Laʻau

Fugalaau Mandeville - Fale tausi

O Dipladendia, poʻo Mandeville, talu ai nei na lauiloa i tagata e totoina vine. O ona lanu lanu eseese, susulu e avea ai le aganuu o se mea teuteu matagofie o se nofoaga po o se fale mautotogi. O lenei sui tulaga ese o le vevela e manaomia ai le tele o le gauai ma le tausiga faapitoa, ae o le taunuuga o taumafaiga na faʻaaluina o le a le masalomia faamolemole.

Mandeville (diplomacy) - o se faʻamatalaga po o ai aiga

O le faʻafefe o le vine o le aiga o Kutrov. I lona natura natura, e tupu ai i atunuu o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. Pe tusa ma le 200 laau toto e aofia ai Mandevilla. O le auala ma le diplomacy i totonu o nisi taimi e taʻua o le Brazilian poo Chilean jasmine. O Mandeville na faaigoa i le igoa o le faifeau Peretania ma le fugalaau fugalaau o Henry Mandeville, o le, i le taimi o lana auaunaga i Atenitina, na populari le fugalaau.

Mandeville Flower

O faamatalaga fiafia. Mai le upu Eleni, o le upu "diplomacy" ua faaliliuina o le "maua ni fasi uʻamea faalua."

O ituaiga fugalaau sili ona taatele e ola i le fale:

  • Petunia Crazytunia Mandeville (petunia x hybrid Crazytunia Mandeville);
  • Mandeville Sundeville (mandeville Sundeville);
  • Mandeville Vaʻaia (mandeville Illustris);
  • Tatala Talemaina;
  • Pink Perfect.

I totonu o le vao, o le diplomatism e tupu i le 2-4 mita i le tausaga. I le fale, ua totōina e pei o se fua tele, i luga o lagolago poʻo totonu o se ulo. E ala i le teuteuina, o togavao matagofie e faia mai mandeville. O le totogo e toetoe lava a ufiufi uma ai le au. O le fugalaau e iai ni peti e 5 o se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki ma e oʻo atu i le 10 cm le umi. O le fua, o le tasi o le ola e ola i le 10 aso, ona tupu ai lea o se mea fou i lona tulaga. O pepa laulaʻau o manu ma fuamoa. I totonu oi latou o susu.

O le tausia o le mandeville i le laufanua poʻo le fale e manaʻomia ai le gauai, ae o le taunuuga o le a le umi ona oʻo mai.

Faʻalogo lelei! Oona, lea o loo i totonu o lau o le tipipisi, o se mea oona. E tatau ona galulue faatasi ma le laau i le puipui o totigilima ma tausi tamaiti.

Mandeville - Fale tausi

A oʻo ina faʻatupulaʻia le faʻataʻitaʻiga, e taua le manatuaina o lona agamalū. Ae ui i lea, o le totō lelei ma le tausiga o le a mafai ai ona e totoina se laau totino i le fale.

Lulu ma moli

Tiplalia amulous poo mandeville - tausi ile fale

O le Mandeville o se laau totino i le vailaʻau, o lona uiga o tuutuuga mo lea mea e tatau ona faia e tusa ai. O le maualuga o le vevela o le 21-25 ° C. E lagona foi e le togavao le lelei i le vevela o le tau, pe afai e tumau le susu. I le amataga o le taumalulu, o le liana e i ai se taimi malolo, o lona uiga o le vevela i totonu o le potu e tatau ona faaitiitia i le +15 ° C.

O se tagata nofomau o le vaomatua e fiafia e nofo i totonu o se nofoaga lelei, ae e lagona e ia le masani i le paolo. E sili le tuʻuina o se fugalaau i luga o pupuni o loo feagai ma le itu i saute poʻo le itu i sasaʻe o le fale.

Taua! A oʻo i le vaitau o le vavao o loʻo i ai se timuga vevela, ona manaʻomia ai lea e le fale faʻalauiloa atili.

Vaʻaia Floill

Faʻasalaina, faʻaleleia ma le faʻamalolo

I le tau mafanafana, e manaʻomia le faʻavaveina o le laau, ae le o le fafagaina tele. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le timu susu poʻo le vai faʻafefe. I le taumalulu, i le taimi o se nofoaga malolo, fafagaina se fugalaau e tatau ona seasea tupu. E oʻo lava i le faʻamamaina atoatoa o le palapala, o le a lagona e le fale le mafanafana.

I aso vevela, e fautuaina e sulu le vine ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. E tatau ona faia lenei mea ma le faʻaeteete ina ia aua nei paʻu i luga o le pulupulu.

