Faʻatoʻa totoina laau toto

Faʻamaumauga o ituaiga taʻutaʻua o irises

Irises foliga matagofie, latou te avea o se teuteuga matagofie o fugalaau ma luma o togalaau. Pau lava le mea o le upsets o se fugalaau puupuu. I le vevela o le tau, o le fuga o le iris e tumau lona fou ma le lalelei mo le tusa o le lua aso, i le tau malulu - e oʻo i le fa. Ae o lenei mea ua afaina i le mea moni e faapea o le irises e toetoe a leai se faalavelave mai le ogatotonu o Me seia oo i le amataga o Aukuso.

O le tele o taimi mo le teuteuina o le fugalaau e filifili ai i luga o vaʻa. O se fuainumera tele o ituaiga o lenei laau na totoina i le lalolagi e maualuga le i ai o irises. O ituaiga umi e aofia ai mea ia e sili atu i le 70 cm le tupu o le ponuncle. O nei ituaiga o vailaʻau o loʻo faʻatusalia ai le tele o ituaiga o irises.

E taua! O laʻau o le paina o ni meaola tetele. I le tautoulu, e tatau ona e eli i luga le rhizomes, faʻamamago lelei ma teuina i se potu malulu, mago.
O vailaʻau faʻafefe nei o vaʻaia malolosi ma laʻau uumi e oo atu i le 70-75 cm, o nisi ituaiga e tutupu i le 120 cm. O a latou fausaga faasee e masani lava ona maua ai le 5 i le 9 fugalaau, o nisi taimi o lenei fuainumera e oʻo atu i le 12 vaega.

O le tele o ituaiga fou e taua tele le ava. E mafai ona ese le lanu, e matua susulu, tele. O le mea lea, o le 'ava o le irisisi o se tasi o elemene teuteu autu o le laau. O le tele o lanu e telē tele: paʻepaʻe, lanu violē, lanu moana, lanu violē, lanu samasama, moli, toetoe lava uliuli, lanumumu-mumu, piniki, ulaula tapaa. E iai a latou lava uiga taua, o le a talanoaina i le tusiga.

E te iloa? I le gasologa o tausaga talu ai, o fugalaau iris e leiloa lo latou lalelei ma le mama, e pei o mea tuai. O nei ituaiga o irises ua maua i le mamalu o le mamalu, o fugalaau fugalaau e oʻo atu i le 18-20 cm le lautele, o la latou laʻau ua avea ma mea e gaogao ma pala.

Acoma

Toto Akoma na faamauina i le 1990. E fuga vave, e oʻo atu i le maualuga o le 90 cm. Petals o fugalaau o se togi o loʻo faʻatonuina - lanu paʻepaʻe-sinasina. O fouvalega e lanu enaena i lanu. Se fugalaau lapopoa i le galu, faʻasolo faʻasolo. Paʻu - apamemea-mumu. O lenei ituaiga e tolu taui.

E taua! O tausaga taʻitasi, o le American Society of Iris Producers e faʻailogaina ituaiga sili ona lelei o iris, lea e mafai ai ona iloa le sili atu ona agavaa.

Manatua le afi

Eseese Iris Le afi e le mafaagaloina Fuga o le lanu mumu-lanumumu, lea na mafua ai le igoa o le ituaiga. O le ava o le samasama-lanu enaena, o le totonugalemu o laʻau o loʻo i luga o laʻau e lanu samasama, moli. O petals ua faʻauluuluina, faʻafefe.

I luga o le puipui na fausia ai ni fatu e 9-10, lea e fuga mai le aso 28 o Me 28 ia Iuni 3. O le maualuga o le iris Anforgetteb Fire o le 97-102 cm.

Deltaplane

Iris ituaiga Faʻasaga le uila e lanu lanu. O ona gaʻo e valiina i lanu eseese. O petasito pito i luga e paʻepaʻe, faʻanoanoa, o lona uiga, o peti pito i lalo e lanumoana. Paʻu lanu apamemea, ma lona lanu o se lanu paʻepaʻe.

Fugalaau fugalaau o loʻo felelei, o latou pito o loʻo faʻafefete i luga ma tapuni i lalo. O petals of the Hang Glider grade o loʻo tafe i tafatafa o itu, o loʻo i ai foi le manaia i tafatafa o le pito.

