Faʻatoʻa totoina laau toto

O le a le failautusi e talafeagai mo le ola ae i le tuafanua

O Clematis o se laau o le a sili ona manaia i soo se togalaau. O se mea e mataʻutia ma malulu.

O nei laau toto e matua matagofie lava ma fuga mai ia Iuni ia Setema, lea e le mafai ona fiafia ai fai togalaau.

O a tatou latitudes e fetaui mo le tele o latou ituaiga, ae e sili atu le totoina o failautusi i le eria a Moscou, matou te toe taʻuina atu ia te oe.

O ituaiga sili ona lelei o le clematis o ni laau tulaga ese lea na tau ai le tele o fai togalaau i le mamā o le ituaiga.

Clematis - o se fugalaau i le taimi e tasi e agamalu, ae malosi. O nisi o ona vaega e le mafai ona tetee atu i le malulu ma le manava, ae o loo totoina foi i lalo o le tau. Na matou filifilia ituaiga eseese o meaʻai mo la matou eria, aemaise lava mo le eria a Moscou, o lo latou faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

O tulafono o lo latou gaosiga e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taimi sili e mafai ai ona e totoina failautusi i le eria o Moscow ia Me, a oʻo i taimi o mafanafana o loʻo i ai le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila.

Jacmanne

O le vaega Clematis Zhakmana e fetaui lelei mo le tau o le itumalo Moscow. Latou te manaʻomia le teuteuina e le aunoa, e pei ona malolosi a latou paranesi ma ola vave, ma o nisi taimi e mimilo. O tagata matutua latou te tuputupu ae mafiafia tele i le ogatotonu o le vavao ua amata ona mago le vine ona o le leai o se la.

E tusa lava pe e te le ufiufi failautusi mo le taumalulu, i le tautotogo o le a maua ai ni taameni laiti.

E taua! Afai o le taumalulu e malulu tele, o lona uiga o le clematis, e foliga mai o le malulu, ae le oti. I le taumalulu e sosoo ai e tatau ona e ufiufi ma le faaeteete.

Afai e te totoina ia failautusi i le la, o le a vave ona e totoina vao. O Clematis, toto i totonu o le penumbra, tupu tele, ma o lona sasa e umi atu, ae o le fugalaau e suavai ma agamalu.

E te iloa? O Clematis o le vaega Jacqumann e tatau ona vavaeina ina ia mafai ai e le aʻa ona ola malosi ma faamalosia. E le afaina ai le fugalaau.

Pepa Bloom clematis group Zhakmana i le amataga o le taumafanafana. E tele ma mauoa. E pei lava o le fugalaau e laiti, e le faigata ia te oe ona piki ese fugalaau ua fano, e fesoasoani e foliga fou. A oʻo ina toeaina le vao, ei ai faafitauli i ai, ae o na fautuaga o vine i fugalaau fugalaau e mafai ona vavaeina, ma o le a fuga mai i totonu o latou nofoaga i le tautoulu.

Sui o lenei vaega:

Lanu mumu. O lenei ituaiga o failautusi Jacman ua faʻapipii faʻatasi ma isi lanu. O lona valivali ua faʻaalia atoatoa i le fugālaʻau o le autumn. O fugalaau e tetele (e oʻo atu i le 18 cm), o lafumanu e lautele ma se lanu uliuli lanumoana ma laʻau papaʻe. Mo se foliga manaia, e manaʻomia le faateleina pea o le lagolago. E mafai ona ola e oʻo i le 3 m.

Nikolay Rubtsov. E i ai ni puaa lanu-piniki. Faʻasolosolo. Afai e te manaʻo i lanu peti e sili atu ona manino, ona fautuaina e aua le totoina se vao i le la. O ana fugalaau e mou atu.

Mamoe toto. O fugalaau muamua e aliali mai ia Me ma o le a le maumau lo latou matagofie seia oʻo ia Setema. O lala e faia i luga o le alalaupapa se ituaiga o "faavaa", lea ua ufitia atoa i fugalaau. O le fugalaau e tumau i le 3-4 vaiaso.

Hagley Highbreed. Lilac-fugalaau fugalaau e oo i le 15 cm le lautele, vaʻa i pito, ma le lanu mumu-lanu mumu. O mea sili ona lelei e ese mai isi fugalaau, e sosoo ai ma le maumau o ona uiga eseese. I le taumalulu e tatau ona matua tipi ma ufiufi. Mo le tuputupu ae, o le palapala o le eleele e tele sona sao.

