Fualaau aina

Potatoes i le lanu mumu - lanu Mamoe: faʻamatalaga ma uiga fetala ma ata

Faatasi ai ma ituaiga o le pateta muamua o le pateta, o se nofoaga faapitoa e nofoia e le "Red Lady". O fatu laiti ae sili ona suamalie e sili ona puipuia i faʻamaʻi, e lelei ona teuina ma e faʻaaoga lautele i le kuka.

I le tusiga o le a matou tuʻuina atu auiliiliga auiliiliga e uiga i ituaiga o pateta o le "Red Lady", o se faʻamatalaga o le ituaiga, ata o le a fesoasoani ia te oe e suʻe ai le vaega i fafo o aʻa mai itu uma.

Faamatalaga o aʻa

Mo se amataga, sei o tatou vaʻai pe o le a le ituaiga o. O se taʻotoga muamua lea o le laulau. E fetaui lelei mo pagota totino ma faatoaga.

O palu lapopoa ma matagofie e lelei mo le faʻatau., e teuina mo se taimi umi, e aunoa ma le leiloa o mea e faaaoga ai tagata.

O fua aʻa e maua i vaega nei:

Igoa tulagaLamele mumu
Tulaga lauteleSiamani ituaiga o fuafuaga o le laulau, talia toleniga
Gestation period80-90 aso
Manatua Pule12-17%
Masima o fai pisinisi110-140 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao6-10 fasi
Tuuina atu170-300 c / ha
Quality Consumersili le tofo, talafeagai mo soʻo se ipu
Faanatinati92%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaCentral Black Earth, North Caucasus, Middle Volga, Sasaʻe Mamao
Faʻafitauli faʻamaʻipuipuia mai le kanesa o le pateta, kesi o le kiliva auro, pala, paʻu, vae uliuli
Vaega o le tuputupu aeE fautuaina le siama, o le vailaʻau e manaʻomia ai le palapala ma le umi o le ao
FaʻatonuSolana (Siamani)

Uiga

O le ituaiga "Red Lady" ua lafoina mo le Central Black Earth, Caucasus, Middle Volga, itu i sisifo o le itu. O le faʻalagolago e faʻalagolago i faʻalauteleina o tulaga, faʻaaogaina o fugalaau, faʻatulagaina o le vai, vaʻa mai le 17 i le 30 tone i le hectare.

O le maualuga o le gaosiga o le ituaiga e oʻo i le 55 aso i le maea ai o le germination. O laau taʻitasi e maua mai le sili atu ma le 14 pateta tetele, o le aofai o mea e le o oloa e le taua.

E mafai ona e faʻatusatusa fua o le Red Lady i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Elisapeta80-140 c / ha
Vega90-120 c / ha
Colombo80-130 c / ha
Lugovskoy80-165 c / ha
Irbit108-185 c / ha
Borovichok200-250 centent / ha
Lapot400-500 c / ha
Burly78-105 c / ha
Na tulaʻi Crimean75-120 c / ha
Agatha70-140 c / ha

Vaovao malosi, maualuga, maualuga. O laulaau e tele-lapopoa, lanumeamata lanumeamata, o le vaeluaga o ituaiga, ma se laititi sina gaogao. E faigofie le siaki, e vave ona paʻu ese fugalaau.

O le tuputupu aʻe o le pateta ua faʻalauteleina. O fua muamua e seleseleina i le 40-45 aso pe a uma le germination, o le seleselega mulimuli e faia ia Aokuso-Setema. Mo le faʻalauteleina o le oneone oneone ma le eletise le tutusa e talafeagai. O meaʻai ma meaʻai faʻapitoa e manaʻomia, i luga o eleele leaga, o le fua o le seleselega e faʻaititia tele. O afea ma le auala e fafaga ai, faʻapea foʻi ma le auala e fai ai pe a totoina, faitau ia tusiga taʻitasi o la matou 'upega tafaʻilagi.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o ituaiga eseese o fomaʻi mo le totoina o pateta, o isi vailaʻau ma sauniuniga mo le faʻaleleia e masani ona faʻaaogaina.

Faitau i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi uma e uiga i le faʻaaogaina o mea oona, vaovao ma iniseti, o latou aogā ma faʻalavelave, metotia faʻaaoga.

Eseesega "Lulu Mumu" faʻasaʻo i faʻamaʻi tetele: kanesa o le patate, nematode auro, paʻu, vae uliuli, faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi: Alternaria, Fusarium, Verticillus. O loʻo i ai le faʻalauteleina o le lagona i le tuai o le paʻu (i luga o lau). O le vaʻaiga e itiiti ifo le mamafa i le faʻalavelave faʻainisinia, lea e faigofie ai le seleseleina.

E sili ona lelei le tofo o le Potatoes. E fetaui lelei mo le kuka, kukaina, taʻavale, masusu. I le vaeluaina ma le vevela o togafitiga, e le faʻapogisaina ai fatu, o le lanu o ipu maeʻa e manaia, lanu samasama. E tumu le sua, e aunoa ma le tele o le susu ma le suavai. O pusa e aofia ai le tele o le polotini ma vitamini o le vaega B. O le malosi e 92% ma le teuina e le faigata tele. Ae peitai, e mafai ona e suesue i lenei fesili i nisi auiliiliga ma faitau mea uma e uiga i le teuina i le taumalulu, i pusa, faamama, i totonu o le pusaaisa, e uiga i tuutuuga.

