinaʻeina o peronosporosis - maualuga maualuga ma le vevela o le ea

  • Fusarium O le faafitauli e pito sili ona masani ai mo le itu vevela o le itu i saute. E ui lava o vaega e iai le tau le saogalemu e le saogalemu mai ai, pe afai o le taumafanafana e manuia i tulaga o le tau. Lea, amata mai le fautuaga, vave vave ona valivali ma vevela, ufiufi i paʻu enaena enaena. I totonu o sinusisi, o se lanu samasama-lanu piniki ua fausia, e foliga tutusa ma foliga. I le mea mulimuli, o ulu e mafatia - o nifo e mama, e ufiufi i foliga tutusa.

    Fusarium garlic e mafai ona aʻafia ai fualaau aina i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau ma le maeʻa ona tuʻuina i le teuina

  • Bacteriosis (siama siama). E mafai ona aʻafia ai lauusiusi o le tautotogo i totonu o le togalaau ma le taimi e teu ai. Laititi lanu samasama-samasama "namu" o loʻo aliali mai i luga o cloves, ma faasolosolo malie le faateleina i le telē. E manino le pulupulu, e iu lava ina liliu atu i totonu o se ufiufi puaoa ma se mea manogi le lelei.

    Faʻaleagaina o le kālati, lea e atiaʻe i le taimi o le teuina, e mafai vave ona faʻaumatia toetoe lava o le fualaau atoa

  • Paʻu paʻepaʻe. O lanu e lanu samasama, o se mea paʻepaʻe e pei o le fulufulu mamoe o loʻo aliali i luga o ulu. O nifo e pei o se tioata, vave ona pala.

    E le mafai ona faʻaumatia le paʻepaʻe papaʻe o le kalaka i auala faʻaonapo nei

Auala mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le taimi nei e leai. O le mea lea, e tatau ona aveese faʻamaʻitaʻi tui i le vave e mafai ai mai le moega ma susunuina, faʻamaʻi le palapala ile vailaʻau piniki paluga o le palamati pe 5% Bordeaux fluid.

I le tau faasaga i le sigi, soo se fomaʻi e aoga. E fautuaina e filifili fualaau oona mai le natura (Alirin-B, Topaz, Bayleton, Maxim, Previkur), e saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata ma le siosiomaga. O le togafitiga muamua e faia, matauina o uiga vaaia, sosoo ai ma le isi, faatasi ai ma le va o le 7-10 aso. Faatasi ai ma se vaifofo o le fualaau faasaina, ua totoina laau, o le palapala ua faamaligiina. Mo le puipuiga, pe a uma ona aliali mai muamua lauʻau, e aoga le togafitia o le silati o le tautotogo faatasi ai ma togafitiga a tagata i 1.5-2 vaiaso uma - o se vaifofo o le ash ash, kefir diluted with water or whey, diluted iodine.

Pests e le faʻaleagaina le aganuu:

  • Onion lele. O Larvae e 'aʻai i le mea fou na faʻaaogaina pea i totonu. E vave ona latou pala. Ua magumagu le laau, faasolo malie lava. Ina ia fefefe ese le pusi, e aoga tele le totoina o kalama ma kāloti, pefu i le palapala i luga o le moega ma le vaʻaiga o le vaʻaiga, fasi pepa mumu, tapaa tapaa. O le faʻafefe o le kuliki le faʻaaogaina o Decis, Inta-Vir, Iskra-Bio.

    O le totoina o vaikasi vavalalata lata ane ma kāloti o se fofo sili ona lelei; kelelele e faʻafefe ai karu, kāreti - aniani

  • Lagi nematode. O se anufe filiform thin penetrates the roots ma faasolosolo lemu i luga o le aʻa, ma tuu ai fua i totonu o masini. O laulaau e ufiufi i lanu samasama-lanu enaena. O le faʻaumatia o le pusi e matua faigata lava. Mo le puipuia, o le moega aʻo lei totoina ma 2-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae o le taimi e faʻamaligiina i le saline (5-7 g / l). Neabakt granules ua faʻafeiloaia i le eleele i le tautotogo. A maeʻa le seleselega - faʻasaina ma le Thiophos.

    E matua faigata lava ona faʻaumatia le nematode; o fua o manu fasi i totonu o le palapala e tumau pea le aoga mo le lima tausaga

  • Onion (aʻa) siaki. E ulu i totonu o pusa i le pito i lalo, o le "ata" i se tulaga o le pefu paʻepaʻe, ona 'ai ai lea o totonu mai totonu. O ulu e pala, ua mate le laau. Mo le puipuia, o le moega e faʻamalūina i le faʻafefeteina o meaʻai, yarrow i le 1.5-2 vaiaso. Ina ia aveesea le meaʻai, e faʻaaoga sauniuniga faapitoa - acaricides (Neoron, Omayt, Apollo).