Allanah. Fugalaau o lapisi lanu mumu e oo i le 20 cm le lautele. O le maualuga o le maualuga e oo i le 1.5 mita, ae e mafai foi ona oʻo i le 2 m. E le fuga tele e pei o Hagley Highbreed, ae o ona fugalaau, o loo i ai se lanu susulu, e ese le eseese ma lau laʻau. E atoatoa mo le teuteuina o arbors.

Victoria O fugalaau e lanu piniki-lanu enaena e oo i le 20 cm. Ma o le taimi latou te pogisa ai. E sili atu le vaʻai i se lagolago maualalo, talu ai o le tele o fugalaau o loʻo i luga o le togavao. E masani ona fuga le vao i lea taimi ma lea vaitau, ma o na fugalaau e le masani ona fuga i le tautoulu e le o se mea e pei o le taumafanafana.

Warsaw po. O le fugalaau e tele (e oʻo i le 20 cm), lanu mumu-lanu violē ma se kulimi kulimi. Filifilia o se nofoaga mo le totoina o se togavao, e sili atu le filifilia o se malamalamaga (puipui o le fale, pa). E fuga mai ia Iuni ia Oketopa. O le fuga muamua o le sili lea ona tele, mulimuli ane foliga mai o fugalaau e tasi. Oti mo le taumalulu e te manaʻomia e pupuu.

Comtis de Boucho. Fugalaau lanu piniki ma se kulimi kulimi. Ole laititi e laʻititi, e oʻo ile 15 cm, ae o le vao e lelei tele, o nisi taimi e le o vaaia lau laʻau. Vaitaimi mai le Iulai ia Setema.

Alofa. Pogisa, toetoe lava o fugalaau uliuli ma se kulimi kulimi ma foliga vaaia o foliga vaaia. Laititi, e oo i le 10 cm le lautele, ae totogi mo lenei mea e le ese o latou lanu.

Vititsella

O Clematis Vititsella e le faʻamaonia i le tausiga. Faʻatoʻatoa mo tagata uma na amataina ma fai togalaau faʻapitoa. O lenei ituaiga clematis e taua foi o le clematis violisi.

O nei laau-pei o laau toto e ola e tusa ma le 5 m. E ui lava e laiti a latou fugalaau pe tusa ma le 5 inisi le lautele, latou te fiafia i le taumafanafana atoa ma o latou lanu paʻepaʻe, e mafua mai i le lanu piniki, o lanu uliuli o le lanu violē e toetoe lava o lanumoana. O le fugalaau e faigata ma malulu. O le tausiga lelei e te fiafia i vaitau uma.

O Clematis Vitichella e le gata i Europa i Saute, ae faapena foi i Asia.

O se vaega o sea failautusi o le fausia lea o la latou vaʻaia mo le lua tausaga muamua. Ma o loʻo i ai i luga o le lona tolu alu i le tuputupu ae malosi. Clematis Violet o se tagata e alofa i le la, ma talu ai ona e le toe totoina le laau, e tatau i se tasi ona filifili se nofoaga lanu mo ia.

E taua! E le fiafia le palemete Clematis i faʻataʻitaʻiga.

I le tautotogo, ao faagasolo le vaitau o le galue malosi o clematis, e tatau ona faʻaaogaina le faʻamalositisi i le eleele - o lenei mea e totogi lelei ai le le atoatoa o meaʻai i le palapala. O ituaiga tele e manaʻomia ona fafagaina 4 taimi i le vaitau, ma tamaiti laiti e oo atu i le 3 taimi. E manaʻomia foi le faʻasusu masani.

E te iloa? E mafai ona ola le lanu violisi e avea o se mea e maua ai le eleele.

Sui o lenei vaega:

Carmencite. O le laau toto e ola e oo i le 3 m. O fugalaau o lanu lanu ma se mea manaia, o le tele o meaola e pei o taimane. Anthers o lanu pena ma laʻau i luga o filo lanu meamata. E fiafia le laau i le la, ae mafai ona faamalieina i le maualuga o le lelei o le eleele. E matagofie ma siomia pa puipui, ma pei o se mutia.

