Faatoaga faatoaga

Aiseā e tupu mai ai i le manulele tagata faʻasalalau ma mafai ai ona faʻamalolo lenei maʻi?

O Candidias o manulele o se faʻamaʻi masani, lea o loʻo faʻaalia i le faʻailogaina o le mucous membranes o fasi fualaau aina.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o loʻo aʻafia ai le gaosi ma le mucous membranes. O lenei faʻamaʻi e taatele i le toetoe lava o atunuʻu uma.

O lenei faʻamaʻi e matua lamatia tele mo moa. I le taimi atoa o suʻesuʻega o le faʻamaʻi, na maitauina ai o le oti i manulele pe a uma lenei faʻamaʻi i le tusa ma le 100% o mataupu.

O le toilalo o Candida microbes e sili ona lauiloa i le natura. Le faʻamalamalamaina o le sucous membrane suʻesuʻe.

Failautusi faʻapitoa o tagata taʻutaʻua i manulele

O lenei lagona vevela, maso o le marsupial. O nei microbes e faʻateleina e ala i le fuga. Pseudomyceliums, chlamylospores, blastospores e aliali mai.

O le afaina e mafua mai i meaʻai susu, palapala, fualaau faisua, fualaau aina, moega mo le fola. O nei faʻamaʻi e faʻaalia ai le tele o le tetee atu i vailaʻau ma faʻamalosi tino.

O le tele o microorganisms e gaosia i le siosiomaga e aunoa ma le auai o manulele. O Candida i nofoaga eseese i meaola.

Faatasi ai ma lima e leʻi faʻafefeteina ma le faʻaaogaina o meaai mai le fola, e tupu ai faʻamaʻi tuga. O nei microbes e tau atu i le faʻavaeina o toxins.

O le pathogenic "sigi" o loʻo faʻaalia ai le teteʻe atu i faʻaaliga mai fafo. E faʻalagolago i tulaga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e microbes ona ola i le eleele mo se vaitau mai le tolu i le fitu masina.

E mafai ona fasi i latou i le fufuluina pe a uma le 10-15 minute. O se aʻafiaga lelei e aʻafia i ave o le ultraviolet, lea e tuʻufaʻatasia ma isi vailaau kemikolo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fualaau oona e maua ai iodine, glycerin, ma chloramine e sili ona aoga.

Aʻoaʻoga autu:

  1. Mea tau siosiomaga.
  2. O puloʻo o pathogens.
  3. E mafua ai ona faʻavaivaia le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua mavae le gasegase umi.
  4. Dysbacteriosis.
Aʻo le dysbacteriosis o le tele o tulaga uma mo le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma togafitiga faʻamaʻi le talafeagai ma le faʻaaogaina umi o vailaʻau cytostatic, immunosuppressants, ma le faʻaaogaina o hormones.

Afai e faʻaaogaina vailaau faʻasaina mo se taimi umi, o le galuega o microbes aoga e sili atu ona leaga. O lenei mea e mafua ai le faʻaitiitia o le faiga o le enzyme, vaivaiga gase, faʻaitiitia le faʻaleleia ma le malosi o le tino. O le iʻuga, o le a tupu aʻe ai se siama.

Vasega ma faailoga

O lenei faʻamaʻi e faigofie ona afaina i le faʻafesoʻotaʻi ma gasegase ma e oʻo lava i mea na faʻafeiloaʻi ma i latou.

O le faʻaalia o le maʻi e mafai i le tulaga o le faʻaititia o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fai e le lelei le fafaga, tumau i tulaga le mama. I nisi tulaga, o le faamaʻi e mafai ona faamatalaina o se maʻi lona lua.

E sili atu ona aʻafia i tagata taʻitoʻatasi ua leva ona faʻaaoga vailaʻau.. O le mamafa o faamaʻi e mafai.

O le microflora pathogenic "Candida" i luga o le mucous membrane e tau atu i le vaivai o le tino. O lenei mea e oʻo atu ai i foliga vaaia o palapisi. A maeʻa lena mea, o le toto ma le lymp sa faʻalauteleina le faʻamaʻi i le tino atoa. O lenei mea e oʻo atu ai i faʻaaliga o le inupia.

A maeʻa lenei faʻamaʻi, e le malosi le puipuiga o manulele, ae o vailaau faʻapitoa e iai i le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi, agglutinins. E i ai se tulaga maualalo mo ni faʻataʻitaʻiga serological.

O le amataga o le maʻi e amata i le tolu i le sefululima aso. O manu felelei e maua le le lava o le fiaai, atuatuvale, manava manava, fulafula fulufulu. O ia manulele e le o savavali, ae aoina i faaputuga. Afai o le palpation o le kosi, ona mafai lea ona e maitauina lona vevela tiga. E le mafai e manu ona inu vai ma folo meaai.

Gastroenteritis chickens ma faʻaateleina. Afai e te le faʻamaonia lenei faʻamaʻi, e mafai ona faʻaumatia au manulele!

E ala i le kiliki i luga o le sootaga lea, e mafai ona e maua atili nisi faʻamatalaga e uiga i le tausiga o le orchid Phalaenopsis.

