Fualaau aina

Faʻafeʻauina ma tamato: uiga ma faʻamatalaga o le ituaiga "Bull's heart red"

Lulu le fatu Masalo o lenei ituaiga tamato e iloa uma e fai togalaau ma fai togalaau. Na la tofo ma amataina. E ui lava e le mafai ona taʻua le fausiaina o lenei ituaiga mea faigofie, ae ui i lea, e tumau pea ona sili ona lauiloa pe a totoina se seleselega lelei.

E ui lava o meaola o lenei ituaiga ua uma ona iloa i lalo o le igoa Bullish Heart Pink, Orange, Black, o le a avea nei ma fesili o le ituaiga "Bullish Heart Red".

I lenei tusiga o le a tatou tuʻuina atu i lou mafaufau se faʻamatalaga atoa o le ituaiga, o le a matou faamasani ia te oe ma ona uiga ma mea e fafaga ai.

Tomato Bull Red Heart: faamatalaga eseese

O laau o lenei ituaiga o mea e filifilia, e iloga i latou e ala i le malosi o le lafoaʻi o laau, ma le tele o laulaau, masani ma lanu masani. O le vailaau e fuafua mo le galueaina i fanua tatala i le itu i saute o Rusia, pe a tupu aʻe i le ogatotonu ma Siberia, e sili atu le faʻaaogaina o se kiona e faʻatele ai le taimi o fualaau aina.

O le maualuga o le fale e eseese mai le 150 i le 175 senitimita pe a tupu aʻe i luga o vaʻa, e mafai ona oʻo atu i le 200 senitimita pe a toto i totonu o le fale lauʻeleʻele. E masani lava ona fausia i totonu o ni ogalaau se lua. O le ogalaau lona lua ua fausia mai le laasaga muamua. O laasaga o loʻo totoe e aveesea faʻaletupe. O le laau o le vaitau o le matua, e oʻo atu i le matua faʻapitoa i le vaitau mai le 125 i le 132 aso talu ona toto fatu e maua mai ai ni fatu. O uiga o le ituaiga, e tatau ona maitauina le eseesega ma le tele o fua i luga o le tasi togavao.

Ma o fua muamua i luga o le vaomatua e sili ona tele. Manaomia le fusia o le vaomatua, ae faapena foi ma paʻu taitasi e mafai ona sau ona o le mamafa o le fua. O fualaau o tamato o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu mumu lanu mumu, faʻafefe i le paʻi, ae o le aano. O foliga o tamato e ese lava i luga o le laau e tasi. Pepa o se pulumu, e masani lava e 4-5 fua. O fua muamua e masani lava o foliga o le fatu, ae tele.

Uiga

"E mumu le fatu o Bull" o le tamato e le laʻititi ma ausia le mamafa o le 300 i le 500 kalama. Faatasi ai ma se vaega itiiti o le ovary e mafai ona oʻo atu ile 800-850 km o le mamafa. Fualaau mulimuli i le taamilosaga, ma le itiiti ifo o le masini. Laʻasaga mamafa mai le 150 i le 220 kalama.

O le faʻaaogaina o fua o le lautele, e ui lava e masani ona faʻaaogaina e pei o le salati.. Tomato suamalie sina suamalie - suamalie. Maua lelei le mafai ona mafai ona feaveaia. Faʻatasi ma se taimi umi i luga o le vao i se tulaga o le matua matua latalata mai i le taʻavale.

Faatasi ai ma le totoina o le 40 × 50 senitimita ma le fuainumera o laau e fa i le sikuea mita pe a tupu aʻe i luga o mauga gaosi eletise mai le 3.5 i le 6.0 kilokalama. A o tuputupu aʻe i totonu o se fale lauʻeleʻele, o le fua o le seleselega e maualuga. E tusa o le 8.0 i le 12.0 kilokalama.

Ata

Vaega o le tuputupu ae

Totoga o laau totō togavao fautuaina e amata i le totoina o fatu mo laau toto, lua masina aʻo lei toto i le eleele. A o lei totoina, taitaia togafitiga o fatu mai le paʻu o le moli ma se vaifofo o le paseka e masani ai. E tasi le lita o le vai e manaomia le 8-10 kalama o le potassium i aso taitasi, i le mea e maua ai le vaifofo, ua suamalie fatu laau toto mo le afa itula.

A maeʻa lena, ona fufulu lea o fatu i le vai ma mamago. A o lei totoina, o fatu e susu i le susu. O fatu ua totoina ua totoina i totonu o se atigipusa, faamauina i le loloto o le 2.0-2.5 centimita, tuu le tele o vai i se nofoaga mafanafana ma susulu. A maeʻa le totogo mai o totogo e mafai ona faʻamaʻaina faʻalavelave faʻalavelave e pei o le "Gumat." A maeʻa ona faʻaalia 2-3 laʻau moni, e manaʻomia se pi.