Wil de Lyon. O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o clematis. Lanu enaena lanu enaena ma le mumu-enaena e tupu mai i le 4 mita. Fugalaau e iʻu i le 12 cm le umi, ma lelei lelei le tausiga ma tulaga o le tau - e oo atu i le 15 cm Le lanu o petals o le carmine-mumu, i le laulu e lanu viole, ma latalata i le au - susulu. Le fiafia ma le leai o se malutaga i le vaeluagalemu, faʻasaʻo i faʻamaʻi eseese, e aofia ai le afaina.

Dawn. O se ituaiga o failautusi o Vititsell. O fugalaau e tetele, ma o lanu piniki mumu e fuga i le paepae i le la. Anther cream. E fuga mai mai ia Me ia Aukuso i luga o pupu o le tausaga oi ai nei.

Alexandrite. Lena e oʻo atu i le 3 m. O fugalaau e vaelua, veveve, lanu mumu-kulimi. I le goto o le la i le tele o ata matala. Anther creamy samasama. Diamita - e oo i le 14 cm, i luga o se tasi puʻe e mafai ona ola e oʻo i le 10 lanu. I le taimi lava e tasi latou te ola ai i le afifi o le tausaga talu ai. E fuga mai ia Me ia Setema.

Emilia Plater. O lenei fugalaau e fesuisuiai lelei, ae i ni lanu laiti, e oo i le 10 cm. O fugalaau o le paolo lanumoana, i le ogatotonu o se lanu uliuli. Anther cream. O lanu e faalagolago i le aoga o le palapala: o le maualuga, o le sili atu ona lelei. E oʻo atu i le 4 m. O le vaitau o le vavao e mai ia Iuni ia Setema.

Prince Charles Lena e oʻo i le 2 m. Fugalaau mai le lanu violēlū i le lanumoana. Diamita - e oo i le 13 cm. Lena lelei lelei lava Liana ma isi laau. E fautuaina e totōina i tafatafa o paʻu maulalo ma lagolago, ae e mafai foi ona avea o se faʻavaa palapala.

Lanuginosa

O lenei ituaiga o clematis ua tulai mai o se taunuuga o le sopoia o le clematis ulu ma isi ituaiga o meaola. O fugalaau e tetele, e oo i le 20 cm le lautele. Lanu e eseese mai le paepae i le lanumoana.

I le taumalulu, e tatau ona afifi le laau. Fugalaau fugalaau i Lanuginoza o loʻo taoto i le tautoulu, o lea ua fautuaina ai pine e selesele i le 1 m, ae o nisi fai togalaau e na o ni nai inisi mai le pito. Mo le taumalulu e tatau ona e aveesea pupule mai lagolago, faʻapipiʻi ma le faaeteete ma afifi.

O le muamua fuga o lenei clematis e tele ma susulu, e amata ia Me ma e oʻo ia Setema. E i ai ni nai fugalaau i luga o laʻau; i le averesi, e i luga o le luasefulu i luga o le tasi laau.

Sui o lenei vaega:

Valge Daam. Faʻasolo i le 2 m. O vave fugalaau fuga lanu lanumoana, ona paʻu ai lea i le paepae. O faʻasalaga e oʻo i le 15 cm le lautele. O le tele o fuālaʻau e faʻaauau pea seia oʻo muamua i le kiona. 2 vaega kulupu.

E taua! Laʻau Toto Lago e manaʻomia i na nofoaga e le maua ai le avanoa e salalau ai le sigi.

Henry. O se tasi o matua sili ona matua na maua mai sui o failautusi. E oʻo atu i le 4 m, e tele fugalaau. Fugalaau e lapoa (e oo i le 20 cm), papaʻe ma kofe supa. Vaʻavaʻai i se mea pogisa. E sili atu ona lelei le totoina o le laau i se nofoaga matutu, e leai se matagi. Pe a faʻagogo le eleele e tatau ona faʻavave loa. Laʻau faʻasaina. E fuga mai ia Iuni ia Oketopa.

Siebold hybrid. Lava lelei maualuga maualuga (e oo i le 3 m), mata o le la Fugalaau e ola i le 17 cm le lautele, maua se lilac lumanaʻi, susulu latalata i le ogatotonu. O le seevae e lanu viole, ma faʻamalama kulimi. O le vaitau fuga e amata mai ia Iuni ia Setema.

