Motoblock

O le masini pipiʻi mo le motoblock fai oe lava ia: laasaga i lea laasaga

Masalo o tagata taʻitasi e umiaina se fanua tetele poʻo se togalaau e manaʻo e faʻafefeteina le tele o galuega a le eleele ma faʻaitiitia le taimi o le seleselega, o le mea lea o le au faifaatoaga ma taumafai e fai se taʻavale savali i tua ma mea faigaluega eseese. Afai o oe o se tagata fiafia i lenei auala aoga ma e manaʻo e totoina le tele o pateta i luga o lau fuafuaga, ona talafeagai lea ona e mafaufau e uiga i le manaʻomia o se sulo pateta mo le faʻaaogaina o masini. O le taimi nei e mafai ona e faʻatau ni mamanu eseese ma masini faʻapitoa mo ituaiga uma o tillers, ae e mafai ona e faia sina taumafaiga ma faia se mea e teu ai se mea e teu ai ou lava lima. I lenei tusiga o le a matou masani oe i ituaiga o lenei masini ma taʻu atu ia te oe pe faapefea ona e faia se pateta patisi oe lava ia.

Faia---------------------

E lua ituaiga o mea e maua mai ai pateta. faigofie ma viia. O le taʻiala o le faʻaaogaina o ituaiga uma o pateta pateri e tasi - o le suotosina, ploughshare poʻo nifo o loʻo faʻafefiloi i le eleele ma faʻaaogaina le pateta i ona luga. O le mea lea, e le manaʻomia e le fai togalaau ona tilotilo i luga ma le lima ia pateta mai pu taitasi - o le faatoaga o le a faia mo ia. E lua ituaiga o meaola e mafai ona faia tutoatasi mai auala faʻatauvaʻa pe mafai foi ona faʻatau ni vaega, o le tau e laʻititi, ma teu ai lau paketi.

Faigofie faigofie O se mea faʻapipiʻiina i le foliga o se laupepa uʻamea ua faʻamaufaʻailogaina, ma o nei laʻau e foliga mai ai foliga. O lenei fasi paluga e tipiina le palapala ma piki i luga o le fatu i luga o le faʻalauteleina o lala laau, i le taimi lava e tasi e faʻasolo ai le lalolagi tele. O se masini faigofie e kiliina mea e fesoʻotaʻi i le motoblock e faʻaaogaina ai le seleselega pateta. Vibration Digger e fai ma sui o le pasela faʻasalalauina mo le faʻaaogaina pe a faigaluega ma se faʻataʻavale solo. Faʻapipiʻiina ma se faʻamau ma le uili. O le faiga o le seleseleina i se masini eli e faigofie lava: o le eleele e tipi i le eleele, lea e o gatasi ma le pateta potato i le faasologa, pe a fua mai ai aʻa laau mai faaputuga o le eleele ma felafolafoaʻi solo i luga o le faasolosolo i luga o le eleele.

E taua! E talafeagai le faia o se pateta pateta ma ou lava lima mo le galueaiina o poloka i eleele o le malamalama ma le mamafa.

E faʻapefea ona fai se pateni pateta i ou lava lima: filifili le meafaitino ma meafaigaluega

Ina ia mafai ona faia se pateta masani mo faletaavale mo se motoblock, e te manaʻomia mea nei:

  • se faavaa o le felafolafoaʻi i le va o tulimanu, o lona tele e 40 i le 40 mm;
  • 1.3 mita le umi ole paipa poʻo le auala;
  • totoga ma le diamita o le 10 mm;
  • pepa uʻamea ma le mafiafia o le 7 mm ma le sili atu mo itu o le pa ma palu;
  • vaega o paipa sikuea po o laina mo paʻu uamea - 8-10 fasi;
  • pulupulu uʻamea matala ma filifili e faasalalau ai le rotation;
  • uili, puipui ma meafaigaluega.
E te iloa? O le patipati pateta mo le motoblock e maua ai le faamamaina e oo atu i le 95% o le faatoʻaga atoa o pateta, ma le faigofie - e oo atu i le 85%.
Meafaigaluega ma meafaigaluega e manaʻomia e fatu ai se pateta potato digger fai oe lava ia:

