Fualaau aina

O fualaau mataʻutia na gaugau le "American ribbed": o se faʻamatalaga atoa, uiga o le galueaina, uiga

O i latou e taua e le gata i le tofo, ae o foliga vaaia foi o le fua, o loo i ai se ituaiga matagofie e fetaui lelei ma nei tulaga manaomia.

E taua o le "American ribed", ma maua ai le fua o le fua, e matua taua lava le totoina i luga o lona saite. O foliga vaaia e le masani ai ma le tofo lelei o le tamato e matua fiafia tele i le au faifaatoaga.

Faitau i totonu oa tatou tusiga se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, ia faamasani i ona uiga ma mea taua o le galueaiina, ono gafatia i faamaʻi ma osofaʻiga o meaola faalafua.

Amato fualaau aina Amerika: fualaau eseese

Igoa tulagaAmene Amerika
Faamatalaga lauteleTuai ona matua, totoina ituaiga toto o tamato mo le olaola i greenhouses ma fanua tatala.
FaʻatonuFilifiliga Amateur.
Toto120-125 aso
PepaFualaau aina e malosi malosi, lapotopoto poʻo le foliga o le "vae".
LanuO le lanu o fua o fua o le mumu.
Faatatauga o fuamati amata300-600 kalama
TalosagaE talafeagai mo le taumafa fou, mo le sauniuniga o sau sau ma le sua, faasao o fualaau aina atoa.
Tuʻu atu ituaiga5.5 kilokalama ma le 1 vao.
Vaega o le tuputupu aeLauina o le 65-70 aso ao le i alu ese atu. 3 laau i le 1 mita sikuea. Fuafuaga - 50 x 40 cm.
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻalavelave faʻalavelave i faʻamaʻi o tamato.

Tomatoes "Amerika sapiped" - o se mea taua lea, o mea eseese o tamato. I le uiga o le vevela, e faasino i le vave o le leva po o le maeʻa, o lona uiga, 115-125 aso e pasia mai le totoina i fua muamua.

Vaovao srednerosly - maualuga maualuga 120-150 cm. E faigata tele ona tetee atu i faʻamaʻi o tamato.. Fautuaina togafitiga i fale ata, i totonu o greenhouses faia i tioata ma le polycarbonate, i luga o le eleele.

O fua na maua i le varietal matutua o le mumu ua matua faʻamafolaina i foliga. O le tofo e susulu, uiga o tamato. Latou te mamafa 150-250 kalama, faatasi ai ma le uluai seleselega e mafai ona latou ausia le 300-400 gm. Le numera o potu 6-7, o le solids content of about 6%.

O fua matutua e sili ona lelei ona 'ai pe gaosia vave..

Ma i le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai se uiga taua e pei o le mamafa o fualaau aina mai isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaFua o fua (grams)
Amene Amerika150-250
Katya120-130
Crystal30-140
Fatima300-400
Le afaina120-260
Fugalaau fuga150
Golden Fleece85-100
Talosaga50-60
Bella Rosa180-220
Mazarin300-600
Pisa250-400

Uiga

"American rubbbed" na maua mai e le fanaina o le amateur. E leai se faʻamatalaga saʻo e uiga i le tausaga o le fausiaina, ae ua lauiloa talu mai le 1980s. Talu mai lena taimi, o loʻo i ai ona tagata fiafia, na mafua ona o le faʻaalia o le vao ma ona fua.

O lenei ituaiga o le a aumaia ai iuga aupito sili i le itu i saute i le avanoa. I totonu o vaega o le ogatotonu o le mea sili e nana ai i lalo o le ata, ona e maua lea o se seleselega mautinoa. I le tele o vaega i matu, o lona gaosiga e mafai ona maua i greenhouses.

O fualaau 'aina eseese o le tomato "American ribbed" e le fetaui mo le gaosiga atoa, ae e mafai ona faʻaaoga i le paluga. O le a teuteu ai laulau i ona foliga ma lona tofo. Lelei tele mo le gaosia i vai, paluga ma palu pateta.

Afai o le tausiga lelei, ona 2.5-3 kg o fualaau aina e mafai ona seleseleina mai le tasi togavao. O le laʻau faʻapitoa fautuaina mo lenei ituaiga e 3-4 laau i mita taʻitasi. m, o lea, e alu i le 12 kilokalama. O se fua faʻatatau, e le o se faamaumauga, ae e le mafai ona e valaʻau tele.

Ae o fua o isi ituaiga, o le ae mauaina lenei faʻamatalaga i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Amene Amerika12 kilokalama i sikuea mita
Falanu mumu3 kilokalama i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Olya la20-22 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Tagata faʻapitonuʻu18 kg i sikuea mita
Tausaga auro15-20 kilokalama i sikuea mita
Pink spam20-25 kg i sikuea mita
Diva8 kg mai se togavao
Yamal9-17 kg i sikuea mita
Auro auro7 kilokalama i sikuea mita

Ata

Ata o tamato "Amerika gabbed" e mafai ona vaʻai i lalo:

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga taua lelei o le ituaiga "American ribbed" tusi:

  • o foliga mai o le fua;
  • tetee i le leai o le susu;
  • lelei faʻamaʻi;
  • lelei fua.

Faʻatasi ai ma vaivaiga e tatau ona fai mai o lenei mea agalelei tele i tulaga o ofu, ma le le tausia lelei, na le maua ai le tofo o le fua.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le a e maua ai tala aoga e uiga i le maualuga-gauaʻi ma ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi. O le ae iloa foi le auala e maua ai se seleselega lelei o tamato i le malae, pe faapefea ona fai i totonu o le kiona i le tausaga atoa ma pe o le a le mea sili ona lelei o le totoina muamua o ituaiga o togalaau aina.

Vaega o le tuputupu ae

Faatasi ai ma vaega o tamato o lenei ituaiga o le fai atu lea e uiga i le foliga mai o le fualaau aina suamalie, e matagofie tele. O le isi itu o le tetee atu i faʻamaʻi o loʻo i totonu o tamato ua ola i greenhouses. E ui o le iloa e uiga i faiga e faʻafefe ai latou e le afaina ma e mafai ona e faitau i ai iinei.

Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi mo nisi faʻamatalaga e uiga i ituaiga o tamato e puipuia i faʻamaʻi autu o le nightshade.

E mafai foi ona e mauaina tala e uiga i ituaiga ma mea e le taua.

Tuputupu tamato i le auala masani masani. A maeʻa le tulaʻi i se nofoaga tumau e manaʻomia le tausia lelei, aua neʻi galo e uiga i le faʻamautu lelei ma le mulching.

O le ogalaau o le laau e tatau ona nonoa, o le a fesoasoani e puipui le vao mai le matagi, e manaʻomia ona lala. Laʻau faʻapipiʻi ile lua poʻo le tolu gaʻo. I laʻasaga uma o le tuputupu aʻe o loʻo manaʻomia le faʻaogaina o ni laʻei faʻapitoa. E le gata i lea e le fiafia tele i le eleele, o le mea e sili ona lelei le fetaui.

Faitau atili e uiga i auala e faʻafefiloi ai tamato i mea oona, pe faʻapefea ona faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe le fefete, iodine, hydrogen peroxide, amonia. E faʻapefea foʻi ona faʻaaogā mea e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe i le taimi o le totoina ma pe aisea e maua ai le kulimi acid mo tamato.

Maʻi ma faʻamaʻi

"American rubbbed" e masani lava ona noatia i le tosoina o fua. O le faʻafetauia o lenei faʻamaʻi e faigofie, e tatau lava ona e faʻaitiitia le maualalo o le siosiomaga. Faʻasaga i se faʻamaʻi e pei o se mea mamago faʻaaoga lelei le meafaigaluega "Tattu" poʻo le "Antrakol".

Faʻatasi ma isi ituaiga o faʻamaʻi, na o le puipuia, faʻavaivai ma le moli, o le taimi e tatau ai ona faʻaaogaina le faʻamalositino, o nei fuataga o le a faasaoina ai lau tamato mai maʻi uma. E uiga i tomato e matua faʻasaʻo lelei lava i le phytophthora e faitau iinei.

O faʻamaʻi pipisi e masani ona osofaia e se tamaʻi. E tupu lenei mea i totonu o greenhouses, ma i le malae avanoa. E faʻasaga i ai, o loʻo i ai se vaifofo mautinoa, o le fualaau faasaina "Strela". Ina ia le avea le pusi ma se tagata e leʻi valaʻaulia i le isi tausaga, mo le mea lea e tatau ai ona vele le palapala i le tautotogo, aoina mai ni atigi iniseti ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i se aū.

E mafai foi ona osofaia e se apogaleveleve mite. Ina ia foia lenei meaola, o le a faʻaaogaina se vaifofo malosi, lea e soloia i vaega o le laau na taia e se iniseti. Fiafia i latou ma fatuina se siosiomaga e le talafeagai mo o latou olaga. E le afaina ai le laau.

Faaiuga

O le lavelave o le tausiga, o lenei ituaiga e mafai ona mafua i le averesi, tatou te manaomia nisi o mea na tutupu. Ae aua e te ita pe afai e te faʻaaogaina ma le atamai le mataupu ma taumafai laitiiti, ona maeʻa lea o mea uma. Lelei lelei ma le seleselega lelei.

I le laulau o loʻo i lalo o le ae maua ai fesoʻotaʻiga i faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i ituaiga o tamato ma fua eseese:

Sili atuTuai amataLaititi vave
Tina teleSamaraTorbay
Uluai vave f1Uluaʻi alofaTupu auro
TotoTaliga i le kionaTupu london
Paʻu papaʻeE foliga mai e le o vaaiaPink Bush
AlenkaAlofa faalelalolagiFlamingo
Moscow stars f1Loʻu alofa f1Maea le natura
Uluaʻi amatagaToa lapisiNiu königsberg