Afai o le potu o loʻo tupu ai le mandeville e matua matutu, e tatau ona faʻamaualalo. O se fagu e tumu i le vai e mafai ona tuʻu i autafa o le ulo.

Soʻo ma luga o laʻei

Mo le totō lelei, e manaʻomia se eleele lelei ma le maualuga o le acidity. E mafai ona e faʻatau se sui pe fai oe lava. O lenei mea e manaʻomia:

  • fanua faʻatoʻaga;
  • pepa palapala;
  • peat;
  • pebbles.

Talu ai o le mandeville e tele naua le malosi i luga o le fugalaau, e manaʻomia ai lavalava masani. I le tautotogo, e faia lea mea a itiiti mai faalua i le masina. I le tau vevela, e manaʻomia ona e faʻafefeteina le fugalaau i taimi uma - tasi taimi i aso uma 10. I luga o laʻei pito i luga, o sauniuniga faʻapitoa mo vaomatua teuteu e faʻaaogaina.

Taua! I le taimi o le taotoga, e le tatau ona faʻafefiloi le vine.

Tala

Tipiloma e faatatau i vine; o loʻo i ai ni pupuvaʻa tele e manaʻomia se lagolago faaopoopo. E tatau ona tuu le laau i autafa o le puipui pe faapipii i ni tulaga faapitoa ma ni apefaʻi.

Fugalaau lagolago

Tausiga o taumalulu

O le soloina o le laau e amata i le tautotogo o le autumn ma faaiuina i le amataga o le tautotogo. I le faia o lea tulaga, e tatau ona tausisia aiaiga nei:

  • I le faaiuga o le taumafanafana, o le fuainumera o fesuiaiga e faaitiitia i le 1 taimi i le 10-14 aso.
  • I le faaiuga o le tautoulu, e fufulu ai fugālaau tuai, ma totoe ai le 1/3 o le umi.
  • Ua tuʻuina Liana i totonu o se potu malulu seia oʻo i le tautotogo.

Tausiga i fafo

Tipiloma (mandeville) - tuputupu aʻe ma tausi ile fale

Pe a filifilia se nofoaga o loʻo tulaʻi ai, e taua le mafaufau i le aofaʻi o moli. O le pu mo le togavao e tatau ona tumu i se mea faapitoa e aofia ai oneone, suavai mama ma le faaopoopo o humus. Afai e totō le fugalaau i totonu o se atigipusa, ona e manaʻomia lea o nifo, oneone, lauʻeleʻele togalaau.

E le taliaina e le fale vevela faʻataʻitaʻiga, mamafa timuga ma e le fiafia ile palapala ile palapala le lelei. I lalo o ia tuutuuga, o le a tuputupu ae le lelei ma e mafai foi ona oti.

E manaʻomia se fesoasoani i se laʻau faʻavavevave i lalo o ni faʻaʻau umi. E mafai ona avea ma ni faʻavae, fagu poʻo ni mea e gaosia.

Ina ia mafai e le tamaʻi togavao ona faʻamalieina i laʻau lanu ma fugālaʻau, e tatau ona faʻaosoina i taimi uma. E tatau foi ona aveese otaota pe faʻamagoina vaega ma ia mautinoa e le amata mai meaola faalafua i fugalaau.

E mafai e paleni ona tatalia le vevela o le a itiiti ifo i le 10 ° C, o lea i totonu o itulagi ma malulu malulu e tatau ona aumai i totonu o le potu.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le fuga o le fomaʻi e amata i le amataga o Mati ma faaiʻu i le amataga o muamua fulufulu. E tele lapoa, e eseese lanu ma malosi malosi.

Begonia fugalaau fugalaau - tausi fale

Afai e lelei le siaki o le laau, ona tupu lea o le fugalaau i le tausaga na sosoo ai. I luga o le tasi togavao, e mafai ona fuga i le taimi e tasi le 40 i le 80 tafaoga.

Faatasi ai ma le tausiga lelei o le mandeville, e mafai ona e ausia lena mea e fuga mai i le gasologa o le tausaga. Mo lenei mea, e tatau ia Setema e oʻo i Aperila e tuʻuina atu ai liana faʻatasi ai ma le faʻamalosia e le aunoa, le vevela lelei ma le faʻamafanafana.

Faamatalaga faaopoopo. O le maualuga o le vevela o le vevela, o le sili atu foi lea o le lanu o laulaau o le togi.