Le lelei. E oʻo atu i le 3 m. Laua lapopoa, trifoliate. Fugalaau e oʻo ile 20 cm le lautele. O tafao taamilosaga o loʻo i ai se lanu enaena, lea e paʻepaʻe pe a fuga. O loʻo faʻapipiʻi mūmū mūmū-mumu, tele pollen. Bloom mai ia Iuni ia Setema. O lenei clematis e foliga tele i laau taʻitasi ma e talafeagai mo laufanua faʻasao ma laufanua malulu.

Kyllus. Laʻau vaivai, tupu e oʻo i le 2 m. Fugalaau e oo i le 16 cm le lautele, e iai sina manogi. O le malulu malu o paʻu felafolafoaʻi lelei e tutusa lelei ma le kulimi kulimi. E oʻo i le ogatotonu o le faʻaputu e susulu i le paʻepaʻe. Latou te taumalulu, ae manaʻomia le malulu. Pulapula mai Iulai e oʻo i le muamua malulu.

Lavson O le laau e oʻo atu i le 3 m. O fugalaau lautele, e oo atu i le 18 cm le lautele, lanu viole lanu viole ma se paʻu pogisa, lea e alu i le lanu meamata-lanu violē. O laulaau e faʻatauvaʻa; i le vevela vevela, e mumu a latou moto. O le tele o fua muamua o le fugalaau, sili atu ona seasea, o ni fugalaau i luma o le malulu.

Patents

O se ituaiga o fausaga laau. E foliga mai o se vine vine e oo i le 4 mita le umi. E oo lava i le ufiufiina o laulaau i luga o le palaon cuttings. Fugalaau tuufua, e foliga mai e tupu maualuga. Latou te oʻo atu i le diamita o le 15 cm ma o le kulimi i le lilac i lanu. Brown susulu i se mumu mumu.

O ia failautusi o se tulaga malulu o le lāmala, lagona lelei i le itu i saute. E sili le fiafia i le eleele faʻamamaina i ni alalaupapa lelei, mauoa i le humus ma le tatalaina.

E fuga mai i le tausaga ua tea, e seasea fuga mai i tupuga o le taimi nei. Vaʻaia ma le maofa i le auala autu, atonu o se togavao faʻapitoa e teuteu ai fale talitutusa, taʻavale.

E te iloa? Faʻasalaga lelei ma isi clematis. O le matua o le tele o fatu o nei laau toto.

Sui o lenei vaega:

Barbara Dibley. O le maualuga o le vine e 3 m, ao le vao. Fugalaau o lenei clematis e ola i le 18 cm le lautele, e foliga tutusa foliga o se fetu. Pogisa piniki piniki ma le fesuiaiga i le lilac, i le ogatotonu o le petal - paʻu paʻu. Faamama moli masi. E fuga mai ia Me ia Setema. Amata ona totoina i luga o tupu i le tausaga ua teʻa ma faʻaauau i luga fou. Vaʻavaʻai i totonu o le faletua, verandas ma faʻatoʻaga masani.

Biz Jubili. O pupu o lenei ituaiga o clematis e ola i le 3 m. O fugalaau e taamilo i luga o sikuea mataʻutia e oo atu i le 18 cm le lautele, fuga i luga o le vine. O le gaʻo e faʻasolosolo i autafa, ia i ai se lanu violē ma se mumu mumu sesega i le ogatotonu. Anther cream sounds. E amataina le fugalaau ia Iuni i luga o pupu o le tausaga talu ai, ma o lenei tausaga e tupu mai - mai Iulai i gutu.

Barbara Jacques Fugalaau felafoaʻi ma se paʻu pogisa i le ogatotonu o le petal. Faʻatasi ma le lapisi e oʻo i le 18 cm. E ui lava, ae le o le mea moni, e ufiufi pito o le liana. Anthers tioata mafiafia. Laʻau liana-pei o le vao vao (e oo i le 3 mita). E fuga mai ia Me i le muamua kiona. E amata ona totogo i le afifi o le tausaga talu ai, ma mai Iulai i luga o le totogo mai o le tausaga ua mavae. Atoatoa mo le totoina o le vaomatua, mo le fale teuteu teuteu o le fale poʻo le loggia.

