Greenhouse

Auala e filifili ai se mea ufiufi mo moega

Tagata faʻapitoa i le mafanafana o le mafanafana, faʻapea foʻi ma tagata amata i lenei pisinisi, masalo latou te iloa le faigata ona tausia le togalaau. O fua, o le vevela ma le tele o faʻamaʻi e faʻaumatia ai le tele o vaega o le seleselega i le lumanaʻi, o le mea lea o le faʻasalalauga o lona faʻasaoina o le a sili atu ona taua. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe e te iloa le auala e ufiufi ai moega e puipui ai i latou mai aafiaga le lelei o le siosiomaga? Leai? Ma o lenei tusiga e mo oe.

Polyethylene film

O mea sili ona taʻutaʻua ma umi ona faʻaaogaina o le kiriata palasitino. O mea e le o faʻaaogaina: i le olaga i aso faisoo, alamanuia ma e oʻo lava i le taimi o le tacha-togalaau, aua ua leva ona avea ma mea autu mo le faia o se lanu meamata (eseese ituaiga o ituaiga ata eseese).

Mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaosia o se ata faʻamalama, e faʻapipiʻiina le faʻamautuina o le UV i lona tuufaatasiga, lea e fesoasoani e puipuia le paluga o polymer mai aafiaga le lelei o le la. O le maualuga o le faʻamautuina o ia ituaiga mea ua fuafuaina e le aofaiga o le faʻamautuina faaopoopo. E le gata i lea, e masani lava ona faaopoopo le vali i le ata tifaga, lea e mafai ona suia le fusi o le susulu o le la.

E taua! O le polyethylene film e mafai ona tumau le vevela ma taofi le suavai e aunoa ma le faʻalavelaveina o le fausaga ma le malosi o le palapala. E le gata i lea, faafetai ia te ia, na te puipuia le eleele mai le fufuluina o fugalaau, o lona uiga o le seleselega o le a vave.

O se mea e sili ona manaia o lenei mea ufiufi mo le togalaau uliuli ma paʻepaʻe paʻepaʻe, o le tasi itu e uliuli ae o le isi e paepae. E lelei mo le faʻaaoga i greenhouses, lea e ufitia ai le eleele ma le paʻepaʻe agai i luga, lea e saofaga i le ata o le tele o le susulu o le la. I le taimi lava e tasi, o le itu uliuli e le faatagaina ai vao e tutupu i le va o fualaau lelei.

O le tulaga ese o le ata palasitika i le fausiaina o greenhouses e faaalia i se tulaga maualuga o le malosi ma le tetee atu i faafitauli tau masini. E mafai ona maua se maualuga maualuga o le faatinoga ona o se tekinolosi faʻapitoa mo le gaosia o meafaitino, pe a tuʻuina se moli malosi i se ata e tolu-laulau i le va o tuʻuga.

O le fausaga o le ata faʻamalosia e masani ona aofia ai le faʻamautuina o le UV, lea e le gata ina tufatufa atu ai ave o le la, ae ia faalauteleina ai foi le ola o le ata. Talu ai ona o lenei mea moni, ua amata ona lauiloa.

E te iloa? O le Polyethylene o se mea na maua i se tasi mea na maua e le enisinia Siamani o Hans von Pechmann i le 1899.

Faatasi ai ma isi tulaga lelei o le film polyethylene, e le mafai ona iloagofie se gafatia lelei o le tufaina atu o le malamalama, o le mafai ona taofia le vevela ma puipui laau mai le malulu ma le galu.

I le taimi lava lea e tasi le lelei o le talosaga e tatau ona aofia ai le mafai gaioiga e fetaui lelei ma se faʻavae, le le mafai ona pasi le susu ma le ea (e tatau ona e faʻaleleia vai ma vaʻaia laau, lea e faʻaititia ai le tau o le galuega) ma le ono mafai ona tupu faʻamaʻi laau, ona o le faaputuputu o le tele o condensate i totonu o le ata.