    Onite mite e le o se iniseti, o le mea lea, o vailaʻau faʻapitoa - e faʻaaogaina acaricides e faʻafefe ai

Vitio: auala e taulimaina ai le sipuni

O se faafitauli taatele o lanu samasama o le kalaka. O se uiga taua lea mo le tele o faʻamaʻi. Ae e mafai foi ona molimau atu i vaivaiga taʻitasi i tekinolosi tau uʻamea, aemaise lava i le le lava o macro-ma microelements, susu ile palapala. I le auala lava e tasi, e tali atu le laau i le totoina i se vaega o le le talafeagai lelei.

Seleseleina ma teuina

O le mea moni o le totogo o le karika ua maeʻa ua molimauina e le lapisi samasama ma le momoe o lau, faamaluluina o le ua. O le taimi faigata o le faaiuga o Aokuso poʻo le amataga o Setema. E le mafai ona faʻatuai le seleselega. O le lelei o ia laulaki ua matua faʻalavelave - o le ulu ua malepe i motu eseese, o le paʻu o le paʻu, ua tupu aʻe le pito i lalo. E oʻo lava i le 2-3 aso faʻatuai e taua tele.

O le taʻaleʻale ese mai le togalaau e mautinoa lava e mamago lelei

E mafai ona e faʻavavevave le taimi o le fua o le fua e ala i le "toe tuusaʻo" toetoe lava o meaʻai uma i pusa:

  • Tui laulaau i se faapona.
  • Faʻamama le palapala. O le mea lea e vevela lemu, ma o le tuputupu ae malosi o le ulu e tupu tonu i le vevela o le palapala.
  • Faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi se naifi malosi ma se lauulu umi i lalo o le ulu ma ia tipiina aʻa i le loloto o le 3-5 cm. O le faʻatinoga e manaʻomia ai se tomai faʻapitoa, a leai o se mea faigofie lava le faʻaleagaina o le pusa.

E lalagaina le galau i se nonoa, e le mafai ona toe faʻafefeteina meaʻai i le lava voluma, o lea e toe faʻafeiloaʻi ai i latou i le pusa

Mo le seleselega, filifili se aso vevela, le vevela aso. Ina ia faaitiitia le faaleagaina o le masini, e kiliina le kelisi i se masini. Ona tatau lea ona vego i le ea fou mo le 5-7 aso. O ulu e tuʻuina i lalo o le faʻavaa e puipuia ai mai timuga. Faʻasalalau le susulu o le la ma ei ai sona aafiaga le lelei ia i latou.

E faʻamamaina pulu pulu o le faʻasusuina o le eleele, e vavae ese o latou aʻa ma laʻau, ma tuʻu ai le 2-3 ma le 8-10 cm i le faasologa. E seleseleina le togalaau taele, lafoina ulu ua faaleagaina e ala i meaʻai, fomaʻi, iniseti.

Vitio: fautuaga mo le seleseleina ma le teuina o le vao

Aganuʻu e le o se mea e uiga i tulaga e teu ai. Ae o le a latou aafia ai le seleselega i le lumanai. O togalaau aina e faʻaalia ai le lelei lelei o le lelei i le vevela o le potu ma i le vevela e lata i le 0 ° C. E na o le tatau lava ona faʻamamago le nofoaga ma faʻalelei.

E le manaʻomia e le laʻau ni tulaga faʻapitoa mo le teuina, o le a fetaui ma le potu ma le fale

O lapisi e mafai ona teu i pusa palama, pipi laupapa ma palasitika, ato ma puʻe puʻe, faʻafefeteina i vaomago, sawdust, pito o talafou. Ina ia sefe avanoa, latou te tuʻuina i ni fusi, tuʻu i luga o tuai tuni poʻo ni ie lino, lalaga "faʻamalosi," ma tautau mai le taualuga. Pulu vavalalata e lelei ona teuina pe afai e afifiina faʻapitoa i le pipiʻi ata pe paʻu i parafoni faʻamaina.

E mafai ona liua le '' ufiufi 'o se mea teuteu i totonu o le umukuka

E fetaui lelei mo le teuina ma le vele. O loʻo tuʻuina i totonu o tioata opa po o atigipusa laupapa, faʻafefeteina i le falaoamata, faʻapipiʻiina i fafie. Ma afai e te faʻaoga masima pe sasaa foʻi i soʻo se suāuu fuamoa, e mafai foʻi ona e faʻatau le oloa. O lea suāuu, mo se faʻataʻitaʻiga, e lelei tele e pei o le salati salati.

O le teuina o le suka i le suauu e aoga uma ma aoga.

Afai e le tele le laukalo, ia tuu saʻo i totonu o se pusa palasitika faapitoa ma fusi mau ma tuu i totonu o le pusaaisa (vaega e fuafuaina mo fualaau faisua ma fua).

O le tuputupu ae o le aisa, i le taumalulu ma le tautotogo, e mafai lava e se tagata fai togalaau ona gafatia. O ituaiga uma o aganuu ei ai a latou lava taimi o le totoina, seleselega ma nuances o le tausiga, lea e tatau ona e faamasani i ai muamua. Aua neʻi galo e uiga i le puipuia o maʻi - e ese mai i talitonuga masani, o loʻo i ai i le kalaka ni faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi e osofaia ai. O se mea taua o le filifiliga o le eseese. E faʻalagolago lava i le itu o le galueaina, ae o loʻo i ai isi itu taua.