Amataga

Vailaʻau eseese "Lulu Mumu" fafagaina e tagata fomaʻi Siamani, na ulu atu i le resitala a le Setete o ituaiga o le Russian Federation i le 2008.

Malosiaga ma vaivaiga

O lea, seʻi tatou talanoa e uiga i mea taua ma le faʻapala o le pateta Red Lady. Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • vave ona matua ma faʻalauteleina taimi o vao;
  • talafeagai mo fale gaosi oloa ma fale faafiafia;
  • matua fiafia i meaai sauniuni;
  • maualuga matūmalie mea;
  • tetee atu i vailaau faʻamaʻi ma funga;
  • O le seleselega lelei o teuina, o felauaiga e mafai.

O le le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • tulaga gafatia e tuai ona paʻu;
  • maualuga manaoga i le taua o mea taumafa o le eleele;
  • le manaʻomia mo se aso malamalama umi.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se laulau faʻatasi ai ma faʻamaumauga i uiga e pei o le tausia lelei o ituaiga eseese o pateta:

Igoa tulagaFaanatinati
Cornflower96%
Tale91%
Gingerbread Man98%
Tiras93%
Faʻaalia95%
Krone96%
Caprice97%
Le Alii e98%
Desiree95%
Tatala95%

Ata

O le a se mea e sili atu ona e mafaufau iai i lenei pateta - ia tilotilo i le ata oi lalo:


Faʻavae vasega

Potatoes "Red Lady" e nofouta i le taua ma le taua o le eleele. Mo le manuia o le galue e manaʻomia se eleele mama i luga o le oneone, faʻapea foʻi ma le tele o le susulu o le la. I itulagi ma le umi o le ao ma le mafanafana mafanafana, o le gasegase e faateleina tele.

Ina ia maua muamua le seleselega, e fautuaina e faʻaaoga fualaʻau e oʻo i le 90 g. O mea totō e teuina i totonu o le vai mo le 10-12 itula ona faʻavae lea mo le germination.

O le tuai e faatelevaveina le germination, o pateta e vave ona tupu i le tuputupu ae, o fua e maua mai e matua faateleina. "Lady Red" e nofouta i le taua o le eleele. Mo fua e maualuga atu, fafaga faalua i aso taʻitasi ma isi mea e faʻaaogaina ai minerale ma mea faʻalapotopotoga e fautuaina. Faʻaaogā faʻamavae faʻamavae poʻo le manulele manu, humus tuai. O meaʻai minerale e tatau ona aofia ai le ammonium nitrate, ammonium sulfate poʻo le superphosphate. Le pulea o vao e faʻaaoga ai le mulching.

O le ituaiga e le o se mea e faigata tele mo le faʻaleleia o le vai, faʻafefe malie ma le filemu sina lamala. Ina ia faʻaleleia le fua o le seleselega, e fautuaina pe a itiiti ifo i le 3 taimi i le vaitau. O le faʻaitiitia o le vevela e mafai, ae o fulufulu faaumiumi e afaina tele ai le fua.

E tele auala eseese e toto ai pateta. Matou te faʻafeiloaia oe i mea sili ona fiafia i ai: tekonolosi a Dutch, i lalo o vaomago, i taga, i totonu o paʻu.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: o le a le mea e fefe ai?

O le ituaiga "Lame Mamoe" e tetee atu i le tele o vailaau faʻamaʻi ma funga. E leai se faʻalavelave i le tui ole patupi, nematode, mataʻu, otaota. O laau laiti e toetoe lava a le aafia i le vae uliuli. O le toto o le poma e seasea ona pagatia i le tuai, ae o lenei faamai e mafai ona aafia ai luga. Mo togafitiga, togafitiga faʻasolosolo o mea totō ma faʻapipiʻi apamemea e fautuaina (ia le itiiti ifo i le 2 taimi i le vaitau).

O loʻo faʻamatauina Potatoes e le Colorado beetles, faʻapea ai foi ma le pipi (beetworms). O le seleselega lelei ma se faʻataʻitaʻiga o fatu uma, faʻamalolo ma le faʻaleleia aʻo lei totoina muamua o le a fesoasoani e faʻasaoina le totoina. Faʻaoga togafitiga faʻapitoa mo togafitiga faʻatasi ai ma iniseti.

"Lulu Mamoe" - pateta, lea e tatau ona totō i luga o lana lava fuafuaga. O meaʻai e le faigofie i le pa'ū; i le taimi o le seleselega, e laʻititi le tau. E mafai ona ofoina atu le pateta mo le faʻatau, e sili ona lauiloa i tagata faʻatau.

Matou te faʻamoemoe e faʻafetai i a matou tusiga na e aoaoina tele e uiga i le pateta "Red Lady", o uiga o le ituaiga ma ua sauni mo suesuega i lona totoina. Le manuia!

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso