Fualaau aina

O le aafiaga faapitoa o le pasesa mo alii. Faaaoga ma faʻaleagaina, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le tele o le vaivai, o le le lelei i aso taʻitasi i aʻafiaga i fafo, o le leai o vitamini ma minerale e le gata ina faʻavaivaia ai le tino o le tane, ae faʻapea foi i le faʻasaina o le feusuaiga. O se tasi o mea e sili ona lelei e faaosofia ai lagona lelei o le soifua maloloina ma le tuʻinanau o le pasili. Mai le tusiga tatou te iloa ai pe aoga mo alii ma mea e faʻaaogaina, mafaufau i mea tau vailaau ma faʻamaʻi. E fautuaina le pasili ina ia aofia ai i taumafa i aso taitasi, aemaise lava e aunoa ma le leiloa o le taimi i le vaitau maualuga.

Vaega o le tuufaatasiga

I lona tuufaatasiga o fualaau, o le pasili fou e maualuga atu i le tele o fualaʻau ma fua. O se punaoa tele lenei o le vitamini C, e aunoa ma se faigata e mafaufau ai i le faʻamalosia o le puipuiga ma le tausia lelei o le soifua manuia. O le ascorbic acid e taua tele mo le puipuia o le atiaʻe o le atherosclerosis, fomaʻi, maʻisuka. O loʻo i ai se malosi malosi e tetee atu ai i aʻafiaga ma aʻafiaga ile tino.

O le anotusi o le vaitamini C laisa i luma ole citrus ma fua uliuli. E taua le 'ai e le gata o le eleele, ae o aʻa foi o le laau, faaopoopo i salakeke po o itu ipu.

O le tuufaatasiga o greens fou e aofia ai peta-carotene, lea ei ai le aʻafiaga o le antioxidant ma aveesea ai toxini ma faʻamalolo saoloto mai le tino, mafua ai le matua o le matua ma le faʻavaivaia o le malosi i alii ao laiti.

O le pasili e mauoa i suauu taua ma se vailaʻau faʻamaʻi:

  • limonene;
  • myristicin;
  • Eugenol;
  • vitamini A;
  • vitamini B9;
  • vitamini b6;
  • B1 ma le B2;
  • T;
  • E;
  • nicotinic acid (PP);
  • vitamin K.

O nei vailaʻau o loʻo i ai se aʻafiaga o le kanesa ma puipuia ai le faʻavaeina o kuluma tumo. Se seti o elemene o loʻo faʻatusalia e le potassium, iron, calcium, phosphorus.

Ae maise lava le taua o le vailaʻau i le tuufaatasiga o le pasesa e taʻua o apigenin.. I le tino i le tino, o lenei bioflavonoid e toe maua ai le paleni o le hormonal e ala i le taofiofia o le sene o le estrogen - o le hormone fafine ma le faʻaleleia o le gaosiga o le testosterone. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai mea aoga o le pasili i luga o le tino o sui o le malosi o feusuaiga, ae o loʻo i ai foʻi faʻasolega.

O le a le aoga ma pe faapefea ona aafia ai le tino o le tane?

Laʻau ma aʻa o le greens ua manatu o se mea aoga ma mamana e faʻaosofia ai manaʻoga faʻafeusuaiga ma faʻalautele ai le malosi. O le mea lea, o le pasesa ua fautuaina mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le vavalalata vavalalata. O le faʻaaogaina o le pasili e faʻaalia i lona gafatia:

  • puipuia le prostatitis;
  • faafaigofie le faagasologa o le faamai;
  • faʻaleleia le toto i totonu o totoga o le pelvic, lea e fesoasoani i le faʻateleina faʻateleina;
  • faamalolosia vaʻa toto;
  • faʻamaonia le faʻatinoga o suauu faasela ma faʻatonutonu le paleni o le hormonal.

O pasi ei ai foi mea e faʻamalolo ai ma ua fautuaina e tatau ona aofia ai tamaloloa mafatia mai urolithiasis ia latou meaʻai, ae na o amataga lava. O le Green o loʻo i ai sona malosiaga mamana, lea e aoga i le fausiaina o maʻa pito sili ona maʻa ma e matua faʻalavelaveina i le tele o faʻavae i fatugaʻo.

O le aʻa o le pasili ua manatu o se aphrodisiac sili atu ona malosi mo tagata nai lo le lau laau laufanua, ma e fesoasoani i le faatelevaveina o le libido.

Tuuina atu mea aoga uma, aua nei galo e uiga i nisi o tapulaʻa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o aʻafiaga leaga e mafai ona tutupu pe a 'aina ni laʻau o le greens. Aʻo leʻi faaopoopoina le pasisa i soʻo se ipu poo le tuʻuina atu i le laulau, e tatau ona sasaa uma vaega ile vai inu. O le a le afaina ai le vaitamini, ma o le a faʻaumatia ai toega o meaʻai, fuamoa ma masini pathogenic. O le mea e aupito sili ona aoga o le a avea ma lanu e tupu i totonu o le ecologically clean region.. E afaina ai le tino o le tino na aoina i eleele palapala.

