Fua o le gaosiga

Faʻavae o le faʻaogaina o le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe o laau toto "Vympel"

Na faʻaaogaina le faʻatonuga o le faʻatupulaia o fualaau toto mo le tele o tausaga, aemaise lava o se meafaigaluega mo le puleaina o le tuputupu ae o laau.

O nisi taimi e faigata ai ona faia le filifiliga sao mai le tele o vailaau faʻamaʻi i se tagata fai togalaau amata.

Sei o tatou nonofo i luga o se tasi o fualaau toto e tasi e aoga tele i le tuputupu ae o laau e taua o le "Vympel" ma faamasani i ana faamatalaga auiliili.

I aso nei, e tele auala matagofie ma faʻafouina e faʻaaoga ai lenei fualaau faasaina. Ona o le faʻaauau pea o le gaosiga o fua o fua, o loʻo faʻatupulaia ai le lelei o le faʻatonuga o le faʻatonuga o le faʻatupulaia o le faʻatupulaia. O loʻo atinaʻe e tagata faʻapitoa ni metotia fou mo le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina ma le faia o ituaiga multifunctional regulators. O le a tatou vaaia nisi mea na maua i le togalaau.

Faʻamatalaga o le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe o le laau "Vympel"

"Totogi" - O se faʻalavelave faʻapitoa o le tuputupu aʻe o laau toto gaosi mo togafitiga o fatu ma mea totō totoga. E faʻaaogaina uma mo le faʻasoaina o togafitiga o fatu, ma i le vaitau o le tuputupu aʻe o laau.

O auala sili ona taatele o le faʻaaogaina o le Vimpel e faʻaleleia ma faʻafeinu (muamua faʻafefe i le vai). O le faʻasaina e maua ai le umi o le gaioiga, sili atu le pulea lelei o le tuputupu ae o laau. E mafua ona o le pulupulu e masani lava ona faʻaaoga i le pito i luga o le laau.

Vympel o le a sau foi e laveai pe a suia ma tausia fale o le fale. I lenei tulaga, e aoga tele i le matafaioi o le faʻasao ma le faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • uunaia le tuputupu ae ma le atinaʻeina o laau;
  • faaleleia le fua faatatau ola;
  • faʻamalosia le atinaʻe malosi o rhizomes;
  • faateleina le gaosi mai le 20-30%;
  • tautua o se mea sili ona lelei ma pipisi;
  • faʻalauteleina le teteʻeina o le fale i vevela maualalo pe maualuga.
E te iloa? I le taimi ua mavae, na faʻapitoa ona faʻapitoa tagata faʻapitoa i le tuputupu ae pei o meafaigaluega na faʻaaogaina e le au gaosi oloa e pulea ai le maualuga o laau. O lenei galuega o le a tumau pea le autu o nei vailaʻau.

O le faiga o le gaioiga ma le tuufaatasiga o le fualaau faasaina

I le avea ai o se faʻalauteleina o le tuputupu ae o le lalolagi (poo le phytohormone), o le toto, pe a faʻaaogaina, ei ai le faʻafesoʻotaʻi-faʻaogaina o mea. E galue o se ituaiga avefeʻau lea e faʻalauteleina le fesoʻotaʻiga i le va o siama.

Faʻafetai i le tele o vailaʻau o loʻo i totonu o le sauniuniga, Vympel o loʻo i ai se aafiaga loloto i le tuputupu ae ma le fesuiaiga o siaki laau, masini ma okeni. O lea la, matou te faia se iloiloga auiliili o le tuufaatasiga o fualaau faasaina "Vympel".

O lenei vailaʻau e aofia ai vaega e lima o hormones: au, gibberellins, cytokinins, acid abscisic ma ethylene. Latou te galulue faʻatasi e faʻamaopoopo le tuputupu ae ma le atinaʻe o sela.

Auxins faʻaleleia le atinaʻeina o le tino ma aafia ai le tele o isi vaega, e pei o le atinaʻeina o aʻa, matuuga o tumutumu ma fua. Auxini o loʻo faʻapipiʻiina i le aʻa ma le aʻa o laau totō. E masani ona sili atu ona iloa lelei a latou galuega i le faʻatasi ai ma cytokinini.

Cytokinins mafai ona faʻamalosia le vavaega puʻe ma faʻapogai ai le faʻavaeina o pulupulu ma pupu.

Gibberellins. O le aʻafiaga autu o gibberellins, o le mafuaʻaga lea o le faʻalauteleina o le uila ma le saoasaoa o le fuga. Latou te aʻafia foi i le faʻapipiʻiina o faʻamaumauga o faʻamaumauga i le amataga o le tuputupu ae o le pepe ma le fatuina o fatu.

Soʻo faʻasa (ABA, abscins) e aofia ai i le faatonutonuina o le totoina o fatu i le taimi o le matua.

Ethylene o se gasegase gasegase faigofie. E i ai se aafiaga taua i luga o le atinaʻeina o aʻa ma laau.

"Vympel": faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo laau totō (fua o le faʻaaogaina)

Ole Vympel o se faʻalauiloaina o le tuputupu ae o laau ma le tele o ituaiga o gaioiga ma se auala e faʻaaoga ai. O lenei vailaau faʻasaina e faʻatagaina e gaosia fatu, vine, fufuluina fualaau faisua, melons, fatu, legumes, fualaau aina ma vine ma le tele o isi mea totō.