Dr. Rappell. O le lanu o le Liana e tusa ma le 4 mita. Fugalaau e oo i le 18 cm. O pamu e faʻamafola ma faʻamalosi i le moto, lanu violē ma se uʻamea mumu mumu. Amata fua, pei o isi sui o lenei ituaiga, i le tausaga ua mavae, ma mai Aukuso i le vaitau fou o loʻo iai nei. E matua lelei lava mo le nofofua, ma mo le tuufaatasiga o vaega.

Fugalaau maa. Lanu vevela lauulu lanu enaena lanu violē ma se mumu mumu i le ogatotonu ma se manogi manogi. I le aluga o taimi, o le fugalaau e foliga mai o speque cream, e maua ai le maamora o le gaʻo. Lena e ola i le 4 m, mago ai maroon-lanu uliuli. O le fua muamua e tele, i le tausaga ua mavae. Mai le afa lona lua o le taumafanafana e fuga mai le vai. Vaʻavaʻai i le togalaau i totonu.

Lazurshtern. Liana e oʻo atu i le 3 mita le umi. Polati maroon, e fuga mai i le umi o fugalaau. O faʻasalaga e oo i le maualuga o le 20-23 cm, tele ma lautele. O paʻu moa i tafatafa o lanu uliuli ma le lanu uliuli e mou atu i le la e susulu ai, fugalaau lavender. Anther pale palenu. Fuga i luga o fuʻa o le tausaga talu ai. E matua fetaui lelei mo le totoina o laau i luga o faletua ma togalaau faʻasaga.

Florida

O se laau toto ma le vao e pei o vine. E mafai ona ola e oʻo i le 4 m, o loʻo i ai ni gaʻo malolosi ma faʻafetaui. O fugalaau e laiti, e oʻo i le 8 cm le lautele, mai le paʻepaʻe i le tele o lanu o le beige.

E fiafia o ia i le oneone susu, laufanua leaga. E tupu lelei i nofoaga la, o le a le mautonu le lamala.

O lauulu i sauniuniga mo le taumalulu e tatau ona tipi i le afa. O ia, e pei o le ituaiga failautusi muamua, amata ona toto i luga o fualaau tuai.

Atoatoa mo le teuteuina o le faʻataina o le faʻasaga, faʻamau. Auauna atu e pei o teuteuga o faitotoa autu ma faitotoa. Atonu o se mea totino i totonu o le fale, palata ma fale puipui.

E te iloa? O lenei meaola na maua i Iapani i le 18 seneturi, lea na totoina ai o se mea teuteu mo le tele o seneturi.

Sui o lenei vaega:

Daniel Deron E ola le Liana i le 3.5 mita. O lau lanu lanumeamata, lanu violē - ulaula. Fugalaau e oo i le 20 cm le lautele, faatasi ai ma le muamua i le vaitau, terry pe lua-faalua. Lanu uliuli-lanu enaena e susulu vavalalata i le ogatotonu. Anther matagofie lanumeamata-lanu samasama. E talafeagai mo togalaau faʻasaina.

Jacqueman Alba. Tuputupu ae e ola e oo i le 3 m. Fugalaau e fuga mai i le tausaga ua mavae e ese mai lanu o le tupulaga fou. O le umi o le fugalaau e tusa ma le 14 cm. O le fua muamua o fugalaau o lenei ituaiga o le lush, e oʻo atu i le 27 pene i totonu o se fagu fugalaau, ma atili - 6-7 pcs. O le gaʻo i luga o le faʻamalosi e tusi, paʻepaʻe ma vela-violet. Anther cream. O lau fugalaau e pau i Aokuso, ae o fugalaau muamua e aliali mai ia Me. E matua lelei lava le avea o se talaaga mo laau toto ona o ona lanu ma ituaiga tele.

Zybolds Fugalaau e pei o Anemone, e oo atu i le 9 cm le lautele. O le petals e tusi-elliptical, paʻepaʻe ma mea lanu violē. O le Liana e oʻo atu i le 4 m. Na totōina o se tasi poʻo se kulupu.

Mrs. Cholmondeli. O le fugalaau o le lavevela lanumalie lea i le lanu, e oʻo atu ile 20 cm. I le vaitau o le tausaga talu ai, o le tele o fugalaau e pau i le masina o Iuni. O le galu lona lua o Iulai-Aokuso, ae mafai ona faaauau pea seia oʻo ia Setema. Atoatoa mo fatuga o talafaʻasolopito ma se vaʻa ese.

