Lafumanu

E faʻapefea ona fai se pulou lapisi i ou lava lima

O le auala faapagota o le tausia o lapiti ua manatuina o le tagata sili ona lelei e faatatau i manu.

O le ea fou, avanoa ma le susulu o le la o le a apili i soo se meaola.

Matou te valaʻau atu ia te oe e saili nisi faʻamatalaga e uiga i lenei metotia o le faʻateleina o le lapiti, faʻapea foi ona taumafai e faia se fale puipui vaʻaia mo manu felelei ma ou lava lima.

Talosaga lautele mo lapisi o lapiti

Le faʻaleleia o au fagafao e nofo i se nofoaga fou, pe a fausiaina se fale puipui, e tatau ona e mulimulitai i tulafono lautele:

  1. Fausiaina o le fausaga i luga o se mauga. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e aloese ai mai le lolovaia ona o le mamafa o le afaina.
  2. I le aviary e tatau ona matua vateatea mo le saolotoga o femalagaiga o manu.
  3. O le maualuga o puipui e le itiiti ifo ma le tasi le mita. Rabbits e fiafia e manumalo i mea fou ma o le a mautinoa lava le taumafai e oso i luga o le pa - e taua le aua le faatagaina i latou e faia.
  4. E le itiiti ifo ma le tasi le itu o le aviary e tatau ona faia i le mimiti. E ui i le mea moni e mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea avanoa mo le fausiaina o puipui (pepa o pipi ma plywood, slate), e sili ona lelei le faʻaaogaina o se faʻalaʻamea e le taofia ai le susulu o le la ma le ea fou i totonu o le masini.
  5. Le i ai o se tamai tootoo, lea e mafai ona lafi ai manu mai le timu.
  6. Afai e te fuafua e faʻatumu le fola i se sima, ona muamua lea ona e faʻapipiʻi le lapiti, e tatau ona ufiufi i se mafiafia anufe o vaomatua ma otaota. E tatau ona faʻafouina le faʻaleleia o lenei mea.

Lisi ma le fuaina o le tele

O se laasaga taua i le sauniuni mo le fausiaina o le pa puipui o le sese lea o lona tele. O le tumutumu o manu i se tasi eria o le mafuaʻaga lea o le le lelei o le soifua maloloina, malepelepe pe fefinauai i alii.

E taua! Aua le faʻaogaina le paluga susu pe a fausiaina fale. O lenei mea e le faatagaina ai le ea, ma e ono mafua ai le pala i totonu o lou fale.

Faʻasolo le aofaiga atoa ina ia tofu tagata matutua ma 1-1.5 sikuea sikuea. m. E le gata i lea, a maeʻa ona faʻapipiʻi le fafaga ma inu ipu, i totonu o le aviary e tatau ona lava le avanoa avanoa mo taaloga uumi o Fuzzies.

Ma o tagata inu e sili ona lelei e faʻapipiʻi ni nai mea ma tuu i latou i tulimanu eseese - o le a fesoasoani lea e aloese ai mai le faʻafefeteina o manu.

E te iloa? Na o le pau lava le nofoaga i le lalolagi e le fiafia ai lapiti o Ausetalia. O lapisi vao e ola i luga o le teritori o lenei atunuu i tausaga taʻitasi e mafua ai le faaleagaina o le fanua e tusa ma le miliona-dollar, e 'ai uma fua ma le seleselega a faifaatoaga. I Kuiniselani, na faʻatonuina e pulega faʻalotoifale se sala tupe, lea e tatau ona totogi e le aufaipese uma e pei o fagafao.

Mea e manaʻomia

Mo le fausiaina o se pa puipui o le a e manaʻomia mea nei:

  • o le faasologa o le filifili-sootaga: o le tele o le tele o le telefoni fautuaina o le 10x10 cm, o le lautele o le lautele e 1.5 mita;
  • laupapa laupapa - 4 pcs.
  • o se faʻafefiloi o sima, maʻa mafiafia ma oneone;
  • fao po o le uaea.

Mea faigaluega mo galuega

O meafaigaluega e manaʻomia mo le fausiaina o se aviary, e mafai ona maua toetoe lava o matai uma:

  • suo;
  • vaai;
  • hama

O le a aoga foi mo oe le aʻoga pe faapefea ona fai se faga fafaga ma se meainu, se fale e teu ai meaai, se faleoloa, se sosolo ma ou lima mo lapiti

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

A maeʻa ona e maua le nofoaga lelei mo peni lapiti, ma ua uma ona saunia mea uma ma meafaigaluega, e mafai ona e amata fausia.

Ua matou saunia ni laasaga o lea laasaga ma lea laasaga mo oe o le a faigofie ma manino le faagasologa atoa i soʻo se tagata e faifaatoaga lapiti:

  1. Seʻi o tatou amata i se sikuea sikuea sikuea - o le mea lea e te puipuia au lapiti mai le sola ese atu i luga o le tala. Lisi se alavai papau i le nofoaga o le teritori - e tusa ma le 30-35 cm le loloto - ma faʻatumu i le oneone. Ufiufi le oneone i le upega ma le lapiti, e tatau ona ufiufi atoatoa le vaega atoa o le lumanai. I totonu o se koneteina loloto, faʻafefiloi mea uma mo le sima sima - sima, maʻa mafiafia ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 3: 5. Faatumu le laina i le mea na saunia ai le sima, o le loloto o le 5 cm o le a lava. A maeʻa le matala, sasaa le lua o le faavae i se vaega mafiafia o oneone (a itiiti ifo ma le 50 cm).
  2. O le isi laasaga o le faʻapipiʻi o faʻamau. Afai ei ai se manaʻoga, faʻaaogaina se see, tipiina faʻamau laupapa e te manaʻomia ni lapopoa. I le mamao o le 1.5-2 mita kili lua, o le a faʻapipiʻiina ai pou lagolago. Faʻapipiʻi se fasi laititi o le lapisi po o le gutu i le pito i lalo o le lua, ma faʻaofuofu pito o laupapa i le suauʻu ua faʻafefiloi - o le a fesoasoani lea e puipuia le fafie mai le pala. A maeʻa ona faʻapipiʻi lagolago i lua sauniuni, ia faʻatumu i le tele o palapala ma faʻapala i lalo. Nai lo o le palapala, e mafai ona faʻasaina le sima.
  3. O le mea mulimuli o le fausiaina o se fale puipui mo lapiti upega faʻapipiʻi faʻamau ma faʻapipiʻi i fao poʻo le uaea.