Latou te vaivai, lethargic, vave faʻavaʻa. E mafai ona latou vaʻaia le faʻaalia o faʻamafanafanaga. O manulele matutua e mafai ona onosaia le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻaaliga malolosi, ae i le taimi lava e tasi e faʻafeiloaʻi ai microbes.

Tagata maʻi e maua i le fiva. E mafai ona latou gauai. E mafai ona galo le fulufulu ma le foliga le lelei.

O tagata mamaʻi e 'aʻai i mea leaga, ua le mautonu. E tele taimi e afaina ai. I le tulaga lautele, o moa ma isi manulele e taoto tele ma mumusu e gaoioi, faʻaitiitia le mamafa o taimi. Afai e le togafitia, latou te oti.

E mafai ona tupu le afaina pe a uma ona fesootaʻi manu felelei ma maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia tuu se manulele maloloina i totonu o se fale lea na maʻi muamua, ona mafai lea ona aveesea le faʻamaʻi.

I le ogatotonu o suʻesuʻega faʻapitoa e aofia ai manulele, lea na faʻateleina i le tafeaga. Mo lenei mea, na ave ai faʻataʻitaʻiga ma o latou faces (mai maʻi ma soifua maloloina). O se taunuuga o nei suʻesuʻega, na faʻaalia ai e tele siama i totonu o le tino. I le faʻaopoopoga, e mafai ona iloa aganuʻu aganuʻu.

O ia manulele na maliu tele nai lo isi ma isi faʻamaʻi. O manulele na faʻaumatia vai ma mea taumafa ma vailaau e tineia ai manu faalafua ma masini mamafa na tauaveina le faamaʻi aemaise lava. O faʻamatalaga faʻapitoa sa vaaia e le gata i moa, ae faʻapea foi i manu felelei.

I le 2008, ua maua ai e saienitisi nisi faʻamatalaga e uiga i lenei faʻamaʻi. O suʻesuʻega faʻavaomalo faʻapitoa na faia mo manulele e faʻaalia ai faʻamaoniga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, sa latou fanaina le uila, faʻapea foʻi ma faailoilo o le faʻamalosi, manava, ma le faʻailoga. O se mea mataʻina e faapea o manu felelei o loʻo nonofo i le vaomatua, o nei faʻamaʻi e le masani ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻamaʻi e leʻi maua i manu felelei na nonofo i autafa o le natura natura i tulaga lelei. E ui i le mea moni na afaina i latou i isi microorganisms, o lo latou tulaga o le soifua maloloina e le o latalata i le oti.

Faʻailoga

Ina ia faʻamautuina le suʻesuʻega, e tatau ona faia se asiasiga. I le faaopoopo atu i faailoga iloga, e tatau ona suʻesuʻe suʻesuʻe suʻesuʻega falesuesue.

O le iʻuga, e mafai ona iloga mai i le tele o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaoniga o le le lava o fuamini. A maeʻa suʻesuʻega, e mafai e veterinarian ona vavaeese lenei faʻamaʻi mai le faʻaaogaina o le tui.

Mo faʻamatalaga saʻo, e tatau ona e suʻeina faʻamatalaga faʻamatalaga.maua mai i suʻesuʻega. Ina ia faʻamaonia le aganuʻu mamā o le silo, ia faia ituaiga faapitoa o le luluina. O le faʻamatalaga e tupu mai i le suʻesuʻega o uiga eseese o meaola.

Pe a faia se suʻesuʻega, e mafai ona maua faigata, ona o le maʻi e tutusa ma le beriberi ma isi faʻaaliga o maʻi. O le faʻaalia o lenei faʻamaʻi e mafua ona o le mea moni o loʻo i ai isi foci o faʻamaʻi pipisi i le tino.

Yeast fungi, o vailaau i totonu o le tino, ei ai aafiaga leaga. O nei pulou puʻu faatasi ma le fafagaina o moa.

Nestlings aemaise lava le faigata ona maua na faʻamaʻi. O le iʻuga, o le a faʻatupulaia le latou pule. Ma o aʻafiaga leaga e ulu atu i le manava. O loʻo i ai se faʻamalosi o le tamaʻi. A maeʻa lena, o le a sili atu le alualu i luma o faʻamaoniga o loʻo matauina.

Togafitiga

Togafitiga e maua ai iuga lelei pe afai e faigofie le tulaga. O tagata maʻi faʻasolosolo tuga e le talafeagai le togafitia. O nei manulele e masani ona tuʻuina atu mo aano o manu.

Ina ia faʻamālōlōina le suʻevaʻai o le vao, e te manaʻomia faalua i le aso e faʻasaʻo ai lana tama mai le tele o le faʻaleleia o vai i siama.

Mo le faia o lenei mea, veveve e sii le moa ma faʻapipiʻi i se avanoa talafeagai mo le asiasiga. A maeʻa lena, taumafai e paʻi atu i le tama, ona fai lea o se masini malamalama. Aʻo faʻaalia le masini masini. A maeʻa lena mea, ona gaogao lea o le pule i le tele o le vai. O lenei faiga e tusa ma le lua minute.