Teuteu

O le faʻamamaina o le faʻamamaina o se vaega taua i le tausiga o togalaau. A aunoa ma lenei faiga, e matua tupu tele le liana. Trimming o le laau e sili ona lelei i le taimi e tasi e pei o le totoina o le toto poʻo le sauniuni mo le taumalulu. Mo se taunuuga lelei, e tatau ona e usitaia ia tulaga manaomia:

  • Aveese eleni lea e ono mafai ona faia i le taimi na i ai le fugalaau i totonu o le paʻu.
  • Aua e te paʻi atu i pupule, aua o le a amata mai i latou.
  • Aua le teuteuina i le taimi o le fugalaau.

Faʻapenaina o Mandeville

E fafagaina le Liana i le fale e ala ile tipi po o fatu.

Laʻau

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona taatele o le toe gaosia. Mai le vavae, e mafai ona maua se vao fou i ni auala se lua:

  • totoina i le eleele;
  • aʻafia i totonu o le vai.

A o leʻi faia lenei mea, e tatau ona togafitia le fatuina ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae. E le gata i lea, o loʻo faʻatinoina le faʻatinoga e pei ona taua i lalo

  1. O le tipi e tuu i totonu o le vai poʻo le palapala ma ufiufi i se fagu tioata.
  2. O le fatu e masani ona faasūsūina ma faʻafefe.
  3. A maeʻa ona fufulu ese, ona aveese loa lea o le fale.
  4. O le seedling e siitia atu i se nofoaga tumau.

Faʻalogo lelei! Mai le amataga seia maeʻa, o le faagasologa e tusa ma le 3 masina.

Fatu

O lenei metotia o le toe gaosia e masani ona faʻaaogaina, talu ai e leai se faʻafefe i le faʻatau atu o fatu, ma e sili atu le faigata ona maua oe lava. E tusa lava pe mafai ona maua ni fualaau, ona sosoo ai lea ma le tele o le taimi e ola ma tausia ai. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia 3-4 masina e tausisia ai aiaiga nei mo fualaau:

  • faaaoga se mea e le mafai ona afaina;
  • tausia le vevela i le maualuga o le 22-28 ° С;
  • mataʻituina le maualuga o le susu ma puipuia ai le faʻaleagaina o vai.

Fanauina o fatu

<

Suiga

E tatau ona faʻapipiʻi le laau i tausaga taʻitasi. E faia lenei mea e ala i le auala o le faʻafefeteina i le faaiuga o le taumalulu, pe a manino o le faʻamalologa e tuʻuina ai le malologa.

Ina ia faʻaleleia le fugalaau, e tatau ona faʻamaʻi le eleele fou. Mo lenei mea, o loʻo faʻagasolo se faʻalavai fou i le pito i lalo o le ulo. O le fugalaau e sau ma se ufiufi o le eleele mai le koneteina tuai ma tuʻuina lelei i se mea fou. Latou te faʻaopopo le meaʻai i totonu ma faʻafeinu le fatu.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

E mafai ona osofaia se laau toto e meaola faalafua ma faamai eseese, o lea e tatau ai ona tulimatai ma le faaeteete. O le tele o taimi, o Mandeville e pagatia i le paʻu palapala ma le osofaʻiga o le mealybug.

Malosiaga malosi

<

Faʻafitauli e tulaʻi ona o tausiga le talafeagai: vai le lelei poʻo le palapala, vevela maualalo ma le le lava o le malamalama. Ina ia foia faʻamaʻi, ua fautuaina le togavao ia togafitia i fomaʻi ma iniseti. Faʻafesoʻotaʻi vave mataupu faavae o le fugalaau. O faʻataʻitaʻiga e iloa i faailoga nei:

  • lau lanu samasama ma vaivai;
  • o le a le afaina le tumutumu;
  • lanu paʻepaʻe e aliali i luga o le eleele.

O moli vavaveleve ma laʻau papaʻe e lamatia mo le laau. Afai e maua, e tatau ona fufulu le laʻau i se vaifofo mataga ma togafitia i iniseti.

Spider mite

<

Aisea e le ola ai Mandeville

O le fufuluina o le fugalaau e ono mafua mai ona o le leai o se moli, faʻamafanafana le talafeagai po o le fugalaisa, leai se avanoa i totonu o le ulo, poʻo le maualalo o le vevela. Ina ia amata ona fuga mai pupu, e tatau ona e faaleleia nei faafitauli.

E le mafai ona totoina e le au fai togalaau aina lenei laau toto i le fale. Afai e manuia le faʻataʻitaʻiga, ona avea lea o Mandeville ma mea teuteu matagofie o le potu. O le mea autu o le tuʻuina atu ia te ia o le tausiga lelei ma ia mataʻituina pea le tulaga o le fugalaau.