E le gata i lea, a maeʻa ona faʻaleleia, pe a faʻaputuina i luga o le vai, e mafai e le ata tifaga ona sisi. O le masani lava o le polyethylene material e lava mo le tasi vaitau, e ui lava e mafai ona e taumafai faʻalautele lona soifua tautua e ala i le aveʻeseina, fufuluina ma maeʻa faʻamago aʻo leʻi oʻo i le isi vaitau o le tau.

Le filo Polypropylene Filo

Faʻaavanoa le ufiufi mea mo moega (aofia ai mo le taumalulu) - O se mea lelei lenei mo le siosiomaga, o le gaosiga o filo polypropylene i lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela. O fafo atu, o mea e le i lalagaina e tutusa ma le film polyethylene, ae o latou uiga lelei e ese lava.

Muamua, O lenei mea e sili atu le malamalama ma sili atu le maualalo nai lo polyethylene, ma e mafai ona ufiufi laau e aunoa ma le lagolago, na o le lafoina o tapoleni i luga. I se faaopoopoga, o se mea e tutusa lelei o le le gafatia e pasi ai le susu ma le ea, faafetai i le mea e ono mafai ona faʻafefe ai laau e aunoa ma le aveeseina o latou faʻavaa.

E faʻatatau i le maualuga o le tele, e mafai ona vaevaeina le fiber polypropylene e le nonoa i ni ituaiga:

  • 17-30 g / m2 - mea e mafai ona puipuia ai laau i le malae vaovao mai le vevela malosi o le lā ma pulu o le popo, ma le lelei lelei o le vai, ea ma le malamalama, faatasi ai ma le lelei o le faʻaleleia o le vevela, fesoasoani i laau totō e fausia ai tulaga sili ona lelei mo lo latou tuputupu aʻe ma le atinaʻeina.

    O le isi mea e le mafai ona faʻaaogaina o le faʻaaogaina o nei mea e fai ma fale mo se fale lauʻeleʻele o se puipuiga lelei lea mai manu felelei ma iniseti. Faafetai i lenei mea ma le 17-30 g / sq.m, latou te aofia ai foi fualaau faisua, vao, vine, fualaau aina ma laau teuteu, lea i le tele o tulaga e tutupu i luga o le palapala.

  • 42-60 g / sq.m - E atoatoa i mataupu e fuafuaina ai le fausiaina o se fale apuni ma arcs, ma e tatau ona tuʻuina atu fale malulu i totonu o laau toto.
  • 60 g / m2 - mea e leai ni mea e lalagaina mo "tagata paie," o aoga o le faʻaaogaina atoa o totogi mo lona tau aogā maketi.

    I le laasaga o le gaosiga o fiber polypropylene, e mafai e nisi o kamupani ona faʻaopoopoina i lona tuufaatasiga se faʻamautuina o le tino ua fuafuaina e faʻalautele le ola o le oloa.

    O le faʻaopoopoga o le carbon black gives nonwovens se lanu uliuli lea e fesoasoani e susulu ai le susulu o le la, ina ia maua atili ai le vevela o laau i lalo o le fale, ma o vao e natia mai le la e vave ona oti.

    E masani lava, o mea lanu uliuli e masani ona faʻaaoga e pei o le mulch, ma o le paʻepaʻe e faʻalautele i luga o laupepa e puipuia ai le togalaau. O le fausaga o le meafaitino e mafai ai ona pasi atoa le suasusu, o lea e le faigata ai le faʻavaivai ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi vai.

Faatasi ai ma le tele o mea e le o ni mea e ufiufi ai mea ua faʻaalia i le taimi nei, e matua faigata lava ona filifili se filifiliga talafeagai. Ae peitai, aua nei galo lena mea o le fatu o nei mea uma e toetoe lava tutusa, ma o eseʻesega naʻo naʻo le faʻaaogaina o tekinolosi gaosi ma, ioe, i le tau.