  • masini faʻaleleia;
  • fofo ma fofo;
  • seleulu mo le uamea;
  • hammer wrenches;
  • Bulgarian

Vaega o le faia o se mea e faigofie ai le pateta pateta

O se mea e faigofie ona eliina le pateta o le faʻalelei lea o le gaugau faʻafefe lea e goto ifo i le eleele i lalo o le maualuga o le pateta ma tosoina i luga. I le saʻo le fuaina o le lautele o le mea e teu ai ma le maualuga o le manaʻo o le mea e selesele ai, e mafai ona tatala le eleele i le taimi o le seleselega, lea e le manaʻomia ona eliina. O le faia o se fasi pateta faigofie o le elemene - e tolu laupepa uʻamea ua faʻafefeteina e le tasi ma le isi ma o se faʻapitoa faapitoa o loʻo faʻapipiʻiina i le uila moto. O le faigofie o le mamanu ma le numera itiiti o vaega vaega e mafai ona faia e se tagata e galue i mea taufaatoaga o mea taufaatoaga e iloa le auala e galue ai ma se masini faʻaleleia.

E faʻapefea ona faia se papa maʻa

O le sulu sili ona faigofie o le Lister type, lea e aofia ai apa lua pikoobrazno o le uʻamea uʻamea ma le mafiafia o le itiiti ifo i le 2-3 mm. O lenei masini e i ai le umi o le puʻeina ona o elemene, o le pito i luga e tuia ma vavae ese le eleele, o lea e tatau ai i tagata fai togalaau taʻitasi ona fuafua e fai se kopi o le masini, ma ia iloa le lautele o laina i le va o laina e taliaina mo ia, pe a totoina. E tusa ma le 60 cm le umi, e tusa ma le 60 cm le umi o le faleoloa, ma e 30 cm le lautele o le faleoloa. E tatau ona e ave se laupepa pe tusa ma le 3 mm le uumi, tolu tafatafa foliga, o lona umi ole 30 mai i le 60 cm, ma e tusa ma le 30 cm le maualuga. O le pito o le tafatolu, o le okuchnika e alu i le maualuga o le tafatolu, o le mea lea e mafai ai e le mata ona taina le eleele, o fasi pepa i luga o apa o apaau, o le a tutusa ma le lautele o laina. I le tafatolu autu, 7-10 laʻau e tusa ma le 30 cm le umi e faʻafeiloaʻi ai le pulupulu. Mo le lelei sili atu, o le pito o le tafatolu e faʻamalosia i se pa uʻamea ma le itiiti ifo o le loloto o le 3 mm.

E taua! Ole maualuga o luga o le mauga e le o le mamafa o le afi i le taimi o le taotoga.

Faʻamalo le pateta pateta

Ina ia faapipii le pateta pateta i le motoblock, e te manaʻomia se tafaʻi uʻamea o le 50 * 520 mm, o le mafiafia o le uamea e le itiiti ifo ma le 10 mm. Ua faʻamauina i luga o ia mea e faʻatonutonuina ai le loloto o le eliina o le pito o le mea na eli i totonu o le eleele e aloese ai mai le tipiina o fatu. E taua le faateleina o le malosi o le pito ma le apaau e ala i le faafesootaia o pito o apaau ma se uʻamea uʻamea, lea o le a faʻapipiʻiina ai le fausaga o le paluga, i le mamao e mafai ai ona faʻamalosi lenei vaega uʻamea.

