Faatoaga

Masalo o se tasi o ituaiga sili ona lalelei ma matagofie - talo "Nika"!

Pear - aganuʻu vevela-agaalofa.

Ae o lenei e tele ituaiga eseese e mafai ona ola e oʻo lava i le tele o itu i mātū.

O le a le ituaiga o talo e faatatau?

Pear "Nika" - ituaiga o le taumalulu ma le maualuga o le toʻae oo atu ile -38 ° C. O fua ei ai le malosi e umi le teuina. Eseesega mo lona faamoemoega faamoemoeina lautele.

O ituaiga o tau o le taumalulu e aofia ai: Ianuari, Yakovlevskaya, Chudesnitsa, Bere Russkaya ma Fairy.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

"Nika" na mauaina e le au faʻaulu o le GNU VNIIGiSPR ia i latou. I.V. Michurin. Variata o Matua: "Afafine o Dawn"ma le" Talgar Beauty ".

O le puleaina o le gaosia o le galuega e aofia ai: S.P. Yakovlev, A.P. Gribanovsky, N.I. Saveliev, I.A. Bandurko, M.Yu. Akimov ma V.V. Chivilevu.

Talu mai le 2002, e tufatufa faasoasoa ituaiga i le itulagi Central Central Chernozem.

Peina "Nika": faʻamatalaga o ituaiga ma ata

Laʻau i le fua vavao tele. Ua pale i le foliga o se polo, ma ni laulaau matala e le masani ai. Fruiting e tupu uma i luga o fuālaʻau taʻitasi ma i luga o laʻau faʻapitoa.

O laʻau e lamolemole, lanu enaena, lanu mafiafia ma saʻo. Chechevichek i luga o le paʻu laitiiti. Foafoaga e pei o le kesi, faʻapipiʻi laʻititi i pito. O lau oval e maua ai le lanu meamata lanu meamata.

I luga o itu o loo i ai se uiga masani, i le faaiuga o se mea pupuu. O le pepa laulau e le o televave tele, o loʻo i ai se mea lamolemole lelei. Stipules e foliga mai o se gaʻo, petioles e tutusa.

Vailaʻau eseese "Nika" fualaau tetele, oʻo atu i le 200 g Pepa faʻatasi ma le tuncation, saʻo. Peʻa foliga lamolemole, suauu, o loʻo i ai se pusa paʻu.

I totonu o le vaitaimi o fuamoa e mafai ona aveesea lanumeamata lanumeamata ma se mumu lanu mumu, lea o le ufiufi. Mulimuli ane na maua e pears sili atu lanu samasama i le ofutino lanu enaena.

Pupuʻu puʻupuʻu puʻupuʻu, faʻasolosolo i lalo. O le saukasi e laʻitiiti lava, tele le lautele. O fatu laʻau o Brown, laʻititi i le lapopoa, o loʻo teuina i totonu o potu e tapunia.

O le tino o le pears e matua agamalu, e aunoa ma le i ai o le lalelei ma le teuina.

O le tele o le faʻalaʻau, sina suauʻu, kulimi kulimi.

Eseese manaia suamalie suamalie, faatasi ai ma ni nai faamatalaga e le mafaamatalaina o le namu ma e aunoa ma se faʻailoga.

O le iloiloga na faia i le taimi o le tofo 4.5 points.

O le tofo lelei lava: Kupava, Krasulia, Lada, Thumbelina, Vernaya.

Faʻamatalaga o le vailaʻau faʻasolosolo o le ituaiga o paina "Nika":

FaʻavaeNumera o
Mea vevela15,7%
Aofaʻi sugars10,2%
Vitamin C6.2 mg / 100g
Vitamin P122.0 mg / 100g
Faʻailoga faʻamalosi0,40%

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le ituaiga paina "Nika" e mafai ona i ai i le ata oi lalo:




Uiga

O le ituaiga o loʻo i ai se gaʻo maualuga ma le mausali. E amataina laau amata i le 5-6 tausaga o le soifua ma aumai le seleselega faaletausaga. Aveese fualaau aina suamalie i le faaiuga o Setema.

FUAFUAGA: Peka "Nika" e mafai ona teuina mo le silia i le 100 aso i tulaga talafeagai e teu ai.

O le faigata o le pi e maualugape afai e te ave le vevela o le taumalulu o le itumalo Moscou. Ae i le tele o itu i matu o loʻo i ai atonu e itiiti sina malulu.

O le teteʻe o le kiona e ese foi: Uralochka, Tikhiy Don, Tema, Northerner Red-cheeked ma Moscow Early.

A maeʻa ia i latou o laau lelei ona toe faʻafoisia ma aua nei faʻaitiitia le fua.

I le vevela o le -38 ° C i tulaga faʻapitoa, o le paʻu ma le cambium e leʻi tolotolo. O le faaleagaina i le xylem o le 0.6 points.

Eseese o se vaega o le tagata lava ia. Afai e na o le tasi le laau i luga o le fasi fanua, o le a maua ai le tasi vaetolu o lona voluma masani.

E na o le i ai o le numera o pollinators o isi vailaʻau e mafai ona e faʻatupulaia atili le fua.

Toto ma tausi

  • Faʻamasinoga
    Mo le totoina o pears o le taimi sili ona lelei o le tausaga e mafaufauina autumn Nofoaga e tatau ona filifilia la e susulu ma tele le vateatea. E ui o "Nika" e le o se laau malosi, e manaʻomia pea le tele o avanoa mo le atinaʻeina atoatoa o fualaau aina.

    A maeʻa ona filifilia se nofoaga, saunia se lua mo le tulaʻi. I le taimi lava e toto ai se laau e le mafai, ia saunia se pu e le itiiti ifo ile vaiaso.

    E tatau ona fetaui lona tele tasi le mita le lautele ma e tusa ma le 78-80 cm loloto. Faʻalagolago i le ituaiga o palapala i le lua o saofagā potassium phosphate fertilizers ma humus i le sao saʻo.

    A o le totoina se fatu laau, o le a lafoina se siteki i totonu o le lua, lea e tatau ona siitia mulimuli ane 70-80 cm i luga ae o le eleele.

    Ona e manaʻomia lea ma le faʻaeteete lalo o le laau iina, faʻamautu aʻa i itu.

    I le taimi lava lea e tatau ona e mulimuli ai ina ia aʻafia ai le aʻa aʻa i le 5-6 cm i luga aʻe o le eleele. A maeʻa lenei mea, e ufitia le lua i le lalolagi totoe.

    E tatau ona faia se alavai i autafa o le laau, lea o le a taofia ai le vai pe a fausua mai le salalau. A maeʻa lena, faʻaalu lemu se fatuga lua pakete vai ma humus humus.

  • Faʻasa
    Na o le totōina o laau i le faʻateleina ma le faʻasusu vai seia oʻo ina ave mulimuli ona aʻa.

    Ona e manaʻomia lea o se laau vai e sili atu ma le faatolu i le taumafanafanasei vagana ai tulaga faapitoa o le tau.

    FUAFUAGA: Afai e vevela le vevela ma vevela, ona faʻateleina lea o le laau nai lo le masani.

    E tatau ona faʻapipiʻi ma le faaeteete se pi. O ia e le faʻafeiloaʻi vai malulu mai le tafe ma le faʻamafa. E sili le lelei le muaʻi taofia o le vai i totonu o paʻu ina ia mafai ona mafanafana.

    E le mafai foi ona e sasaa se pakete vai i lalo o le laau i le taimi e tasi, a le o lea o le a fufuluina aʻa, ma o le pi e mafai ona oti. O nisi o fai togalaau eli i luga o se vaitafe e tau atu i se laau ma sasaa vai i lugalea i lenei tulaga e oʻo malie mai ma faʻapitoa.

    A uma ona faʻasuina le eleele o loʻo siomia ai le pi e te manaʻomia se mea itiiti tatala e aloese mai le faʻasolosolo i le luga. O le tuʻuina atu e maua ai aʻa i le maua o le okesene.

  • Tausia ma teuteuina
    Ua manatu sese e faapea o le tulaueleele e sili ona taua.

    E talitutusa foi le taua o le tausiga lelei o se laau talavou. O se tasi o laasaga e tatau ona teuteuina.

    E oti le tasi tausaga le matua ina ia oʻo i le maualuga o le 45-50 cm. O le mea lea, ua amataina ai se tuputupu ae malosi o lala laititi.

    Pe a oʻo se laau, e masani lava 4-5 tausaga o le olaga, e mafai ona faʻatalanoaina le palealii ma faapuupuuina ai lala.

    Mafaufau i le pale mo se lelei sili atu o le susulu o le la, lea e matua fiafia tele i ai peʻa. Faʻamaʻoti le tatau o lālā mo le fausiaina o se pale saʻo ma matagofie.

    FUAFUAGA: O le leai o se teuteu i Nicky e vave faʻaalia ai le pale ma fualaau laiti.

    E masani lava aveese uma sese sese ma isi lalae ala i le faia o fusifusi maai. Oti i lalo lala i luga o le mama ina ia leai ni tumutumu o totoe. O mea e teuteu ai mea e manaʻomia e vali ai pe faʻapipiʻi le putete.

    O le talo a Nick e le manaʻomia se nofoaga faapitoa maualuga le malosi o le kiona. O se faʻasesega e mafai ona i ai i le tulaga o fale puipui mo le taumalulu ma momoe i aʻa o le mulch ma le kiona.

    Ae o ia faiga e mafai ona faia i vaega o loʻo i ai se tau vevela.

    Fertilizers e na o le lua tausaga o le totoina. fua E sili ona talafeagai mo pears peat ma humus.

    E tatau ona fefiloi ma le eleele ma sasaa i totonu o se olo lapotopoto faataamilo i le laau i le taimi o le suavai.

Maʻi ma faʻamaʻi

Pear "Nika" o loʻo i ai faʻafitauli faʻafitauli faʻapitoa, e pei o le //selo.guru/ptitsa/bolezni-p/gribkovye/parsha.html, siama siama, lapisi, antomosporiosis ma nodule.

E le gata i lea e puipuia ai faʻamaʻi: Svarog, Perun, e manatua ai Zhegalov, Orel Summer ma Noyabrskaya.

Mo le puipuia o isi faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu tausisia le tele o tuutuuga:

  • Ole taimi ole a faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻasamala ma faʻamalosi o le a atili ai ona maloloina le eleele ma le mafai ai ona atiaʻe faʻamaʻi.
  • O le maualuga o le susu i le eleele e maua ai se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o le tele o faamai.
  • I le tautotogo ma le autumn, o le aveesea o lālā mamago ma maʻi o le a fesoasoani e faʻaleleia le laau.
  • O le susunuina o laʻau ma le faʻaleagaina o le meaʻai, faʻapea foʻi ma le eliina o le eleele i luga o se laau, e mafai ona faʻaumatia le tele o parasite o taumalulu i laulaʻau pe tuusao i le eleele.
  • Lime whitewash o le a puipuia le laau mai le oona ma nisi meaola faalafua.
  • E taua tele le faia o asiasiga faifai pea o le laau mo faʻamaʻi poʻo faʻaleagaina e ala i pala. Pe a aliali mai muamua faailoga, e togafitia le laau i sauniuniga faʻapitoa mo faʻamaʻi taʻitasi poʻo meaola faalafua.

O le ituaiga "Nika" e laʻitiiti ma o loʻo feagai ma suʻega, ae ua uma ona lauiloa ona o lona tetee atu i le malulu ma faʻamaʻi, faapea foi ma le matagofie o le tofo o fualaau suamalie.