Integrifolia

O lenei vaega o failautusi - "saʻo". Semishrub i luga o le 1.5 mita le maualuga, o nisi taimi e i ai tagata e oo atu i le 3 m. Tuʻu faʻamalosi i le lagolago.

O le uiga autu o Integrifolia o le foliga o le fuga o fugalaau. O le umi o nei fugalaau i le 12 cm, maualuga - e oo i le 8 cm. O latou lanu e eseese, mai le paepae i le pogisa o le paʻu. E masani lava o pusa o nei fugalaau fugalaau pe a fuga, faʻapena ona fatuina se "laʻei" faʻataʻaliʻoliʻo le isi.

I le autumn, latou te totoina fatu, ma i le taumalulu e manaomia ai le teuteuina (ituaiga 2 teuteu).

E i ai foi ituaiga laiti o lenei vaega, ae e toaitiiti ma e le lautele i la tatou latitudes.

E te iloa? Talu ai o nei laau toto o loʻo pipii, e mafai ona fusifusia ma taʻitaʻia.

Sui o lenei vaega:

Alyonushka. E tupu i luga o laau toto, e oʻo i le maualuga o le 1,5 - 2 m. Lea o foliga faʻapitoa (3-7 laulau i le tasi). O fugalaau e pei o le logo-logo, e oʻo i le 8 cm le umi, e oʻo atu i le 7 cm. Lanu lanu ma lanu violē. A maeʻa le lanu vevela, ma o pito o le fugalaau e faʻaalu. Aniani anufe, samasama. E fetaui mo vaega uma ma le nofofua.

Anastasia Anisimova. O le fugalaau fugalaau e oʻo i le 14 cm ma ei ai se fua uliuli lanumoana, lea e liua paʻu i le la. E oʻo atu i le iuga o ona fualaʻau e totogo. Anther tioata manaia. O le laau lava ia o se semi-shrub (e oo atu i le 2.5 m), o ona aʻa e mai i le paʻu oona. E fuga mai ia Iuni ia Setema. Atoatoa mo le faʻatoʻaina o balconies, faʻaola, tasi poʻo se faʻavae vaega.

Durand, Durandia. Считается самым красивым кустовым гибридом в группе Итегрифолия, имеет крупные цветки. При распускании цветы слегка раскрыты, достигают 12 см. Лепестки эллиптические с загнутыми кончиками ярко-фиолетового оттенка, выгорают до темно-синего. Пыльник жёлтых цветов. Лиана вырастает до 2 м. Цветет умеренно. Atoatoa mo le totoina o tamai pa ma puipui puipui.

Manatua o le Loto. Semishrub, e oʻo i le 2 m. E i ai ni paʻu mata. O fugalaau ua paʻu, sina pupuni. O le umi o le fugalaau e 8-10 cm, umi e oo i le 9 cm. E i ai la lanu moana-lanu moana. Anther cream ma se tulu samasama. E fuga mai ia Iuni ia Aokuso. E talafeagai mo le totoina o pa puipui ma lagolago.

Grey man. Fugalaau o le foliga muamua. I le taimi muamua latou te afa, ua paʻu, ae ao latou fuga, ua latou fuga. Tuputupu ae i le 14 cm le lautele. Blue lanu mumu, susulu. Anther violē ma faʻamafanafana. O lenei ogalaau i le 2.5 m, ei ai ni moli mumu. E fuga i le taumafanafana atoa ma se vaega o Setema, seia oʻo i le malulu muamua. Totoina mea laiti ma puipui.

Blue rain. Fugalaau e pei o le palanikeke ma le lapoa e oo atu i le 6 cm. O se ata paʻepaʻe malulu, ona susulu. O le seevae e pale samasama. Semishrub, e oʻo atu i le 1.8 m. O le vaitaimi atoa o lona fuga mai (Iuni-Setema) e matua olaola. Atoatoa mo le totoina o pa puipui maualalo.

O Clematis o se laau tulaga ese. O le ituaiga o ituaiga meaola e ofoofogia, ma o ituaiga taitasi e matagofie i lona lava ala. I le faaopoopo atu i ai, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma faigofie ona toe gaosia - o se filifiliga sili mo se matata masani ma se tagata amata.