E faʻapefea ona faia se suauu palu pateta

O le faia o ituaiga pusi patipki patipki ma o latou lava lima e sili atu ona faigata, ae matua moni lava i le faatinoga. Muamua e tatau ona e faia vaega taʻitasi o lenei iunite aoga, faʻafesoʻotaʻi faʻatasi, siaki le faʻaogaina o le masini, ma le puʻu pateta mo le motoblock e faia e le tagata lava ia, sauni e selesele pateta. O le a matou suesue i laasaga uma o le faia o se mea e teu ai pateta mo se kesipa. A o le i faia lenei masini, ua fautuaina e faia se ata ata o se kopi pateta mo se poloka afi faatasi ai ma se faailoga o le tele o vaega mo le manino pe a fuaina le mea ma faaopoopo le uumi.

Faʻatulagaina o le faʻavae

I le amataga, e fautuaina le faia o le faavaa o le masini mimiti. Mo lenei mea, o le faʻamaufaʻailoga e fua i le 120 * 80 cm e tatau ona faʻafeiloaʻi mai i se sikuea sikuea o 40 * 40 mm (poʻo tulimanu), e tatau ona faʻamalamaina ma se tagata e suʻi. Ona faʻafeiloaʻi lea i le kuata o le umi o le faʻataʻetaʻi o le faʻavaa o se sikuea sikuea 40 * 40 mm mo lintels ma le faʻaopoopoina o laau. I le isi itu o le faavaa, tatou te faia ai se mauga mo le uili o le uili. Ina ia faia lenei mea, mai i fafo, e tatau ona faapipiiina tulimanu ma faapipiiina ni vaega se lua 15 cm le umi ma le 30 mm o le 30 mm ma felafoaʻi i paipa taitasi i totonu o se lua ma le diamita 10 mm. Ona e manaʻomia lea ona faʻapipiʻiina ni fagu faʻavao - ia faia lenei mea, e tatau ona e solomuli i le 5 cm i itu uma e lua mai le taʻavale ma faʻafei luga i se sikuea 3 * 3 cm le uumi ma 50 cm le umi, ona toe toso ese le 20 cm ma le faʻaleleia 40cm futu, toe solomuli 40 cm ma weld 30-centimeter stand, o le taunuuga o le a avea ma ituaiga apefai. O le taimi nei e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le faʻamau faʻamau, o lona mafiafia e 0.4 mm, i le maualuga o le 45 tikeri, i le pito e te mauaina se mamanu tafatolu.

E te iloa? O le muamua masini pateta ma le faʻaaogaina o le solofanua na faia e le tagata faresaio i le 1847.

E faʻapefea ona faia se laupapa laupapa ma se mea e faʻaaoga

O le isi laasaga o le faia o pateta o lo o eliina i ou lava lima o le faʻaleleia o le vaega galue o la matou masini ma le fale puipui. O le galo e tatau mo le 'eliina o le pateta fuʻa mai le eleele ona fafagaina lea oi latou i luga o se faʻavae faʻavae o uʻamea. Mo le fausiaina o le ral, e lua apa uʻamea e 400 * 400 mm ma le 0.3 mm le mamafa e manaʻomia, i totonu o ia mea e te manaʻomia e fai ai se pu mo le puipui, ma ia vaʻaia se pu i totonu o fagu, toe foʻi i tua mai le pito i luga 5 cm, ma faʻamaumau nei faʻamau uʻamea mausali faʻailoga tapunia. Ona faia lea o se apa uʻamea e tusa ma le 30 * 70 cm lemu i le ogatotonu o le pu a le hammer, ma faʻapipii i itu o le itu ae o le mea e tatau ona faʻamalosi le pito i luga mo le lelei o le ulu i totonu o le palapala. O le laupapa paʻu o loʻo faʻafeiloaʻi mai i laulaau e 8-10 poʻo fasi fasi fanua e tusa ma le 1.2 mita le umi, o le tasi pito o loʻo tuʻuina i le pito i lalo o le ral, ae o le isi e sili atu nai lo tapulaa o le mea e teu ai ma feoaʻi saoloto. O laʻau e faʻafeiloaʻi tutusa i se mamao pe a ma le 40 mm. Ina ia faʻamalosia le fausaga i le pito i tua o le faʻavaa i ona itu uma, e mafai ona e faʻafeiloaʻi se laina e tusa ma le 30 cm le umi - o nei mea o le a osofia, lea e faʻafefe ai le pa. O le a faʻapipiʻiina faʻamau i le mamao i le lua vaetolu o lo latou uumi mo le malosi o le pa. O le pito i tua o lala i le faagasologa o le seleselega o le a viia ma pipii ai le eleele i aʻa. E fautuaina ina ia faʻafefiloi papatusi apamemea i luga o itu o faʻamau o le pusa paʻu ina ia mafai ai ona taofia le fatu pateta mai le pa'ū mai fafo o le fale.