O le sili ona lauiloa i le maketi o fale vavae (mea e leʻi faʻalanuina na faia mai le polymer melt spunbond), o lona igoa na avea ma igoa o le aiga mo le ufiufi o meafaitino.

O le mea lea, e matua faigata lava mo tagata o loʻo i ai fuafuaga e faia ai se faaiuga: spunbond poʻo agrospan (e le o se mea e ufiufi ai se mea faʻataunuʻu).

Ufiufi mea ole mulch

Mulch cover material (poʻo le "mulch") - O se mea faʻapitoa poʻo se mea faʻaleagaina, lea e masani ona faʻaaoga mo togalaau faʻatoʻaga.

Filifiliga Faʻatonu ua iloga i le ono mafai ona faasolosolo lemu, ona o le mea lea ua maua ai le palapala i mea aoga (o ona uiga ua faaleleia ma suiga o le elemene). Mafaufau i le suiga o le gaioiga o le palapala, e tatau ona faʻaaoga le mulūlūlaʻau ma le faʻaeteete tele.

I le taimi lava e tasi mea faʻapipiʻi mea totino lea e mafai ona tuʻuina atu i foliga o maʻa, maʻa, maʻila, maʻa mafiafia, penisini ma meataalo maamora, faʻaopoopoga i le autu autu, e faia foi se galuega teuteu.

E pei o le tele o le togalaau e masani ona faʻaaoga lanu uliuli ma le lanu, lea e mafai ona tuʻufaʻatasia ma mea teuteu.

O le mea moni, naʻo le tulaga o se faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le teuteuina o le meaola ma le laʻau faʻapitoa (mo se faʻataʻitaʻiga, o se paiga tuʻufaʻatasiga e tuʻuina atu ai se mea e le o se mea e ufiufi ai i le pito i lalo ma le paʻu o le laau i luga) e mafai ona e mauaina le sili ona aoga.

O le mea lautele, o le agrofibre mulching e faatatau lea i mea e le i lalagaina polypropylene, lea, e ui e le afaina ai tagata, meaola ma laau totino, aua nei tuua se avanoa i vao e mate mai le leai o se malamalama. O le tele o lenei ituaiga "ie" (mo le faʻaaogaina o le greenhouse e seasea lava ona tupu) e 50-60 g / m2.

O le auala o le faʻaogaina o le mulch cover material e pei ona taua i lalo: faʻatali seia maeʻa le palapala ile maeʻa o le taumalulu, e tatau ona saunia mo le totoina. A maeʻa lena mea, e salalau le agrofibre uliuli i luga o moega, lea e tatau ona taofia ai le tupuina o vao.

O fualaau laiti o fua aoga e totoina i luga o paʻu faasasaʻo, muamua na faia i totonu o se pepa ufiufi e faʻaaoga ai soʻo se mea faʻaiʻu. O le mea lea, o le au faifaatoaga ma le aufaifaatoaga o loʻo galulue i le galueaina o fualaau aina ma fualaau faisua e puipuia ai i latou mai le faaaogaina o vaovao i le puleaina o vao.

E le gata i lea, e le toe manaʻomia ona mou atu mo se taimi uumi i le toga, fuafua le tele o taumafaiga i le veleina o le togalaau aina. O le a leai ni vao i luga o le laau, ma o mea ola maloloina e ola i totonu o laina o le a mafai ona e fiafia i le vave vave.

O fualaau e masani lava ona totoina i luga o le ufiufi mulch. E sili atu ona faigofie le tuputupu ae i lenei auala, aua e tolu tausaga e le mafai ona e mafaufau e uiga i le totoina o laau, ma o vao leaga e itiiti ifo.

E taua! E pei ona faaalia i le faatinoga, o le lalolagi i lalo o le ata e tumau pea le sili atu ona mamafa nai lo le mea e le o lalagaina.
E faigofie ona faʻamatalaina lenei mea mataʻutia: i le vaitau o timuga, e oʻo lava i se mea e tupu i luga o se oloa e le o se mea e gaosia e sili atu le susu nai lo le eleele. E aliali mai e vave televave vave nai lo tulaga masani. E le gata i lea, o le tele o faʻatoʻaga e tumau pea le mama atoatoa.

Polycarbonate

Faʻapipiʻi Polycarbonate - o le auala aupito sili lea i se ata tifaga mo fale o greenhouses. O lenei mea faʻalagolago e mafai ona puipuia ai laau uma mai timuga, matagi ma siama, ma faia ai tulaga lelei mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o fualaʻau maloloina. Ioe Polycarbonate o se pepa palasitika, i totonu o le lua, o se mea e talitutusa ma le "meli". E sili atu le malamalama nai lo se oloa mautu ma e leai se manogi lelei, ma o laupepa e iloga i se maualuga maualuga o le malosi.

E te iloa?Pe a faatusatusa i le tioata, o se pepa o le polycarbonate cellula e tusa ma le 16 taimi le itiiti ifo, ma afai e faatusatusa i le acrylic, o lona mamafa o le a faatolu ona itiiti.
E taua foi le matauina o le tetee i le susunuina ma le sili ona lelei o le eletise o lenei mea, ma o le polycarbonate manino e mafai foi ona auina atu i le 92% o ave o le la. E masani lava, a oʻo ina faʻapipiʻiina pepa alumini, faʻapipiʻiina faʻamau o le UV i le faʻafefiloi, lea e naʻo le faʻateleina o le olaga galue o le mea ua faamatalaina.

O fuainumera lapopoa o lanu o polycarbonate ua gaosia i aso nei o loo i ai le uiga lea: 2.1 x 2 m, 2.1 x 6 m ma le 2.1 x 12 m, ma o latou mafiafia e mafai ona eseese mai le 3.2 mm i le 3.2 cm.

Afai e te manaʻomia le polycarbonate susulu, pe sili atu foi le sili atu o leo faʻalogo, i soo se tulaga, o le ae le maua ni faʻafitauli i le filifiliga, talu ai e ofoina atu e le au gaosiga i aso nei se lalelei tele o lanu.

Ae o le fausaga, o le sili atu ona faigata, o le sili atu lea o mea o le a mafai ona puipuia ai laau mai le kiona ma le matagi. O le greenhouse greenhouse e faigofie ona faʻapotopoto ma o le a mafai ona faʻafiafiaina oe mo se taimi umi ma lona faʻamaoni.

Grid

E ala i le ufiufi o meafaitino e mafai ona taʻuina, ma ufiufi le ata. O le mea moni, e le o se laupepa mo se kiona, ae faia i le polypropylene faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le faʻamautuina o le UV, e mafai foi ona puipuia ia togavao faʻatoʻaga mai le vevela o le la.

O le tele o faleoloa ei ai ni lanu meamata, ae mafai foi ona e maua le paʻepaʻe papaʻu. O le telē o le faasologa o loʻo faia e faʻatonu, ae o lona lautele e masani lava ma e tutusa ma le 4 mita. E masani lava, o nei upega e faʻaaogaina e 'aina fualaau aina pe a salalau solo i lalo o laau.

Po o le a lava, ae o le faitalia autu mo le filifilia o se mea e ufiufi ai o ou mea e te faamoemoeina ma le manaʻoga ole manaʻo mai le talosaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e talafeagai le puipuia o laau mai frosts toe faʻafoʻi, e tatau ona e gauai atu i le paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le ata tifaga, aʻo mea lanu uliuli e talafeagai lelei mo le mulching.

E le gata i lea, e tele lava le faalagolago i le itu tautupe o le lomiga, e ui lava o oe o loʻo galue i le totoina o fua i luga o se faʻaauau pea, e sili atu le faʻaalu o tupe i se tasi taimi e faʻatau ai se mea e sili atu nai lo le faʻaaluina o tupe i le faʻatau ma le faʻapipiʻiina o se fale fou i tausaga taʻitasi.