Pasila Brasilia (Pasila Pasila)

Fugalaau Fale o Brasilian - tasi le isi sui o ituaiga eseese o irises o loʻo i ai i le vaega o le uumi umi. O lenei ituaiga o le ogatotonu o le vaitau o le fugalaau. O le laau e oʻo i le maualuga o le 91 cm.

O fugalaau e valiina ma le eseesega. O peti pito i luga e paʻepaʻe ma vela lilac. O peti pito i lalo e lanu uliuli ma lanu viole ma lilac edging. Paʻu - lanu-mandarin. O paʻu vevevet, o le fugalaau e manaia lelei. O lenei ituaiga na mauaina faailoga, lea e faailoa ai lona uiga lelei.

Brune Jasper

Sui o le ituaiga Brune jasper tuputupu aʻe i le 79-83 cm. I luga o le laʻau 5-6 tumutumu o loʻo faʻapipiʻiina, lea e fuga mai i le aso 2 o Iuni.

O fugalaau o lenei ituaiga o loʻo faʻauluina, o pamu pito i luga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe ma sina paolo laititi. O peti pito i lalo o le lanu mumu, e iloa ai papaʻe papaʻe ma fasipolo, ma o se laufanua paʻepaʻe papaʻe e tafe i le pito. Paʻu i le Brune jasper yellow.

Bifor the Storm

E le masani ai, iirisite blackish irisite. O le foliga sili ona lanu i totonu o fetu. O peti pito i luga ma maualalo e tutusa uma la latou lanu, o la latou laʻau e matua tele lava. O le ava i luga o petals e lanu uliuli foi i luga o le apa apamemea. O pito o petals e faʻafefeteina. O nei aʻafia e ola i le 91 cm. Taimi o le fugalaau - ala.

Bifor zem manumalo lelei, vave vave ona tupu. O fugalaau e totogo lelei. O lenei ituaiga e matua teuteu ma o se tasi o mea e sili ona fiafia i ai i totonu o vaitau i totonu o togalaau. E le gata i lea, na maua ai le tele o faailoga.

Devils Riot

O lenei sui o le i luga o iriseti ua i ai ni tulaga lanu paʻepaʻe, lea i le lanu e lanu violēlūlū. O le fugalaau fugalaau e lanumoana ma o le 'ava o le moli-mumu. O petals o fugalaau e faʻauluina.

Dolce

Iris ituaiga Dolce I le vaitau o le vavao e maua ai le 6-7 ala, o le fugalaau e tupu i le 89 cm. O pamu pito i luga o le mama mālū ma le paolo o le lilac, o mea pito i lalo e na o le mālū māmā. Laʻau itiiti i fugalaau tangerine.

O fuga o lenei ituaiga e amata i le aso 16 o Me 16.

Inisia Indian malosi

Toto Malosiaga o Initia e faasino i le dwarf iris. O le maualuga e oʻo atu i le 31-35 cm. 4-6 'eleʻele e aliali mai i luga o puipui. I luga o fugalaau fugalaau, o laʻau o le kulimi pito i luga o loʻo iloa, faʻamalamalamaina i pito ma pogisa i le veto tutotonu, ma o peti pito i lalo o se lanu uliuli enaena. O le ava i lenei ituaiga o le eseesega - lanumoana lanumoana.

O ituaiga fugalaau e tupu mai i le aso 4-9 o Me, e amata mai i le muamua. O nei fugalaau e foliga lelei o elemene o le togalaau.

Copatonic (Copatonic)

O Copatonic Iris o piliki-lanu enaena ma mumu vevela lanumumu-enaena. O fouvale foi ei ai le tuaoi o le lanu tutusa ma tulaga faatonuina. Petals Copatonic faʻauluina.

E te iloa? I le taimi nei, e leʻi mafai ona faʻamalosia e le faʻatoʻaga le aumaia o moli mumu moni. E i ai foi se taui faapitoa i le faifaatoaga o le e manuia, tausia i Florence. Ae e ui lava e na o lanu mumu-lanu enaena.

O ponuncles o lenei ituaiga e tupu i le 86 cm. 7-8 manoa o loʻo faʻapipiʻiina i luga o latou, amataina le tupu i le aso 21 Me 21-27. O lenei iris e faʻaaoga mo le tipi, mo le faʻaogaina o fanua.