Filifiliga o uili mo le fausiaina

Ua uma ona tatou faamasani i vaega autu o le auala e faia ai se pateta pateta ma o tatou lava lima, o le taimi nei tatou te manaomia le filifili o uili mo le fausiaina o ia filifiliga:

  • uʻamea - talafeagai mo le faʻaaogaina i luga o le palapala malulu, o lo latou mamafa e faʻapupulaina ai le faʻaogaina ma faʻaleleia ai le faʻatinoga o le ral;
  • faʻapipiʻi faigofie - faʻaaogaina i luga o eleele palapala, i luga o le palapala malulu, o le a latou le tuʻuina atu le avanoa e faʻanofo ai meafaigaluega tau togalaau;
  • uʻu ma se taʻavale vaʻaia - o le a tuʻuina atu le avanoa e faʻaaoga ai le mamanu ile eleele vevela e aunoa ma le paʻu, e mamafa tele ma mamafa.
O uʻamea lapisi ma le taʻavale o le mea aupito sili lea mo le faia o pateni pateta. O le uili ua faaauupegaina i se mauga, i se foliga tutusa ma le mataitusi "G", lea e faapipii i le pito i luga o le faavaa o le eli. O le uili e mafai ona faʻapipiʻi i se "atinaʻe" e ala i le faʻatusatusaina ma se uila afi.

E taua! O uili uʻamea o le a faafaigofieina le gaoioi o le pateni pateta i luga o moega togalaau.

Oloa gaosiga

Ma o iinei ua tatou i ai i le vaega faaiu o le faia o faila pateta ma o tatou lava lima - o le gaosia o le faapipiiina ma le tuufaatasiga mulimuli o le masini. O loʻo faʻapipiʻiina le mea e faʻaaogāina ai faʻatasi ma palupau i le mea e faʻaaogaina ai, o loʻo faʻapotopotoina le masini feʻaveaʻi mai uili, filifili uila, faʻamau faʻata. O le pou e pei o se alalaupapa fesoʻotaʻi e tatau ona faʻapipiʻiina i le asterisks, o loʻo faʻapipiʻiina ia puʻu, lea e faʻapipiʻi ai uili. O le filifili o le a tuʻuina atu le malosiaga ma faʻasolosolo ai le uʻamea, faʻapipiʻi le masini pateri pateri.

Ona tusi lea o le tusi "G" i le tagata e umia. O le pito umi e faʻapipiʻi i le vaega susulu e fesoʻotaʻi i le poloka afi, ma o le pito pupuu o loʻo faʻafeiloaʻi i le pito i luga ole ral. Ina ia pulea le maualuga o le manaʻoga o le ral, o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻafesoʻotaʻi le pulu faʻatasi ma le pateta pateta ma lua poʻo le sili atu faʻala.

O se taunuuga o galuega uma ua faia, o le ae maua se pateta pateta mo le uila, e faigofie tele ona faʻaogaina, ma o le a avea foi ma vaega e le mafai ona faʻalavelaveina ma mafai ona feaveaʻi ona o le faʻamalosiina o le masini. O sea faila mo pateta o le a fesoasoani i le aveeseina o fatu mai le eleele, faʻamamaina sina mea itiiti mai le eleele ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i luga o le eleele. O lē e ona le fanua na o le seleseleina ma tuʻuina atu ia te ia tulaga lelei mo le teuina.