E matua faigofie lava ona fatuina ni fale laiti i totonu o le pusi lapisi-vaalele lea o le a ola ai tama tane, lea e tatau ona teʻa ese mai tamaitai. O lenei fale e aoga foi mo lapiti laititi e manaʻomia le faalilolilo pe a ave pepe.

Maota e mafai ona faʻatauina i le faleoloa o meaʻai, ma e mafai ona e fausia ou lava lima. Matou te ofoina atu ia te oe e fausia au lava fale lelei mo manu felelei.

O le ae manaʻomia mea nei ma meafaigaluega:

  • laupapa;
  • laina fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga;
  • fao;
  • polyamethyl foam;
  • fagu mamele po o so o se isi lava mea e faapaleni ai le mafanafana;
  • faʻasalaga;
  • hama;
  • vaai;
  • suo.

E faʻapefea ona faia se fale puipui mo lapiti mai se filifili-sootaga netting: vitio

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le fausiaina o fale:

  1. I le faʻaaogaina o se matamata, tipi laupapa o lapoa e te manaʻomia ma tuʻu i totonu o se fausaga U. Faʻaaoga fao ma se samala, faʻapipiʻi le tasi i le isi.
  2. Lisi sina atuatuvale ma faʻapipiʻi se fausaga o U i totonu o laupapa, faʻasusu puipui i le eleele.
  3. I totonu o le fausiaina, taatia le fola i se faʻala ma faʻapumu i le fofo polystyrene.
  4. I totonu, ufiufi puipui i le fulufulu mumu po o le fulu polystyrene - o le faʻamalosia o le fale o le a le mafai ai e lapiti ona malolo i le taimi manaia o le aso. A maeʻa lena mea, faʻapipiʻi puipui i le isi papa o laupapa.
  5. Mai le faasologa, fai se faitotoa e faapipii i se tasi o puipui ma fao. O le fetoʻai e mafai ona avea ma fao poʻo se fasi uaea. Faamolemole ia matau e tatau ona i ai i totonu o le fale ia manu taitasi.
  6. Faʻamau se laupepa i luga o le fausaga.

E taua! Aua nei fausia ni fale mo lapiti e latalata ile fale o manu felelei. E mafai ona avea avelala ma avega o faʻamaʻi e mafua ai se lamatiaga tele i lapiti. Ona o le vaivai o le puipuiga o manu felelei, o le tele lava o nei faamaʻi e afaina.

O le a le mea e tatau ona i totonu o le pa

A maeʻa ona e faia se fale puipui tele mo au meaola mafolafola i ou lava lima, ua oʻo mai le taimi e faʻaaoga ai lona avanoa i totonu. Ia mautinoa o lapiti o loʻo i ai se fafaga malosi, lea o le a aofia ai i taimi uma ni meaai fou ua saunia - vaovao, fuālaʻau fuālaʻau, vao vao, ma isi mea faʻapitoa ma vailaʻau.

Aoao pe faapefea ona fafaga le lapiti, aemaise lava i le taumalulu, ma pe ono mafai ona tuʻuina atu le kuliti, sana, falaoa ma meaʻai, burdocks, wormwood, beets.

Faʻapipiʻi mea inu, sili atu nai lo. O faufautua tomai e fautua e faʻapipiʻi mea uma i totonu o le pitonuu - o tagata inu ma mea e fafagaina o le a le mafai ona taʻavale i le fola ma o meaʻai e le faʻafefiloi ma mea e momoe ai ma meaʻai.

Tausiga o le aviary

Faʻaauau pea le mama i totonu o le fale ma le faamamaina masani o fale o le puipuiga tele lea o le tele o faʻamaʻi i lapiti.

E te iloa? I nai seneturi talu ai, na tatala ai le lafu o lapiti i luga o motu e le o nonofo ai, ina ia mafai ona maua a latou lava meaai i le mea na tupu ai se vaa.

Ina ia aloese mai le toe gaosia o meaola matautia, faʻamaʻi le pa puipui i vaiaso uma. Mo lenei mafuaʻaga, latou te faʻaaoga uma vailaʻau vailaʻau faʻataʻitaʻi ma auala lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, o le teuteuina o laʻau mamago o le talalala kamela, o se laʻau faʻapitoa e lauiloa mo lona gaioiga o le antimicrobial.

Aua nei galo foi e sui ai vai i totonu o tagata inu. Faʻasoa faapitoa i le asiasiga o le mea e teu ai lau lapiti. I nai aso uma lava, faaopoopo le mutia vao po o vaovao, ma lafo ese le moega tuai ma le palapala.

Manatua o mea umukuka e te faʻaaoga e sauni ai au fagafao e manaʻomia foʻi le faʻapalapalaina masani.

O lapisi o lapiti i totonu o se fale puipui vaʻaia e tele naua mea lelei: o manu e faʻaleleia lo latou manaʻo ma lagona, ma o le faʻaauau pea o le tino i le ea o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le puipuiga o le tino.