Picasso Moon

Picasso mun tuputupu ae i se maualuga o le 97-105 cm. I luga o le totoa o loo i ai ni pu i se aofaiga e oʻo i le 11 vaega. O na puaa faapena e maua ai le matagofie atili i le togalaau. Televave mo le faʻaogaina o fanua ma tipi.

O le laʻau samasama a Picasso e iai sana fugalaau lanu samasama, ma o tulaga faʻamaonia ma fouvale e valiina i se lanu'oa. O le ava o le moli. Pelu peti, faʻasalaina itu.

Taaloga Cosmic (Dance Cosmic)

Eseese Iris Sini siva E maualuga le 87-95 cm le maualuga. O le fugalaau e amata mai Me 18-25, e faʻaaoga le laau mo le faʻaogaina o fanua ma tipi.

O le fugalaau siva o le Cosmic o loʻo i ai se lanu uliuli lanu uliuli o tulaga ma faʻaleagaina. I le le fiafia, o le pito maualalo lona tolu e mama, ma o le 'ava o le fugalaau o le lanumoana uliuli ma le papaʻe papaʻe. O petals o fugalaau manaia e sili ona faʻauluina.

Sikist (Seakist)

Eseese Iris Sikist umi tele, latou te oʻo atu i le mita le maualuga. I le masina o Me, e 7-8 o mai i luga o le puipui, o le puaʻa e amata ile Me 23-28.

O pamu pito i luga o lenei fugalaau e paʻepaʻe sinasina, o paʻu pito i lalo e papaʻe ma lanu moana ma le lanu moana lanu moana. O le ava o le Sikist e samasama ma se paepae paʻepaʻe. Ua ola tupu i le seleseleina ma togalaau.

Hebit (Habit)

Faʻasalaga, faʻatasi ma laʻau e lua-lanu o iris Hebit e oʻo atu i le 83-88 cm. Faʻatoʻa tuʻuina atu i le Peduncle 8-10 'ulu, o le puaʻa e matua tele. Puga o Buds Iuni 2-7.

O fuga o le fugalaau e fai siititi, o tulaga faatonuina e valiina le lanumoana, o le fouvale e lanu uliuli. O le ava o le laau o le auro pogisa.

Filibuster

Irises Philibaster - umi, oʻo atu i le 89-93 cm. O le paʻu e tuʻuina mai 7-8 'au, fugalaau fugalaau i le aso 27 Me - Iuni 2.

O fuga o le fugalaau e sili ona faʻauluina, o le pito i luga e vali i le uaina-lanumoana, o le pito i lalo e papaʻe ma le tele o laina vine ma lanu. O se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe e tafe atu i le pito i lalo o petale pito i lalo, ma o le 'ava o se tangerine.

O nei fugalaau ua tupu mo ni mea teuteu, mo le faʻaogaina o fanua ma le tipiina.

E te iloa? E masani ona i ai ni irises o lanu tuʻufaʻatasia, o laʻau o loʻo i luga o se paepae paʻepaʻe e afaina ai isi lanu. Ae o loʻo i ai ni paʻepaʻe paʻepaʻe mama - Vaʻaiga o le tino ola pea (tino ola pea). O petals e faʻauluina ma sinasina uma, e aofia ai paʻu.

Faʻamanuiaga Faʻamanuiaga

Iris fugalaau Faʻamanuiaga taugofie tuputupu ae i le 73-78 cm le maualuga. Peduncles e maua ai le 7-8 pu. E toto le laau i le aso 26 Me - Iuni 2.

Petals o se fugalaau e malosi lona fausiaina, afu. O le lanu o se moli sili ona mama i le pito i luga ma lalo ifo foi. O le ava o le fugalaau o se meaʻai vevela. O nei fugalaau matagofie ua ola mo le teuteuina ma le totoina.

O le tele o irises e ofoofogia. Faatasi ai ma le tele o vailaʻau e mafai ona e mauaina tonu na fugalaau e te fia vaʻaia i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma o le a sili ona fetaui lelei i le faatulagaga o fugalaau. Ma oa latou manogi le lelei ma le manogi, lea latou te lafoaia, o nei fugalaau e sili atu ona manaomia.