Contraindications mo le faʻaaoga

Ina ia maua le maualuga o le manuia i le soifua maloloina o le tino, aua le faʻaleagaina fualaau aina fou, ae o le a naʻo le leaga lava.

Pasili o se mea e ola i meaola, o loʻo i ai se mea faapitoa - myristicin. E mafai ona mafua ai le tulaga o tagata Aboriginal, dizziness, nausea, ma le vaivai. O le mea lea, afai e te faʻaaogaina, e le mafai ona e faʻateleina le liva, ma maua le faʻafeagai.

Laua ma aʻa e le aofia i le taumafataga mo faʻamaʻi nei:

  • Nephritis;
  • cystitis;
  • gout;
  • afaina i vitamini C po o isi vailaʻau i le tuufaatasiga o mea manogi;
  • hypocalcemia (leai o se paʻu).

Afai e sili atu i le faʻaaogaina masani o le faʻaaogaina (sili atu ma le 50 kalama), e mafai ona maua le faʻamalosia, lea e mafua mai i le tele o le toto i le vailaʻau o le pelvic ma genital. O lenei mea e mafai ona mafua ai le tiga matuia ma le le mautonu.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le faʻaaogaina

E mafai ona 'ai le pasili? Greens e talafeagai mo le faʻaaogaina e le gata i le fou, ae faʻapea foi i le fulugogo poo le faʻamaʻi. E mafai ona faʻaaoga uma i togafitiga faʻapitoa ma togafitiga faʻasolosolo, faia o teuteuga, infusions ma isi faʻalapotopotoga aoga.

Ma le prostate

  1. Vili 2 sipuni tele o laulaʻau ma le aʻa, sasaa i totonu o se fagu elemene ma fufulu ai i le 1.5 lita o vai inu.
  2. O le afaina o le afaina, tuu i ai mo le 4-5 itula.

E mafai ona e gaugau i se vevela, faʻatali mo le faʻamafana atoatoa o le vaiinu. Ave le faʻasalafa fa taimi i aso uma mo le 30 minute aʻo leʻi 'ai meaai i le aofaiga o le 2 sipuni tele. O le togafitiga e le itiiti ifo ma le 14 aso., ona malolo mo le 10 aso, toe fai mo le isi 2 vaiaso.

O le isi togafitiga aoga mo le prostate ma lagona tiga o le afaina o fatu: 1 sipuniti o fatu o le eleele e avea ma se paʻu, sasaa 250 ml o le vai kuka, tuu atu mo le 8 itula.

O le tuufaatasiga e mafai ona saunia i le po, i le taeao ma fufulu 4 taimi i le aso mo le ¼ cup.

Oona i faʻamaʻi o le goto prostate

Laʻau tipi lelei e tuʻuina i totonu o se suʻu poʻo se moa ma faʻapipiʻi le vai. Inu se inu 1/3 ipu i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le po ao lei moe. O le fou fou e faʻasaʻo le tiga i le taimi o le solo.

Siʻosiʻomaga mai se faʻafefe

  1. I le 0.5 lita o le vai malulu e sasaa atu i le 50 kalama o laau gaosi, e mafai ona e faaopoopoina le tele o falesa ma cilantro.
  2. A maeʻa ona kuka le laʻau mo le 10 minute.

O le sauniuni e faʻaliliu le vai i le vevela vevela, o le a vave ona faʻamalolo ai le faʻaalia o se osofaiga, o le a faʻaitiitia ai toxins oona mai le tino o le tane.

Faʻatasiga faʻatasi ma kulimi suamalie mo le mafai

  1. 200 kalama o le susu o le gaʻo ua gaosia ma 50 kalama o le pasili vavala, faʻaopoopo le 2 egg egg yolks.
  2. Faʻasolo le masini seia oʻo i le toniga, ia avea o se faʻasolosolo mo le 2-3 itula aʻo leʻi vavalalata vavalalata.

Ina ia faʻamalosia le aʻafiaga i le gafatia, e mafai ona faʻaopoopoina le lima lima o le palapala i le paluga.

Mo le puipuia o maʻi fatu

  1. Valu le 10 pasili, faaopoopo le 2 sipuni tele o le uaina vine, sasaa le paluga ile 1 lita o le uaina.
  2. Aumai le masini i se faʻapipiʻi, faʻaopoopo 300 ml o meli meli, tuʻu i luga o le afi mo le 5 minute, ona malulu.
  3. Liligi le kulupu i totonu o se pusa mama lea o le a teuina i totonu o le pusaaisa.
  4. Ave 2-3 punetini i aso uma.

O le aafiaga faapitoa o le pasili i le tino o le tane e manaʻomia ai lona faaaogaina i aso uma. O le masani o le 'aiina o le laʻau fou, teuteuga poʻo le faʻaogaina o meaʻai, o le a faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻaleleia atili le soifua maloloina o tagata e aunoa ma vailaʻau ma vailaau.