Faʻatoʻa totoina laau toto

Fautuaga mo le totoina ma le tausiga o vervain

Verbena i totonu o le togalaau - o le lelei atoatoa i soʻo se faʻasologa o fanua. Fugalaau susulu, lanu lanu lanu - o nei veape uma. O le laau e sau mai vaega o le taumafanafana o Amerika, o se sui o le aiga o Verben, lea e silia ma le 200 ituaiga o fugalaau eseese. O tagata ese e valaʻau Verbena i le eseesega: "vao o le Hercules", "Venus veins" poʻo le "Mercury's blood".

Lauina o fualaʻau Verbena i luga o laau

O le televave o Vervain e mafai ona faia i le tele o auala: fatu po o le faapipii. O le fugalaau ua sili ona lauiloa i le togalaau, ma o le iloa pe faapefea ona toto se vervain mo laau toto e taua tele.

O fua o le verbena, faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona afifiina i se atigi vavae, lea e faʻagesegese ai le faʻagasologa o latou germination.

E mafai ona e aoina fatu o le verbena, pe a fuga mai le fugalaau, faʻaaoga le fatu na aumai pe faʻatau fatu.

E te iloa?Afai e te filifili e faʻaaoga lau fatu, ia manatua o uiga eseese o le a leiloloa, ma afai e filifili e faʻaaoga mea na faatauina, ia mautinoa latou te le o iai le faailo F1, e pei ona masani ona faʻaalia e ituaiga o kulupu.

O lea la, ao leʻi totoina fatu, e tatau ona e faʻamalosiina ina ia faʻaleleia ai le lelei o fualaʻau.

Fuga vine - o se faiga faigofie lava e aofia ai togafitiga o fatu i le malulu. Stratify fatu i totonu o le pusaaisa, i le matagaluega mo fualaau faisua. O loʻo tuʻuina i luga o se 'ie susū, ua ufiufi i se isi fasi ie susū, afifi i le polyethylene pe tuʻuina i totonu o se atigipusa ma tuʻu i le pusaaisa mo ni nai aso.

A maeʻa le fatu, e mafai ona lūlūina i luga o le eleele i le taimi lava lea (leai se fatu), pe totōina pei o ni fatu.

E sili ona lelei le lūlūina o fatu mo fatuga ia Mati (lua sefulu tausaga). E tuʻuina i totonu o pusa papaʻu ma le humus, perlite poʻo le oneone: e le tatau ona faʻamalolo le palapala. E totoina fatu e aunoa ma le eli i totonu o le eleele. O le pusa o loʻo i ai le mea toto e manaʻomia ona ufiufi i se tapuni malamalama, mo lenei mafuaʻaga e talafeagai le polyethylene poo le tioata.

O le a e maitauina muamua piuga i ni nai aso. A maeʻa lena mea, e tatau ona ave le pusa i se mea e sili ona lelei ma e matua malamalama lelei lava. A maeʻa 2-3 lau lau matutua, ona aveese lea o le ufiufi.

E taua! I le vaitau e na o fatu e ola ai, o le ata tifaga (tioata) e tatau ona aveeseina i taimi uma mo le ea, ma fafaga i lenei taimi e sili ona faia i se fagu vali.

A maeʻa ona aveese le fale, e mafai ona totō le vavao i totonu o ipu eseese, faʻalauteleina le vavae i laʻau cotyledon. A maeʻa le 2 vaiaso, fai le uluai fafaga, ma e mafai ona e totoina se laau i se nofoaga fou. I le itu i matu, o le verbena ua tupu ae faʻaletausaga.

Totoina o laau i luga o le eleele

A maeʻa le mafanafana o le tau, ma e leai foi ni pulu, e mafai ona totoina le vervain i luga o eleele. I le ogatotonu ole taʻaloga o loʻo faʻatino i le ogatotonu o Me. Nofoaga mo vervain sili atu ona lelei le filifilia o se malamalama lelei ma puipuia mai matagi malulu ma faʻataʻitaʻiga.

Afai o le laau o le a susulu saʻo le la - e le o se mea mataʻutia, o le verbena e mafai ona taulimaina lelei. O le eleele mo vervain o le a fetaui ma soo se mea, e tusa lava pe tatau ona tatala ma, sili atu, le lelei. O se alavai ole alavai e le o se mea e sili atu ona lelei, lea e puipuia ai le faaleagaina o le vai, ma e le tatau ona e faʻaaogaina le eleele ma le maualuga o le humus.

E te iloa? Afai o le eleele e "afaina", e mafai ona fefiloi ma le elefene po o le falaoamata o le dolomite, ma o le a faʻaitiitia ai le eletise.

O le verbena tulaʻi algorithm lava ia e faigofie lava:

  1. Fai ni paʻu papaʻu ile eleele.
  2. Tuu se tamai vaega o mea faʻaleleia i le vaieli.
  3. Liligi le lua ipu vai i totonu o vaieli taʻitasi (manatu o le palapala ua mamago)
  4. Tuu le verbena ma le polo lanu i totonu o le lua.
  5. Fafasi i le eleele i luga.
  6. Faʻamalamalama lemu le eleele i le vao.
O le mamao i le va o vao e tatau ona 20-25 cm, ina ia le faʻafefeteina e le tasi le isi.

Faʻatasi faʻatasi ma isi laau

Verbena fugalaau fugalaau - O le fofo sili mo i latou e fia teuteuina la latou togalaau. O le mea moni o le verbena e i ai le faitau afe o lanu lanu, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma toetoe lava o fugalaau uma o togalaau, pe mafai ona faʻaaoga e teuteu ai se mutia i se mea e tu ai i fafo ma se lanu paʻepaʻe.