O le a fesoasoani i le tuputupu ae o le aʻa. Pe a toto fatu i le eleele, pe a maeʻa ni nai vaiaso, faʻapipiʻiina le faʻamaʻiina o le suauu.. Urea e atoatoa. Ua saunia le fofo i le fua faatatau o le sipuni tele o le urea i le pakete vai. Lafoa 1.5-2.0 lita i lalo o le aʻa o laau taʻitasi. Mo le faʻaleleia atili o le fafaga, faʻasalalau ni nai granulite urea i totonu o vaieli taitasi.

O le Nitrogen o le a faasolosolo malie ona oʻo i aʻa ma vai inu uma. I le lumanaʻi, o le tausiga o le a faʻapulaaina i le fafaga faʻatasi ma se paga o le faʻamaʻiina o fugalaau faʻapitoa. Ina ia faʻaleleia le tele o tamato, e sili atu le sili atu nai lo le 7-8 brushes i luga o se togavao.faʻapea foʻi ma le faʻatapulaʻaina o le tuputupu ae o laau. E fautuaina foi e aveese ia laulaau pito i lalo, e masani ona tatala ese le laititi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Masalo o se tasi o le moe a le fai togalaau ua tuai ona paʻu. O se faʻamaʻi e mafua mai i se laʻau e mafai ona faʻaumatia uma fua o tamato i lau eria i nai aso. O le faʻamaʻi o le moli ua faaliliuina o le "meaʻai 'aina". E tusa ai ma manatu o saienitisi o le nofoaga na fanau ai le leva o le paʻu o Mexico.

O le tele o taimi e atiae ai i le vevela o le tau, aafia ai meaola e fesootaʻi ma tamato, e pei ole eggplants, pateta. Mo le puipuia o le faamai, e fautuaina e susunuina pito o le tausaga i le saite. Ua faʻatoʻa faʻapipiʻi faʻatoʻaga Tomato i faʻamaʻi faʻamaʻi, ae e leʻo faʻamaonia foi i faʻamaʻi.

Ina ia puipuia le togafitiga fautuaina o fatu i le auala ua faamatalaina i luga. O le salalau o le paʻu e faʻateleina ai le faʻaleleia o le faʻamafanafana. O le mea lea, a oʻo mai faailoga o se faʻamaʻi, aveese otaota e aʻafia ona faʻauʻu ai lea. Faʻasalala le falemalama e faʻaitiitia ai le susu. O totoe o laau e faʻaaogaina le fualaau faasaina "Fitoftorin-M" poʻo le "Gamar" i le mulimuli tonu lava i faatonuga i luga o le afifi.

Afai e le mafai ona e faʻatau le fualaau faasaina, e mafai ona e faʻaaoga se fomaʻi faʻapitoa. Sa saunia mai le 10 lita o vai, o le lita o le susu, 25-30 drops o iodine. Faʻafefiloi maeʻaeʻa, faʻapipiʻi laau. O lenei fofo e sili ona lelei mo tamato. Mo le puipuia o le paʻu o le paʻu, ua fautuaina e le fai togalaau le tuʻuina atu o se ipu fafie i totonu o vaʻa taʻitasi aʻo le i totoina fatu.

Masalo o le a valaau uma e le au fai togalaau i luga o le numera o le pest number 1 Medvedka. Na te 'ai mea uma e mafai ona ia maua. E fiafia i eleele lelei e faʻafefiloi ma le manulele. O le tilotilo i le loloto e tusa ma le 15 inisi le umi, e lafoaʻi pe tusa ma le 300 fuamoa. I le itiiti ifo i le masina, o le pepe e afaina ai e alu i fafo. Afai e te maua se laau mamago i le eria, vaavaai mo se ofaga uro lata ane.

E mafai ona e faʻaumatia e ala i le sasaa i totonu o le paʻu afa afa o le afu ua saunia mai le 10 lita o le vai ma le 150 kalama o le pepa vevela. Whitefly o se tasi lea o mea e sili ona leaga. O lenei meaola e le mafai ona aliali mai na o ia. O le mea lea, e le mafai ona e vaʻai i nei faʻamaʻi. O le pulupuluina ma se fuataga o le 150 kalama o le kālati uamea na maua mo le lima aso i se lita o vai fesoasoani lelei. O le faʻaofiina o fusi na valiina i le lanu samasama ma faʻafefiloi ma le suauu paʻu e fesoasoani foi.