O fomaʻi ua tui i totonu o le faai, tatala i luma o lenei gutu. Ina ia faʻamālōlō i le au failautusi, ia fautuaina e faʻaaoga le "Baytril"E tui i totonu o le faai ma ia mautinoa e le faʻaitiitia le vailaʻau. E le taliaina pe a paʻu i totonu o le manava.

I le lua itula mulimuli ane, o faʻataʻitaʻiga masani ma penefiti aoga e tui atu i le faai o le moa. E taua lenei mea mo le microflora atoatoa.

Afai e le amanaia le tulaga o le au faila i totonu o se manulele, ona musu ai lea e 'ai ma faʻalosolo le faʻaaogaina o vailaau e tuʻuina atu i le suʻa. E le taliaina le tuuina atu o manulele mamai i meaai masani ma le fafagaina o fagafao ma mamafa mo le gaosia o fatu.

Mo lenei mea moa kuka kuka pateta paluga, masini falaoamata, fuamoa ua vela, nutimomoia i se faapipii. O se meaai e le masani ai ua matauina mo le vaitaimi atoa o le toe faaleleia.


E taua le tuʻuina atu o moa vai mama.. Fai ia i latou se siosiomaga toʻafilemu i le faʻamalosia o tulaga. Mo togafitiga faʻaopoopo, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu.

I luga o faatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga mo togafitiga o le faia o se togafitiga faʻapitoa a manufelelei. Mo lenei mea, o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi e faʻaaoga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nystatin, amphotericin B, soda masima e lelei ona lelei. I le faaopoopo atu i lenei togafitiga, ua faia ai ni vaifofo suamalie o iodine.

Ina ia mafai ona togafitia le togafitiga, e tatau ona aveese le mafuaʻaga autu.

Polokalame faʻaopoopo faʻamaonia

I totonu o faatoaga tetele, o le mafuaaga autu mo le faʻamaʻi o manulele e sili atu ona matutua. E mafai foi ona latou tauaveina ni faʻamaʻi eseese. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻaaogaina ma le maelega le faamamaina ma le faʻaaogaina o fale.

E taua le gauai atu i le siakiina o suʻesuʻega.ona o se numera tele o microbes faatosina e faʻaputu i ai. O vailaau faʻamalosia faapitoa e mafai ona mafaufauina o le elemene autu i le faʻatinoga o fuataga puipuia.

Gaioiga autu e puipuia ai talavou laiti mai faʻamaʻi:

  • Faʻateʻa le tele o le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi.
  • Faaopopo i meaai meaai e le o aofia ai mea leaga, ae e mauoa i vitamini, elemene ma elemene.
  • Faʻaaogā mo nofoaga e faʻamamaina ai 1.5% solution solution.
  • Faʻaauau ona togafiti manu felelei i le faʻaaogaina o fualaau oona lea e maua ai le fiafia ma le fiafia.

Puipuiga

Mo le puipuia o fagafao mai lenei faʻamaʻi, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou ni tulaga soifua ola solo. E tatau ona tuʻuina atu taumafa faʻamaʻi ma isi mea faaopoopo maloloina.. O le tumama ma togafitiga faapitoa o nofoaga ma fale e faasaga i faʻamaʻi pipisi e faʻamalosia i luga o se faʻaauau pea.

Afai i totonu o le numera atoa o maʻi mama e tasi pe sili atu foi, e tatau ona vavalalata vave. A maeʻa lena, faʻamama maeʻa le potu ma suʻesuʻega faʻaaoga le formaldehyde solution.

O manuʻa mamaʻi e mafai ona faʻamalosi mea faʻasaina i feces. E mafai ona tuʻuina atu faʻamaʻi mai le tasi manu i le isi e ala ile fafaga ma le eleele. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata mamaʻi ma soifua maloloina ona faʻaaogaina meaʻai ma masini eseese mo le tausiga.

E masani lava ona amata le maʻi i le tautotogo ma e mafai ona vave taia se toatele o talavou. Le faʻavavevave o potu e faʻateleina ai le faʻamaʻi. O lenei faʻamaʻi e faaopoopo atu i le dysbiosis, faʻaleagaina o le tino pe a uma le tausiga le talafeagai.

E taua le gauai atu i le faʻaleleia o le soifua maloloina ma le puipuiga o le tino. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fualaau faasaina ma mea faʻapitoa. Eseesega faʻafitauli o le mafatiaga e tatau ona le aofia ai.

Faʻatasi ai ma vailaʻau faʻataʻitaʻi ma amioga mama, e tatau ona faʻaesea le faʻaalia o isi foci o faʻamaʻi pipisi i nofoaga masani o manulele.

Mo lenei potu e faʻamaʻiina e faʻaaoga ai fualaau faʻapitoa. Tomai e mataituina le lelei o le fafaga ma faia ni suʻesuʻega eseese e iloa ai faʻamaʻi i le amataga.

I totonu o nei faatoaga e tatau ona faʻaaogaina sooga faʻamalosi e maua ai le puipuiga faaopoopo. E taua tele le faia o faʻataʻitaʻiga mo manufelelei e togafitia i vailaʻau.