Verbena e lelei tele faʻatasi ma maʻa, o loʻo faʻaputu faatasi ai le manogi lelei ma le manogi. I le faʻatasi ai ma le fala, o le tuufaatasiga o le a paʻi ile tamaitiiti. O se mea manaia tele o le verbena ma roses.

E manaia foi le matagofie i nei laau faigofie ma masani e pei o lapisi, kosma, ma le delphinium. Faʻatasi o latou fatuga ma se foliga matagofie. O le Verbena e mafai ona tupu e le gata i totonu o se moega, ae i totonu foi o ipu, ma e foliga lelei lava ia i latou.

Fesoasoaniga mo togafitiga

O ia lava, o le faagasologa o le tausia o le verbena e faigofie, ae ui i lea, e tatau ona faia i se mea faigata. Verbena e manaʻomia le tele o le suāinu, ae le faʻafefe vai inu. E manaʻomia ona faʻafeinu ma le faʻaeteete i le vaitau o le tuputupu ae malosi ma faʻaitiitia le fua o le vai i le afa lona lua o le taumafanafana.

E taua! Afai e te maitauina ua amata ona faʻagogo le palapala, e tatau ona vaʻaia le palapala.

Afai e tupu lau vervain i le totoina o laau, na o oe e tatau ona vevela vao ao leʻi tutupu le vao, ae afai e te ola na o le verbena, e tatau ona e faamamaina vao mo le vaitau atoa. E i ai le mea lilo e tasi: afai e te mulumulu ile palapala ile laʻau poʻo soʻo se isi lava mea, e te le manaʻomia le velaina o le fugalaau.

Fafagaina le manaʻoga moni e tatau ona faʻatinoina. E mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi faʻatoʻa faʻaaogaina, pe a faʻapea o le eleele e mafai ona faʻatuputeleina i vailaʻau oona. E leai ni tapulaa mo le faʻalavelaveina o fugalaʻau, ma e mafai ona faʻaaogaina 1-2 taimi i le masina. Aemaise le lelei o le tuputupu ae o le "Agricolor".

O le tausiga o le aveeseina lea o le laau o inflorescences ua mamago. Afai e te tausia lelei lau laʻau, o le a fiafia ia te oe e le gata i laulelei matagofie, ae faapea foi ma se manogi manaia.

Aoina ma teuina fatu

O le Verbena e masani ona faʻaaogaina i lo tatou nofoaga e avea o se fualaʻau taʻitasi, ma a maeʻa ona seleseleina, e seleseleina, ma o le eleele o loʻo tupu ai le fugalaau ua faʻataʻapeina. DO le aoina mai o fatu mai au lava laau totino, e tatau ona faʻaaogā faʻaogaina pe a amata ona faʻagogo pusa fugalaau.

E te iloa? E mafai ona e fuafuaina le sauniuni o fatu ile lanu: o le pusa o le a liu enaena.

O le filifiliga ua filifilia mo le "maua" o fatu e tatau ona tuu i luga o se fola mafolafola, mafolafola ma mago. I le taimi o le vevela, e tatau ona toe faʻaaoga mea e faʻaaogaina ai ina ia le amata amata ona avea ma mea matagofie mea lanu.

A maeʻa le vaivai, e tatau ona aveese mai fatu ma sasaa i totonu o se taga pepa. Aua neʻi galo e sainia, faʻamaʻoti le aso o le aoina ma le vasega. Afai ua e filifili e toto lau laubena ia oe lava, aua nei galo o fatu fatu i totonu o aiga e maumau o latou uiga eseese ma atonu e ese mai "matua".

E faʻapefea ona faʻaaoga le vervain i le mamanu o le laufanua

Verbena i le mamanu o le laufanua ua amata ona lauiloa. E ese le manaia o mea totō, lea o loʻo i ai i le au tusitala le igoa o le "fua o le puaa" - e foliga mai e matagofie lava i fugalaau tetele o rosa ma fasi laau. I le faʻasologa o le laufanua, o le fugalaau e faʻaaoga uma i le vaega ma i fualaau taʻitasi.

E sili atu lona matagofie pe a faʻaaogaina mo le teuteuina o paʻu alpine ma le faʻavave. Verbena e iloga mai isi laau totō ma fugalaau laiti ma e fetaui lelei mo le teuteuina o ala i paka ma sikuea.

Verbena teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Verbena - vailaʻau faʻasaina i faʻamaʻi ma meaola faalafua, ma e seasea ona afaina ai i latou.

E taua! O le tele o faʻamaʻi i le verbena e aliali mai ona o le tausiga le talafeagai, o lea la e tatau ona mulimulitaʻia tulafono mo le faʻasusu, tatalaina ma le faʻaofuina.

Faatasi ai ma le tele o vaiinu, o le verbena e mafai ona pagatia mai le paʻu paʻu, blackleg ma isi faʻamaʻi fatu. Ina ia taulimaina na ituaiga o faafitauli, e mafai ona e faʻaaogaina fualaau faʻafefiloi, faʻamalo se laau ma se vaifofo o le palatini e masani pe sasaa vai i lefulefu.

Ma i luga foi o le fugalaau e mafai ona "faʻailoa" ai siama po o aphids. O lenei faafitauli ua foia ma le fesoasoani a iniseti. E sili atu le puipuia o faʻamaʻi, aua o le taua faasaga ia i latou e le o taimi uma e fiafia ai le e ona le fugalaau.

Verbena o se laau lelei tele, faigofie ona fai ma e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O le tuputupu aʻe o lenei fugalaau e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga, ma o le mea lea o le a mafai ai e le avice ona taulimaina. Verbena o le a fiafia oe i lona lanu ma le manogi, pe afai e te faʻaopopoina se vaega o lou agaga i lona tausiga.