E taua! Pe a faʻaaogaina le puleaina o le tuputupu aʻe o le Vimpel e ala i le pulupulu (pulumu), e tatau ona faʻamautinoa le faʻapipiʻiina o ofu. E taua lenei mea mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i laau poʻo le eleele.
"Vympel" o se sauniuniga mo le gaosia o fualaau 'aina ma fualaau faisua, faatonuga mo le faʻaaogaina:

  • O le fua faatatau o le "Vympel" mo pateta e 20 ml i le 1 lita o le vai. O lenei fofo e mafai ona togafitia i le 30 kilokalama o fatu. Fautuaina e faʻamago le fatu pateta muamua aʻo lei totoina.
  • O fualaau aina ma vine e togafitia i le 2% Vympel solution (20 ml i le 1 lita o le vai). Mo lenei mea, ua suamalie i totonu o vaifofo mo le 6-8 itula.
  • Berry fua-20-25 g i le 1 lita o vai. Sook the seedlings i le fofo mo le 3-6 itula ao lei totoina.
Tuputupu ae o le tuputupu ae mo le togafitia o le lautusi faanumeraina o laau toto; Mafaufau i le fua faatatau o Vympel "i luga o le 100 selau o le lalolagi:

  • Mo pateta, fualaʻau ma moa 5-7 ml o le "Vympel" e faʻaaoga mo le 5 lita o vai. Faʻasologa o aʻa 2-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae.
  • O aʻa o fualaau aina, vine ma le seleseleina o togalaau e togafitia i se vaifofo o le 10 ml o le fualaau faasaina i le 5 lita o le vai 1-3 taimi i le taimi o le tuputupu ae.
  • Mo fua o le fugalaau - 15 ml i le 5 lita o le vai i le vaitau o le fuga o le fuga, ona faʻagasolo lea i le 2 vaiaso.

"Vympel" i le avea ai o se fatu e faatupuina le fatu, faatonuga mo le faaaogaina:

  • Mo fatu o aʻa aʻa (beets, kāloti, ma isi), o le fua faatatau o le vailaʻau e 20 g i le 1 lita o le vai. Soak fatu mo le 2 itula ao lei totoina.
  • Mo fatu pateta-30 g i le 1 lita o le vai. A o leʻi totoina, ia faʻagasolo fatu ma faʻatagaina ia faʻagogo.
  • Mo togafitiga o fatu (kukama, tamato, pepa, eggplants, ma isi) ma melons (silo, melon, ma isi mea), o se fofo o le 20 ml i le 1 lita o le vai e faʻaaogaina. A o lei totoina, o fatu e gase i le 2% o vaifofo o le vailaau mo le 1.5-2 itula.
  • Cereals (saito, sana, karite, sulu, etc.) - 20-25 g i le 1 l vai. Sook the seed before planting.

Faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o fualaau mo fualaau toto

"Pennant" - o se sailiga moni mo tagata fai togalaau. Pe a faʻaaogaina le Vimpel, o meaʻai e sili atu ona faʻapalepale i le faʻafitauli pe'ā maeʻa togafitiga ma vailaau faʻasaina. O le "Pennant" e puipuia ai fatu pe a oʻo i le eleele i tulaga leaga seia oo i le 2 masina, e faʻaleleia ai le faʻaleleia o soʻo se faʻala, faʻafaigofie le faʻaputuina o suga.

E le gata i lea, o le "Vympel" e mafai ona faʻaitiitia ai le tele o le gaosiga o meaʻai faʻatoʻa i le taimi o le tuputupu ae, ma i le lumanaʻi - ma lafoai atoa ai. E mafua lenei mea ona o le maualalo o le faʻaoga o le "Pennant".

O le isi avanoa o le le lava lea o tau faʻaopoopo. E mafai ona faʻaaogaina le vailaau faʻasaina i totonu o vailaʻau faʻasaina ma mea e puipuia ai le vailaʻau ma faʻatasi ai ma faʻamaʻi vai.

E taua! A filifilia le tuputupu ae o le faatonutonuina e taua tele le mafaufau i le tulaga o le afaina o le fualaau faasaina. O le mea sili ona aoga i lenei faʻatupulaia o le tuputupu ae o laau, o le Vympel e matua leai se afaina (faʻaleagaina le siosiomaga). Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le pei o isi mea faʻamalosi, ua faatagaina Vympel mo le faʻaaogaina i le vaega tumaoti.

Tulafono mo le teuina o fualaau faasaina

Ina ia mautinoa lelei tulaga lelei, ia teu le puleaina o le tuputupu ae "Vympel" i totonu o se potu e faapitoa ona fuafua mo vailaau e tineia ai manu faalafua. E mafai foi ona e tausia le fualaau faasaina i soo se potu malulu ma pouliuli. "Vympel" e tatau ona teu i le uluai afifiina ma faʻasoaga mo le faʻaoga. Lavea o meaʻai - mai le 0 i le +30 ° C. Soifuaga tausi - 3 tausaga.

E te iloa? O se mea manaia, o le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae (aemaise lava, "Vympel"), o le ae matauina pea suiga lelei. Pulea o le tuputupu ae o le lalolagi "Totogi" tofotofoina i luga o mea taua uma o loo ola i luga o le teritori o Iukureini, ma soo se mea lava na faaaoga ai ua faamaonia lona aoga.
O lea la, ua matou masani i uiga o fualaau faasaina "Vympel" ma le auala e faʻaaoga lelei ai. Faʻafetai i le faʻaaogaina o lenei faʻatonuga o le tuputupu ae lautele, o lau laau o le a fiafia i mata ma se lanu susulu o tumutumu ma le lanu vevela. E mautinoa o le ae tu i le laina mo fualaau ma vine!